torstai 27. helmikuuta 2020

Kauneusleikkaukset, täyteaineet ja muut vartalonmuokkaukset - mitä mieltä?

Tämä aihe herättää aina säännöllisin väliajoin keskustelua ja arvelin, että voisi olla aika, että itsekin tartun aiheeseen. Tämä on tavallaan vähän ristiriitainen aihe, sillä usein kauneusleikkausten yhteydessä puhutaan ihmisen itsetunnosta ja itsevarmuudesta, vaikka niillä ei välttämättä ole mitään tekemistä sen kanssa, että joku on päättänyt parannella itseään. Pitää olla sinut itsensä ja vartalonsa kanssa, mutta se ei silti tarkoita sitä, etteikö kehoaan voisi parannella jos haluaa - oli kyse sitten silikonista, täyteaineista, mesolangoista, tatuoinneista, implanteista tai lävistyksistä. Kaikilla niillä muokataan kuitenkin jollain tasolla ulkonäköä enemmän oman näköiseksi ja myös meikillä korostetaan kasvoja joko korostamalla luonnollisia piirteitä tai korostamalla persoonaa ja tyyliä näyttävämmällä meikillä.

Meikki-luonnonkosmetiikalla-kasvot
Käytän useimmiten luonnollista meikkiä, mutta joskus vähän näyttävämpi on paikallaan - luonnonkosmetiikasta en kuitenkaan luovu. Luonnonkosmetiikasta löytyy myös todella pigmenttisiä tuotteita - tässä GRN, Lavera ja Benecos- meikeillä tehty meikki! *Meikit saatu blogin kautta PR- näytteinä. 


Koivut-talvi-2020

Talvi-metsassa-2020-Winter-in-Finland

Toimenpiteet, kyky toimia normaalisti ja terveys


Kauneusleikkaukset ja täytteiden ottaminen on ihan ok, mutta usein näkee myös liikaa tai liian pitkälle menneitä leikkauksia. Itse miellän täysin ulkonäön muuttavat leikkaukset vähän pelottaviksi ja arveluttaviksi siltä osin, että joku suostuu ne toteuttamaan. Esimerkiksi voisin sanoa vaikkapa maailman suurimmat silikonit, jotka aivan varmasti aiheuttavat / aiheuttivat terveysongelmia koollaan ja hankaloittivat normaalia elämää. Sama juttu myös huulilla, joita on täytetty niin paljon, ettei puheesta meinaa enää saada selvää. Monilla myös täyteaineet näkyvät todella selvästi, vaikka itse ainakin toivoisin mahdollisimman luonnollista lopputulosta, en liian ulkonevia ja tasapaksuja huulia. Eli tässä mennään mielestäni jo liian pitkälle ja on todella kiusallista esimerkiksi asiakkaana ollessa, kun ei saa selvää mitä toinen sanoo, jos huulia on täytetty niin paljon, että puhuminen vaikeutuu. Puhumisen vaikeutuminen esimerkiksi terveydellisistä syistä on eri asia, jolle ei välttämättä henkilö itse voi tehdä mitään.

Joskus voi olla kyse myös siitä, että täyteaineiden ottaja ns. sokeutuu huulien koolle, jolloin täytettä voi olla silmin nähden liikaa ja jos vastuullinen ammattilainen kieltäytyisi täytteen lisäämisestä, niin varmasti löytyy joku joka suostuisi lisäämään ainetta. Sama voi tapahtua myös tatuointien tai lävistysten kanssa, siis sillä tavalla, että jonkun toisen mielestä vaikkapa minulla voi olla aivan liikaa tatuointeja, vaikka en itse koe niin. Mutta täyteaineissa ja leikkauksissa pitäisi terveyden sekä normaalin toimintakyvyn pysyä ennallaan.

Koivumetsa-kasvokuvat

Normaalia elämää hankaloittavat ja elämänlaatua huonontavat leikkaukset ja toimenpiteet eivät enää ole omasta mielestäni ok. Sinänsä on ihan sama vaikka miten leikkauttaisi itseään, mutta kyllä minusta normaalin liikkumiskyvyn, puhekyvyn, näkökyvyn ja muun vastaavan tulisi säilyä - harva pystyy elämään täysin muiden varassa ja näinköhän olisi mitään iloa leikkauksista, kun ei voisi edes elää normaalisti? Kauneusleikkauksia teetättäessään kannattaa myös muistaa se, että et välttämättä voi perua leikkausta tai saada enää "korjattua" entiselleen. Markkinoinnista haluan sanoa sen verran, että täyteaineiden ja vastaavien toimenpiteiden markkinointi ja hypetys vaikuttajilta on todella kyseenalaista, jos seuraajissa suurin segmentti on teini-ikäiset tai juuri ja juuri täysi-ikäiset. Sama juttu piraattikosmetiikan kanssa, sillä piraattikosmetiikasta voi löytyä kaikkea sementistä, matonpesuaineista, todella allergisoivista kemikaaleista ja eritteistä lähtien.

