perjantai 8. lokakuuta 2021

Mun tyyli - Mistä ostan vaatteeni ja millaisista vaatteista en tykkää?

Oma tyylini on aika tunnistettava, mutta silti kokeileva. Tyylissäni tärkeimpiä asioita ovat tänä päivänä korkokengät, värikkäät asusteet, eri materiaalien kontrastit ja jo ennestään olevien vaatteiden yhdisteleminen eri tavalla vuodesta toiseen. Vaatekaappiini toki tulee aina silloin tällöin uutta, mutta pääosin itse tehtynä, käytettynä tai vastuullisten merkkien valmistamana. Tyyli kehittyy jokaisella vuosien mittaan tavalla tai toisella, mutta tärkeintä on pukeutua sellaisiin vaatteisiin mistä tykkää ja minkä päälle pukeminen saa olon tuntumaan hyvältä, sekä itsevarmalta. Yhteen lokeroon ei ole mikään pakko jumiutua, eikä eri tyylilajien sekoittaminen tee kenestäkään huonompaa pukeutujaa tai "genren" edustajaa. Tyylien ja ihmisten lokeroiminen on muutenkin aika vanhanaikaista tänä päivänä, joka on todella hyvä asia. 

Paivan-asu-syksy-2021-2

Nahkatakki - Rokita
Neulehame - Guess
Toppi - Esprit
Korkokengät - Minna Parikka
Reppu - Harold's 
Kaulahuivi - Gina Tricot 

tyyliblogi-syksyinen-asu-2

Pukeutumisessani tykkään korostaa vyötäröä, sekä jalkojani. Minulle korkokengät ja naisellinen pukeutuminen alusvaatteita myöten antaa voimaa ja itsevarmuutta ihan tavallisiin arkipäiviin, myös silloin jos olo on huono ja epävarmuus hiipii pintaan. Minusta on ihanaa käyttää hameita ja mekkoja joka päivä. En niinkään välitä housuista, eikä niitä päälläni näe, ellei tilanne sitä vaadi. 

Pukeudun aika naisellisesti tai noh, huomattavasti naisellisemmin kuin moni tuttuni. Rakastan kontrasteja eri materiaalien välillä, esimerkiksi neule- ja nahkavaatteet sopivat upeasti yhteen. Wetlook- vaatteet näyttävät myös upealta neuleiden, tavallisten paitojen tai kenkien kanssa. Pukeudun kieltämättä aika fiilispohjaisesti eli vaikka olisin illalla laittanut asun valmiiksi, niin aamulla saatan muuttaa mieltäni päivän asusta ja koota jonkun muun asun käyttöön. Mutta tämä onkin mahtava asia tyylissä - se ei ole ennalta määrättyä, voit hyödyntää omaa fiilistä ja yhdistellä erilaisia vaatekappaleita, sekä asusteita toisiinsa. 

Joskus peilikuvasta tai asukuvasta näkee, jos jokin ei toimi sittenkään asussa. Tällaisiakin asuja olen täällä tyyliblogissa julkaissut ja usein olen saanut kuulla, että se minua asussa häirinnyt asia ei häiritse muita ollenkaan! Eli joskus se, mistä itse en tykkää, saattaa olla jonkun muun suosikki. Eikä tyyli ole vakava asia, vaan on ihan ok kokeilla mistä tykkää ja mikä toimii kaikkein parhaiten. Toisaalta kuvista voi jälkikäteen tsekkailla mitä voisi yhdistää eri tavalla tulevaisuudessa. Pointti tässä on kuitenkin se, että saatat ajatella itsestäsi ja pukeutumisestasi kriittisemmin ja tarkemmin kuin muut, mutta muille tyylikokeilut näyttäytyvät eri tavalla ja voivat olla kiinnostavaa sisältöä normaalin sisältösi rinnalla. 

Minna-Parikan-korkokengat-3Nahkareppu-syksy-2021Syksy-asu-neulehameella-8

Pukuompelijana olen vuosien mittaan tehnyt paljon vaatteita itse, mutta ostan silloin tällöin vaatteita sekä asusteita kotimaisilta ja/ tai eurooppalaisilta yrityksiltä. Naisellisesta tyylistä pitäville pitää vinkata, että kannattaa tutustua Baltialaiseen muotiin, sillä monilla Baltialaisilla brändeillä muotokieli on naisellisempaa ja vaatteet istuvampia kuin Suomi- brändeillä. 

Tässä vielä täsmävinkkejä kotimaisista vastuullisesti toimivista yrityksistä; 
Pure Waste - perusvaatteet, t-paidat, colleget yms. loistavalla mitoituksella. 
Yo Zen - erikoisia printtejä ja klassisia moneen makuun sopivia vaatteita. 
Cobblerina - kotimaisia laukkuja useissa eri väreissä ja eri kokoisia malleja. Cobblerinalta löytyy myös koruja, lompakoita ja muita nahkatuotteita. 
Piikoski Fashion - Karhumekkoja, värikkäitä pellavamekkoja ja koruja. Lähituotantoa, kaikki kankaita lukuunottamatta valmistetaan Suomessa! 
Sidoste - sukat ja merinovillatuotteet paidoista pipoihin, siitä sukkiin ja säärystimiin. 
  
