maanantai 19. helmikuuta 2024

Piristävä päivän asu huonolle päivälle

Tiedätkö ne päivät, kun kaikki vaatteet tuntuvat pahalta päällä ja mieli on maassa? No, tämä asu on sellaiselta päivältä, jota edeltävänä päivänä viime aikojen stressi, turhautuminen, viha ja muut sisälle padotut tunteet purkautuivat itkuna. Toisinaan itku puhdistaa - tunteiden patoaminen ei ole kovin terveellistä pitkällä aika välillä. Toisaalta se on merkki siitä, että jotain pitää muuttaa. Eikä mikään muutu, jos mitään ei muuta. 

Olen kuitenkin iloinen, että kokeilin muutamaa erilaista asua aamulla ja löysin sellaisen kokonaisuuden, jossa oli niin hyvä olla kuin tuona päivänä oli mahdollista. Täydellistä asua tuskin olisi voinutkaan olla. Ilahduin myös siitä, että huonosta päivästä huolimatta ehdimme ja saimme otettua asukuvat. 


Villakangastakki - Ril's 
Paita pitsillä - O.i.s (kirppikseltä)
Kellohame - Rokita
Saappaat - Dame Rose
Laukku - Furla
Aurinkolasit - Unofficial
Kaulahuivi - anopin neuloma 
Rannekoru (leveä) - kirppikseltäAsusteissa menin aika pitkälti lemppareilla, ne ovat varmoja valintoja aina. Tämä päivä kaipasi kirkkaita värejä ja ehdottomasti pinkkiä! Furlan Candy laukku on niin herkullinen väriltään, että se ilahduttaa pelkällä olemassa olollaan. Furla on keskihintainen brändi, jonka tuotteet sopivat myös nuorempien makuun ja heiltä löytyy rohkeita värejä, sekä laukkumalleja. 

Etsin tätä Furlan Candya aikoinaan Tukholmasta ja laivalta, mutta kummastakaan ei löytynyt tämän mallin laukkuja, vaan pelkästään nahkaisia Furlan laukkuja. Mies oli samaan aikaan työmatkalla ulkomailla ja hän bongasi Furlan liikkeen lentokentältä. Siellä oli näitä Candy- laukkuja, joten hän valitsi niistä sopivimman värin ja toi laukun tuliaisina minulle! Tästäkin on jo vuosia ja vuosia aikaa, lapsemme oli ihan pieni silloin. Viimeisimmästä Tukholman reissusta on kulunut jo liian kauan. 
Joitain erityisherkkyyden piirteitä omaavana jotkut tietyt ominaisuudet vaatteissa tuntuvat huonolta ihoa vasten. Tämä korostuu silloin, jos mieli on muutenkin apea - pienikin epämukavuus, kuten pesulapun karheus tai terävä sauma tuntuu inhottavalta! Tästä syystä paita meni vaihtoon monta kertaa. Loppujen lopuksi päädyin tähän kirppikseltä löytämääni O.i.s:in paitaan, joka on todella pehmeä ja sileä päällä. 


Paidan pitsinen yksityiskohta on kaunis, mutta sitäkin enemmän tykkään paidan sivuille jäävistä liehukkeista. Ne ovat hillityt, mutta tuovat vähän erilaista ilmettä asuun. Kuten viittatakistakin huomaa, niin vaatteissa saa olla jotain perusmalleista poikkeavaa - oli se sitten liehuvat hihat, suuri huppu tai näyttävät kaulukset. Pidän lisäksi paidan pituudesta! Sitä ei tarvitse pujottaa hameen vyötärön alle, eikä solmia ponnarilla vyötärölle. 
Kenkien osalta mentiin myös sillä mukavuuslinjalla ja voiko nämä kengät jalassa olla huonolla tuulella? No ei ainakaan niin pahasti. Näiden saappaiden malli on yksinkertaisesti niin kaunis, että näitä tulee käytettyä talvella todella usein. Suutari laittoi näihin talvipohjat aikoinaan, se oli loistava päätös! 

Koron ja platformin suhde on todella hyvä omalle jalalleni, sillä näillä jaksaa kävellä pidempiäkin matkoja ja viettää aikaa vaikkapa tanssilattialla. Saappaiden muotoilu on upea, niin naisellinen. Pidän saappaiden linjakkuudesta, myös jalan asento on kaunis näissä kengissä. 


Aina välillä ihmettelen, miksi saappaissa on kokonaan sileät pohjat tai pohjat sellaisesta materiaalista, mikä on älyttömän liukas talvella? Lähtökohtaisesti saappaita käytetään kaiketi eniten talvella ja välikausina, joten voisi kuvitella, että mahdollinen liukkaus olisi yksi huomionarvoinen seikka suunnittelussa. Saapahan suutari töitä ainakin täällä Suomessa! 


