sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Yksiolkaiminen body ja kevään 2020 trendeistä kiinnostavimmat

En ole tainnut vielä tässä talven aikana pureutua ensi kevään muotiin ja trendeihin, vaikka muutamia mielenkiintoisia trendejä ja tyylejä onkin tullut vastaan. Tässä viime sunnuntain asussa minulla olikin yksiolkaiminen body ja yksiolkaimisuus sekä epäsymmetrisyys ovat tämän kevään ja kesän trendeissä mukana. Toisaalta taas nähdään yhteensopivia housupukuja tai nahkavaatteita päästä varpaisiin, jonka lisäksi nähdään herkempiä kukkakankaita ja virkattuja vaatteita, sekä asusteita. Miltäs muoti näyttää kesällä ja keväällä 2020? Tässäpä listaus muutamista mielenkiintoisimmista trendeistä!

Paivan-asu-mustavalkoinen

Villakangastakki - Rokita
Wetlook- hame - Noir Handmade / Leeloo
Laukku ja kengät - Cobblerina
Kaulakoru - Kalevala Koru
Yksiolkaiminen body - Femme Luxe*
Kaulahuivi ja lapaset - anopin tekemät

*Saatu blogin kautta.

Kuvat; Tiina

Femme-Luxe-leeloo-hame-10


Yksiolkaimiset paidat, bodyt ja mekot


Yksiolkaimisuus kiehtoo todella paljon, pidän siitä miltä epäsymmetrisyys asuissa näyttää omaan silmään. Bodien kanssa minulla on hieman viha- rakkaussuhde, pidän enemmän topeista ja toki bodyt eivät ole niin käytännöllisiä. Ihastuin kuitenkin yhteen ihanaan läpikuultavaan bodyyn, joten voi olla, että sellainen tulee hankittua tai suunniteltua itse. Hääpuvuissa tämä yksiolkaimisuus tulee myös näkyviin lähitulevaisuudessa - toki on huomioitava, että trendit tulevat Suomeen huomattavasti hitaammin kuin moneen muuhun Euroopan maahan. Mutta tulossa on!


Virkatut vaatteet


Teetätin viime vuonna tämän ihanan virkatun topin ja postaukset ovat suosituimmissa postauksissa edelleen. Tästä postauksesta löydät lisäinfoa topista ja tästä näet kesäiset asukuvat topilla! Tällainen toppi on tarkoitus teetättää myös murretun oranssina ja ehkä myös jossain muussa värissä. Kesää odotellessa, tämä toppi on ihana hellevaate ja kaunis katseenkiinnittäjä asussa kuin asussa.


Lehtimäiset, kukkamaiset ja viidakkomaiset yksityiskohdat


Tämä on aika yllättävä trendi, mutta kiinnostava sellainen. Työni puolesta pysyn kartalla kankaista ja nyt on todella paljon tullut kankaita, joissa on kukkakuvioita, kolmiulotteisia kukkia tai lehtiä, mutta myös sellaisia, joissa on viidakkoprintti, lehti- tai kukkaprintti. Myös köynnösmäisiä lehtiyksityiskohtia nähdään topeissa, mekoissa ja esimerkiksi iltapukujen helmoissa. Tämä on todella mielenkiintoinen trendi ja olisi ihana, jos jostain saa sellaista lehtiköynnöstä nauhamaisena ompelutöihin... Saa nähdä, pitää eurooppalaisten tukkujen valikoimiin tutustua vielä tarkemmin.


Pitka-villakangastakki

Kotimainen-nahkalaukku-Cobblerina

Cobblerina-kotimaiset-kengat-avokkaat


Nahkavaatteet - takit, mekot, paidat, housut, hameet


Nahkavaatteissa hieman yllättävänä trendinä tulee se, että nahka on pehmeää ja hyvin laskeutuvaa, ei sellaista jämäkkää ja kovaa mitä yleensä nahkavaatteissa näkee. Esimerkiksi lampaan- ja poronnahka ovat hyviä vaihtoehtoja, näistä itse suosin enemmän poronnahkaa ja erityisesti kotimaisen Ahlskog Tanneryn nahat ovat tuttuja. Edellä olevasta linkistä pääsee tutustumaan tehtaaseen ja firman arvoihin tarkemmin. Nahkavaatteet ovat ajattomia ja kestäviä, joten niihin kannattaa satsata - minullakin on edelleen käytössä yli 30 vuotta vanha nahkatakki.

