keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Talvimuodin yllättäjä - Vaaleanpunaiset maiharit

Tiedättekö mitä? Ihastuin keväällä kenkiin, jotka eivät aluksi näyttäneet yhtään oman tyylisiltä tai ylipäänsä kengiltä, joista normaalisti tykkäisin. Joku niissä kuitenkin kiehtoi ja piiiitkän harkinnan jälkeen päätin ostaa ne, mikäli kokoja olisi vielä jäljellä. Kengistä oli kuitenkin myyty loppuun pienet koot, mutta kysyin yritykseltä Instagramissa, että olisiko kenkiä tulossa vielä lisää ja sain tiedon, että ehkä keväälle, mutta asiakaspalautuksen saapuminen omassa koossani on vielä mahdollista.

Tyyliblogi-paivan-asu

Nahkatakki ja -hame - itsetehty
Olkalaukku - Cobblerina
T-paita - Pure Waste
Sukkikset - Gatta / Leeloo.fi

Vaaleanpunaiset-maiharit

Nämä vaaleanpunaiset kengät jäivät mieleeni, joten päätin ostaa nämä joko mahdollisen palautuksen tullessa tai keväällä. Eräänä yönä en saanut unta, joten arvelin pitkästä aikaa käydä tsekkaamassa olisiko varastoon tullut näitä kenkiä omassa koossani ja siellähän oli oma koko saatavilla. Tilasin kengät heti ja ne tulivatkin pian, postitus oli todella nopea Matkahuollon kautta. Minulla on uudet kengät! 

Olen siis näiden saapumisesta lähtien sisäänajanut näitä vaaleanpunaisia maihareita, jotta ne ovat mahdollisimman mukavat jalassa, kun nahka pehmenee. Näissä on paksu kuminen pohja, joka ei luista talvella ja materiaalina nahka sisä- ja ulkopuolella. 

Tyyliblogi-paivan-asu-2Tyyliblogi-paivan-asu-4

Kengät valmistetaan vastuullisin periaattein Euroopassa, valtaosin Italiassa. Vastuullisiin periaatteisiin kuuluu muun muassa se, että nahan käsittelyssä ja värjäämisessä ei ole käytetty kromia. Nahka on lihatuotannosta ylijäänyttä materiaalia ja kengät valmistetaan pienillä perheomisteisilla tehtailla Euroopassa. Myös kemikaalien käyttöä on rajoitettu ja joidenkin kemikaalien käyttö on kielletty kokonaan tuotteiden valmistamisessa. Mahdollisimman pitkä käyttöikä on myös otettu huomioon ja se näkyy muun muassa valituissa materiaaleissa, muotoilussa sekä kenkien yksityiskohdissa. 

Vaikka kengät ovat vaaleanpunaiset, niin malli on klassinen ja säädettävissä nyörityksen avulla. Käyttöä lisää myös sisäsyrjällä oleva vetoketju, jonka itse haluan maihareissani ehdottomasti olevan käyttömukavuutta lisäämässä! Kuminen pohja on järkevä Suomen oloihin, eikä tarvitse itse laitattaa kenkiin erikseen talvipohjia suutarilla, joka on sekin järkevää kuluttamisen kannalta. Paksupohjaisissa maihareissa on se hyvä puoli, että talvella kylmyys ei pääse niin helposti kenkiin kuin matalamman pohjan kanssa. 

Asukuvat-maihareilla-2Vamsko-maiharit

Sen verran pitää kyllä sanoa näistä ihanista vaaleanpunaisista maihareista, että kengissä oli pienet värivirheet - luulen, että joko edellinen sovittaja tai yrityksessä on yritetty puhdistaa jotain likaa tai vastaavaa kengistä, mutta väärällä tavalla ja/ tai aineella. Itse en olisi kehdannut lähettää kahdensadan euron kenkiä eteenpäin tuollaisina ja tarkistamatta ennen lähettämistä, vaikka tällä kertaa sinänsä kengät tulivat oikeaan osoitteeseen, sillä nahkatyöhön erikoistuneena sain kengät huoltamalla nuo läikät olemattomiin. Tämän takia mietin myös kenkien palauttamista, mutta koska ei ollut varmuutta siitä, tuleeko nämä tässä värissä myös kevään mallistoon, päätin yrittää itse saada kengät kuntoon. 

Siinä onnistuin ja hyvä niin. Lähtökohtaisesti kuitenkaan tämän hintaisissa kengissä ei pitäisi olla värivirheitä tai muitakaan virheitä, eikä (premium-) brändillekään ole hyvä, jos useammalla samojen kenkien ostajalla on samoja kokemuksia. 

