keskiviikko 1. helmikuuta 2023

Ihana löytö second hand- sovelluksesta

Tein viime vuonna pari second hand- ostosta, mutta kumpikaan niistä ei ole tainnut sattua päälle asuja kuvatessa. Viimeinkin siis näette hienon löydön, jonka tein viime vuoden puolella! Eräs tutuhko vaikuttaja myi vaatteitaan Tise- sovelluksessa ja hänelle tuli myyntiin tällainen vaaleanpunainen Ted Bakerin neule. Neule on pehmeää ja lämmintä kashmiria, mutta kyseessä ei ole ihan tavallinen neulepaita, vaan tässä paidassa on näyttävät hihat. Käsien ollessa normaalisti alhaalla, hihoihin tulee kuin laskos sivusuunnassa olalta kyynärpäähän, mutta kyynärtaipeesta ranteeseen hihat ovat istuvat ja niissä on mukavasti pituutta. 

Sanoisin, että tämä oli parinkympin ostokseksi loistava, sillä käytönjälkeä tässä ei ollut lainkaan ja alkuperäiset tuotelaputkin tulivat neuleen mukana. 



Neulepaita - Ted Baker
Nahkahame - Rokita
Laukku - Love Moschino
Nilkkurit - Calvin Klein
Korvikset - Mine Güngor 
Villakangastakki - Ril's



Neule tuntuu ihanan pehmeältä ja sileältä päällä, eikä se kutita ollenkaan päällä. Kashmir on materiaalina kevyt, joten se on hyvä valinta tämänkaltaiseen paitaan, jossa yksityiskohdat tulevat hihojen väljästä ja erikoisesta mallista. Varsinkin, kun muuten neule on melko tyköistuva malliltaan. Kashmir on yksi hienoimpia villoja, mutta muuten sillä on aika samanlaiset ominaisuudet kuin muillakin villoilla. Materiaali on siis hengittävä ja todella lämmin, mutta villa nukkaantuu ajan kanssa. Nukkaa voi onneksi poistaa helposti kotona, itse käytän shaveria nukan poistamiseen vaatteista. 

Kashmiria hoidetaan pääosin tuulettamalla ja paikallisella tahranpoistolla, mutta paita kestää myös hellävaraisen käsinpesun oikeilla tuotteilla. Villa ja muut luonnonkuidut ovat materiaaleina hengittäviä ja minusta myös helppohoitoisia. Tämän paidan sävy on myös kaunis, ei liian "baby pink", vaan sävy taittaa ehkä hieman puuteriin tai dusty pink- sävyyn. 







Neulepaidat ja nahka sopii hyvin yhteen, joten valitsin tämän asun kaveriksi lempihameeni. Neulepaita pehmentää tätä lookia todella paljon, sillä hameen kanssa saa myös aika paljon rokimman asun koostettua! Tähän asuun takkia valitessani huomasin, etteivät isommat hihat mahdukaan jokaisen takin hihoihin, joten viittatakki oli kaikkein helpoin valinta. En pidä yhtään, jos vaatteet ovat rutussa jonkun toisen vaatteen alla, joten taitaa olla niin, että tätä paitaa käytän jatkossakin pääosin tämän viittatakin kanssa. Ril'sin villakangastakki on muutenkin tänä talvena käytetyimpiä takkeja, kun ei ole niin kovia pakkasjaksoja ollut kuin normaalisti. 







Ted Baker on itselleni tuttu brändi useiden tuotteiden kautta, sillä olemme siskoni kanssa tehneet kimppatilauksia Ted Bakerille silloin tällöin. Tältä brändiltä minulla on muun muassa uimapukuja, juhlamekko, meikkipussi, useita laukkuja ja paitoja. Nyt ostin lisäksi tämän neuleen samalta merkiltä. 

Ted Bakerin vaatteissa ja asusteissa laatu on ollut yhtä lukuunottamatta kaikissa todella hyvä, ainoa moite vuosien mittaan kohdistuu viskoositrikoiseen t-paitaan, joka nukkaantui läpikuultavaksi. Se oli yksi lempipaidoistani, mutta tottahan se käyttäytyi viskoosille tyypillisesti, vaikka toivoin päinvastaista. Harmittaa. Sen paidan hihat todennäköisesti puran talteen, sillä rakastamani yksityiskohdat hihoissa ovat kunnossa ja aion ommella ne kiinni itsetehtyyn puuvillatrikoiseen t-paitaan. Kaikki muut Ted Bakerin tuotteet ovat olleet laadukkaita ja kestäneet käyttöä todella hyvin, osa on ollut jo vuosia ja vuosia käytössä! Mikäli mietit, millaisia kokemuksia muilla on Ted Bakerin tuotteista, niin voin suositella lämpimästi - hinta ja laatu kohtaavat erinomaisesti. 





Haaveilen metsänvihreästä Ted Bakerin villakangastakista, mutta en ole raaskinut ostaa. Takeissa hinnat kohoavat helposti useisiin satasiin, kun taas itse voin ommella itselleni talvitakkeja lähinnä materiaalikustannuksilla ja työn vaivalla. Takit, joita en ole itse valmistanut, ovat yleensä second hand- löytöjä sieltä täältä. Ehkäpä tuokin takki tulee joskus vastaan käytettynä! Villakangastakkeja löytyy eteisestä yllättävän paljon, joten varsinaista tarvetta uusille takeille ei ole. Takkeja on mukava ommella ja suunnitella, joten siinä voi olla yksi syy sille miksi takkirekki notkuu ja miksi minulla on aina jokin takkiprojekti meneillään. 



Mitäs tykkäätte tästä Ted Bakerin neuleesta tai Ted Bakerista brändinä? 

4 kommenttia:

  1. Aivan ihana neule, mikä löytö! :) Ted Baker on yksi mun lempparimerkeistä. Naisellisia malleja ja kauniita värejä. Ne villakangastakit on aivan ihania myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Joo, siis vitsit miten edullinen löytö ja 100% kashmiria! :O Miusta tää on ihana, todella kauniit nuo hihat ja muutenkin tosi hyvä päällä tämä neule. Ted Bakerilla on nimenomaan naisellisia malleja ja väriä löytyy pastelleista sähäkämmän sävyisiin. Villakangastakeista kiehtoisi se metsänvihreä, mutta saman mallin puuteriset sävyt ovat myös upeita. Tykkään todella paljon siitä kauluksen mallista, koska se on näyttävä ja samaan aikaan suojaa niskaa, vaikka ei kauluksessa ei ole niskassa taitetta, mikä yleensä löytyy kauluksellisista takeista. :)

      Onko siulla miten kaikki Ted Bakerin vaatteet yms kestäneet käyttöä? Just siskon kanssa puhuttiin tästä, hälle oli muutama maanantaikappale sattunut Ted Bakerilta, mutta itselläni ei ole moitittavaa kuin viskoositrikoisesta t- paidasta. :)

      Poista
  2. Mulla ei taida olla yhtään t-paitaa, mutta neuleet ja mekot on kyllä pysyneet hyvinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! :) Hieno juttu, että neuleetkin pysyvät hyvinä - toki materiaalitkin on eri luokkaa ja arvokkaammissa neuleissa ei yleensä ole esim. akryylia. Oi että Ted Bakerin mekot ovat upeita, just seikkailin heidän alessaan ja kieltämättä yksi mekko kiinnostaisi. ^^

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)