maanantai 5. helmikuuta 2024

Rock- henkinen päivän asu ajotakilla

Muistatteko viime vuoden ajotakki- trendin? Ajotakki tavallisten asujen kanssa kieltämättä näytti hyvältä ja houkuttelevalta, mutta harvemmin ajotakkeja tulee käytettyä muuten kuin moottoripyörällä ajaessa. Trenditakit eivät toki olleet ajamiseen tehtyjä ollenkaan, mutta omaa silmääni kiehtoi ja kiehtoo edelleen tietynlainen epätäydellisyys. Käytännöllisyys on toki toinen asia, sillä olka-, kyynärpää- ja selkäsuojat ovat yleensä niin jyhkeitä ja kovia, ettei niitä huvita pitää... No, huvikseen. Siksihän noita kevyempiä tuli viime vuonna markkinoille. 


Nahkatakki - 
Paita - Urban Classics
Kellohame - Rokita
Sukkahousut - Snag Tights
Olkalaukku - Furla 
Nilkkurit - Minna Parikka
Kaulakoru - Lapinkettu


Tänään minusta tuntui, että asu kaipaa jonkun mustan tai ainakin tumman takin. Ajattelin kokeilla, että sopisiko ajotakki tämän päivän asun kanssa, sillä ajotakki on niin paksu tikkivuorinsa kanssa, että se passaa hyvin näin talvikeleillekin. Minusta tämä oli ihanan rouhea vaihtoehto, mutta ei kieltämättä ollut mukavimmasta päästä kaikkine pehmusteineen. 

Jos ajotakit eivät ole sinulle henkilökohtaisesti tuttuja, niin voisin kuvailla tätä niin, että jos tämän tai muun ajotakin laitat lattialle pystysuunnassa, niin se jää todennäköisesti pystyyn. Eli jäykkä takki on, pysyy samassa muodossa kuin mihin jätät sen. Yleensä ajotakeissa on myös irrotettavat suojat alttiimmissa paikoissa, mutta tässä takissa ei ole irroitettavia osia ollenkaan. 





Tässä asussa on ripaus rock- henkisyyttä ja sitä sisintä minua. Vuosien mittaan rosot ovat pehmentyneet, mutta silti näen tämän asun jotenkin enemmän minuna kuin monet asut mitä olen käyttänyt viime aikoina. Ne sellaiset, jotka eivät ole edes tänne blogiin päätyneet. Toki aina pitää muistaa se, että talvella asukuvien ottaminen on vähän haastavampaa. Suomen olosuhteet eivät varsinaisesti helpota asiaa. 

Itä- Suomessa sataa koko ajan lunta lisää ja lisää, joten asukuvat on otettava lumisateessa ja mielellään sellaisina päivinä, kun ei ole 20-38 astetta pakkasta. Olen alusta asti ottanut asukuvia eniten ulkona, koska se tuntuu itselle luonnollisimmalta ympäristöltä ja luonnonvalo on ihanan pehmeä kuvissa. Toisinaan otan / otamme kuvia myös sisätiloissa ja rakennusten lähellä, mutta usein niissä on joku asia mikä häiritsee omaa silmää. Ei vaan toimi omaan makuun. Toisin sanoen, jatkan ulkokuvien merkeissä - luonto on ihanan rauhoittava elementti kuvien taustalla! 




Viime vuonna ajotakkeja näkyi paljon, mutta veikkaan trendin olleen niin lyhyt, ettei se välttämättä enää tänä keväänä jatku. Trendit kiertävät niin nopeasti, että harva ilmiö pysyy vuotta- kahta pidempään pinnalla ja katukuvassa. En tiedä. Itse tykkään miltä ajotakit, baseball- takit ja vastaavat näyttävät, vaikka kaikkea en osaisi itse pitää. Kaikkea voi kuitenkin aina kokeilla! Vaihtelu virkistää tyylinkin kanssa ja uutta kokeilemalla voi löytää jonkun uuden lemppari vaatteen tai asusteen. 

Näin on minullekin käynyt monesti. Ensin olen katsonut ja miettinyt, että "no just", mutta loppujen lopuksi olen kokeilun kautta tullut siihen tulokseen, et "täähän on sittenkin ihan siisti juttu!". Joskus on vaikea muistuttaa itseään, että usein kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella. 