Winter-Finland-2020

Vaaleanpunainen-nahkatakki-talvi-2020-3


Entäs minä sitten, voisinko käydä kauneusleikkauksessa tai ottaa täyteaineita?


Se, että voisin parannella kroppaani ei tarkoita sitä, ettenkö olisi tyytyväinen itseeni näin. Eikä sillä ole itsetuntoni kanssa tekemistä, että ovatko vaikkapa rintani täydelliset. Paria toimenpidettä olen kieltämättä miettinyt vuosien mittaan - mesolankoja leuan alle ja silikonirintoja. Mesolangoissa en näe riskejä samalla tavalla kuin normaalissa leikkauksessa, sillä mesolanka on kuin ankkuroituva tikkilanka, joka sulaa ja langan kohtaan muodostuu paksumpaa, kovempaa ihoa kuten normaaliin arpeen eli arpikudos tavallaan napakoittaa ja kiinteyttää ihoa. Mesolangat ovat myös vuosien mittaan kehittyneet ns. turvallisemmiksi, vaikka jokatapauksessa se on myös yksi toimenpide kauneuden eteen kuten huulitäytteetkin.

Pidän itse selkeistä leukalinjoista ja haluaisin oman leukaluuni erottuvan paremmin, jonka takia olen miettinyt mesolankojen ottamista. Toinen asia on se, että suvussani näyttää tulevan muutoksia leuan alla olevaan osaan iän myötä, niin haluaisin ennaltaehkäistä sitä mesolankojen avulla. Tämä mesolankojen ottaminen saattaisi olla ajankohtaista tänä vuonna. En kuitenkaan haluaisi muokata kasvoissa muuten yhtään mitään, ellei ole pakko esimerkiksi terveydellisistä syistä.

Mesolangoista olen jo kysellyt Joensuun seudulla ja löysinkin tekijän, mutta mies vielä jarruttelee, vaikka tottakai saan itse päättää kehostani ja itse teen lopullisen päätöksen. En ole kuitenkaan vielä tehnyt lopullista päätöstä, joten pohdin asiaa ensin kunnolla, että olen 100% varma. Sama juttu silikonien kanssa - olen tyytyväinen näinkin, vaikka tällä hetkellä rintaa on enemmän kuin aiemmin, mutta toisaalta itse ihannoin sellaisia kropan mittasuhteisiin sopivia pyöreitä rintoja. Nehän eivät kovin luonnolliselta näytä, mutta minusta ne ovat kauniit malliltaan ja näyttävät hyviltä vaatteiden kanssa. Mitään isoja silikoneja en kuitenkaan ottaisi ihan jo senkin takia, että ei tulisi istumatyöläisenä selkäongelmia. Enkä haluaisi kyllä luopua tämän hetkisestä vaatekaapistakaan, eli kokoa ei saisi tulla niin paljoa, että joutuisin kaikki yläosat uusimaan vaatekaapista.

Todennäköisesti tulen jossain välissä käymään ainakin konsultaatiossa, mutta en tiedä haluanko laittaa tähän niin paljon rahaa, kun pärjään ilmankin ja olen sinut itseni kanssa ilman implanttejakin. Leikkauksessa on myös riskinsä, enkä voi olla sataprosenttisen varma, ettei kehoni hylkisi implantteja. Leikkaus on muutenkin niin suuri asia, että sille pitäisi antaa aikaa ja järjestellä toipumisen ajalle kaikki mahdollinen apu, sillä lukemani mukaan silikonien ottamisen jälkeen monet ovat todella kipeitä.

