lauantai 18. maaliskuuta 2023

Päivän asu ja Minna Parikan Blondie- nilkkurit

Viime aikoina lempivaatteeni ovat olleet todella usein käytössä, mutta toisaalta se haastaa miettimään, millä keinoin päivän asuista saisi edes hieman erilaisia. Onneksi iltapäivät ja illat alkavat valaistua niin paljon, että ehtii kuvaamaan päivän asuja enemmän kuin kaamoksen aikaan ja toivottavasti se näkyy myös vaihteluna asukuvissa! Tähän asuun laitoin pitkästä aikaa paidan pitkillä hihoilla, sillä talvi on ollut aika leuto, eikä neuleille tai pitkähihaisille paidoille ole ollut paljon käyttöä. 

Otin käyttöön myös Minna Parikan alennusmyynneistä ostamani Blondie- nilkkurit, joista olen haaveillut jo vuosia! En ole löytänyt näitä omassa koossa käytettyinä kuin yhden ainoan kerran ja silloin olin muutaman sekunnin liian hidas. Myöhästyminen taisi olla onni onnettomuudessa, sillä Blondiet tulivat alennukseen Minna Parikan verkkokaupassa nappanahkaisina kuviollisella pinnalla. 



Villakangastakki - Rokita
Paita - Esprit
Kellohame - Rokita
Nilkkurit - Minna Parikka (Blondie)
Laukku - Cobblerina
Sukkikset - Snag



Tämän asun osalta en ole ihan varma väriyhdistelmistä, että tuliko tästä hieman liian sekava monen eri sävyn kanssa. Toisaalta päävärinä on musta, joka sopii kaiken kanssa yhteen, mutta omaan silmään olisi ehkä voinut miettiä asusteiden ja sukkisten väriä vähän tarkemmin. Joskus sitä näkee asun toimivuuden ja muun vasta kuvissa. Varsinkin arkena tulee äkkiä otettua jotkut hyvät vaatteet ja asusteet päälle ilman, että niitä jäisi miettimään tarkemmin. Vapaapäivinä sen sijaan tulee mietittyä enemmän ja kokeiltua peilin edessä mikä toimii parhaiten juuri sinä päivänä. 







Minna Parikan Blondie- nilkkurit ovat ehkä hieman yllättävä valinta minulta, sillä yleensä suosin piikkikorkoja ja muita kapeampia korkoja. Minusta tähänkin malliin sopisi naisellisempi korko, mutta päämarkkinan ollessa Suomi, on järkevää suunnitella koron korkeus ja malli sen mukaan, mikä todennäköisesti myy täällä parhaiten. Parikan verkkokauppahan aloitti toimitukset ulkomaille vasta sitten, kun yhteistyö Stockmannin kanssa päättyi toistaiseksi. Korko Blondie- nilkkureissa on aika matala ja paksu, mutta edestä katsottuna kengät ovat kauniin linjakkaat ja naiselliset. 





Minusta kaunein asia näissä kengissä on nahan kuvioitu pinta ja nahassa näkyvä tekstuuri. Toiseksi paras asia on juurikin aiemmin mainitsemani linjakkuus mallissa, näyttää tyylikkäältä ja tasapainottaa kenkien koron jyhkeyttä. Plussaa myös siitä, että näissä Blondieissa on maiharipohjat, eikä täysin sileät pohjat kuten ensimmäisissä Bunny Bootseissa oli. 

Blondie- malli on edelleen alessa (117€, normaalisti 390€) Minna Parikan verkkosivuilla eli jos joku miettii näiden ostamista uutena tai käytettyinä, niin kannattaa ottaa oma koko. Jos olet kahden koon välissä, niin valitse suurempi. Ostin nämä kengät itselleni 37- koossa ja se on juuri sopiva, 36- koko olisi ollut hieman liian nafti. Bunny Bootsit ovat myös hyvässä alessa tällä hetkellä! 





Kieltämättä minua kiinnostaisi vielä yhdet tällä hetkellä myynnissä olevista Parikan kengistä, sekä muutama vanha malli, joita ei ole enää vuosiin ollut myynnissä. Saa nähdä, tuleeko kenkäkokoelmaani vielä lisää Minna Parikan kenkiä, jos vastaan sattuu sopivat hyvään hintaan. Korkokenkien osalta olen alkanut katsoa enemmän Sophia Websterin ja muiden ulkomaisten suunnittelijoiden kenkiä, jotenkin niiden mallit puhuttelevat enemmän tällä hetkellä. 





Jotenkin aika hullua ajatella, että kenkäharrastukseni on alkanut jo teininä ja kokoelmasta löytyy kenkiä, jotka vanhempani ovat ostaneet minulle ollessani 13-15- vuotias. Osa on edelleen käytössäkin. Suurimman osan kengistä olen kuitenkin hankkinut vuosien mittaan aikuisena, opiskelijana ei ollut varaa panostaa kenkiin samalla tavalla. Kirppiksiltä tein aiemmin paljon löytöjä, mutta nykyään kirppiksillä tulee käytyä harvemmin, sillä suurin osa on siihen aikaan kiinni, kun olisi aikaa lähteä kirppiskierroksille. 

