perjantai 8. lokakuuta 2021

Mun tyyli - Mistä ostan vaatteeni ja millaisista vaatteista en tykkää?

Oma tyylini on aika tunnistettava, mutta silti kokeileva. Tyylissäni tärkeimpiä asioita ovat tänä päivänä korkokengät, värikkäät asusteet, eri materiaalien kontrastit ja jo ennestään olevien vaatteiden yhdisteleminen eri tavalla vuodesta toiseen. Vaatekaappiini toki tulee aina silloin tällöin uutta, mutta pääosin itse tehtynä, käytettynä tai vastuullisten merkkien valmistamana. Tyyli kehittyy jokaisella vuosien mittaan tavalla tai toisella, mutta tärkeintä on pukeutua sellaisiin vaatteisiin mistä tykkää ja minkä päälle pukeminen saa olon tuntumaan hyvältä, sekä itsevarmalta. Yhteen lokeroon ei ole mikään pakko jumiutua, eikä eri tyylilajien sekoittaminen tee kenestäkään huonompaa pukeutujaa tai "genren" edustajaa. Tyylien ja ihmisten lokeroiminen on muutenkin aika vanhanaikaista tänä päivänä, joka on todella hyvä asia. 

Paivan-asu-syksy-2021-2

Nahkatakki - Rokita
Neulehame - Guess
Toppi - Esprit
Korkokengät - Minna Parikka
Reppu - Harold's 
Kaulahuivi - Gina Tricot 

tyyliblogi-syksyinen-asu-2

Pukeutumisessani tykkään korostaa vyötäröä, sekä jalkojani. Minulle korkokengät ja naisellinen pukeutuminen alusvaatteita myöten antaa voimaa ja itsevarmuutta ihan tavallisiin arkipäiviin, myös silloin jos olo on huono ja epävarmuus hiipii pintaan. Minusta on ihanaa käyttää hameita ja mekkoja joka päivä. En niinkään välitä housuista, eikä niitä päälläni näe, ellei tilanne sitä vaadi. 

Pukeudun aika naisellisesti tai noh, huomattavasti naisellisemmin kuin moni tuttuni. Rakastan kontrasteja eri materiaalien välillä, esimerkiksi neule- ja nahkavaatteet sopivat upeasti yhteen. Wetlook- vaatteet näyttävät myös upealta neuleiden, tavallisten paitojen tai kenkien kanssa. Pukeudun kieltämättä aika fiilispohjaisesti eli vaikka olisin illalla laittanut asun valmiiksi, niin aamulla saatan muuttaa mieltäni päivän asusta ja koota jonkun muun asun käyttöön. Mutta tämä onkin mahtava asia tyylissä - se ei ole ennalta määrättyä, voit hyödyntää omaa fiilistä ja yhdistellä erilaisia vaatekappaleita, sekä asusteita toisiinsa. 

Joskus peilikuvasta tai asukuvasta näkee, jos jokin ei toimi sittenkään asussa. Tällaisiakin asuja olen täällä tyyliblogissa julkaissut ja usein olen saanut kuulla, että se minua asussa häirinnyt asia ei häiritse muita ollenkaan! Eli joskus se, mistä itse en tykkää, saattaa olla jonkun muun suosikki. Eikä tyyli ole vakava asia, vaan on ihan ok kokeilla mistä tykkää ja mikä toimii kaikkein parhaiten. Toisaalta kuvista voi jälkikäteen tsekkailla mitä voisi yhdistää eri tavalla tulevaisuudessa. Pointti tässä on kuitenkin se, että saatat ajatella itsestäsi ja pukeutumisestasi kriittisemmin ja tarkemmin kuin muut, mutta muille tyylikokeilut näyttäytyvät eri tavalla ja voivat olla kiinnostavaa sisältöä normaalin sisältösi rinnalla. 

Minna-Parikan-korkokengat-3Nahkareppu-syksy-2021Syksy-asu-neulehameella-8

Pukuompelijana olen vuosien mittaan tehnyt paljon vaatteita itse, mutta ostan silloin tällöin vaatteita sekä asusteita kotimaisilta ja/ tai eurooppalaisilta yrityksiltä. Naisellisesta tyylistä pitäville pitää vinkata, että kannattaa tutustua Baltialaiseen muotiin, sillä monilla Baltialaisilla brändeillä muotokieli on naisellisempaa ja vaatteet istuvampia kuin Suomi- brändeillä. 

Tässä vielä täsmävinkkejä kotimaisista vastuullisesti toimivista yrityksistä; 
Pure Waste - perusvaatteet, t-paidat, colleget yms. loistavalla mitoituksella. 
Yo Zen - erikoisia printtejä ja klassisia moneen makuun sopivia vaatteita. 
Cobblerina - kotimaisia laukkuja useissa eri väreissä ja eri kokoisia malleja. Cobblerinalta löytyy myös koruja, lompakoita ja muita nahkatuotteita. 
Piikoski Fashion - Karhumekkoja, värikkäitä pellavamekkoja ja koruja. Lähituotantoa, kaikki kankaita lukuunottamatta valmistetaan Suomessa! 
Sidoste - sukat ja merinovillatuotteet paidoista pipoihin, siitä sukkiin ja säärystimiin. 
  
Paivan-asu-syksy-2021-5Minna-Parikan-korkokengat-6Fall-outfits-2021-3

Kuten arvata saattaa, tyyliini kuuluu oleellisesti myös sukkahousut. Sukkahousujen kohdalla olen siirtynyt pääosin Italiassa sijaitsevaan Oroblù: un, niin laadun kuin mitoituksen takia. Suosittelen lämpimästi, Oroblùn sukkahousut eivät valu (useimmissa leveä kaksinkertainen vyötärö) ja sukkahousujen lahkeet ovat tarpeeksi pitkät. Nämä kaksi asiaa ovat tärkeimmät sukkahousujen kanssa, kuka ihme muka haluaa käyttää valuvia sukkiksia tai sellaisia, missä sukkahousujen lahkeet jäävät aivan liian lyhyiksi? Laatu näissä italialaisissa sukkiksissa on ihan kymppi, kestävät käyttöä hyvin ja hinta- laatusuhde on loistava. 

Syksy-asu-neulehameella-7

Entä millaisista vaatteista en pidä? Omat vaatteeni eivät saa kutittaa ihoa, eivätkä olla liian karkeita ihoa vasten. En halua pitää kahta paitaa päällekkäin, vaan jos tarvitsee kerrostaa, niin topin päälle laitan edestä auki olevan neuleen tai hupparin. Pidän enemmän tyköistuvista vaatteista kuin liian väljistä ja muodottomista vaatteista. En koe oloani omaksi itsekseni säkkimäisissä vaatteissa, enkä halua ns. piilottaa itseäni liian väljiin vaatteisiin. Housut ovat myös no- no (paitsi treeneissä ja moottoripyöräillessä), tosin tänä kesänä on pieni kiinnostus herännyt nahkahousuihin tai vastaaviin. En kuitenkaan usko käyttäväni niitä tarpeeksi hintaansa nähden, joten en tule sellaisia hankkimaan. 

Millaisista vaatteista sinä tykkäät? Mukavaa viikonloppua sinne ruutujen toiselle puolelle! 

Tutustu myös näihin tyyliin liittyviin julkaisuihin; 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)