Housupuvut


En osaa sanoa miksi, mutta minustakin housupuvut näyttävät upeilta! Sekä istuvat, että sellaiset väljät sävy sävyyn puetut puvut. Housuja en itse käytä kuin tanssitunneilla ja moottoripyörällä ajaessa, mutta housupuvut on pop ja todella näyttäviä. Jakkupuvuista tykkään itse mekolla tai hameella, niissä on sitä jotain. Naiselliset mallit näyttävät housupuvuissakin parhaimmilta, vaikka paljon nähdään myös sellaisia ylisuuria versioita. Pastellisävyt ja esimerkiksi koralli tai muut erikoiset sävyt vievät housupuvut vielä näyttävimmiksi! Sähkönsininen housupuku voisi olla muuten aika siisti.

Femme-Luxe-royhelotoppi-paivan-asussa

Yksiolkaiminen-toppi-ja-wetlook-hame-asussa

Armeijahenkisyys, maastokuosi ja särmikkäät vaatteet


Jos olette yhtään kiinnittäneet huomiota katumuotiin, niin reisitaskuhousut naisilla ovat taas in ja vielä parempi, jos housujen kanssa on joko maiharit tai korkokengät. Housut ovat istuvahkot, eivät ihan pillit, eivätkä telttamallia. Reisitaskuhousujen kanssa sellainen hihnamainen vyö on paras ja vyön kiristyksestä ylijäävä osa saa roikkua vapaana. Maastokuosi näyttää tällä hetkellä ihanalta korkokengissä ja pikkutopeissa! Korkeat kaulukset viehättävät myös takeissa ja kukapa ei pitäisi kaksirivisen napituksen näyttävyydestä? Pidän armeijahenkisistä asuista sekä miehillä, että naisilla, kun ne ovat tyylikkäästi toteutettuja.


PVC ja wetlook- vaatteet


Tämä kuvissakin näkyvä wetlook- hame on ihana, käytän tätä todella paljon. Eri tavalla asustamalla hame toimii monessa tilanteessa ja se saa aina kehuja, sekä kyselyitä siitä mistä hameeni on. Hame on eurooppalaisen Noir Handmaden mallistosta, jota suomalainen Leeloo tuo maahan. Myös wetlook- ja PVC- sukat tai legginssit ovat alkaneet kiehtoa, sillä niitä saisi yhdistettyä aika hyvin arkisiin vaatteisiin ja saisi lookiin vähän rock- henkeä. Teininä ja vielä kymmenen vuotta sitten saatettiin pukeutua näihin materiaaleihin päästä varpaisiin, mutta nyt pienempikin määrä riittäisi per asukokonaisuus.


Wetlook-hame-Leeloo

Cobblerina-korkokengat

Musta-villakangastakki

Paivan-asu-yksiolkaimisella-topilla

Neulemekot ja neulehameet


Tänne blogiin on tultu todella monta kertaa "neulehame"- hakusanalla ja yksi suosikkivaatteistani onkin Guessin neulehame, jonka näette mm. tässä ja tässä asupostauksessa. Rakastan tuota hametta ja sen monikäyttöisyyttä - sitä voi käyttää ns. etuperin, sivuttain tai takaperin, sillä malli on suunniteltu niin, että hame toimii mitenpäin vain. Oma hameeni on Helsingistä Guessin omasta myymälästä, mutta nyt alkaa olla myös muissa liikkeissä erilaisia neulehameita ja -mekkoja saatavilla. Myös teettäminen on yksi hyvä vaihtoehto, sillä osaajia löytyy jonkin verran ja saa juuri sellaisen hameen kuin haluaakin. Neulemekkokin minulla on, mutta se saisi olla hieman pidempi - saa nähdä tuleeko itse hankittua tai tehtyä jonkinlainen neulemekko pidemmällä helmalla.


Cobblerina-kotimaiset-kengat

Mikä trendi on teistä mielenkiintoisin kesän ja kevään muodissa tänä vuonna? 

