perjantai 9. heinäkuuta 2021

Asu niittikengillä ja vaistojen kuuntelemista

Pitkästä aikaa juhlavampi hame arkisemman paidan kanssa. Tämä PBO:n paita oli ihana löytö eräältä työreissulta ja iski silmääni heti - koen, että paidan "philosopher"- teksti sopii itselleni hyvin. Olen kiinnostunut monesta eri aiheesta, tankkaan tietoa todella paljon ja pohdin asioita välillä liikaakin. Toisaalta nyt viimeisen puolen vuoden sisällä olen pyrkinyt myös järjen, faktojen ja pohdinnan sijaan kuuntelemaan myös vaistoa, eli jos joku asia ei tunnu hyvältä tai itselleni tulee fiilis, että johonkin ei kannata suostua tai käyttää aikaa, niin kieltäydyn joskus pelkän vaiston takia. Siis tiedättekö tämän tunteen, tulee sellainen pieni kalvava tai negatiivinen fiilis jostain asiasta vähän kuin "varoituksena"? Näin auki kirjoitettuna tämä kuulostaa todella hassulta, mutta on haastava sanoittaa mitä tarkoitan.  

asu-kellohameella-ja-niittikorkokengilla-4

T- paita - PBO
Kellohame - Rokita
Olkalaukku - Cobblerina
Aurinkolasit - Instrumentarium
Korkokengät - Guess

asu-kellohameella-ja-niittikorkokengilla-18

Puhuin yhdessä välissä muutaman yrittäjän kanssa tästä aiheesta ja moni kertoikin, että hekin ovat joskus kieltäytyneet esimerkiksi työstä, jos on tullut sellainen olo, että sitä ei kannata ottaa vastaan. Varsinkin käsityöalalla ja tilaustöitä tehdessä ollaan ihan eri tavalla yhteydessä ja läsnä, kuin vaikkapa vaatekaupassa. Molemmat toki ovat asiakaspalvelua, mutta siinä missä vaateostokset tehdään kerralla, niin mittatilauksena tehtävän vaatteen kanssa tavataan muutaman kerran. Joskus suurien töiden kanssa treffataan jopa 5-7 kertaa, kun normaalisti 2-3 tapaamista riittää. 

Muutamissa huonommissa päätöksissä vaisto on varoittanut etukäteen, mutta olen jättänyt kuuntelematta ja loppujen lopuksi päätös on osoittautunut huonoksi. Mutta elämäähän ne huonotkin päätökset ovat ja tämä nykyinen hetki ei välttämättä olisi nykyisen kaltainen, jos olisi aina valinnut oikein. Toisaalta vaistot toimii myös toiseen suuntaan - joskus tulee fiilis, että nyt panosta tähän ja tee joku normaalista poikkeava asia, josta tuleekin myöhemmin paljon muutakin hyvää ja upeaa eteen. 

Aikatauluni ovat nyt hetkellisesti tiiviimmät, mutta nyt on hyvä olla ja jäätävät paineet aiemman työn osalta ovat suurimmilta osin helpottaneet. Myös stressin aiheuttamat  fyysiset oireet katosivat, mikä yllätti todella paljon, sillä olin koko ajan olettanut ruokavalion, unettomuuden ja tiettyjen ruoka- aineiden olevan syynä. Ehkä se mitä haluan sanoa on se, että kuunnelkaa joskus vaistoanne ja tehkää tarvittaessa muutoksia. Joskus on hyvä mennä omalle epämukavuusalueelle, mutta on todellakin ok kieltäytyä, jos asia tuntuu epämiellyttävältä tai siltä, että siihen ei kannata panostaa. Luota vaistoon. 

asu-kellohameella-ja-niittikorkokengilla-15asu-t-paidalla-ja-kellohameella

Mutta josko vaistoista vaihdetaan takaisin asuun, kun kerran täällä tyyliblogin parissa ollaan! PBO:n paidan kaveriksi yhdistin tämän kukkahameen,  jonka kankaan löysin Joensuun Pala- Sopista. Kankaassa oli viskoosia ja sen lisäksi muistaakseni puuvillaa, mutta satiinisidoksellinen kangas kiiltää siitä huolimatta himmeähkösti. Tämän saa aika helposti yhdistettyä arkeen ja juhlaan, arkena se kyllä vaatii kiillon takia kaveriksi jonkun arkisemman laukun ja yläosan. Voisin melkeinpä laittaa huomenna edellisen kappaleen alkuun linkatun postauksen asun päälle töihin kesäisenä versiona, pidän edelleen tuosta kokonaisuudesta! 

Samaa laukkua olen käyttänyt nyt aika pitkään, kuten täällä blogin puolella olette varmaan huomanneet, joten voisi olla aika vaihtaa laukkua pitkästä aikaa. Tämä Cobblerinan laukku on vaan niin näppärä arjessa, kun kukkaroon mahtuu hyvin auton avaimet. Niiden lisäksi kortit ja käteiset saa näppärästi saataville, eikä tarvitse erikseen ottaa lompakkoa laukusta. 

Stud-heels-Guessasu-kellohameella-ja-niittikorkokengilla
Cobblerina-rusettilaukkuasu-kellohameella-ja-niittikorkokengilla-14asu-kellohameella-ja-niittikorkokengilla-10

Nämä niittikengät kävivät suutarilla korjattavana, mutta miten rakastankaan näitä! Käyttöä näille on tullut todella paljon korjauksen jälkeen ja on aina ihana saada lisää käyttöikää lempikengilleni. Suutarit osaavat tehdä kengille todella paljon eri korjauksia ja aina kannattaa kysyä, jos lempikengistä menee jotain rikki. Niin monet viat ja rikkoontumiset korjataan helposti, jolloin kenkien käyttöikä pitenee huomattavasti. 

Näidenkin niittikorkokenkien korkolappuja on vaihdettu useaan otteeseen, pohjat ovat uudelleen kiinni liimatut ja lisäksi suutari laittoi näihin tuon kumisen puolipohjan, minkä huomaat ylläolevasta kuvasta. Se siksi, että alkuperäinen pohja oli kulunut lähes puhki ja puolipohja suojaa kenkää myös kosteudelta, jolta emme voi täällä Suomessa välttyä. Paitsi näköjään tänä kesänä. 

Guess-shoes-blackasu-kellohameella-ja-niittikorkokengilla-4asu-t-paidalla-ja-kellohameella-2

Välillä kesäpukeutuminen tuntuu haastavalta, kun on ollut niin lämmin, mutta kellohameilla ja pellavavaatteilla ei voi mennä pahasti vikaan. Nautitaan nyt kun lämpöä on, kesä on niin lyhyt vuodenaika. 

Stilettoheels-Guessasu-kellohameella-ja-niittikorkokengilla-7

Kuunteletko sinä vaistoasi tai onko joskus vaisto varoittanut jostain tapahtumasta, ihmisestä tai asiasta? 

2 kommenttia:

  1. Osaispa niitä vaistoja käyttää hyödyksi..mut useimmiten ne heittää vaan roskiin ja tekee jotain ihan muuta :D tietenkin semmoista mikä ei kannata sittenkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sanoppa muuta :D Miekin olen tätä asiaa pyöritellyt paljon ja jotenkin varsinkin nyt viimeisten vuosien aikana olen pyrkinyt tietoisesti siihen, että kuuntelisin vaistoja enemmän. :) Välillä saa kyllä kantapään kautta oppia, kun tulee fiilis, että ei kannata tehdä jotain ja niinhän siinä sit käy. :,D

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)