tiistai 10. lokakuuta 2023

Mistä tyyliblogini nimi tulee?

Aina silloin tällöin minulta kysytään, mistä blogini nimi oikein tulee? Miksi tyyliin ja muotiin painottuvan blogin nimi on pieni kuun muotoinen rasia? Olen kirjoittanut tätä blogia samalla nimellä vuodesta 2010 lähtien. Joskus olen harkinnut blogin nimen muuttamista, mutta pidän nimestä myös tällaisenaan. Toisaalta on myös selkeää itselleni ja pitkäaikaisille lukijoille, että blogin nimi on ollut alusta asti sama. Moon Shaped Little Box tulee siis aina löytymään samalla nimellä, sillä en näe järkevänä muuttaa nimeä vieläkään, näin kolmentoista vuoden bloggaamisen jälkeen. 


Nahkatakki - Rokita
Paita - Urban Classics
Kukkahame - Carrie (+DIY)
Nilkkurit - Minna Parikka
Kaulakoru - Yo Zen
Leveä rannekoru - kirppislöytö
Olkalaukku - Marimekko


Joskus suomalaisilla blogeilla oli trendinä nimen muuttaminen ja moni bloggaaja vaihtoi blogin nimeä useaan kertaan. Harva kuitenkaan teki seuraamisen helpoksi, sillä osa ilmoitti muutoksestaan ja sivun muutosta vain kerran. Tällöin moni blogi jäi minultakin unholaan, kun vanhalla nimellä tai bloggaajan nimellä blogia ei enää löytynyt. Näissä siirtymissä ja isoissa muutoksissa pitäisi aina muistaa toiston voima. Ainakin, jos haluaa pitää vanhat lukijat mukanaan. 

Olen pitänyt blogin nimestä ja viimeksi aiheesta kirjoittaessani siitä heräsi hyvää keskustelua. Monet pitkään seuranneista lukijoista kertoivat muistavansa blogini kuuhun liittyvänä ja minut "Moonmillana". Nykyään myös muiden somekanavieni nimet liittyvät kuuhun, löydyn Moonmillalila- nimellä myös Instagramista ja TikTokista. 
 Entä mistä tämä koko kuu- juttu tulee? Kuunsirpin muotoinen rasia on oikeasti olemassa. Se on metallinen, hopea ja muodoltaan täydellinen kuunsirppi. Tässä punaisella sametilla vuoratussa rasiassa säilytin ennen pieniä, mutta itselleni niin tärkeitä muistoesineitä. Amuletteja, plektroja, horoskooppikiviä ja tärkeitä koruja. Toisin sanoen toiveita, unelmia ja muistoja. 

Moon Shaped Little Box on kuvainnollisesti samanlainen. Minulle tärkeiden asioiden, itseni toteuttamisen, toiveiden ja unelmien paikka. Paikka, jossa voin olla minä ja toteuttaa luovaa puolta omilla ehdoillani. Täällä minä päätän siitä, mitä täällä mainostetaan, millaisia yhteistöitä tehdään ja millainen ulkoasu blogilla on. Täällä minä pidän huolen siitä, että kommenttikenttä pysyy asiallisena. 
Olen käyttänyt tätä blogia jakaakseni hyvää, inspiroidakseni, jakaakseni ajatuksia ja pohdintaa erilaisista asioista. Samalla tallennan tänne elämää ja tyyli- inspiraatiota myös itselleni. En tiedä sinusta, mutta ainakin minusta on mukavaa palata välillä vanhojen asujen pariin ja inspiroitua. Sillä tavalla, että "vau, minulla on ollut myös tällaista päällä! Saisinkohan tästä vielä paremman, jos lisään tähän X tai jätän Y pois...?". Tai "vau, olen päässyt käymään ulkomailla pelkästään blogini takia!". 

Olen huomannut, että ainakin omassa tyylissäni kiertää tietyt teemat tai jutut vuodesta toiseen, mutta eri tavalla. Eri vuosia selatessa huomaan, mikä milloinkin on ollut lempijuttu pukeutumisessa. Minusta tyyli ja nimenomaan tyyli, ei muoti, on parasta ja inspiroivimmillaan silloin, kun asuissa näkee vaikuttajalle tärkeimpiä vaatteita ja asusteita kerta toisensa jälkeen. Kertakäyttömuoti on ollut jo pitkään out! Harva tavallisista ihmisistä liihottaa trendistä trendiin, eikä se ole millään tavalla kestävää tai perusteltavissa tarpeelliseksi. Haluan blogini avulla kannustaa kestävämpään kuluttamiseen. Minusta on tärkeää myös herättää ajatuksia muun muassa omasta arvomaailmasta ja vastuullisuudesta. Haluan näyttää, että niistä vanhoista lempivaatteista ja asusteista saa pienellä vaivalla erilaisen näköisiä asuja! Kaikkea ei tarvitse omistaa, eikä tarvitse kulkea trendien mukana, ellei itse niin halua. Käyttäkää niitä lempivaatteitanne aina, kun siltä tuntuu. Tyyli on elämänpituinen matka, muoti ja trendit kiertävät kehää vuosien mittaan. 