Luonnollinen-look-talvi-2020-7

Luonnollinen-look-talvi-2020-10


Ainoa leikkaukseni allergisen reaktion jälkeen


Olen elämäni aikana käynyt yhdessä ainoassa leikkauksessa silmäkirurgilla Joensuun Silmäsairaalassa ja sekin olisi jäänyt väliin, jos en olisi saanut normikosmetiikasta niin vakavaa allergista reaktiota. Allerginen reaktio alkoi vaikuttaa näköön ja minulta lähti hetkellisesti toisesta silmästä näkö, kun silmän alaluomelle kasvanut patti alkoi painaa silmää. Tuolloin pelotti, että silmän alle jää leikkausarpi, mutta leikkaus saatiin tehtyä silmän alaluomen sisäpuolen kautta eli arpi ei näy ollenkaan päällepäin. Allergisesta reaktiosta ei onneksi jäänyt pysyviä haittoja näköön eikä ulkoisesti silmien alueelle. Myös tämä allerginen reaktio vaikuttaa siihen, että todellakin pohdin tarkkaan mitä teen vai teenkö mitään näiden asioiden saralla. Nykyään testaan tavan kosmetiikan aina ranteen sisäpuolelle useaan otteeseen, ennen kuin laitan mitään kasvoille ja tämä onkin yksi suurimmista syistä, miksi olen kääntynyt kokonaan luonnonkosmetiikan puoleen.

Voi miettiä, että millaisia riskejä on valmis ottamaan ja miksi? Jätin myös ripsipidennykset vuosia sitten, sillä silmien punoitus ja kirvely laittoivat hälytyskellot soimaan viimeisimmillä kerroilla, puhumattakaan yhdestä läheltä piti tilanteesta, kun silmäni räpsähtivät vahingossa auki kesken ripsien laiton. Allergisoivien aineiden ja allergioiden kanssa ei tule leikkiä, terveydestä puhumattakaan. Jos selkeästi allergisoituu jollekin ja jatkaa sen käyttöä / aineelle altistumista, niin mahdolliset seuraukset ovat ihan omalla vastuulla - tämä menee terveydellä leikkimiseksi. Allergian voi tunnistaa mm. silmien punoittamisesta, silmien turpoamisesta umpeen, jatkuvasta rähmimisestä, kutinasta, paikallisesta ihottumasta ja kuivasta ihosta. Lähipiirissä on useampikin henkilö, jotka ovat allergisoituneet markettikosmetiikalle, mutta voivat käyttää luonnonkosmetiikkaa kuten minä. Yleensä ihottuma tai silmien umpeen turpoaminen on ollut ensimmäinen merkki allergiasta. Allergiasta johtuva ihottuma ei välttämättä lähde pois niin pitkään, kun käytät allergisoivaa ainetta alueella tai sen lähellä. Täältä Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry:n sivuilta voit lukea lisää allergioista ja oireista.

Koivut-talvi-2020-2

Luonnollinen-look-talvi-2020-11

Sum summarum - olen tyytyväinen siihen, että leikkausten ja täyteaineiden sijaan pinnalla on enemmän luonnollisuus, vastuullisuus ja ekologiset näkökulmat. Nuorempana on todella altis vaikutteille ja muiden mielipiteille, mutta luonnollisuutta esille tuovat yritykset, vaikuttajat ja lehdet onneksi tuovat asiallista näkökulmaa myös ulkonäköpaineisiin. Ulkonäköä ei tule koskaan lähteä muuttamaan jonkun toisen toiveesta - vain sinulla on määräysvalta omaan kehoosi. Ei ole pakko hyväksyä hiljaa muiden suunnitelmia ja toiveita kehosi suhteen, kuten minä nuorempana hyväksyin. Nyt en todellakaan antaisi painoarvoa epätodellisille toiveille, jotka koskevat omaa vartaloani, ei sanojan vartaloa. Kaikkien ei tarvitse mahtua samaan muottiin, eikä ihmistä tarvitse edes yrittää laittaa tietynlaiseen muottiin. Sinä olet arvokas sellaisena kuin olet ja omaan vartaloon kohdistuvat päätökset tulisi lähteä itsestä, ei muista. Myös minä olen arvokas sellaisena kuin olen.

Tutustu, tutki, pohdi ja tee päätös itse, älä tee lopullista päätöstä painostuksen alla tai siksi kun muutkin. Etsi luotettavaa tietoa, joka on mahdollisimman tuoretta! Valitse ammattilainen, jonka työnjälki on laadukasta ja vastaa toiveitasi lopullisesta tuloksesta. Puntaroi, onko toimenpide tai muutos kehossasi riskien arvoinen. Jos on, niin varaudu myös riskeihin ja hoida tarvittavat asiat jo etukäteen, jos jotain sattuu menemään pieleen. Tee suunnitelma mitä teet, jos ulkomailla tehtyihin toimenpiteisiin tulee infektioita tai muuta ongelmaa, sillä Suomessa ei välttämättä oteta vastuuta ulkomailla tehtyjen leikkausten jälkihoidoista.

