tiistai 26. joulukuuta 2023

Asu neulehameella ja lyhyellä hupparilla

Joulun pyhät alkavat olla ohitse, mutta kieltämättä olisin voinut vielä muutaman päivän jatkaa omia tekemisiä ja lepäilyä. No, eiköhän se tästä - onneksi on vajaa viikko. Tämä asu kuvattiin jo jonkin aikaa sitten. Viime aikoina on satanut lunta jatkuvasti lisää, joten lumisateelta ei olla vältytty kuvatessakaan! Talvipukeutuminen on ollut kerrospukeutumista kerrospukeutumisen perään, mutta toivottavasti keli sallisi välillä vähän pienemmänkin kerrostamisen.  

Tämä neulehame on itseasiassa sama kuin tässä postauksessa, mutta näissä asukuvissa hame on "etuperin", eli niin kuin valmistaja on sen mainoksissaan ja suunnitelmissaan kuvannut. Linkatussa postauksessa sama hame on sivuttain, vetoketju ja halkio toisella puolella. Näyttää aivan eri hameelta, eikö? Ja juuri siksi neulehame on yksi parhaimmista vaatekappaleista, mitä voit omistaa.Villakangastakki - Ril's 
Lyhyt huppari - Rokita
Paita - Urban Classics
Neulehame - Guess
Korkokengät - Minna Parikka
Olkalaukku - Marimekko


Olen tykännyt todella paljon Marimekon Karla- laukusta, se on niin näppärä arkena ja töissä! Väri on myös ihanan pirtsakka. Alkuun hieman vierastin sitä, että laukku asettuu etupuolelle parhaiten, kun se on olan yli laitettuna, mutta se on ollut todella toimiva. Kädet pysyvät vapaana, eikä väkijoukossa tarvitse miettiä, että katoaako jotain tavaraa laukusta. Vetoketju on myös omaa vartaloa kohti, joten muiden on hankala päästä käsiksi laukun sisältöön, kun taas itselle on helppoa kaivaa lompakko tai puhelin laukusta. 

Voisin ehdottomasti ostaa toisenkin Marimekon Karla- laukun, jos omaan makuun sopiva sävy tulee vastaan! Jos tämä laukkumalli kiinnostaa sinua, niin tässä postauksessa kerron enemmän kokemuksia Karlasta. Tämä laukku on ehdottomasti hintansa arvoinen. 
Pitkän neulehameen kanssa yhdistän harvoin mitään varrellisia nilkkureita tai maihareita, joten tällä kertaa valitsin Minna Parikan Pfeifferit jalkaan. Odotan innolla, että saan muutamat uudet Parikat käyttöön suutarin kautta, sillä ne odottavat pohjien pinnoitusta. Minna Parikan kengissä on siis sileät nahkapohjat, mutta jos niitä aikoo Suomen kosteissa keleissä ja talvessa käyttää, niin pohjat pitää suojata. Pelkässä sisäkäytössä nahkapohjatkin toimivat, mutta itse käytän kenkiä vuoden ympäri myös ulkona - en pelkästään juhlissa sisätiloissa. Talvipukeutumisessani ei näe toppatakkeja ja vastaavia teknisiä takkeja muualla kuin pulkkamäessä tai laskettelemassa. Minusta villakangastakit ovat huomattavasti tyylikkäämpiä ja naisellisempia, joten panostan niihin enemmän. Sen lisäksi villakangastakkien ompeleminen on ihanaa! Ylipäänsä villakangastakki on usein lämpimämpi, jos sen materiaalit ja ominaisuudet ovat oikein valitut. Molemmille on silti paikkansa, mutta eri paikoissa ja tilanteissa. Miten teillä meni joulun pyhät? Vietittekö joulua oman perheen kesken vai sukulaisten kanssa? Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille, palataan pian uuden postauksen parissa! 


Lue myös nämä: 

10 kommenttia:

 1. On kyllä monta hametta yhden hinnalla! 😆 ihana asu taas, laukku on taas kiva väripilkku!

  Avokin sukulaisilla meni tämä joulu, vaihdellaan paikkaa joka vuosi niin pysyy tasa-arvo. Vaikka on pitkiä pyhiä taas niin hankala ehtiä aivan kaikkialle kun Suomi on pitkien välimatkojen maa 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! 😂❤️ Kiitos paljon, ihana kuulla et pidät!

   Ihana kuulla, et käytte vuorotellen molemmissa ja minusta on oikein miettiä myös tasa-arvoa tämänkin asian kanssa! 🥰 Myö oltiin tänä vuonna miehen porukoilla joulu, viikkoa aiemmin oltiin sisarusten ja äidin kanssa viettämässä juustofestaria / pikkujouluja.

