maanantai 15. tammikuuta 2024

Upeita juhlamekkoja ja kokemuksia Oh Pollysta

Mistä löydät kauniin ja suht edullisen juhlamekon koko vuoden rientoihin? Minulla on sinulle vinkki! Törmäsin TikTokissa Oh Pollyn videoon aivan upeasta minimekosta, joka oli tulossa myyntiin vasta myöhemmin. Mekko oli videossa niin hieno, että tallensin videon ja algoritmi näytti minulle myöhemmin saman mekon myös eri väreissä. Sanoisin, että aika älykästä jälkimarkkinointia ja tämä onkin yksi TikTokin vahvuuksista, kun kyse on orgaanisesta näkyvyydestä. Videoiden avulla loppujen lopuksi selvisi milloin mekko tuli verkkokauppaan myyntiin ja kävin sen ostamassa samantien. Jos olet miettinyt Oh Pollylta mekkojen tilaamista ja mietit muun muassa Suomeen tilaamista, sekä mahdollisia tulleja, niin olet tullut oikeaan paikkaan! Tässä postauksessa jaan omat kokemukseni Oh Pollysta.


Oh Polly on brändinä todella naisellinen. Brändin vaatteet eivät todellakaan ole mitään väljiä kaapuja tai kirjavia tunikoita. Valikoimasta löytyy kauniita minimekkoja ja iltapukuja, naisellisia leikkauksia ja tyköistuvia vaatteita. Herkkiä, mutta upeita materiaaleja, värejä ja yksityiskohtia. Mieltäni lämmitti se, että huomasin brändin TikTokissa keskustelua laajasta kokovalikoimasta ja siitä, että he pyrkivät laajentamaan kokovalikoimaa entisestään, että vaatteet istuisivat myös kokoryhmän ääripäille. Ihmiset ovat erilaisia ja sen pitäisi näkyä myös vaateliikkeiden ja brändien valikoimassa!


Toimitus Oh Pollylta oli yllättävän nopea, kuten yleensäkin Euroopan ja Yhdistyneen Kuningaskunnan alueella. Toimitusajaksi luvataan 7-10 päivää ja se pitää hyvin paikkaansa. Postikulut Suomeen olivat 8,95€ eli tilaukseni postikuluineen maksoi noin kuusikymmentä euroa. Saatat tässä kohtaa miettiä, jääkö paketti tulliin Brexitin vuoksi? Oh Pollylta tilatessa vain yli 150 euron tilauksissa asiakkaan pitää itse huolehtia tullaamisesta ja verojen maksamisesta. EU- maasta tilatessa alle 150€ ostoksista ei mene veroja ja käsittelymaksua, eli paketin pitäisi saapua perille suoraan ilman tullausta.

Tullaaminen on onneksi helppoa ja nopeaa Suomessa, joten jos tilaat yli 150 eurolla, niin seuraa milloin lähetys on saapunut tulliin ja tee selvitys netissä. Ainakin minulle tuli vähän aikaa sitten eräästä toisesta tullattavasta paketista ihan tekstiviesti, jota ensin luulin huijaukseksi, mutta toisen tekstiviestin saatuani tarkistin tilaamieni askartelutarvikkeiden seurantakoodin ja sehän se oli jäänyt tulliin. Huomioi, että teet tullauksen vain Suomen tullin virallisilla sivuilla - älä klikkaile linkkejä viesteissä tai mene hakukoneen kautta, vaan kirjoita osoitekenttään www.tulli.fi.


Kokemukseni Oh Pollysta oli kaikkineen positiivinen. Paketti tuli nopeasti perille ja mekko oli kauniisti pakattu. Sain myös infoa tullikysymykseen, kun paketti oli lähetetty eli sitä ei tarvinnut itse sen kummemmin selvittää! Mekko on siististi ommeltu ja ompeleet ovat hyvin päätellyt, vuorista ei näy läpi eli materiaaleissa ja työssä ei ole säästetty liikaa. Materiaali on kauniin himmeästi hohtava ja laadukkaan oloinen.

Kaiken kaikkiaan mekko on sellainen kuin kuvissa, pituutta olisi ehkä voinut olla muutama sentti enemmän - toki minulla oli tiedossa, että kyseessä on minimekko ja minkä mittainen mekko on olalta, mutta kurvikkaammalle lisäpituus olisi hieno juttu. Varsinkin, jos olkaimet tuppaavat olemaan liian pitkiä valmisvaatteita ostaessa, sillä itse jouduin kiristämään olkaimia aika paljon ja yleensä kaikissa vaatteissa olkaimet ovat oudon pitkät. Olkaimia kiristämällä myös mekon helma on lyhyempi. Ostin suomalaiselta yrittäjältä lyhyet "turvashortsit" minihameiden ja minimekkojen kaveriksi, joten niitä olen käyttänyt tämän mekon kanssa, että vilauttelua ei tarvitse varoa. Minimekot kuuluvat kaikille koosta huolimatta, mutta koen oman oloni paremmaksi, mikäli shortsit löytyy alta ja varsinkin iltariennoilla käydessä.


Yksi yksityiskohta Oh Pollyn tilauksessa kiinnitti huomioni - mekon pituudelta meni erikoisniitillä kiinnitetty nauha helman alta pääntielle ja sieltä takaisin. Tämä nauha on sitä varten, että vaatteita ei tilata esimerkiksi pelkkää kuvaamista tai baari- iltaa varten, jonka jälkeen tuote palautuisi yritykselle muka "käyttämättömänä". Tätä nauhaa ei saa revittyä irti ja jos irroitat sen, niin jäät taatusti kiinni, koska edes minulla ei ole ko. niitille tarvittavia puristinosia, vaikka olen työskennellyt vaatetusalalla yli 12 vuotta!