Paivan-asu-syksy-2021-5Minna-Parikan-korkokengat-6Fall-outfits-2021-3

Kuten arvata saattaa, tyyliini kuuluu oleellisesti myös sukkahousut. Sukkahousujen kohdalla olen siirtynyt pääosin Italiassa sijaitsevaan Oroblù: un, niin laadun kuin mitoituksen takia. Suosittelen lämpimästi, Oroblùn sukkahousut eivät valu (useimmissa leveä kaksinkertainen vyötärö) ja sukkahousujen lahkeet ovat tarpeeksi pitkät. Nämä kaksi asiaa ovat tärkeimmät sukkahousujen kanssa, kuka ihme muka haluaa käyttää valuvia sukkiksia tai sellaisia, missä sukkahousujen lahkeet jäävät aivan liian lyhyiksi? Laatu näissä italialaisissa sukkiksissa on ihan kymppi, kestävät käyttöä hyvin ja hinta- laatusuhde on loistava. 

Syksy-asu-neulehameella-7

Entä millaisista vaatteista en pidä? Omat vaatteeni eivät saa kutittaa ihoa, eivätkä olla liian karkeita ihoa vasten. En halua pitää kahta paitaa päällekkäin, vaan jos tarvitsee kerrostaa, niin topin päälle laitan edestä auki olevan neuleen tai hupparin. Pidän enemmän tyköistuvista vaatteista kuin liian väljistä ja muodottomista vaatteista. En koe oloani omaksi itsekseni säkkimäisissä vaatteissa, enkä halua ns. piilottaa itseäni liian väljiin vaatteisiin. Housut ovat myös no- no (paitsi treeneissä ja moottoripyöräillessä), tosin tänä kesänä on pieni kiinnostus herännyt nahkahousuihin tai vastaaviin. En kuitenkaan usko käyttäväni niitä tarpeeksi hintaansa nähden, joten en tule sellaisia hankkimaan. 

Millaisista vaatteista sinä tykkäät? Mukavaa viikonloppua sinne ruutujen toiselle puolelle! 

Tutustu myös näihin tyyliin liittyviin julkaisuihin; 

7 kommenttia:

 1. Moikka! Sulla on ihanan naisellinen ja persoonallinen tyyli. Kiitos tuosta Oroblu-sukkahousuvinkistä! Kävin heti katselemassa sivuja. Oletko tilannut tuolta muitakin tuotteita, kuten sukkia? Missä sävyssä olet ottanut tummia sukkahousuja? Kiinnostais joku tumma sävy, joka ei kuitenkaan olis aivan täysin puhdas musta.

  Olis kiva kuulla myös suosituksia laadukkaista alusvaatteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos tuhannesti kommentista ja pahoittelut, kun vastaan vasta näin pitkän ajan päästä! 😱 Mukava kuulla, että pidät tyylistäni. 😊 Oroblu on ihan paras, törmäsin siihen vuosia sitten Italiassa reissatessa ja sittemmin olen tilannut heiltä sukkiksia aina tarvittaessa. Pääosin olen tilannut Satin 60, joka on todella hyvä talvella paksuudeltaan ja vyötärönauha on siinä leveä eli pysyvät hyvin ylhäällä. Kannattaa tsekata olisiko noissa Satin60 sukkiksissa myös muita sävyjä kuin mustaa! Mustien sukkisten lisäksi olen tilannut paljon erilaisia verkkosukkiksia mm. leopardikuosilla tai vastaavalla. Ihan tummaa sävyä, joka ei olisi musta, en ole tainnut tilata. 🤔 Talvisin yleensä mustat 60-80 denierin sukkiset ovat parhaat, mutta joskus käytän myös ohuempia värillisiä Voguelta, mutta niissä malli ja laatu ovat muuttuneet tässä muutaman vuoden sisään niin, että niissä jää itselleni lahkeet vähän turhan lyhyeksi ja vyötärö ei istu yhtä hyvin kuin Oroblun sukkiksissa. Eli viimeisten kahden vuoden aikana olen kääntynyt koko ajan enemmän Oroblun puoleen, kun laatu ja mitoitus täsmää paljon paremmin. ❤️