   Lapsen ollessa pieni reissattiin vielä molempien vanhemmille ja usein vielä samana päivänä molempiin, mut oli ihan sieltä ja syvältä, kun lapsi ei viihtynyt autossa ollenkaan. 😬 Eikä kyl vanhempinakaan tykätty yhtään, kun näki miten pienellä oli paha olla aina jokaisella autoreissulla. 😔😢💔 Sydän vaan särkyi. Ei mitään järkeä ja muutenkin aina jouluna on ollut todella huono sää ajaa minnekään, niin sai aina pelätä mitä sattuu ja päästäänkö ehjänä perille tai takaisin kotiin. Sittemmin ollaan käyty miehen vanhemmilla aattona ja aiemmin / pyhien jälkeen miun porukoilla kauempana, kun vanhuksia on hankala saada joulua viettämään minnekään muualle kuin heille. 😅🙈

   Poista
  2. No tämähän se on monesti että nuorempien polvien on vähän pakko kulkea kun vanhemmat ei välttämättä pääse samalla tavalla liikenteeseen 😥 mukava on nähdä sukulaisia ja koskaan ei tiedä milloin on kenenkin viimeinen joulu niin se motivoi kyllä jaksamaan ainakin kerran vuodessa sen pitkänkin välimatkan..

   Onneksi omalla kohdalla mummolat on ollut 20km säteellä, mutta ihan pienenä sekin tuntui raahautumiselta 😆 varsinkin aikana kun ei omistanut taustavalollista pelikonsolia ja Aku Ankan taskukirjan lukemisesta ei tullut mitään vilahtavien katuvalojen kanssa..

   Poista
  3. Nimenomaan ja miusta Suomessa kyl odotetaankin sitä, et nuoremmat liikkuvat aina vanhempien luo. Erittäin harvoin kuulee, että menisi toistepäin minään juhlana. Onneksi meillä nuo välimatkat ovat hieman lyhyempiä, noin 25 kilsasta 150 kilsaan, ja ollaan saatu järkättyä eri ajankohtiin. Aikaa saa silti varata ja varsinkin, jos käy useammassa kuin yhdessä paikassa samana päivänä! 😊 Pienenä lyhytkin matka tuntuu pitkältä ja ainakin meillä lapsi voi pienenä pahoin autossa, niin oli todella inhottavaa kulkea autolla minnekään. 😬 Nykyään onneksi on iisimpää kun lapsikin on kasvanut ja tarvittaessa voi vaikka ohjelmia katsoa puhelimesta / iPadilta. 🙏🏻

   Ihanaa uutta vuotta sinnepäin! ❤️

   Poista
 2. Aina niin tyylikäs 😍 Neulehame on kyllä ihana vaate!

  Joulu reissun päällä on ollut kivaa vaihtelua. Oman perheen kesken siis vietetty joulua. Mukavia välipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! 😍❤️ Neulehame on kyllä parasta näin talvella, lämmittää kovemmillakin pakkasilla ja mahdollistaa kerrospukeutumisen mukavasti. ^^ Tuo vaihtelua myös, kun olen viime aikoina pukeutunut tiettyihin mekkoihin lähes päivittäin. 🙈

   Kiitos samoin sinnepäin ja ihanaa uutta vuotta 2024! ❤️🎊

   Poista
 3. Kauniit ja sinulle sopivat karkkivärit tässä asussa!

  Kirjoitit, että "villakangastakki on usein lämpimämpi, jos sen materiaalit ja ominaisuudet ovat oikein valitut". Tämä kiinnitti huomioni, koska olen haaveillut villakangastakin teettämisestä. Hinta muodostuisi korkeaksi, mitä nyt olen näitä Etelä-Suomen ompelimoiden hinnastoja katsellut, mutta olisihan se upeaa kun olisi justiinsa omaan makuun takki... Lämpimyyden puolesta varmasti korkea villapitoisuus olisi paras, ja ehkä myös vuoriin luonnonmateriaalia. Mutta mitä mieltä olet, olisiko 100% luonnonmateriaalista tehty takki kestävä? Ei takki tietenkään ole sellaisen rasituksen kohteena kuin esim. sukan kantapää, mutta olisiko silti pieni määrä keinokuitua järkevä valinta? Toiveena kun tietysti olisi, että se ihana ja arvokas takki kestäisikin pitkään. Kiitos jos viitsit vastata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon - ihana kuulla, että pidät! ❤️😊