Royhelotoppi-ja-hame-nyorityksella

10 kommenttia:

 1. Oonkin odotellut, milloin ja tuleeko sulta lainkaan tätä postausta, missä kerrot kevään ja kesän trendeistä! :D Mä kun en muualta enää oikein lue näitä, nyt kun blogien lukukin on jäänyt vähemmälle ajanpuutteen ja jaksamisen vuoksi :D Ja aivan ihana toi sun paita!! Koko look tietty, jotenkin tosi juhlava <3 Mustavalkoinen toimii aina, toi sun takki on ihana <3

  Mä rakastan lehtikuosia, siis että vihreitä lehtiä on valkoisella vaatteella <3 Mulla onkin sellainen playsuit helteille, oli kyllä viime kesänäkin paljon käytössä ;) Muutenkin lehtikuosi miellyttää ja ihanaa, että se on edelleen pinnalla <3 Virkatut vaatteet on myös pop ja ootan niin että pääsen sitä mun virkattua toppia käyttämään, jonka teetätin samalla kuin sä :)

  Mä en yksiolkaimisista vaatteista taas pidä. Tai siis pitäisin kovasti, ne ovat kauniita, mutta mun päälle eivät sovi ollenkaan, kun mulla on niin leveät hartiat ja kapea lantio :D Toki se voisi näyttää mullakin hyvälle, jos on kellohelmainen alaosa. Off shoulderitkaan ei istu mulle mun leveiden hartoiden takia, mutta niitä mä vaan rakastan ja en voi olla käyttämättä, vaikkei ne mulle istukaan. Myös housupuvut eivät oo mun juttu, koska koen näyttäväni tyhmälle niissä, kun oon niin lyhyt - siitä huolimatta ne ovat ihan todella upeita! Harmittaa näiden kahden trendin puolesta. Vaikka en siis itse välitä oikein näistä "säännöistä" mikä käy millekin kropalle, niin en vaan silti osaa käyttää, vaikka mieli tekisi :D

  Sori nyt oli varmaan taas todella sekavaa tekstiä multa, edelleen väsyttää! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! <3 Ainakin tämä yksi tuli, mutta toki kengistä saattaa tulla juttua enemmän tuonnempana. Jaksaminen ja vauva on tärkeämpää kuin ajantasalla koko ajan pysyminen, ihana et käyt kuitenkin täällä miun blogissa säännöllisesti!

   Tää body on kyllä aivan ihana, joskin toppina toimisi paremmin omaan makuun eli voisi vähän muokata. Takki on ollut käytössä tosi paljon, tykkään kovasti kun helma ei ole liian raskas, vaikka pidempi onkin. Vihreät lehdet valkoisella pohjalla ovat raikkaan näköisiä! <3 Ootan kyllä millaisia asuja koostat virkatun topin kanssa, se on ihana! ^^

   Totta muuten, kellohelman tai peplumin kanssa varmasti menisi siullakin yksiolkaimiset vaatteet. :) Miksei muutenkin, kun sie olet niin siro. <3 Voisikohan tollaisesta housupuvusta mennä sellainen kevennetty versio eli ei oversize- kokoinen vaan sellainen istuvampi ja väri sellainen siulle sopiva? Tai voisihan vaikka vähän sellaiset suoremmat housut yhdistää vaikka samanlaiseen väljään toppiin, jossa on naruolkaimet? Ei ihan hukkuisi sinne kangaspaljouteen. :) Kiitos pitkästä kommentistä, mukava oli lukea siun mietteitä ja täällä kans väsyttää aivan vietävästi! :D

   Poista
 2. Kukka- ja lehtikuosit - hep! :D Toinen hep väljille housupuvuille, tykästyin kans sellaisiin haalarityyppisiin viime kesänä ja tulin hankkineeksi pari tosi kivaa viime kevään reissusta :) Nahka-asusteissa tykkään paitsi laukuista, myös nahkatyyppisistä leggingseistä tai just nahkahameesta, joka menee tosi kivasti hempeämmän yläosan kanssa :) Jotain yksiolkaimista vaatetta tuun myös varmasti hankkimaan kesäksi, kun jotain sopivaa osuu kohdalle.

