torstai 25. tammikuuta 2024

Minna Parikan Pfeiffer - pinkkinä!

Oi, tätä kenkärakkautta! Minulla kävi ihan mieletön tuuri, kun selailin pitkästä aikaa Torista Minna Parikan kenkiä. Moni vakkarilukija tietää, että käytän Minna Parikan Pfeiffer- korkokenkiä todella usein ja ne näkyvät asukuvissa joka kuukausi. Toiset Pfeiffer- korkokengät minulla on Mint Leo- sävyisenä. Mint Leo- korkkarit ovat vihertävän turkoosit sävyltään, mutta tätä täysin samaa mallia myytiin vuonna 2014 myös kirkkaan pinkkinä ja beigenä. 

Kuten kuvastakin näkyy, niin löysin nämä omassa koossa ja pinkkinä! Olen miettinyt jo jonkin aikaa, että jos Pfeiffer- korkokengät tulevat joskus vastaan pinkkinä ja oikeassa koossa, niin minäpä ostan ne. Näiden löytäminen on aika epätodennäköistä, sillä harva haluaa luopua näistä. Tätä mallia ei siis kovin usein tule myyntiin. Nämä ovat Minna Parikan vuoden 2014 mallistosta, joten ikää tällä mallistolla alkaa olla jo kymmenen vuotta. En ihmettele yhtään, ettei kukaan halua luopua näistä. Olen itse käyttänyt kymmenen vuotta ensimmäistä pariani näistä kengistä ja ne ovat edelleen hyvässä kunnossa! Sen lisäksi moni on yrittänyt ostaa nuo omani, sillä he eivät ole löytäneet Pfeiffereitä missään värissä 36- tai 37- koossa. En omistani luovu, sillä nämä kengät ovat valehtelematta kaikista Minna Parikan kengistä kaikkein mukavimmat jalassa. Tässä kohtaa muistutan, että minulla on kymmeniä Minna Parikan kenkiä.Kenkäharrastajana minulla on korkokenkiä noin 230-240 paria. Viimeksi kun laskin, minulla oli 220 kenkäparia plus matalat kengät, mutta olen sittemmin ostanut kenkiä, jotka eivät ole tainneet vielä sattua asukuviinkaan. Minna Parikka on sellainen brändi, jolta minulla on useammat kengät. Se on harvinaista, sillä yleensä samalta brändiltä vain harvat kenkämallit miellyttävät omaa silmää eli muilta kenkämerkeiltä kenkäpareja on yhdestä neljään kappaletta. Minna Parikkaa on siis yksittäisenä brändinä eniten.
Joitain kenkähaaveita minulla vielä on, mutta osa niistä on niin hintavia, etten ole varma käyttäisinkö oikeasti niin paljon rahaa kenkiin. Osaan olen säästänyt jo rahat, mutta en ole raaskinut ostaa. Ainakaan toistaiseksi. Missä ylipäänsä menee oma raja kenkien hinnan kanssa? Tällä hetkellä kallein kenkäparini on maksanut noin 600 euroa, mutta kasvaako nälkä syödessä, jos sen ylittää? En tiedä, hankala sanoa. 

Toki eräät keijukaismaiset mittatilauskengät olisivat todennäköisesti maksaneet enemmän kuin 600 euroa, mutta teimme kaverin kanssa vaihtarit niistä, joten niistä en varsinaisesti maksanut euroakaan. Mikä on mielestäsi ehdoton maksimi, minkä voisit kengistä maksaa brändeineen päivineen? Minna Parikan kengät ovat olleet siitä ihania merkkikenkiä, että ne ovat olleet saavutettavissa olevia. Varsinkin pieniä kokoja on saanut edullisesti Parikan alennusmyynneistä ja Sampleista. Minullakaan ei varmaan olisi yhtä paljon tämän brändin kenkiä, ellei suurinta osaa olisi saanut alennetuin hinnoin tai käytettynä ostettua. Joitain kenkiä olen ostanut normaaliin hintaan, mutta suurin osa taitaa olla alesta tai second handina ostettuja. 

Näistä Pfeiffereistä maksoin 150 euroa, joka on hyvä hinta vähän käytetyille Parikan kengille. Mitä käytetymmät, sitä alemmas hinta kuuluu. Minna Parikan kengissä normaalihinnat ilman alennuksia ovat yleensä pyörineet siinä 225-385€ välillä. Se on hyvä muistaa, kun aikoo ostaa näitä kenkiä käytettyinä, sillä monet nostivat käytettyjen kenkien hinnat korkeammiksi Parikan lopettaessa. Monet pyytävät jopa kovempaa hintaa käytetyistä kengistä kuin mitä ne olisivat maksaneet uutena! Harrastajilla hinnat ovat pysyneet aikalailla samoina eteenpäin myydessä. Vanhemmat kenkämallit kuten nämä, ovat uutena ostettuina olleet edullisemmat kuin esimerkiksi viimeisimpien mallistojen kengät. 


Näitä kenkiä oli käytetty vain kerran juhlissa, joten nämä eivät ole vielä muotoutuneet kenenkään jalkaan eli kengät saavat muotoutua omaan jalkaan, pohjat ovat hyvässä kunnossa, värit sellaiset kuten pitää ja muutenkin lähes uudenveroiset. En malta odottaa, että pääsen käyttämään näitä kenkiä! Näiden pinkki sävy on ihanan voimakas, aivan sävähdyttävän pinkki kaikkine yksityiskohtineen. Erinomainen löytö, katsoin juuri oikeaan aikaan myytäviä kenkiä. 

Toiset kokoelmastani löytyvät Minna Parikan Pfeiffer- korkokengät näet muun muassa tässä postauksessa, jossa esittelen kaikkein mukavimmat korkokenkäni

Mistä kengistä sinä haaveilet? 

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, nämä kengät ovat niiiiin ihanat! <3 Mukavaa viikonloppua siulle ^^

   Poista
 2. Nää on niin sun näköiset kengät että en kestä... aivan täydelliset. Ja noin hyvässä kunnossa vielä! Asukuvia näiden kanssa odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Tää kenkämalli on todella kaunis - ihanasti vanhaa ja uutta yhdistettynä. ^^ Mie kans katoin, että vautsi missä kunnossa! Asukuvia tulee näiden kanssa heti, kunhan käytän kenkiä suutarilla puolipohjauksessa, niin pystyy sit Suomen olosuhteissa käyttämään ilman pelkoa pohjan pilalle menemisestä. :) Ihana löytö oli, vaikka tuli noin yllättäen vastaan ja hinta on kyl erinomainen, kun otetaan huomioon, että nuo toiset ovat olleet jo 10v käytössä ja edelleen vuosia, vuosia edessä. ^^

   Poista
 3. Ihanat! Ja värikin on ihana. 🙂 Olisi monia kenkiä mistä valita ja kaikki olisivat ihania. 😀 Huippulöytö sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon myös siulle, Pihla! <3 Tämä väri on aivan ihana, ihan mielettömän kirkas tuo pinkki! ^^ Tämänkaltaisia erikoisnahkoja on aika vähän saatavilla, niin onhan tuo pintakin ihan herkku. <3 Oli ihana löytö ja näillä kengillä on varmasti pitkä käyttöikä, kun nuo toisetkin ovat edelleen käytössä 10 vuoden ahkeran käytön jälkeen. :) Aivan ihanat! <3 ^^

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)