keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Terveisiä ja löytöjä pääkaupunkiseudulta (paljon arkisia puhelinkuvia!)

*Postauksessa on yksi mainoslinkki, jonka tunnistat tuttuun tapaan kahdesta (**) tähdestä ja toisessa kuvassa näkyvä toppi on blogin kautta saatu Cardon Collectionilta. Kolmannen kuvan t-paita on myös saatu, siitä lisää myöhemmin. 

Tähän väliin tuli tarkoitukseton sometauko, sillä olin reissussa ja siellä oli niin paljon puuhaa, kavereiden tapaamisia ja pressitapahtumia, etten ehtinyt konetta avata lähes ollenkaan. Ennen reissua ajattelin, että josko kirjoittaminen helpottaisi omaa fiilistä viikon aikana ajastettujen postausten sijaan, mutta tekemistä oli enemmän kuin odotin. Nyt kotona ollaankin oltu aika paljon, sillä miehellä on ollut lauantaista asti korkea kuume ja on pitänyt huolehtia vähän kaikesta eli eiköhän tästä normirytmiin päästä pian, jos minä ja lapsi pysytään terveinä.

Reissun aikana majoituin taas mieheni kummien luona, mutta olin yhden yön myös kaverilla yötä. Yhden pressipäivän kyllä missasin, sillä nukuin pommiin ja julkisilla matkat kestävät todella pitkään. Harmittaa todella paljon! Tällä kertaa olin siis junalla Helsingissä, kun meidän molemmat autot ovat olleet tovin pajalla ja lentoliput olisivat maksaneet kolme kertaa enemmän kuin yleensä. Helsinkiin päästyäni oli pakko hieman huokaista ja kävin vielä illalla moikkaamassa kaveria. Reissun aikana kävimme muun muassa Flamingossa aikuisten puolella rentoutumassa, kiertelemässä kirppareita ja juhlimassa kavereiden kanssa. Helsingissä oli myös niin keväistä ja aurinkoista, että istahdin Stone'sin terassille pitkäksi aikaa nauttimaan viinilasillisesta, kun samalla viestiteltiin mieheni kanssa. Lämpimät suosittelut, palvelu (ja viini) oli todella hyvää ja sain powerbankin pöytään mukaan, kun akku alkoi olla loppumassa. Aivan ihana keli, kuten huomaatte muutaman kuvan päästä!

Hiljainen-Potilas-kirjan-lukemista-junassa
Sain reissun aikana viimeinkin luettua tämän kirjan loppuun ilman keskeytyksiä! Aivan loistava kirja, tätä haluan ehdottomasti lisää. Ratkaisut olivat niin yllättäviä, että oli pakko lukea samat kohdat uudestaan, että mitä minä luin! Kirjan saa tilattua täältä** kotiin, tämä on todennäköisesti paras kirja mitä olen koskaan lukenut ja tämä kirjan kustannusoikeudet oli myyty yli 40 maahan jo ennen kirjan julkaisua. 


Reissuun-meikittomana
Reissuun lähdin meikittömänä ja vähän liian vähillä unilla. 


Paivan-asu-nahkahameella
Hämärä peilikuva, mutta tästä asusta pidin todella paljon ja nahkahame varsinkin on ikisuosikkini! 


Kaarmekuvioinen-mekko
Laitoin miehelle kuvaa käärmekuvioisesta paitamekosta, jonka löysin. Paitamekko on ollut pitkään mielessä tehdä, mutta aika ja jaksaminen eivät ole riittäneet vielä toteuttamiseen asti. Tämä näyttää paljon paremmalta päällä, pitää ottaa asukuvat piakkoin tämä päällä! 


Instagram-moonmillalila
Instagramiin julkaisin stooreja reissusta, kannattaa laittaa sielläkin seurantaan. 


Stones-terassi-Helsingissa
Stone'sin terassilta oli hyvä seurata elämää keskustassa ja nauttia samalla auringonlämmöstä. 


Muutamia uusia juttuja tarttui mukaan, sillä löysin pitkään etsimäni paitamekon Mangosta ja kirppikseltä löytyi ihana vaaleankeltainen tyllihame. En tiennyt etukäteen, että menemme Flamingoon, joten kävimme Change Lingeriella alessa uima-asuja etsimässä. En nimittäin mielelläni vuokraa uima-asuja, vaikka sellainenkin mahdollisuus olisi Flamingossa ollut. Löysin siis uudet sähkönsiniset uikkarit ja uuden alusvaatesetin, joille on tarvetta muutenkin ja Changella ei ihan aina olekaan noita -50 prosentin alennuksia. Näistä muista löydöistä minulla ei taidakaan olla hyviä kuvia postaukseen laitettavaksi, mutta josko lisäisin vaikka Instagramin puolelle juttua näistä jossain vaiheessa.

