tiistai 3. lokakuuta 2023

Kirppisonnea ja asu lämpimään syyspäivään

Olen ollut viime aikoina aika onnekas kirpputorien kiertäjä, sillä mukaan on tarttunut useampi vaatekappale. Erityisesti hameita ja yläosia olen bongannut edullisesti. Viimeisimmät löydöt olen tehnyt Jaanan kirppikseltä Polvijärveltä ja Kuopion Citypörssistä. Suosittelen molempia, näiltä kirppiksiltä löytyy lähes aina jotain omaan vaate- tai kenkäkaappiin! Näissä kuvissa näkyvä liehupaita on yksi uusimmista löydöistäni. Ihana paita! Paidan puuvillapitsistä tulee mieleen jonkun brändin mekko, jolla on yleensä aina mekoissa tällainen valkoinen tai vaalea pitsi pääntietä koristamassa. 


Paita - O.i.s. (kirppikseltä)
Minihame - Link (kirppikseltä)
Käsilaukku - Furla
Korkokengät - Minna Parikka


Paidan sivuilla on liehukkeet ja malli on muuten hyvin yksinkertainen. Pidän vaatteissa liehukkeista, jotka tuovat vaatteeseen jotain uutta ja jotain jujua. Hihoja ja liehukkeita lukuunottamatta paita on istuva. O.i.s:in paita sopii myös työkäyttöön, kun meillä ei ole asukoodia toimistolla. 

Tässä asussa saappaat olisivat olleet ihanat, mutta niitä en löytänyt kotoa lähtiessä. Mustat saappaat ja paita olisivat sopineet todella hyvin yhteen, kun kaipasin vähän tummempaa kukkahameen vastapainoksi. Noh, kenkiin sujahti Minna Parikan Pfeiffer- korkokengät mint leo- kuosissa. Ehkä hieman random valinta tähän asuun, mutta ne ovat ihanat! Ja mukavat! Omaan silmään näyttävät ihan hyvältä tässä asussa, vaikka muuta vihreää tai turkoosihtavaa asussa ei ole ollenkaan. 




Asun pinkki kukkahame löytyi jo pari vuotta sitten kirppikseltä. Tämä hame on ollut todella paljon käytössä, joten se oli helppo valinta. Minihame oli todella hyvä löytö muutamalla eurolla ja parhaimmat löydöt ovat yleensä just näitä edullisia, ellei harvinaisuuksista ole kyse. Olisi ihanaa käydä useammin kiertämässä kirppiksiä, mutta monet ovat kiinni silloin, kun siellä ehtisi käymään. Vapaapäivinä ja lomilla onneksi ehtii, muuten pitää suosia nettikirppiksiä. 

Niissäkin on toki omat huonot puolensa - joskus edellinen omistaja ei ole pessyt tuotetta tai tuote haisee röökille / huuhteluaineelle. Joskus saa olla myös varpaillaan, että myyjä on oikeasti luotettava. Etsin myös kahta takkia kahdelta eri brändiltä, mutta se on turhauttavaa, kun värirajauksesta huolimatta tarjolle tulee aivan eri värisiä takkeja, joissa ihan pienen pieni brodeerauksen reuna on värirajauksen värinen. Tämä voi toki johtua myyjistäkin, mutta turhauttaa etsiä esimerkiksi täysin valkoista takkia, kun joutuu selaamaan päivittäin kymmeniä takkeja, jotka eivät ole valkoista nähneetkään. Tämä turhautuminen tosin saattaa johtaa siihen, että ompelen haluamani takin ihan itse. Ei ollenkaan paha vaihtoehto sekään. 






Odotan innolla takkikelejä tälle vuodelle, sillä syksyllä ja talvella on huippua vaihdella takkeja fiiliksen mukaan! Olen vuosien mittaan ommellut aika paljon takkeja itselleni, niitä on ihanaa valmistaa ja samalla saa sellaisia takkeja, joita ei kenelläkään muulla ole. Itseasiassa tälläkin hetkellä minulla on kaksi takkia työn alla itselleni - villakangastakki nahkaisilla yksityiskohdilla ja nahkarotsi erikoisnahasta. Yksi isäni antama takki odottaa myös tuunausta, että saisin sen omaan tyyliin sopivaksi. Nämä kaikki todennäköisesti tulevat myöhemmin blogiin näkyville asukuvien merkeissä. 

