keskiviikko 17. tammikuuta 2024

Kolme hyödyllisintä sovellusta somevaikuttajalle!

Olitpa sitten somevaikuttaja, aktiivinen somessa tai yrittäjä, joka haluaa panostaa sosiaaliseen mediaan, niin nämä vinkit ovat sinulle! Työni puolesta teen nykyään paljon lyhytvideoita ja olen opetellut käyttämään uusia sovelluksia, sekä alustoja sen tiimoilta. Näitä sovelluksia hyödynnän myös omien sisältöjeni kanssa. Oletko joskus miettinyt miten saat tekstitykset TikTok- ja Instagram- videoihin? Tai miettinyt missä kannattaa editoida videoita, ettei sovelluksen kaatuminen paisko tehtyä työtä bittiavaruuteen? Been there, done that! 

TikTokin editori on Instagram Reels- editoria parempi, mutta molemmat ovat kaatuilleet kesken kaiken tai kadottaneet luonnokset kokonaan. Tämän lisäksi varsinkin jälkimmäinen, Instagramin editori, on todella kankea, eikä mahdollista laajaa videoiden muokkaamista. Tämän blogipostauksen kolmesta sovelluksesta on apua näihin ongelmiin ja näiden sovellusten avulla pystyt tekemään myös ammattimaisia tuotekuvia, kollaaseja ja sisältöjä markkinointiin, seuraajiesi inspirointiin tai muuhun käyttöön. Käytän kahta ensimmäistä päivittäin töissä ja kolmatta aina kun tarvitsen, joten voin sanoa, että toimii! 

Kuvat: Maria L. 

CaptionsTämä sovellus on aivan mahtava ja säästää aikaa todella paljon. Captions tekee videoihisi tekstitykset todella nopeasti, yleensä noin 15-30 sekunnissa. Tekstitysten generoinnin jälkeen voit tarkistaa kirjoitusvirheet, muokata tekstitystä ja sen tyyliä, leikata tyhjät kohdat pois videolta ja niin edelleen. Toistan itseäni - tämä säästää aikaa ja on ihan lifesaver videoiden kanssa!

Captionsia voi ensin kokeilla kolmen päivän ajan ilmaiseksi, mutta sen jälkeen Captionsia voi käyttää kuukausi- tai vuosihinnalla. Vuodeksi Captions maksoi noin 70 euroa eli sovellus on erittäin halpa, kun huomioidaan kuinka nopeasti saat suomenkieliset tekstitykset tehtyä. Manuaalisesti tekemällä tekstityksissä kestää todella kauan, jonka lisäksi ne pitää myös ajoittaa oikein ja asettaa kesto puheen mukaan.

Captionsissa voit myös tehdä videoosi tekstitykset eri kielellä tai voit dubata oman puheesi eri kielelle! Testasin tätä suomesta englanniksi ja generointi vie hieman enemmän aikaa, mutta dubbaus ja tekstitys olivat molemmat virheettömiä. Aika siistiä, vai mitä? Ja samalla pelottavaa, että tekoäly tekee dubbauksen ja tekstityksen eri kielellä kymmenissä sekunneissa. 


CapCut


CapCut on matalan kynnyksen videoeditori eli sopii myös heille, jotka eivät ole muokanneet videoita tai eivät vielä osaa muokata videoita. Simppeli ulkoasu ja ilmainen sovellus, toimii niin puhelimella kuin tietokoneellakin! Suosittelen lataamaan koneelle, mikäli muokkaat paljon videoita - tietokoneella editointi säästää käsiä ja ranteita rasitukselta. Tietokoneversiossa CapCutissa on helpompaa muokata ääniraitoja ja säätää niiden voimakkuuksia, varsinkin jos niitä on useampi.


CapCutista löytyy myös copyright- vapaata musiikkia ja copyright- tarkistus. Ominaisuuksista löytyy myös erilaiset tarrat, äänitehosteet, GIF:it, filtterit ja efektit videoihin, joten niiden lisääminen ja muokkaaminen on todella helppoa. Tämä sovellus on ilmainen, joten mikäli TikTokin ja Instagramin videoeditorit nyppii, niin tämä on loistava vaihtoehto ja helpottaa lyhytvideoiden muokkaamista!