La-Famigliassa-syomassa
Flamingon jälkeen kävimme syömässä La Famigliassa, jossa ruoka oli todella hyvää - palvelusta puhumattakaan. 


Espresso-House-Sello
Espresso House on tuttu paikka jo ennestään, käytiin kahvittelemassa ja syömässä jotain pientä. Täällä on todella hyvää americanoa ja taisin jonkun paninin tai vastaavan ottaa täällä. 


Valmis-lahtemaan-asu
Ready to go! 


Kauniaisten Lafkanissa on aina pakko käydä ja nytkin siellä olisi ollut aivan ihanat korkokengät, joskin olivat liian isot minulle. Mieheni kummi kuitenkin löysi hienon hameen sieltä ja eihän se muutenkaan hukkareissu ollut, kun kävimme samalla ruokakaupassa ja Robertsissa kahvilla.

Perjantaina Lapuan kankureitten Helsingin myymälässä pidettiin pressiaamiainen ja kilisteltiin naistenpäivän kunniaksi samalla kun tutustuimme uutuuksiin, kevään ja kesän väreihin ja Lapuan kankureiden vastuullisuusmanifestiin, johon kannattaa tutustua edellä olevan linkin kautta. Tutustuin paikan päällä moneen uuteen ihmiseen ja oli mukava nähdä tuttujakin viime vuotiselta vastuullisuuteen painottuvasta tapahtumasta. Minulle jäi viime vuodelta todella hyvä fiilis siitä, miten paljon Lapuan kankureilla arvostetaan kutojia ja ompelijoita, mutta myös siitä miten lämminhenkisiä nämä pressit ovat! Ei pönöttämistä, vaan persoonallisia puheita, uusien kuosien esittelyä, vastuullisia arvoja ja vapaata seurustelua, sekä liikkeeseen tutustumista sopivassa suhteessa.

Lapuan-kankurit-pyyhkeet

Lapuan kankureilta lähtiessäni pyysin myös kahvilavinkkejä, sillä minulla oli pari tuntia luppoaikaa ennen Töölön Relovelle menemistä Mian kanssa. Sainkin hyvän vinkin ja mielenkiintoisen paikan tietooni, mutta jos minua yhtään tuntee ihmisenä, niin olen välillä vähän sählä ja välillä suuntavaistokin on hukassa. En siis bongannut paikkaa sieltä missä sen ehkä olisi pitänyt olla, mutta jatkoin matkaa vähän tutummalle seudulle ja päätinkin käydä terassilla nauttimassa auringonlämmöstä. Että silleen, kokeillaan seuraavalla reissulla uudelleen. :D Pääasia, että pääsin joksikin aikaa istuskelemaan ennen treffaamista ystävän kanssa, enkä eksynyt taas minnekään kilometrin tai kahden päähän reitiltä.

Töölö onkin sen verran tuttu paikka nykyään (ehkä muutamien eksymisten jälkeen), että sinne pääsin ongelmitta ja ajoissa. Ihana oli nähdä Miaa pitkästä aikaa ja käytiin samalla Reloven yhteydessä kahvilla ja kirppiksellä kiertämässä. Relove on kyllä sellainen aarreaitta, sieltä löytyy aina jotain ihanaa! 

Kodintekstiileja-ja-muuta-Lapuan-kankureilla

Kauniaisten-roberts-coffee

Kotiin tullessa juna-asemalla oli vastassa peilijää, kylmä viima ja täällä olikin tullut ihan kivasti lunta lisää. Ei ole keväisistä maisemista ja terasseista tietoakaan, kun taas Helsingissä ja Espoossa pystyi kulkemaan ballerinat jalassa. Tosi iso ero eri puolilla Suomea, mutta viime vuonnahan oli vähän vastaava tilanne, kun täällä oli toooodella korkeat kinokset. Reissussa tuli käveltyä suht paljon, mutta ei tullut juotua niin paljoa vettä ja ruokavaliokaan ei ihan samanlainen ollut kuin kotona, joten nyt palataan takaisin ruotuun! Kyllä sen huomaa, miten suuri merkitys sillä vedenjuonnilla ja meidän arjen normaalilla ruokavaliolla on - menee hetki palautuessa.

Helsinki-katu-maaliskuun-alussa

Kippis-naistenpaivalle

Tuomiokirkko-Helsingissa-kotimaan-matkailu

Mutta nyt on aika palata myös tavalliseen rytmiin täällä blogin puolella, palataan pian blogin pariin ja mukavaa viikkoa sinne ruutujen toiselle puolelle!

Kotiin-menossa-junalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)