  Kiva tällainen koostepostaus! Tunnistin muuten tuon Cobblerinan laukun, koska oon itsekin katsellut brändin laukkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, ne kuosit ovat kyllä huippuja - esimerkiksi Helsingin Villisilkkiin tuli kevään uutuuksien mukana ihania kukkakankaita! <3 Haalarityyppiset voisivat olla myös aika siistit nyt kesällä, varsinkin kevyestä kankaasta. Nahkahameet ovat ihania hempeiden yläosien kanssa, mutta myös sellaisten poolopaitojen tai kauluspaitojen kanssa. Yksiolkaimisia vaatteita tulee varmaan itselläkin hankittua tai ommeltua, kun sekin taito on. Jotain kolmiulotteista kukkajuttua kaipaan, yhdessä liikkeessä törmäsinkin miellyttävään kukkakankaaseen.

   Ihana kuulla, kiitos! :) Noni, Cobblerinan laukut ovat ihania, miulla on niitä useampi. <3 ^^ Laadukkaita laukkuja ovat, kestää todella hyvin käyttöä!

   Poista
 3. Kaunis tuo yksiolkaiminen body <3 Ihana tuo röyhelökohta siinä! Olipas kiva lukea tulevista trendeistä, sillä mulla ei ollut niistä oikeastaan hajuakaan kun ei oo tullut vähään aikaan perehdyttyä :D Noista trendeistä muhun iskee eniten tuo armeijahenkisyys, maastokuosi sekä neulemekot ja hameet 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuon röyhelön takia mie tuon valitsinkin, ihana nahkahameen tai wetlook- hameen kanssa! <3 Huippua, että tästä oli hyötyä myös siulle. Samaa mieltä, noita odotellessa - miuta jotenkin viehättää naisillakin sellainen armeijahenkisyys vaatteissa, skarpit kaulukset sun muut ja sit myös toisaalta vähän rennommatkin vaatteet, kuten nuo neulevaatteet.

   Poista
 4. Yksiolkaimiset vaatteet ovat kyllä ehdottomasti omia suosikkeja. Niin pienellä saa ihan erilaista ilmettä :)
  Ja niinkuin kuvasit noista wetlook vaatteista, niillä saa helposti rock henkisyyttä asuun ^_^
  Kaunis asukokonaisuus sinulla :) Kuinka muuten olet voinut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Spireida! <3 Siepä sen sanoit, yksiolkaimisuudessa on sitä jotain. Ehkäpä se epäsymmetrisyys viehättää, mutta tosi hyvin asussa katse kiinnittyy yläosaan kun toinen olkain/ hiha puuttuu. Wetlook- vaatteissa on se etu, vähän särmää hempeille vaatteille. ;) Kiitos paljon ja kiitos kysymästä - päivä kerrallaan mennään, välillä on parempia päiviä ja välillä huonompia. Aikaa menee käsitellessä asiaa ja varmaan tulee fiilikset vaihtelemaan edelleen päivittäin. <3 Ikävä on isää. :´(

   Poista
 5. Yritin jo aiemmin kommentoida tätä, mutta jostain syystä kommentointiprosessini kaatui😅 Anyways, tää oli kyllä taas niin hyvä postaus - mielenkiintoiset trendit poimittu ja kivasti olet niistä kertonut. Täytyi käydä heti ahmimassa tää kun huomasin et oli tullu🤩 Tän kevään tyyli selkeesti on ihan meikäläiselle käypää tavaraa ja erityisesti tuo yksiolkaimisuus ja epäsymmetrisyys kiinnostaa. Kiitokset tästä koosteesta, ps. Aivan upee toi look❤️ Tykkään tosta hameen ja bodyn yhdistelmästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria ja mukava kun sait nyt kommentin läpi! <3 Kiitos paljon, ihana kuulla! :) Pitää varmaan alkaa työstää sitä seuraavaa julkaisua myös - aika paljon on tekstejä jo luonnoksissa, mutta en ole vielä kaikkia ehtinyt hioa. Joo, niin on ihan siun tyylistä tää tämän vuoden muoti! Mie oon muutamia screenshotteja ottanu, et lähetän siulle ku on tullut vastaan niin siun tyylisiä juttuja. <3 Kiitos, tästä kokonaisuudesta pidin miekin, vaikka body toimisi ehkä toppina paremmin - pitänee jossain välissä muokata. Saman firman vaatteista tulee jossain välissä postaus, kun saadaan vielä kaksi mekkoa kuvattua. :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)