Tyyliblogi-vaaleanpunainen-takki

10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen aihe josta ei oo sun kanssa muistaakseni ollut koskaan puhetta. Oli siis mielenkiintoista lukea ja tietää, mitä muutoksia itse olet ehkäpä vakavastikin pohtinut, tuli ihan yllärinä nuo :D
  Mä en itse oo koskaan halunnut mitään suurta, meikki on riittänyt. Tällä hetkellä ainoat on nää ripset joita tällä hetkellä käyn laitattamassa ja joista en mielellään luopuisi - onneksi on hyvät ja ammattilaiset tekijät, jotka seuraa myös tarkoin joka käynnillä mun oman ripseni kuntoa.
  Lisäksi oon miettinyt kulmien laminointia mistä oon nyt hetki sitten lukenut ja on ihan uus juttu mulle ainakin. Tätäkin mietin vielä ja ajattelin kysellä seuraavalla ripsihuolto kerralla lisää kyseisestä tekniikasta :) Sit on tietty geelikynnet, vuoteen en oo tehnyt, mutta toivon että pian pääsisin taas tekemään 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä kommentista! <3 Joo, totta - myö ei olla taidettu koskaan puhua tästä aiheesta. :D Hyvä, että välillä tulee jotain yllättävääkin! <3 Mesolankoja olen miettinyt jo pidempään, tutustuin ja luin niistä, kun googlailin jotain kauneusleikkausjuttuja ja kysyinkin tarkempaa arviota jo etukäteen hintaan liittyen + tekijää etsin Joensuun seudulta. Saa nähdä tuleeko otettua, ihana olisi ennalta ehkäistä ihon veltostumista kaulan alueelta.

   Ripsissä on kyllä puolensa, niiden kanssa ei tarvitse yleensä meikkiä ja ovathan ne nyt näyttävät! Monilla on todella kauniita ripsiä, mutta joskus niissäkin menee "hieman" yli ja kyllä itsekin vähän sokeutui sille, miten pitkät ne kannattaa olla. Siulla on kyllä tosi hyvännäköiset ripset, eivät ole liian överit ja sopivat siun silmämeikkeihin loistavasti! ^^ Kulmien laminointi on mielenkiintoinen juttu myös, lopputulos näyttää usein hyvältä. :) Yksi siskoista kehui myös sitä ripsien kestotaivutusta, saa lyhyistäkin ripsistä tosi kauniit. Ite en ole vielä kokeillut, mut silloin tällöin värjäytän kulmat ja ripset. Toivottavasti pääset tekemään piakkoin taas kynsiä! <3

   Poista
 2. Erityisen kaunis kuva postauksen viimeisenä ❤️ Olen saanut pakollisesta leikkauksesta sairaalabakteerin ja täten itsellä ei ole tahtoa kauneusleikkauksiinkaan. Toki esimerkiksi jos yläluomi alkaa roikkua silmän päällä ja haittaa näköä niin ottaisin riskin leikkauksesta 👍 T: Krista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) <3 Jaiks, sairaalabakteeri olisi kyllä kamalaa saada ja miulle joskus on jäänyt jostain aiheen uutisesta yksi kuva mieleen... :( Totta, tuo voi olla edessä ehkä itselläkin parinkymmenen vuoden päästä, kun miulla on tuollaiset aika raskaat silmäluomet tuosta yläpuolelta - riippuu toki miten iho ikääntyy itsellä. Ilmeisesti joskus ihmiset eivät välttämättä tiedosta noita raskaita silmäluomia, mutta tiedän useamman, jolta niitä on leikattu jatkuvien päänsärkyjen ja muiden oireiden takia. :)

   Poista
 3. Kiinnostava postaus, mahtavaa että näistä aiheista keskustellaan avoimemmin tänä päivänä :)
  Munkaan mielestä kenenkään ei pitäisi varsinaisesti alkaa tuomitsemaan toisten tekemiä ratkaisuja. Mä en ole ikinä ollut kauneuskirurgiaa vastaan, vaikka liika on toki aina liikaa minunkin mielestä.