Somevaikuttajalle löytyy myös trendaavat templatet eli mikäli haluat tehdä vaikkapa meme- sisältöjä tai tietyt leikkaukset ja efektit videoon, niin CapCutin template- välilehdeltä löytyy muun muassa TikTokiin, Reelsiin ja sinulle suositellut templatet. Käytännössä voit siis valita jonkun tekemän pohjan videollesi ja lisätä siihen vain kuvat ja/ tai videot. Tadaa! CapCut tekee työn puolestasi. Sitten vain exporttaat videon sovelluksesta ja lisäät sen somekanavaasi. Yrittäjät voivat hyödyntää näitä, sillä valmiista pohjista löytyy myös markkinointiin ja mainoksiin sopivia temploja aihepiireittäin.Hypic


Applen uudemmissa puhelimissa on oma leikkaustoimintonsa, jolla saat yhdellä täppäämisellä kopsattua tuotteen, ihmisen tai eläimen kuvasta ja lisättyä sen ilman taustaa esimerkiksi Instagram stooreihin tai WhatsAppiin tarrana. Hypic- sovelluksesta voi olla sinulle apua silloin, jos tarvitset esimerkiksi videoita varten kuvia tai kollaaseja, joissa näkyy pelkästään tuote / tuotteet tai jos tuote tai muu pitäisi saada uudelle taustalle. Tällä sovelluksella saat siis käytännössä tehtyä puhelimella saman jutun kuin PhotoShopissa ja tuotua kuvan juuri oikeankokoisena videoille tai stooreihin.


Hypiciä olen käyttänyt pääasiassa silloin, kun haluan poistaa kuvan taustan tai tehdä kuvia esimerkiksi arvosteluvideoita varten. Joo, voisin tehdä sen myös photarissa, mutta joskus puhelimella saman asian tekeminen on nopeampaa, eikä tiedostoja tarvitse siirtää läppärille! Nämä kuvat olen sitten siirtänyt CapCuttiin, jossa saan leikattua itseni videolta ja lisättyä näitä kuvia taustalle eli olen tehnyt vähän kuin green screen- videoita ilman sitä green screeniä. Sovelluksessa voit hyödyntää tekoälyä ja kokeilla vaikkapa minkä väriset hiukset sopisivat sinulle parhaiten tai voit koostaa myös kollaaseja, tai tehdä erilaisia mainosmaisia sisältöjä puhelimella. 

Sovellus on ilmainen ja näppärä käyttää. Samalla sovelluksella voi myös muokata melko rankalla kädellä kasvoja ja kehoa, mutta älä tee sitä. Se on epäeettistä, ellet ilmoita kuvien yhteydessä muokanneesi itseäsi eri ihmiseksi. Lisäksi se vääristää kehonkuvaa (myös muiden kuin sinun!), eikä tee hyvää mielenterveydellesi. 

Oliko joku näistä jo ennestään tuttu? Mitä sovellusta sinä suosittelisit somevaikuttajalle tai yritykselle, joka haluaa panostaa sosiaaliseen mediaan?

6 kommenttia:

 1. Videoiden tekeminen on itselle aivan tuntematon alue. Ilmainen ohjelma olisi se mistä lähtisin liikkeelle aivan aloittelijana.

  Videomuoto on tänä päivänä kyllä tärkeä mainostuskeino yrityksille. Moni yritys saa etulyöntiaseman verrattuna sellaisiin jotka eivät tee videoita tuotteistaan tai palveluistaan. Video voi olla helpommin lähestyttävä ja tuttavallisuutta luova kuin pelkät kotisivut.

