maanantai 23. lokakuuta 2023

Sinullakin pitäisi olla pitkä neulehame!

Syksyllä ja talvella neulehame on yksi parhaimmista vaatekappaleista, mitä voit omistaa! Sukkahousujen kanssa kerrostettuna neulehame on lämmin, jonka lisäksi kovemmilla pakkasilla saappaat ja/ tai säärystimet tuovat lisää lämpöä. Neulehameet ovat myös monikäyttöisiä. Asukuvissa näkyvä neulehameeni on jo vuosia vanha, todella rakas vaatekappale. Tässä hameessa on parasta se, että sitä voi käyttää näin sivuttain kuten kuvissa, sekä etuperin ja takaperin. Halkio ja pitkä vetoketju tuovat hameelle ilmettä, sillä halkiokaan ei ole ihan perinteisen mallinen. Collegepaita - Tiger of Sweden
Olkalaukku - Cobblerina
Neulehame - Guess
Nahkanilkkurit - Calvin KleinNäissä asukuvissa neulehame on sivuttain. Pidän siitä, miten halkio imartelee jalkoja ja silti hame on joka suunnasta tyylikäs päällä. Midimittaisessa ja pitkässä neulehameessa on se etu, että sen kerrostaminen on helppoa. Sain tämän hameen reilut kuusi vuotta sitten siskoltani lahjaksi. Guessin neulehame on edelleen todella hyvässä kunnossa, eikä neuloksessa ole juurikaan kulumaa. Hame ei ollut halvimmista päästä, eikä vastuullisimmilta valmistajalta. Silti se on kestänyt uskomattoman hyvin. Siksi neulehameeseen kannattaa panostaa, fiksulla valinnalla saat vuosikausiksi lempivaatteen. 

Nykyään erilaisia neulehameita on saatavilla myös vastuullisilla merkeillä, kuten Alpalla ja Uhanalla. Muutkin ovat siis huomanneet, miten näppärä neulehame on arki- ja työkäytössä! Jos vain mahdollista omassa tilanteessasi, kannattaa panostaa vastuullisiin neuleisiin. Mahdollisimman pitkän käyttöiän takaa laadukas työ ja laadukas materiaali. Oikeanlaista huoltamista unohtamatta - sillä on valtava merkitys vaatteen käyttöiän kannalta. Mielestäni villavaatteiden ja neuleiden hoitaminen on helppoa. Neuletta kannattaa pääosin tuulettaa ja pestä silloin, kun siinä on näkyvää likaa. Oman hameeni pesen juurikin tämän ohjeistuksen mukaan ja silloin, jos hame kaipaa ryhdikkyyttä. Villa on luonnostaan antibakteerinen, joten tuulettaminen ja tarvittaessa vaatteen suihkutilassa raikastaminen kuuman suihkun jälkeen pitää hameen puhtaana ja raikkaana. Suihkun jälkeinen höyry auttaa villaa palauttamaan alkuperäisen muotonsa, jonka lisäksi höyry auttaa puskemaan likaa pois villakuiduista. 

Neulehameeni pesen käsin villalle tarkoitetulla pesuaineella tai aidolla marseillesaippualla, vaikka pesuohjeen mukaan hame ei kestä vesipesua. Ammattilaisena voin kuitenkin sanoa, että tässä hameessa käytetyt materiaalit kestävät käsinpesun ja pesukoneen villanpesu- ohjelman hyvin, kunhan linkouksen ottaa kokonaan pois. Tarvittaessa materiaalin reagointia vedelle voi testata näkymättömään paikkaan, kuten helman sivusaumaan. Pesty villavaate kannattaa kääriä rullalle pyyhkeiden sisään, jonka jälkeen rullaa voi painella, että ylimääräinen vesi saadaan mahdollisimman hyvin pois. Tämän jälkeen tarvittaessa muotoillaan vaatetta alkuperäiseen muotoonsa ja laitetaan kuivumaan. Villavaatteet kannattaa kuivata laakana eli vaaka-tasossa. Tällöin neule ei pääse venymään muodottomaksi. Laakana kuivaaminen kotona saattaa aiheuttaa hieman päänvaivaa, mutta itse olen ratkaissut tämän niin, että laitan villavaatteen pyykkitelineen päällä olevan pyyhkeen päälle kuivumaan. Tällöin pyykkitelineellä on "taso", joka ei päästä vaatetta venymään ja vaate kuivuu nopeammin, kun käännät sitä välillä. 