  Kuulin semmoisen jutun, että jos alkaa varhaisessa vaiheessa täyttää huuliaan runsaalla kädellä, niin jossain vaiheessa se iho venyy ja veltostuu niin, että siinä tulee väkisinkin ne ankkahuulet jossain kohtaa, kun niitä on täytettävä enemmän ja enemmän. Se kuulostaa kyllä aika ankealta :p

  Itse olen menossa varmaan kesästä, jos rahatilanne salli, pieneen toimenpiteeseen. Voidaan joskus jutella vaikka yv:llä lisää, kun julkisesti en halua toistaiseksi näistä huudella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla, että postaus on kiinnostava! <3 Avoimuus on näissä todella tärkeä juttu ja miulla ainakin on silmiä avannut mm. leikkauskokemuksista lukeminen ja kuvat eri toipumisvaiheista. Liika on joo liikaa, terveys edellä pitäisi mennä. :) Jos ihminen haluaa tehdä toimenpiteitä, niin siitä vaan kunhan päätös on täysin hänen, eikä kenenkään muun painostuksesta.

   Joo, mie olen kanssa lukenut tuosta ja siitä, et jos nuorena alkaa täyttää, niin siinäkin on eri riskejä ja voi tulla muhkuroita yms. Onhan huulten iho muutenkin paljon ohuempi kuin vaikkapa vartalolla ja en sit tiedä, miten hyvin huulet voi palautua, jos täytteet poistaisi kokonaan. Eli siis jääkö ihan näkyvää jälkeä vai voiko huulet palautua lähes täysin entiselleen. Huulitäytteet ovat kuitenkin suht uusi juttu, mutta eiköhän ajan kanssa sekin kenttä kehity eteenpäin. :)

   Joo, se passaa hyvin - mukava ois keskustella näistä jonkun kanssa, joka on myös miettinyt jonkinlaista pientä toimenpidettä! <3

   Poista
 4. Tätä aihetta olen itsekkin paljon pohtinut viime aikoina.
  Olen miettinyt paljon sitä kuinka todella nuorella iällä otetaan itselleen kehoa muokkaavia toimenpiteitä, teini-iän kohinoilla käydään ottamassa rintoihin täytettä, huuliin täytettä, hetken mielijohde tatuointeja enempää miettimättä ja kun tulee ikää lisää aletaankin katumaan näitä tekoja. Se on todella surullista, toivoisin että näitä toimenpiteitä aina mietittäisiin huolella ja kauan ennen kuin niihin ryhdytään. Esimerkiksi keho muuttuu vielä nuorena todella paljon, rintoihin saattaa tulla kokoa vuosien varrella itsestään ja juuri esimerkiksi raskaudet muuttaa kehoa paljon.

  Mutta ketään en tuomitse omista kehon muokkauksista, jokainen saa tehdä niinkuin parhaaksi näkee kunhan se vaan olisi oma tahto eikä jonkun muun vaatimus. :) ja terveellä pohjalla, ettei ole riistäytynyt käsistä (tullut sokeaksi niihin muutoksiin) ja kuten mainitsit, ettei se häiritse terveyttä puheen muodostusta, aiheuta selkävaivoja jne.

  Omalle kohdalle olen tatuointien lisäksi pohtinut myös rintojen suurennusleikkausta. Raskaudet ja imetykset jättivät jälkeensä roikkuvat tyhjät rintapussit ja siihen haluan muutoksen, koska vaikuttaa suoraan omaan itsetuntoon, en koe oloani seksikkääksi ja kauniiksi. Mutta tässä nyt on joskus tulevaisuudessa mahdollisesti vielä haaveissa yksi raskaus, joten aion odottaa mitä sen tuomat muutokset tuo tullessaan ja teen päätöksen vasta sitten.
  Lopputuloksena haluan vain luonnollisen ja kiinteämmän olemuksen, eli ei ole tarkoitus mitään häiritsevän suuria ottaa, lähinnä juuri että on kehooni sopivan näköiset ja kokoiset. Miettinyt olen paljon tässä sitä oman rasvan siirtoa, mutta ei se implanttikaan poissuljettu ajatus ole. Täytyy jatkaa perehtymistä aiheeseen vielä että kuinka pysyvä lopputulos esimerkiksi tästä rasvasiorrosta jää vai tarvitseeko uusia mahdollisesti muutaman vuoden päästä uudelleen ':D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että sielläkin nämä asiat ovat pohdituttaneet! :) Joo, siis yllättävän nuorella iällä monet tekee, mutta kunhan on mietitty kauttaaltaan ko. asia ja huomioidaan terveydelliset seikat, niin on ihan ok. Näkeehän tuota välillä näistä tatuointien poistoista yms. juttua, kun ei ole uskaltanut nuorena vielä sanoa, että haluaakin muokata vielä sitä tatuoitavaa kuvaa tai että se ei enää olekaan omanlainen. Mie olen myös yhden tatuoinnin peittänyt, mutta se oli kyllä hyvä valinta. :) Näitä todella pitää pohtia, suunnitella ja miettiä riskit yms. ennen kuin lähtee veitsen tai neulan alle, koska välttämättä ei saa samaa takaisin ja voi olla, että joutuu myöhemmin vielä uudestaan korjauttamaan.