Tämä kokonaisuus näyttää omaan silmään tosi kivalta, mutta kenkiä jäin pohtimaan. Ehkä mustat nilkkurit tai saappaat olisivat saattaneet toimia Minna Parikan Blondie- nilkkureita paremmin? Toisaalta, rouheat pohjat ja paksu korko sopivat asun tyyliin hyvin. Pitänee kokeilla tätä samaa asua vielä nilkkureiden ja saappaiden kanssa, sillä tämän kokonaisuuden voisin pukea useamminkin päälle. 


Ihanaa alkanutta viikkoa! 

11 kommenttia:

  1. Ihanan rokkaava asu! Mun mielestä pupunkorvat passaa tähän aivan täydellisesti kun ne on sellainen pieni söpö yksityiskohta rock-henkisen takin kanssa :) kaulakoru ja laukku kruunaa väripilkkuina!

    Ihanaa viikkoa myös sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 <3 Totta muuten, pupunkorviksen ja nahkatakin välillä on kontrastia mukavasti. :) Tuo laukku on kyllä aivan ihana, talvella oikeen hohtaa oranssina ympäristöstään. Ja toki kaulakoru myös! ^^

      Poista
  2. No nyt on rock! Upeeta! Tuli tuosta ajotakista ihan kesäinen fiilis, mutta hyvältä näyttää talvellakin.
    Okei, mustat kengät tai saappaat sopisivat kyllä, mutta upeat ovat nuo Parikat. Paksu korko tekee noista makeat. :) Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ihana kommentti siultakin! <3 Ajotakista voi tulla kesäinen fiilis, kun pituutta on vähemmän, mutta hellepäivinä ajellessa tää takki on vähän liikaa tikkivuorinsa kanssa. :) Tykkään takin mallista todella paljon, mukavaa vaihtelua perinteiseen bikertakkiin! Nämä Parikan Blondiet olivat hyvä ostos, pitkään näitä mietinkin. Talvella ovat hyvät, kun on maiharipohja ja vartta löytyy sen verran, ettei lunta pääse kenkien sisään. <3 Kiitos, ihana kuulla et pidät! <3

      Poista
  3. Vau, hieno takki ja laukun väri tulee tosi hyvin esille tässä. Mikä väri! Melkein varastaa koko shown 🧡🧡

    VastaaPoista
  4. Kivan yhtenäinen värimaailma tässä asussa. Sulla on yleensäkin kauniit väriyhdistelmät vaatteissa ja asusteissa. Tykkään noista pupunkorvakengistä, mustat maiharit tms. olisivat kliseisemmät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ihana kommentti! <3 Mustat maiharit tai nilkkurit ovat tosiaan sellaiset, mitä ensimmäisenä tähän asuun ajattelisi mukaan - sillä miekin jäin vielä pohtimaan, että olisiko pitänyt kuitenkin olla erilaiset kengät. :) Mutta nuo Blondie- kengät ovat ihanat, pidän todella paljon niiden muotoilusta ja nahan kuvioinnista. Kyllähän noistakin kengistä mustaa löytyy ja pidän myös siitä, et korko on niin rouhea, että se sopii takin kans kivasti yhteen. ^^

      Poista
  5. Tulikohan aiempi kommentti perille 😅 jotain välähti ruudulla kun lähetin. No kuitenkin, hieno takki ja niin upea oranssi laukku. Minusta vähän varastaa jopa shown 🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli näköjään, vähän viivettä oli itsellä kommenttien tarkistuksessa! <3 Ihana kun palasit uudelleen kommentoimaan. Oranssi Metropolis on upea, tuo sävy on niin sähäkkä! Yksi parhaista laukkulöydöistä, sattui olemaan alessa ja ilman myyjän apua olisi kyllä jäänyt huomaamatta. :) Mukavaa alkanutta viikkoa <3

      Poista
  6. Todella kaunis kokonaisuus, tykkään todella paljon tuosta yhdistelmästä tummaa rock-henkisyyttä yhdistettynä jollain kivalla väripilkulla 😊 Sulla on kiva taito yhdistää monenlaisia tyylejä ja sulle sopii niin rock-henkisempi kuin naisellisempi "tavis"tyyli😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi! <3 Rock- henkisyys toimii yleensä aina ja pienikin ripaus tuo asuun sitä jotakin. :) Molemmista tyyleistä tykkään todella paljon, mukavaa että se välittyy myös sisältöjen kautta! ^^ <3

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)