Asukuvat-maihareillaPaivan-asu-lokakuu-2021

Onneksi en maksanut näistä täyttä hintaa, sillä olin aiemmin saanut heiltä -30% alekoodin. Netistä luin kokemuksia vasta ostamisen jälkeen ja esimerkiksi Ruotsin puolella oli jollain toisellakin vastaava kokemus värivirheestä saman brändin kengissä, eli olkaahan tarkkana, mikäli tilaatte kenkiä tai muuta verkkokaupoista. Muuten en olisi varmaan tätä esille ottanutkaan tunnistettavan mallin ja brändin takia, mutta vastaavaa kokemusta on muillakin, joten tarkkuutta kaupoilla. 

Onneksi sain kengät kuntoon ja käyttöön! Malli on erikoinen klassisuudestaan huolimatta, mutta sopii tietyllä tavalla kontrastiksi omaan tyyliin ja pukeutumiseen. Tässäkin asussa kengät toimivat todella hyvin ja tuovat arkisuutta nahkahameen, sekä sukkahousujen kanssa. Sopisiko vaaleanpunaiset tai muut pastelliväriset kengät omaan tyyliisi? 

Vamsko-vaaleanpunaiset-maiharit

8 kommenttia:

 1. Hahaa, olen hämmentynyt :D En yhtään tykkää vaaleanpunaisesta, mutta nuo kengät ovat upeat! Siis minä, joka en omista yhtään mitään vaaleanpunaista ottaisin koska vaan nuo vaaleanpunaiset maiharit! Jotenkin kontrasti kenkien jykevän muodon ja hempeän värin välillä toimii täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihana! 😁❤️ Miuta kanssa viehättää tuo kenkien rouheus ja silti ovat noin hemppikset väriltään. 😁 Ihana kontrasti, näyttää hyvältä ja sopii omaan tyyliin! Tuovat myös vähän jotain uutta, minulla suurin osa kengistä on kuitenkin aika siroja, kapealla korolla ja matalammalla pohjalla. Muutenkin on ollut ihana kokeilla jotain uutta, nämä käyvät hyvin hameiden kanssa yhteen ja silti käyttömukavuus on todella hyvä talvea ajatellen. 😊 Hyvä ostos! Kiitos siulle kommentista ja ihana kuulla, että siekin ottaisit tällaiset kengät koska vain! ❤️

   Poista
 2. Oi, kuinka ihanat kengät, sopii sinulle ihanasti! Ja sopis kyllä mullekin👌 Mukavan kattavasti kerroit noiden kenkien taustoista, kiinnostuin heti enemmän! ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maria! ❤️ Sopisivat kyllä siunkin tyyliin hyvin ja näitä on monissa eri väreissä - mukava kuulla, että kiinnostuit kengistä vaikka mainitsinkin tuon värivirheen täällä! Skarppina kannattaa ostaessa olla ja tällä hetkellä taisi vielä joku alekoodikin olla IG mainoksessa näihin kenkiin. 😊

   Poista
 3. Vau, onpa hienot maiharit. Väri saattoi ensin mietityttää, onhan black is black. Mutta kuvissa ne on tosi hienot! Hyvä kun niissä on pohjat, itsekin arvostan tollaisia maihareita. Onhan niissä jotain rock :D
  Hyvä, että kengät tuli ammattilaiselle. Värivirheet hävisivät. Olisi se ollut huonoa mainetta yritykselle, jos tilaa täydellä hinnalla kengät ja niissä on jotain vikaa.
  Hienoja kuvia jälleen! Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista, Pihla! ❤️ Nämä kengät ovat kyllä ihanat, mustina olisivat ehkä liian tavalliset omaan makuuni, kun tykkään kengissä olevan jotain jujua tai väriä. 😊 Pohjat ovat kyllä tosi hyvät ja kumiset eli eivät luista jäällä. Toisaalta pohjien korkeus pitää myös kylmyyden poissa, ihan tosi mataliin kylmyys hiipii helpommin.

   Sanoppa muuta - yllätyin, että muillakin on ollut vastaavaa, niin olisi syytä tarkistaa kengät tehtaalta Suomeen tullessa ja aina lähettäessä, varsinkin jos palautuksena tulee. 😊

   Kiitos myös siulle, ihana kun pistit kommenttia!

   Poista
 4. Söpöt maiharit 😱😍😍😍 terveisin isosiskosi 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😍Sie et olekaan kommentoinut pitkään aikaan, terkkuja sinne! ❤️

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)