   Rintojen suurennusleikkaus on käynyt täälläkin mielessä ja tosiaan imetysten jälkeen pitää huomioida se, että on mahdollista, että pitää poistaa myös ns. ylimääräistä ihoakin. Miulla meni imetyksen jälkeen yllättävän pitkään palautuessa, mutta baletin aloitettuani tapahtui ihmeitä, eikä enää ahdistanutkaan kun rinnuksiin tuli ryhtiä jo pelkästään treenin avulla ja painon palatessa normaaliin. :) Jos rinnat vaikuttavat itsetuntoon, niin ehdottomasti kannattaa harkita kaikki huomioiden ja juurikin noin, että jos vielä haluaa lapsen, niin lapsi ensin ja sitten vasta toimenpiteeseen. Saa sit kerralla tehtyä muutokset, eikä tarvitse toista kertaa mennä korjauttamaan. :) <3 Näistä löytyy kyllä todella hyvin tietoa, kannattaa googlailla eri hakusanoilla ja kysyä eri ihmisten kokemuksia aiheesta. Sitä kautta todennäköisesti tunnistaa myös itselleen sopivan tekijän, kun näkee millaista jälkeä on tehty vastaavasta alkutilanteesta lähteneelle ihmiselle. :)

   Poista
 5. Mielenkiintoinen postaus aihe ja hyviä pohdintoja! Tuo allerginen reaktio kuulosti kyllä pelottavalta, onneksi kuitenkaan mitään pysyvää ei jäänyt.
  Oon itse aikalailla samoilla linjoilla mitä tulee kauneusleikkauksiin, luultavastikaan en aio mitään koskaan tehdä, mutta never say never. Nuo mesolangat alkoivat kieltämättä kuulostaa houkuttelevilta, sillä meilläkin on suvussa juuri leuan alapuolet hieman ehkä sitä "ongelma-aluetta".
  Mitä tulee huulitäytteisiin niin ne menee usein vähän överiksi, ja monesti esimerkiksi naiset joilla on paljon huulitäytettä, eivät enää pysty hymyilemään sellaista kunnon hammashymyä ilman että se näyttää oudolta. Siinä varmasti helposti sokaistuu ja sitten tulee tehtyä niitä ylilyöntejä, onneksi ne täytteet kuitenkin kai useimmiten katoavat huulista ajan kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! <3 Joo, se oli kyllä pelottavaa ja varsinkin näön katoaminen yhtäkkiä toisesta silmästä oli hirveää. Leikkaus oli myös pelottava, kun eihän silloin nukutettu vaan puudutettiin vaan ja pistettiin piikit. Sit vaan leikkaamaan, kun ei enää tuntoa ollut. Sanoppa muuta, onneksi ei jäänyt mitään pysyvää! <3

   Mesolangat ovat minusta mielenkiintoinen tapa ja ihan järkeenkäypää. Tikkilanka muutenkin sulaa aika nopeasti, eikä mesolangat ole niin suuri toimenpide kuin leikkaus. Mesolangat ovat myös huomattavasti edullisempia, olikohan tuo leuan alaosan langat kaikkine tarpeineen noin 250e (jos en muista väärin, varauksella tämä) - leikkaus taas maksaisi tuhansia.

   Joo, ilmeisesti katoavat ajan kanssa, mutta toki iho todennäköisesti voi venyä tai voi tulla muhkuroita huuliin. Joskus tosiaan sokaistuu ja näitä näkyy varsinkin huulitäytteiden kanssa, kun niitä on niin helppo ottaa ja ovat sinänsä suht edullisia. Mutta samaa mieltä kyllä olen, että näyttää erikoiselta hymy kun huulet ei liiku ns. normaalisti, jos huulitäytettä on liikaa ja jää helposti sellainen vaikutelma kuin ylähuuli rullaantuisi ylöspäin hieman. Näissä toki varmasti joskus ammattilaiset sanovatkin, että on ehkä hieman liikaa tai että eivät suostu laittamaan silminnähden liikaa. :) Äh, kun oli hankala nyt muotoilla - väsyttää jäätävästi, mutta eiköhän tästä saa selvää. :D

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)