Tarvitseeko minun edes sanoa, että myös hame meni vaihtoon useamman kerran? Aluksi kokeilin kapeampaa hametta, mutta olo oli ihan "pökkelö" sellaisessa hameessa. Siitäpä sitten miettimään, mitä hametta en ole viime aikoina käyttänyt ja mikä voisi sopia tänään parhaiten. Mielellään sellainen vaatekappale, josta tulisi parempi fiilis. 


Päivän asuun päätyi itse ompelemani taskullinen kellohame, jossa on takana kiinnityksenä vetoketju ja nappi. Niiden lisäksi vyötärökaitaleessa on kuminauha, jotta vyötäröä saa hieman säädettyä. Olen pitänyt sitä mukavana vaihtoehtona niinä päivinä, kun iho tuntuu herkemmältä kuin normaalisti. Normaalisti en ole kellohameisiin tuollaista vyötärökaitaletta tehnyt, vaan olen viimeistellyt vyötärön alavaralla ilman jouston ja säädön mahdollisuutta. Joustoon ja säätämisen mahdollisuuteen olen kuitenkin ollut tyytyväinen! Voin siis suositella muillekin herkkiksille. 

Tästä asukokonaisuudesta ja päivän asun kuvaamisesta jäi itselleni parempi mieli, eli valinnat olivat oikeita. Pukeutumisella on aika suuri merkitys siinä, millainen oma olo on ja millaiseksi olonsa tuntee ihmisten ilmoilla liikkuessa. Itselläni olo on huomattavasti parempi nätisti pukeutuneena kuin rönttävaatteissa, vaikka toki niillekin on paikkansa esimerkiksi remppahommissa ja vastaavissa. 


Muista tsekata myös nämä postaukset: 

Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle! 

8 kommenttia:

 1. Ihania asuja aina vaan! Ja tämä karkkilaukku vie sydämen joka kerta kun sen näkee <3

  Fiilaan todellakin tuon että vaatteiden pitää myös tuntua hyvältä päällä - tuntuvat pesulaput ja saumat, kankaan karheus tai muu häiriötekijä saa jättämään kivannäköisenkin vaatteen kaapin pohjalle. Ja kyllä, joskus on niitä päiviä kun mikään ei meinaa oikein toimia ja vaan ärsyttää!

  Mukavaa ja auringonvalontäyteistä viikkoa sinne myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Jep, tämä on kyllä karkkilaukku nimenomaan - väri on ihan huikean kirkas! <3 <3

   Ihana kuulla, että siekin fiilaat tuota. Välillä tuntuu, etteivät muut ymmärrä, miksi esim. en ikinä käytä kahta hihallista paitaa päällekkäin. :D En vaan pysty sietämään ruttuuntumista toisen paidan alla tai rutussa olevia hihoja, tuntuu ihan hirveältä. Vaatteen pitää tuntua hyvältä päällä, vaikka toisinaan kestää hieman epämukavuuttakin, jos se on niin pientä et sen voi "unohtaa". Pääosin silti mukavat vaatteet aina. ^^

   Kiitos paljon, samoin myös sinne! <3

   Poista
 2. Hyvältä näyttää ja toivottavasti olosi on jo parempi 🙂 täällä 9 v katsoi kuvaa ja ilmoitti haluavansa samanlaisen laukun 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! ❤️ No joo, vähän parempi fiilis kyllä, mut pari juttua vähän mieltä vaivaa. Josko ne siitä, kun pyrkii parempaan. 😊🤞🏻 Ihana kuulla, siellä on pieni fashionista kasvamassa! 🥰 Furlalla on muuten sellasia ihan minilaukkuja suht kohtuuhintaan, jos pienellä tulee käytettyä. Ja näitä Candy- laukkuja oon välillä nähnyt Torissa ja Huuto.netissä muutamilla kympeillä, mut aika harvinainen laukkumalli on nykyään. 😊

   Poista
  2. Okei kiitos vinkistä! 🙂

   Poista
  3. Eipä mitään, ihanaa viikonloppua koko perheelle! ❤️ Toivottavasti nähdään taas pitkästä aikaa, jos saatais keväällä aikataulut passaamaan yhteen ^^

   Poista
 3. Ihania kuvia!
  Huonoina päivinä ehkä repäisin ja laittaisinkin jotain värikästä päälle piristykseksi. :D Itkut on itkettävä kun sen aika on.
  Nuo saappaat on ihanat, toivon tosiaan niille pitkää ikää, kun nyky kengistä ei aina voi tietää mihin saakka ne kestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Kyllä, väreillä on ihmeellinen vaikutus mieleen. Ja vaatteilla siihen, että miltä siusta tuntuu. :) Nimenomaan, itkeminen puhdistaa välillä ja toisaalta saa asioita vähän perspektiiviin, kun itselläni on vähän taipumusta katastrofi- ajatteluun.

   Nämä saappaat ovat miun lempparit, toivotaan näille pitkää ikää! <3 Näistä kun aika loppuu, niin pitää kyllä teetättää uudet vastaavat - näissä lesti on ihan täydellinen. ^^ <3 Ihanaa alkanutta viikkoa siulle!

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)