  Kun joku päivä uskaltaudun viimeinkin harkitsemaan videoiden tekemistä, palaan kyllä tähän postaukseen :) hyvin vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä - alkuun varsinkin ilmainen sovellus on riskitön valinta, jos ei sit tykkääkään tehdä videoita. :) Työn kautta itekin on oppinut videoita tekemään eri tavalla ja kehittyy koko ajan, alkaa olla nyt nopeampaa tuo editointi. Toki on ollut aivan hemmetin haastavaa, mut eipä sitä opi ellei tee! Toisaalta myös kynnys tehdä omia videoita on laskenut myös. :)

   Nimenomaan ja videoilla on helppo olla ns. saavutettavampi, kuin mainosmaisella materiaalilla. Siksi moni suosii myös UGC- ja vaikuttajien tekemiä sisältöjä, koska esim. Reelsissä ja TikTokissa ei mainosmainen sisältö toimi. Mie oon tässä miettinyt, et pitäisikö miun panostaa Instaan vai TikTokkiin tän blogin lisäksi, mut saa nähdä mihin päädyn. Kiva ois myös joku kokonaan uusi sovellus, joka ei ois täynnä mainoksia tai muilta kopsattua sisältöä. :D

   Kiitos palautteesta ja ihana kuulla, et palaat tähän, jos aiot videoita aloittaa tekemään jossain vaiheessa! <3 Ihanaa viikonloppua siulle <3

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä. Olen joitain videoita tehnyt ilmaisversioilla, mutta ihan tyytyväinen en niihin ole. Mutta hyviä kokeiluja on kuitenkin tullut. 😀 Puheen ja tekstin synkkaamisessa on vielä harjoittelemista.
  Editointi on vaan niin aikaa vievää, mutta täytyy kärsivällisesti vaan tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, jos vinkeistä on siulle apua! <3 Näistä oon tykännyt tosi paljon ja ovat helppokäyttöisiä, sekä nopeita. Captionsilla saat tehtyä automaattiset tekstitykset, jotka ovat synkassa - ei tarvi kuin valita tyyli ja korjata mahdolliset kirjoitusvirheet. :)

   CapCutilla pystyi jossain välissä saamaan automaattiset tekstitykset suomeksi, kun valitsi kieleksi venäjän, mut se oli joku bugi ilmeisesti ja esimerkiksi miulla se ei oo ikinä toiminut sovelluksessa, eikä tietokoneella. :D Siellä ei siis kielivalikoimassa ole suomea ollenkaan ja harva sovellus osaa tekstittää suomea yhtä hyvin kuin Captions. Enkä muutenkaan laskisi sometekemistä jonkun sovelluksen bugin varaan, joten tuo Captions on ihan must! ^^ Nopeuttaa tekemistä ihan superpaljon, kun saa tekstitykset generoitua sekunneissa. :)

   Nimenomaan ja tekemällä oppii! Perusjutut oppii nopeesti, mutta tekemällä ja kokeilemalla oppii hyödyntämään myös muita toimintoja ja ominaisuuksia mitä sovelluksissa on tarjolla. <3 Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle! <3

   Poista
 3. Tämäpä hyödyllinen postaus, kiitos! Teen toisinaan reelsejä, mutta suurta intohimoa niitä kohtaan ei ole tullut. Ehkäpä kun alkaisi käyttää ihan jotain ohjelmaa videon muokkaamiseen, niin homma alkaisi sujua. Pitääpä kokeilla jotain näistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos paljon! <3 Joo, siis Reelsien tekeminen on ihan tuskaa Instagramin videoeditorilla... Ainakaan miulla se ei oo ikinä toiminut hyvin ja useimmiten koko sovellus kaatuu, jos yrität tehdä mitään peruseditointia vaativampaa. :D TikTokilla on parempi editori, mut kyl mie silti suosittelen muokkaamaan ne videot eri sovelluksessa ihan kaatumisten ym. takia. Miulla ainakin IG ja TikTok on kaatunu miljoona kertaa kesken kaiken, jolloin kaikki tehty työ menee hukkaan, mut toi CapCut tallentaa vähän väliä sitä mitä sie oot tekemässä. :) Eli et menetä kaikkea tehtyä, jos sattuis sovellus kaatumaan ja voit muokata videot myös koneella valmiiksi. <3 CapCutissa myös pohjat nopeuttaa tekemistä tosi paljon, niitä kantsii hyödyntää mikäli haluaa olla aktiivisempi! ^^

   Ootko sie samalla nimellä IG:ssä? En muista seuraanko vielä tai ootko tullut vastaan siellä - pitää tsekata kun ehdin! :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)