keskiviikko 16. marraskuuta 2022

Neulehame- rakkautta ja viimeisiä syksyisiä asuja

Niinhän sitä tänne Pohjois- Karjalaan satoi ensilumet, joten seuraavat asukuvat ovat varmaan hieman lumisemmissa maisemissa otettuja ja kengätkin ovat jatkossa varmaan hieman umpinaisemmat, vaikka tämän asun kengät upeat ovatkin. Tässä asussa oleva neulehame on aina ajankohtainen, mutta eniten sitä tulee käytettyä viileämmillä keleillä. Huomasin, että vastaavan mallista neulehametta oli tullut kotimaiselle Uhanalle, joten jos kaipaat midimittaista neulehametta halkiolla, niin käy kurkkaamassa! 

Hame on upea erään seuraamani IG- vaikuttajan päällä ja haluaisin tuon hameen ostaa myös omaan vaatekaappiin tämän vetoketjullisen Guessin neulehameen rinnalle. Tätä päälläni olevaa hametta ei saa enää mistään, mutta Uhanan hame on hyvin samankaltainen ja siinä on taskut! Materiaalikin on parempi kuin tässä omassani, jossa on mm. viskoosia - Uhanan hame on 100% merinovillaa ja Suomessa valmistettu. Ja mainitsinko jo ne taskut?? 


Villakangastakki - Ril's
Paita - Sunny's
Neulehame - Guess
Laukku - Love Moschino
Korkokengät - H&M
Sukkikset - Seppälä


Hameet ovat hyvin samanlaiset silloin, kun tämäkin hame on niin sanotusti oikeinpäin eli vetoketju, sekä halkio eteenpäin. Guessin neulehameessa ei ole taskuja ja hame on koottu niin, että sitä voi käyttää halkio eteenpäin, taaksepäin tai sivulle, kuten minulla näissä kuvissa. Taskullista hametta ei saa yhtä hyvin käänneltyä päällään, elleivät taskut peity paidan helman tai pitsihuitulan alle. Erittäin kauniita neulehameita ovat molemmat, siitä ei pääse yli eikä ympäri. 

Midihameissa on se ihana puoli, että vaikka olisi kylmä syksyinen tai talvinen keli, niin alle ei tarvitse välttämättä laittaa kuin ohuet sukkahousut hameen materiaalin ollessa luonnonkuitua. Omaan silmään se tasapainottaa asukokonaisuutta hameen ollessa pitkä, mutta toki kovimmilla pakkasilla tulee useimmiten valittua saappaat ja paksummat sukkahousut, jos on tarkoitus olla pitkiäkin aikoja ulkona. Olosuhteiden mukaan kerrostamalla pääsee jo pitkälle! Minusta on tuntunut mukavalta ottaa takit käyttöön, varsinkin tämä pinkki viittamainen takki, josta inspiroituneena suunnittelin itselleni hieman erilaisen viittamaisen villakangastakin, jonka ompelen petroolinsinisestä villakankaasta. Ril'sin takki on aivan ihana, mutta muutaman jutun olisin itse tehnyt takin kanssa eri tavalla ihan käyttömukavuuden ja kestävyyden takia. Tämä pinkki takki ei siis ole tiensä päässä, ei todellakaan. Takki on valmistettu laadukkaista materiaaleista, joten sitä voi myös korjata tarvittaessa - ei kannata ostaa huonoista materiaaleista tehtyjä vaatteita, kun parempaakin on tarjolla. 

Takkeja Suomessa tarvitsee usein verrattuna moneen muuhun maahan, joten pari talvisempaa takkia on työn alla itselle. Toisesta tulee viittamainen petroolinsininen takki ja toisesta liila villakangastakki nahkaisin yksityiskohdin. Niistä voisinkin kertoa enemmän sitten, kunhan ehdin ommella ne valmiiksi asti. Muutamia käyttövaatteita pitäisi ommella myös, ihan koko perheelle. Haluan vielä kiittää ja kumartaa teille jättämistänne kommenteista edelliseen kaamosmasennus- aiheiseen postaukseen, olette mahtavia! Vertaistuen voima on uskomaton ja on ihana, mutta silti kamala kuulla, että muillakin on kaamosmasennusta ja millä asioilla saatte ajatuksianne pois marraskuun synkkyydestä. Toivottavasti kaamoksen aiheuttama alakulo ja ahdistus lieventyisivät meillä kaikilla ennen vuoden vaihtumista. 

Onko sinulla jotain käsitöitä työn alla nyt tai aiotko aloittaa jonkin käsityön valmistamisen tässä alkutalven mittaan? Mukavaa keskiviikkoa! 

2 kommenttia:

 1. Suunnitteilla olevat takkisi kuulostaa kyllä ihanille, en malta odottaa että nähdään ne valmiina ja sinun käytössä <3 Muutenkin katson mielelläni sun blogin puolella ihan sun itse tekemiäsi vaatteita :) Vaikka siis ei mitään vikaa muissakaan ole, ei sillä!

  Tässä asussa on ihanasti punertavia/pinkkejä eri sävyjä, käyvät hurjan hyvin yhteen! Kivasti antaa asusteet ja hame vähän kontrastia kokonaisuuteen. Kuivolliset sukkahousut ovat parasta <3 Niillä saa kyllä asuun ihan erilailla näyttävyyttä, kuin perus mustat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niistä tulee kyllä aivan mahtavat talvikäyttöön, vaikka itse sanonkin. <3 Itse tekemällä saa kuitenkin huomioitua myös toiminnallisuuden paremmin ja saa tehtyä sellaisista materiaaleista, jotka kestävät aikaa. Nyt viime aikoina on ehtinyt saada omia vaatteita ihan vähän eteenpäin, ihana olisi ehtiä enemmänkin, mutta kiireisenä aikana näillä mennään mitä on mahdollista kun on monta muutakin rautaa tulessa samaan aikaan. ^^ ;) Siulla on kyl aivan ihania takkeja, innolla odotan siun talviasuja, jos ehdit niitä kuvaamaan!

   Mie itseasiassa mietin takkia valitessa ja vielä kuvia muokatessa, että onko punainen ja pinkki huono pari yhdessä, kun niiden yhdistäminen tuntuu niin vieraalta :D Ihana kuulla, että siusta tulee hyvin kontrastia asuun ja kuitenkin sopivat yhteen! Nimenomaan, kuviolliset sukkikset ovat mahtavia <3 Jonkin aikaa olen etsinyt yhtä kestäviä kuviollisia sukkahousuja kuin nämä, Seppälän konkasta on jo aikaa ja silti nämä sukkikset ovat ehjät. :O

   Ihanaa viikkoa siulle, toivottavasti nähdään pian!

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)