   Pitääkin kirjoittaa jossain välissä laadukkaista alusvaatteista, kotimaisista olen kirjoittanut aiemmin tänä vuonna täällä; https://www.moonshapedlittlebox.fi/2021/04/vastuulliset-kotimaiset-alusvaatteet-ja-hupimaa-bralla.html. Changen alusvaatteita olen aiemmin käyttänyt, mutta laatu on niissäkin muuttunut heikompaan ja en halua tukea tai tuoda somekanavissani esille yrityksiä, joiden arvoihin työntekijöiden tai alihankkijoiden kyykyttäminen sopii. Aubaden alusvaatteet ovat upeita, mutta arvokkaampia - kestävät kuitenkin käyttöä hyvin! Marlies Dekkersiä on myös moni kehunut ja yllä laittamastani postauksesta löytyy myös muita suomalaisia tai baltialaisia brändejä. 😊 Kaikista ei valitettavasti ole omakohtaista kokemusta, eikä kaikki sovi kaikkien makuun eli kannattaa tsekkailla sellainen mikä istuu omaan makuun ja olisi laadukasta työtä, sekä mahdollisuuksien mukaan vastuullisesti valmistettua. 👍🏻

   Poista
  2. Btw, Falkelta löytyy laadukkaita värikkäitä sukkiksia ja tummia sävyjä löytyy myös! 😊 Falkelta en ole tilannut, vaan saanut joskus vuosia sitten PR- lahjana sukkikset jälleenmyyjältä - en osaa sanoa, vieläkö Suomessa on jälleenmyyjiä vai olisiko edullisin tilata suoraan Falkelta Suomeen. 😊

   Poista
 2. Sulla on kyllä aivan ihana tyyli, naisellisuus näkyy niin vahvasti ja ihailen sitä miten usein pidät korkoja <3 Musta on tullut todella mukavuudenhaluinen ja valitsen harvemmin nykyään arkeen korot - harmittaa. Jotenkin raskaus ja äitiys on myös valitettavasti vaikuttanut siihen, vaikka sen ei missään nimessä saisi ja pitäisi vaikuttaa. Toki varmaan kun lapsi kasvaa, niin saattaa taas useammin valita korot, kun ei tarvitse välttämättä kanniskella lasta tai muuta sellaista.

  Mulla tyyli vaihtelee kyllä laidasta laitaa, kuten tiedät. Yhtenä päivänä saatan kulkea oversize pussivaatteissa, toisena päivänä tiukassa mekossa, kolmantena päivänä taas ihan jotain nuista poikkeavaa. Ihanaa, kun saa leikitellä tyylillä eikä tarvitse mennä yhteen ja samaan muottiin. Voi kun tästä aiheesta vois jutella ihan hirveesti, kuten tiedät :') Nähtäispä pian, ikävä jo! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! ❤️ Käytän korkokenkiä todella paljon, mutta kieltämättä toimistopäivinä kuljen matalilla, kun en viitsi vaihtaa kenkiä korkkareihin kun autosta kävelee tyyliin kymmenen metriä toimistolle. 😁 Mutta muuten on ihana käyttää, ne kuitenkin tuntuvat omalta ja niin naisellisilta samaan aikaan. Ryhti on myös parempi korkkareilla, vähän pakkokin olla. 😁Lapsen kantaminen korkkarit jalassa käy yllättävän paljon jalkojen lihaksiin, mutta onnistuu kyllä, jos ei tarvitse pitkiä matkoja kantaa. Teillä on toki niin pikkuinen vielä, että pitää olla valmis kantamaan. 😊

   Kyllä, siulla on mahtava tyyli ja ei tosiaan tarvitse samaan muottiin ahtautua kuin muut tai sellaiseen, mitä ulkopuoliset toivovat! ❤️ Heii, laitellaanpa viestiä milloin nähdään - mie pystyn tarvittaessa tekemään työt etänä, niin onnistuu viikollakin. 😍 Ja olen kyl itsekin miettinyt, et pakko nähdä pian ja viettää aikaa yhdessä! ❤️

   Poista
 3. Todellakin noi maiharit sopii sun tyyliin juuri siksi että löysit ne vähän erikoisessa ja mielenkiintoisessa pinkissä värissä. Osaat kyllä löytää aina sun tyyliin sopivia tyylikkäitä vaatekappaleita jotka vielä osaat yhdistellä just sun näköisiksi asukokonaisuuksiksi. olispa itellä enemmän silmää omaan pukeutumiseen kun tykkäisin kyllä erottua ja pistää päälle muutakuin peruspaitoja perushousujen kanssa :D mut taidot ei ihan pysy mukana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos paljon ja mukava kuulla, et siustakin nuo sopivat miun tyyliin! 😊 Nykyään kulutan aika paljon harkitummin kuin ennen, silloin tuli ostettua vähän kaikkea mikä miellyttää silmää, mut nykyään harkitsen paljon enemmän. Omaa silmää saa kyllä harjoitettua ja on hyvä tsekkailla, sekä listata mitkä asiat miellyttää eniten omaa silmää ja miten ne voisi saada pikkuhiljaa osaksi omaa tyyliä. Apuja myös saa tarvittaessa alan ammattilaisilta, esim. stylistit ja ompelijat voivat olla avuksi, mikäli tilanne sen sallii. 😊

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)