Minä tulen aina seuraamaan muotia ihan pelkästä intohimosta, mutta se ei tarkoita, että pukeutuisin tai haluaisin pukeutua muodin mukaan. Poimin joskus jotain trendaavaa omaan pukeutumiseeni, jos siitä tykkään. Silti fakta on se, että vaate- ja kenkähuoneesta löytyy niin paljon vaatteita ja kenkiä, että omat lempparit pukeutumisessa vaihtuvat vuosittain kuin itsestään. Pienempikin määrä vaatetta riittäisi, mutta sitä tärkeämpää on se, että ne vaatteet ovat omaan tyyliin ja makuun sopivia. Inspiroidu myös näistä syksyisistä asuista: 

Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle! 

8 kommenttia:

 1. Luin sun blogia jo silloin kun pakersin vanhan blogini parissa yli viisi vuotta sitten ja olihan se helppoa löytää takaisin kun nimi oli edelleen sama :D moni oli totta kai muuttanut nimeä sillä aikaa kun itsekin olin poissa, ja vaati vähän salapoliisityöskentelyä löytää joidenkin blogien uusiin osoitteisiin.

  Tiivistit todella hyvin mun viimeaikaisia ajatuksia kuluttamisesta! Karsin todella, todella rajulla kädellä kevään ja kesän aikana vaatevarastojani ja jouduin todella miettimään omia tottumuksiani. Nyt olen ankarasti harkinnut jokaisen uuden löydön kohdalla miten se sopii kokoelmaani ja käyttäisinkö sitä oikeasti vai onko se vain mielestäni kiva. On parempi loihtia uusia asuja jo olemassaolevista vaatteista kuin tykittää joka viikko uutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sie olet pidempään seuraillut! <3 Blogiin on helppo löytää, jos nimi pysyy samana, mut kieltämättä monet blogit ovat unohtuneet kun eivät enää löytyneet. Tai blogin nimi ja osoite muuttuivat niin usein, että jossain välissä oli mahdotonta löytää. :D Harmi sinänsä, olisi mukavaa löytää enemmän hyviä ja persoonallisia blogeja luettavaksi!

   Kiitos! Tämäpä nimenomaan - miullakin vaatteita ja kenkiä on niin paljon, ettei välttämättä tarvitsisi mitään, mutta juuri siksi pitää miettiä tarkkaan mitä hankkii. Mie harkitsen yleensä vähintään vuorokauden yli, yleensä kauemmin. Kirppiksillä sit pyörittelen enemmän juuri tuota, et haluanko vain vai olisiko vaatekappaleelle käyttöä. :) Ilman järkiperusteista ostosten tekoa tulisi tehtyä hutiostoksia. Mukavaa keskiviikkoa siulle!

   Poista
 2. Luulin blogisi nimen viittaavan Nirvanan biisiin Heart-shaped box :-) Selkeästi näin ei ollut, kiitos selityksestä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, ihana kuulla - se biisi on mahtava! Eli hyvin voisi ollakin siihen viittaava, Nirvana on yksi miun suosikeista mitä tulee kuunneltua. :) ^^ Blogin nimi löytyikin vähän perinteisempää kautta, kun aloin pohtimaan mikä voisi olla hyvä nimi ja omaa maailmaa kuvastava. Se löytyikin lähempää kuin odotinkaan! <3

   Poista
 3. Minusta blogillasi on hieno nimi, miksi sitä muuttaisi. Muistuikin mieleen vuosien takainen podcast, missä kerroit tarinaa mistä nimi blogillesi tuli. Vieläköhän se olisi kuunneltavissa?

  Harkinta ja tarve olisi hyvä muistaa kun hankkii jotain. Toki on kiva itseään hemmotella, mutta pitäisikö siihen hemmotteluun lisätä myös se, että mistä myös luopuisi? Enpä tiedä :D
  Mukavaa syksyistä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pihla! Nimenomaan, miksipä sitä muuttamaan. :) Joo, mie olin vieraana Kohtaussarja- podcastissa ja jakso taisi olla numero 27. Katsoin tuota Soundcloudia, missä oli aiemmin kaikki podcastit saatavilla, sillä Suplassa ja Spotifyssa on vain osa jaksoista, mutta sielläkin on vain osa jaksoista enää. :/ Miepä kysyn podcast- hostilta, että saisiko jakson jonnekin kuunneltavaksi vielä! :) Oli hauska kokemus ja mielelläni itsekin pitäisin tuon jakson tallessa.

   Totta, miulla ainakin usein on kyse enemmän siitä, että haluan jotain - no, koska haluan. :D Ei siis siksi, että sitä välttämättä tarvitsisi. Siksi onkin hyvä aina pysähtyä pohtimaan ja ottaa harkinta- aikaa, ennen kuin ostaa mitään. :D Hmm... Ehkä ei tarvitse aina luopua, jos jotain hankkii, mutta harkitsemisaikaa voisi käyttää. Esim. vuorokausi harkintaa, ennen kuin ostaa. :) Kiitos ja mukavaa alkanutta viikkoa sinulle! <3

   Poista
 4. Hyvää pohdintaa! Trendit ovat lyhytikäisiä, vaikka toistuvia. Rakastan muotia, mutta nykyään sykli on kestämättömän nopea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Totta, trendit ovat lyhyt aikaisia ja ultrapikamuoti on nopeuttanut muodin sykliä huomattavan paljon. Aivan järjetöntä, että näihin liikkeisiin tulee joka viikko jotain uutta ja myymättömät vielä poltetaan, niin huhhuh... Melkoinen ympäristöongelma. :(

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)