Kenkien käyttöikä on yllättävän pitkä, jos jaksat ja maltat huoltaa niitä aina tarvittaessa - tämä toki vaatii sen, että on hoksannut ostaa laadukkaista materiaaleista tehtyjä kenkiä. Laatu on kengissäkin ollut aika erilainen 2000- luvun kieppeillä, jos verrataan nykypäivään ja sama pätee myös silloin, jos vertaa nykyisiä merkkikenkiä saman brändin ensimmäisiin kenkiin. 



Mitkä ovat viimeisimmät kengät, jotka olet ostanut? Ihanaa viikonloppua teille kaikille! 

4 kommenttia:

  1. Kiva asu! Minultakin löytyy nuo samat blondiet, ja mukava saada asuinspiraatiota. Viimeksi tänään ostin kengät. Itse asiassa kolmet juurikin Parikan alesta, kun hinnat oli kohdallaan: kultaiset drewt, pinkit jodiet ja punaiset nenat (huh, melkein nolottaa 😁).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ❤️ Mie tykkäsin enemmän tuosta edellisen postauksen asusta kuin tästä, vähän nuo värit pistää silmään. 😅🙈 Joo, siellä on hyvät alet nyt menossa viimeisistä pareista, sen jälkeen en tiedä milloin mahtaa seuraavan kerran kenkiä olla saatavilla, koska seuraava mallisto on ilmeisesti yhteistyömallisto Reiman kanssa. Toki siinäkin varmaan 36-37 kokoja tiedossa, mut taitaa olla sen verran rennompaa ja lasten makuun sopivaa suunnittelua, et ei varmaan tuu ostettua. 😁

      Ihania kenkiä ostit! 😍 Mie vielä mietin niitä burgundy glitter- tennareita, mustat Raquelit ostin jo hieman aiemmin. Pinkit Jodiet ovat upeat ja Nena on ihana kenkämalli, todella mukavat jalassa! Todella moni on kehunut myös noita Jodie- kenkiä, ovat kuulemma todella hyvät jalassa ja moni käyttää ihan töissäkin kenkinä, jos työnkuva on sellainen missä avokkaat pitäisi tai saa olla jalassa.

      Kun hinta on kohdillaan, niin pitäähän sitä panostaa kenkiinkin ja kaikki kolme paria tosi erilaisia kuitenkin. Pitäähän sitä valinnanvaraa olla ja kengät saapi välillä lepoa, kun on muitakin kenkiä käytössä. 😉 Ihanaa viikonloppua siulle ❤️

      Poista
  2. Mulle tulee usein vähän samanmoinen fiilis, jos asussa on "liikaa" eri sävyjä ja värejä, mutta mun silmääni tää toimii ihan täydellisesti, eikä siinä ole lainkaan liikaa mitään :D Samaistun kyllä muuten tuohon, että peilistä katsellessa sitä kaikki näyttää niin hyvälle, mut kuvia katsellessa sit ajattelee, et jotain olisi voinut tehdä toisin. Noh, voihan sitä ensikerralla tehdäkin, mutta tässä toimii silti ihanasti kaikki :) Etenkin kun kengissä ja hameen kuviossa on sama väritys, IHANA! Lisää kokonaisuuksia tolla kaksikolla kiitos ;)

    Sillon tällön useammalla sävyllä/värillä leikittely on mahtavaa, ja mustaa on kuitenkin paljon, niin kai se jollain tavalla tekee tasapainoiseksi kokonaisuuden <3 Mä oon jotenkin nyt hurahtanut ja rohkaistunut tuohon värien käyttöön muutenkin, joten ilolla katselee muidenkin kokonaisuuksia, jossa uskalletaan!

    Tulipa sekavaa, luin tämän postauksen aamulla, mut säästelin taas kommentoinnin koneelle, kun en pidä puhelimella kirjoittamisesta :') <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myö ollaan taidettu joskus puhua tästä ja ehdottomasti kuvissa sit näkee asun eri tavalla kuin peilistä! Joo, siis miulle tuli tästä vähän sellanen et on vähän sekava tai liikaa värejä. :D Just tähän tullu sit lähemmäs tuhat näyttökertaa enemmän kuin normijulkaisuihin, hahah. Kiitos, ihana kuulla, että siun silmään toimii! <3 Sekä hameen, että kenkien yksityiskohdat miellyttävät silmää, näyttää niin kauniilta molemmat kuviot.

      Mie huomasin siun Instasta, että on alkanut näkyä värejä enemmän kuin yleensä! Ihan huippua, vaikka toki siun tyyliä on muutenkin ihana seurata - olisi ihanaa, jos olisi enemmän tyyli- ja muotiblogeja luettavana, missä tyyli poikkeaa klassisesta harmaa / beige- linjasta.

      Sama :') Puhelimella on hitaampi kommentoida ja hankalampaa korjata, mut ihana kun palasit kommentoimaan koneella - vuorovaikutus on bloggaamisessa parasta ja palaute kannustaa päivittämään uusia juttuja useammin. ^^

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)