Kirppikset ovat loistavia paikkoja takkien etsintään. Monet takkini ovat myös kirppiksiltä ja tähän aikaan vuodesta niitä löytyy todella paljon. Mikäli rakastat takkeja, niin nyt on hyvä hetki selata nettikirppiksiä ja käydä kiertämässä kirpputoreja! 



Mitä sinä olet löytänyt viimeksi kirppikseltä? Mikä kirpputori on sinusta paras Itä- Suomen alueella? 

8 kommenttia:

  1. Kaunis paita! 💘 Viimeisin second hand löytö oli vaellushousut, takki vielä puuttuu 😃👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, miustakin tää on aivan ihana! <3 Ja mukava päällä, paita on todella pehmeää trikoota. Vaellushousut tarviisin miekin vaatekaappiin, voisi olla hyödylliset joskus kun rymytään sisarusten ja kavereiden kanssa milloin missäkin. :D

      Poista
  2. Kirpparit on kyllä yksi parhaista paikoista maailmassa! Voisin kierrellä vaikka joka päivä jonkun läpi jos olisi aikaa :) viimeksi löysin mekon, takin, Levi's t-paidan ja hedelmäkorin.
    Ihana asu taas jälleen kerran <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä! <3 Kirppiksiltä tekee todella hyvin löytöjä, kunhan vaan malttaa ja ehtii käydä tarpeeksi usein. Joensuussa asuessa tuli käytyä kirppiksillä viikoittain, nyt ehkä kuukausittain. :) Oho, vau! Siulla on ollut kirppisonnea myös! ^^ Kiitos paljon, ihana kuulla, että pidät <3 <3

      Poista
  3. Hyvä löytö! Mä kävin uuden kaverin kanssa kirppiksellä maanantaina sillä välin kun auto oli huollossa. Löysin mustan jakun missä on koristevetoketjut, kukkamekon (ehkä vasta keväällä käyttöön), vihreän ohutta kangasta olevan topin, mustan pitkän neuletakin, lapselle housut, kaks lyhythihaista ja yhden puseron. Kokeilin myös mm. mustia nahkaisen näköisiä housuja mut ei tuntunut omalta. Harmi sikäli kun ne oli hyvät jalassa. Tuottoisa reissu jokatapauksessa 😃 tuolla citypörssissä oon kai käyny itsekin joskus 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ^^ Vaaaau, siulla on ollut ihan mieletön tuuri kirppiksellä - tosi paljon oot tehnyt löytöjä! ❤️ Harvoin löytää yhdeltä kirppikseltä noin paljon kerralla. Tuo Citypörssi on kyllä hyvä kirppis, tosin nuo uudet tilat tuntuivat tunkkaisemmalta kuin entiset. Tosi kuuma oli liikkeessä nyt syksyllä, voin vaan kuvitella miten tukalaa siellä on kesällä, jos ilmastointiin ei tule muutoksia. 🙈 Sellaiset mustat nahkaisen näköiset farkut ovat siistit, tykkään siitä viimeistelystä. 😊

      Poista
  4. Olen tehnyt niin hyviä takkilöytöjä kirppiksiltä, vaikka toisinaan juuri halutun löytämiseksi menee vähän aikaa. Ja kärsivällisyyttä. En osaa itse tehdä minkäänlaista vaatetta, vaikka uniikkien vaatteiden teko ja käyttäminen kiinnostaisi!n Ihana asu, ja nuo Parikan kengät ovat niin kauniit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takkeja löytyy kirppiksiltä yllin kyllin ja usein saa edullisesti klassisia tai vähän erikoisempia takkeja. Takit on siitä ihania, että niillä saa ihan eri lookin asuun ja vielä niin pienellä vaivalla! Kiitos paljon ❤️ Nämä Minna Parikan Pfeifferit ovat aivan ihanat, yhdet miun lemppareista! 😍👠

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)