tiistai 30. tammikuuta 2024

Päivän asu ja ihana petroolinsininen!

On olemassa muutama sinisen sävy, joista pidän ja yksi niistä on petroolinsininen. Tähän asuun halusin yhdistää mustan mekon kaveriksi lyhyen collegehupparin, sekä sukkahousut samassa sävyssä. Collegehupparin olen ommellut itse, mutta 80 denierin sukkahousut löytyivät Snag Tightsin perusvalikoimasta. Snag Tights oli ihanasti nimennyt tämän sävyn Blueberry Muffiniksi. Söpö nimi, eikö? 
 

Villakangastakki - Ril's 
Pellavamekko - Esmara by Lidl
Sukkahousut - Snag Tights
Nahkanilkkurit - Calvin Klein
Laukku - Marimekko
Kaulakoru - kirppislöytö
Lyhyt huppari - Rokita


Minulla on joskus aiemminkin ollut saman väriset sukkikset, mutta ne päätyivät sukkahousujen hautuumaalle jo aikoja sitten. Onneksi korvaavat löytyivät tilalle ja voisin Snag- kokemusteni perusteella sanoa, että nämä kestävät todennäköisesti kauemmin käyttöä. Kaikki ostamani Snagin sukkahousut ovat pehmeät päällä - niin pehmeät, että ne unohtaa käyttäessä. Ei tarvitse nykiä, eivätkä lahkeet jää liian lyhyiksi! 

Minusta värikkäät sukkahousut ovat ihania ja todella helppo keino tuoda päivän asuun jotain uutta. Jotain värikästä, jotain jujua. Värillisten sukkahousujen kanssa mustat nilkkurit ja saappaat pääsevät oikeuksiinsa, varsinkin jos muu asu on tumma. 




Huppari on sen sijaan sellainen vaatekappale, että omassa tyylissäni se ei saa olla liian pitkä. Sen lisäksi hupparin pitää olla mukava päällä, mieluiten harjattua collegea eli kankaan sisäpinnan pitää olla pehmeäksi harjattu. Puuvillan lisäksi myös muut luonnonkuidut käyvät. Pääasia on, että materiaali hengittää ja tuntuu hyvältä ihoa vasten. Hupparissa pitää olla tarpeeksi pitkät hihat, eikä huppu saa olla malliltaan "munakuppi", vaan hupun pitää olla iso ja rento. Sellainen, että talvella mahtuu tarvittaessa pipo tupsuineen alle! 

Näistä syistä ompelen omat hupparini omalla kaavallani, sillä usein huppareiden hihat ovat liian lyhyet, huppu liian pieni tai hupparin helma yltää jonnekin puolireiteen asti. Liian pitkää hupparia olisi hankalaa yhdistää hameiden ja mekkojen kanssa. Suosin vetoketjullisia huppareita käytännöllisyyden takia. Silloin saa aina yhden kerroksen helposti pois hiuksia ja meikkiä varomatta (tai sotkematta), jos tulee liian kuuma. 




Viime kesänä Lidlistä löytämääni mekkoa käytän todella paljon arjessa. Mekko on malliltaan siisti ja kelpaa myös toimistolle, eikä estä studiolla könyämistä videoita kuvatessa. Tästä mekosta tuli heittämällä yksi suosikeista, sillä se on mukava päällä ja helppo yhdistää mihin vain. Vähän kuin lähes kaikki muutkin mustat mekot. 



Tässäkin asussa näkee, miten mekon kanssa toimii varsinkin pinkki, petroolinsininen ja Marimekon Karla- laukun korallihtava pinkki. Alkuun tuntui, ettei laukku oikein sovi vaaleanpunaisten ja pinkkien sävyjen kanssa, mutta siitä on päästy yli. En aina jaksa vaihtaa laukkua aamulla, niin silloin mennään sillä laukulla mikä on just silloin käytössä ja tämä laukku on käytännöllinen normaalissa arjessa. Toisin sanoen, Karla- laukku on usein käytössä. 

Tämän laukun sävy ei kuitenkaan enää tunnu sävyllään riitelevän pinkin kanssa, mutta ehkä silmäni ovat jo tottuneet näihin yhdistelmiin. Sävy on niin herkullinen, ehdottomasti suosikkini Marimekon Karla- laukkujen sävyistä! Ostaisin toisenkin, jos tulisi yhtä ihana sävy saataville. 



Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle! 

Lue myös nämä: 

4 kommenttia:

  1. Oon niin samoilla linjoilla hupparin kanssa! On ihan parasta kun hupun alle mahtuu pipo talvella ja vetoketjullinen on kyllä kätevämpi.. ja on kauhea harmitus aina kun joku kiva yksilö alkaa tuntua sisäpuolelta karhealta, sen täytyy olla sellainen pehmeä!

    Tuo huppari sopii kyllä niin täydellisesti mekon kanssa! :) oonkin sitä ihastellut aiemmissakin asukuvissa..

    Ihanaa viikkoa sinne myös <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! <3 Nimenomaan ja iso huppu on hyvä myös korkean ponnarin, sekä nutturan kanssa. :) Hupparin pitää tuntua pehmeältä ihoa vasten, karheat jäävät käyttämättä.

      Tää itsetehdyn hupparin malli on ollut sellainen mistä tykkään todella paljon, helppo vetää päälle ja tuntuu hyvältä kaikin puolin! Näitä olen välillä tehnyt tilauksestakin. Ja itseasiassa ensimmäisen tällaisen hupparin möin asiakkaalle, kun hän sattui ihastumaan siihen kun se oli silittämistä vaille valmis. :D Piti ommella sit itselle uusi ^^

      Kiitos paljon! <3

      Poista
  2. Petroolinsininen on kaunis sävy, tykkään. Ihana asukokonaisuus ja nuo kengät on upeet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Tiina! ❤️ Petroolinsininen on ihana, todella kaunis sävy ja sopii monille. Ihana kuulla, että pidät. Kengistä pitää sen verran huikata ja suositella, et jos jotkut Calvin Kleinin kengät miellyttää, niin kannattaa ostaa! Miulla on kahdet CK kengät, nämä ja yhdet peep-toe avokkaat. Molemmissa on käytetty todella pehmeää ja vahvaa nahkaa, eli ovat todella pehmeät ja mukavat jalassa, vaikka korkoa on. En tiedä miten, mutta jotain Calvin Klein tekee eri tavalla kenkien kanssa, sillä tän pehmeämpiä nahkanilkkureita en oo koskaan aiemmin omistanut. 🤔🤷🏻‍♀️ Sama juttu niissä Calvinin kiiltonahka- avokkaissa, ihmeellisen pehmeät jalassa muihin kiiltonahkaisiin kenkiin verrattuna. 😯🥰

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)