   Villakangastakki on ehdottomasti teettämisen arvoinen, talvitakit ovat pitkäikäisiä eli hintaansa nähden erittäin hyvä kohde panostaa. Suomessa talvi kestää todella kauan, joten takit ovat kovalla käytöllä joka vuosi. Hyvät materiaalit valitsemalla kestävät vuosia ja ominaisuudet saa pohdittua juuri itselle sopiviksi taskuista, sekä villavatiinista lähtien. Etelä- Suomessa hinnat ovat korkeammat kuin muualla Suomessa, kannattaa pohtia onko mahdollista teettää takki pk- seudun ulkopuolella ja tsekkailla millaisia hintaeroja pk- seudun sisällä on. Esim. Espoossa oli yksi ompelimo, jossa hinnat olivat hieman edullisemmat kuin Helsingissä (ainakin korjaustöissä ja verhojen ompelussa, en muista tekeekö myös mittatilausvaatteita).

   Villaa kannattaa olla vähintään 77-80%, sen alemmas mennessä takki ei ole enää yhtä lämmin ja jo 80% villaa, 20% polyamidia sisältävässä villakankaassa huomaa keinokuidun hiostavuuden. 100% villaa olevassa takissa hiostavuutta ei tunne ollenkaan, niin itse olen suosinut 100% villaa suurimmassa osassa takeissani, minulla on yleensä aina lämmin tai kuuma. 😊 Käytän eniten noita 100% villaisia takkeja, kun herkkänä se pienikin keinokuidun tuoma hiostavuuden tunne vaatteessa tuntuu epämiellyttävältä. Ehkä tätä kannattaa miettiä siltä kannalta, et onko vilukissa vai onko yleensä aina lämmin?

   Pieni määrä keinokuitua auttaa villaa kestämään kulutusta, mutta pääsääntönä pitäisin sitä, että villaa on vähintään 80% talvitakissa, muuten menee villan ominaisuudet hukkaan.

   Voin sanoa, että myös 100% villa kestää todella hyvin käyttöä! Ainoa missä vuosien jälkeen on näkynyt kulumaa on kainaloiden alla ja siinä kohtaa, mihin laukku osuu kävellessä. Eli niihin kohtiin on tullut pientä nukkaa, jonka olen höylällä siistinyt pois tarvittaessa. Takeissa tuetaan aina erillisellä tukikankaalla eniten kulutukselle ja iholle / kosmetiikalle alttiit osat, kuten koko takin yläosa vyötärölle asti, rannekkeet, kaulukset, pyöriönkaari jne. Vuorina tykkään itse viskoosisatiinista, se on lämmin talvitakeissa ja kestää käyttöä.

   Villakankaan tiiviydellä on myös merkitystä - esim. neulospohjainen päästää tuulta läpi huomattavasti helpommin kuin tiiviimpi villakangas. Vilukissan kannattaa valita tiiviimpi villakangas ja villavatiini väliin lisävuoriksi. Villavatiini on sellainen höttöinen / pörheä väljä neulos, joka laitetaan villakankaan ja vuorin väliin pitämään tuulta ulkona ja lämmön takin sisällä. 😊 Huom. Ei siis polyesteria / polyesterihuopaa tms!

   Hmm... Toivottavasti vastasin tarpeeksi kattavasti! 😊 Laita ihmeessä viestiä, jos heräsi lisää kysymyksiä tai ajatuksia - toivottavasti tästä oli apua. Ihanaa uutta vuotta 2024! ❤️

   Poista
  2. Vielä muuten vinkkinä - tässä yksi _todella_ laadukkaita villakankaita myyvä yritys Briteistä, kannattaa tutustua 😊 https://www.yorkshirefabric.com/ Tuolta tilatessa tulee toki tullit + postikulut päälle, mutta laatu on ollut täydellistä kaikissa tilaamissani kankaissa. 😍 Myös ompelijoiden kautta löytyy hyviä villakankaita, joskus jopa hieman edullisemmin ja tukuista löytyy kattavampi valikoima kuin kangasliikkeistä. 😊

   Poista
  3. Kyllä vastasit todella kattavasti - iso kiitos siitä! Alan entistä enemmän kallistua teettämisen puolelle. Olen miettinyt teettämistä etelän ulkopuolella, itse asiassa jonkin aikaa sitten googlettelinkin jo mökkipaikkakunnan ompelimoita Keski-Suomessa. Joku nettisivuton ompelimo siellä on. Pitää varmaan soittaa sinne.

   Kiitos vielä linkistäkin, todella houkuttelevia kankaita! Ja kiitos samoin ihanaa alkanutta vuotta sinulle!

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)