Nauhassa lukeekin osuvasti, että "Girl, once this ribbon is removed you can no longer return me!". Tästä iso plussa ja vinkiksi myös kotimaisille yrittäjille, jos teillä on ongelmia käytettyinä palautettujen vaatteiden kanssa. Tuo nauha on sen verran näkyvä ja iso, että sitä ei voi piilottaa vaikkapa baari-illan tai kuvaamisen ajaksi minnekään. Esimerkiksi erään ison muodin verkkokaupan kohdalla monet ovat kritisoineet sitä, että saavat tilauksensa selvästi käytettynä, vaikka yrityksen kuuluisi tarkistaa tuotteet palautusten yhteydessä ja ennen lähettämistä. Jos vaatteelle on tarvetta vain yhdeksi päiväksi tai kuvaamista varten, niin vaatteen voi vaikka vuokrata tai lainata.


Kaiken kaikkiaan kokemukseni Oh Pollysta on todella positiivinen. Oli ihanaa löytää naisellinen brändi, joka tarjoaa upeita ja näyttäviä vaatteita koostasi huolimatta. Plussaa myös siitä, että he aikovat laajentaa kokovalikoimaa entisestään käyttäjien palautteiden mukaan! Musta minimekko oli mukava päällä, eikä sitä tarvinnut nykiä tai asetella mitenkään, vaikka alkuun helma tuntui turhan lyhyeltä. Mekkoa ihasteltiin useamman ihmisen toimesta illanvieton aikana. Myös oma olo oli kaunis tämä mekko päällä.


Oh Pollyn vastuullisuuteen ja ympäristömanifestiin en tässä postauksessa syvenny sen enempää, sillä postauksella alkaa olla pituutta jo nyt. Oheisen linkin kautta pystyt tsekkaamaan osan heidän ympäristöteoistaan, jotka ovat toteutuneet tähän mennessä. Oh Polly kannattaa ehdottomasti pitää mielessä, mikäli etsit näyttäviä, seksikkäitä ja edullisia naisten vaatteita. Oh Pollyn naiselliset mekot sopivat myös Halloweeniin, pikkujouluihin, kesäjuhliin, uuteen vuoteen ja mihin tahansa juhliin, sillä valinnanvaraa on pidemmistä mekoista lyhyisiin mekkoihin.


4 kommenttia:

  1. Tosi nätti mekko, tykkään noista vyötärön rypytyksistä ja saumoista! :) Vaikutti kivalta kaupalta, ei tule heti samanlaisia vastaan!

    Joskus olen miettinytkin tuota että kuinka paljon sitä tapahtuu että käytetään yhden illan verran ja palautetaan, ja sitten seuraava asiakas luulee saavansa upouuden vaatekappaleen. Voivat ne vaatteet kaupassakin käydä sovituskopin kautta monta kertaa mutta ikävää olisi saada kaupanpäällisenä jonkun illan mittaan pinttynyt hajuvesi :/ lainaaminen ookoo, mutta ei näin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Rypytyksistä ja saumoista pidän minäkin tuon liehuvan helman lisäksi. Todella mukava päällä, kun joustaa joka suuntaan. ^^ Naisellisia vaatteita myyviä kauppoja ei ole koskaan liikaa! <3

      Joo, sanoppa muuta! Mie oon törmännyt noissa, että osalla saattaa olla jopa käytetty laastari tai sukka kengissä, jotka on uutena ostaneet. Osalla takeissa ollut röökit edelleen taskussa ja tupakalle haiseva takki, vaikka olevinaan uutena myyvät. Yleensä nämä on samasta firmasta nää kokemukset, on tunnettu siitä, ettei palautuksia tarkisteta ollenkaan. En ymmärrä kuka tuollaista tekee, että tilaa vaan baarireissulle tai kuvaamista varten ja sit palauttaa - tuskinpa itse ostaisi uuden hinnalla selvästi käytettyä takkia!

      Poista
  2. Kaunis mekko! Pikkumusta on aina hyvä valinta! Ja upea muuten tuo tatuointi selässäsi, ihan huikea.
    Pakko myöntää, että olen pitänyt tullausta jotenkin työläänä tms. ja vältellyt ostoja muualta kuin Euroopan sisältä. Harmitti, kun britit lähtivät pois.. mutta ehkä se ei olekaan niin kamalaa se tullihomma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Pikkumusta toimii aina ja on helposti asusteilla muutettavissa eri tilaisuuksiin sopivaksi. :) Oi, ihana kuulla, kiitos paljon! Tuon tatuoinnin ottaminen oli melko suuri projekti, mutta ihana tuli - nyt en olekaan useampaan vuoteen uusia ottanut, mutta pari pienempää kuvaa olisi mielessä. <3

      Tullaus oli ennen paljon työläämpää, nykyään se on todella helppoa ja nopeaa. :) Ei tarvii syöttää kuin seurantakoodi, summa ja valita valikosta tuotetta kuvaava tuoteryhmä. Sit vaan maksaa verot, jos niitä edes tulee ja that's it! Aika monessa brittikaupassa on tuo sama, että alle 150€ lähetyksiä ei tarvi tullata Suomeen, vaan ne tulee suoraan kotiin. Yleensä tulli laittaa joko sähköpostin tai tekstarin, jos joku tavara pitää tullata eli siitä ei kannata stressata. :) Tullin sivut ovat todella selkeät ja nykyaikaiset, infoa saa joka kohdassa, mikäli apua tarvitsee!

      Miuta harmitti myös, vaikutti hintoihin jonkin verran ja toimitukset ovat kalliimpia kuin ennen, ellei yritys tule niissä vastaan. Mut olen kyl silti tilannut mm. taideprinttejä ja kankaita tuolta Brittien puolelta. :)

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)