Kaiken kaikkiaan villakuitu on monikäyttöinen ja laadukas, kunhan sitä hoitaa oikein. Hengittävä ja lämmin materiaali, mitäpä sitä muuta syksyyn ja talveen kaipaisi? 

Neulehame on ihana vaatekappale senkin takia, että sen kanssa sopii millainen takki vain. Trenssit, nahkarotsit, jakut, hupparit, villakangastakit ja toppatakit - kaikki näyttävät hyvältä neulehameen kanssa! Kelistä riippuen voit siis pukea mitä vaan neulehameen kaveriksi. Rakastan varsinkin neulehameen ja nahkatakin yhdistelmää, sillä niiden materiaalit tuovat kontrastia toisilleen. Sama juttu rennomman yläosan, kuten lyhyen hupparin kanssa. 

Tämän kaltainen kapea neulehame sopii hyvin sekä korkkareiden kaveriksi, että maihareiden kaveriksi. Kuten sanoin jo heti alussa, niin tämä on todella monikäyttöinen vaatekappale ja helppo yhdistää kaikkeen muuhun, mitä vaatekaapista ja eteisestä löytyy. Tämä on sellainen vaate, jonka kanssa jopa bombertakki näyttää hyvältä. Se on paljon se. Parin vuoden takainen hutiostokseni, viininpunainen bombertakki, ei tunnu sopivan minkään muun kanssa yhteen. Bomberille yksi piste, tälle neulehameelle miljoona - love it! 

Mihin sinä yhdistäisit tällaisen kapean neulehameen? 

4 kommenttia:

 1. Jälleen kerran ihastuttava asu <3 nahkarotsia tulee käytettyä kaiken kanssa joten se olisi varmaan mun valinta tällaisen hameen kanssa. En omista itse tällaista, mutta lainasin kerran kaverilta aikalailla samanlaista ja tykästyin kovasti - olinkin jo unohtanut koko asian joten en ole silmäillyt kirppiksillä tai vaatekaupoissa sillä silmällä hameita. Kiitos muistutuksesta, pidän silmäni auki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Nahkatakki sopii kaiken kanssa yhteen, yleensä itselläkin rotsi käytössä näillä keleillä ja talvellakin. Mukava kuulla, että oot päässyt lainaamaan kaverilta vastaavaa ja tämä toimi muistutuksena! Voi olla, et miekin hankin vielä toisen vähän samantyylisen tai sit kynähamepituisena, sen verran näppärä ja monipuolinen on käytössä. :) Tisesta saattais löytyä käytettynä, sinne on viime aikoina tullut todella paljon välikauden / talven vaatteita. ^^

   Poista
 2. Kaapistani löytyy äitini vanha ja hyvin laadukas ja paksumpi, mutta joustava musta ns. juhlasamettihame 80-90 luvulta, joka on malliltaan ja pituudeltaan hyvin samanlainen kuin tässä esitelty villakangashame. Muita vaatteita vaihdettaessa tuo hame kuitenkin taipuu hyvin arkikäyttöön ja nyt sain tästä uudelleen inspiksen yhdistää hame talvibomberin ja talvimaiharien kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit, 80-90- luvulla vaatteet olivat niin paljon paksummista materiaaleista tehtyjä ja laadukkaampia! <3 Miulta löytyy pari vanhaa hametta 90- luvulta kirppikseltä ostettuina, pitäisi kokeilla ja katsoa, saisinko nekin käyttöön. :)

   Ihana kuulla, että sait inspiksen! <3 <3 Tällaista palautetta on huippua kuulla, että on onnistunut inspiroimaan käyttämään jotain jo valmiiksi omistettua vaatetta ja hyödyntämään sitä pukeutumisessa eri tavalla. ^^ Mukavaa sunnuntaita siulle!

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)