keskiviikko 6. joulukuuta 2023

Asu neulevaatteilla ja 50 erilaista kysymystä!

Ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille! Tässä asussa käytetään pääasiassa neuleita - mikäs sen parempia vaatteita pakkasille. Pitkästä aikaa paneudutaan blogihaasteen pariin 50 erikoisen kysymyksen kanssa! Tämän blogihaasteen alkuperäinen julkaisu löytyy Still Being Molly:n sivuilta ja tämä muokattu suomalainen versio löytyi Tyylimurun blogista.

1. Mistä yhdestä omistamastasi asiasta sinun pitäisi luopua, mutta et voi?
Hmm... Jos mietitään mistä _pitäisi_ luopua, niin se olisi varmaan CD- levyt. Meillä on Spotify Premium ollut jo vuosia ja vuosia, niin miksi minulla on silti monta laatikollista CD- levyjä vaatekaapin päällä ja varastossa? Osa on toki keräilykappaleita, mutta suurin osa joutaisi pois ja kiertoon. Niitä voisin ehkä ateljeella kuunnella, mutta on silti helpompaa laittaa musiikit Spotifysta tai kuunnella radiota levyjen vaihtamisen sijaan. Hankalaa kuvitella, että noista olisi hyötyä muuten kuin ääriolosuhteissa, mutta toisaalta laatikot sisältävät kaikki lempparit sieltä asti, kun olen ollut 10-vuotias.


Neulepaita - Ted Baker
Neulehame - Guess
Villakangastakki - Ril's
Sukkahousut - Snag Tights
Maiharit - Minna Parikka (Bunny Boots, Powder)
Laukku - Furla


2. Kenelle naisjulkkikselle haluaisit olla sukua?
Eva Longoria. Mielettömän kaunis ja älykäs nainen, jolla on empaattinen luonne.

3. Kuka miesjulkkis voisi olla veljesi?
Eipä tule heti mieleen ketään julkkista, joka muistuttaisi iso- tai pikkuveljeä.


4. Mikä on parasta avioliitossa?
Kumppanuus. Se, että voit jakaa ihan mitä vaan toisen kanssa ja olla haavoittuvainen tietäen, että sitä ei koskaan käytetä hyväksi. Arjen eläminen, tunteiden ja haaveiden jakaminen, sekä niiden tavoittelu yhdessä. Se, että paras ystävä on aina läsnä ja tukena. Elämä on hauskaa ja hyvää rakkaimpien kanssa.

5. Mikä on lempituoksusi kynttilässä?
Joku itämainen, syvä ja lämmin tuoksu.

6. Pystytkö tekemään spagaatin?
Nyt vai? Tällä hetkellä en varmasti, mutta harjoittelemalla saattaisi onnistua muutaman viikon päästä.

7. Minkä ikäisenä opit ajamaan pyörällä?
Varmaan neljä- viisivuotiaana ajettuani tarpeeksi monta kertaa omenapuuhun. :D Isä ja isoveli opettivat ajamaan pyörällä pientä "alamäkeä" pitkin, mutta ohjasin aluksi aina vasemmalle omenapuuta kohti. Mutkien kautta sit alkoi sujua, kun opin ajamaan suoraan, ei sinne minne maa viettää. 


8. Kuinka monessa meressä olet uinut?
Yhdessä meressä Espanjassa. En ainakaan muista, että muualla reissatessa olisin käynyt meressä uimassa. Lapsena uitiin jossain Hailuodon hujakoilla, lasketaanko Pohjanlahti mereksi?

9. Kuinka monessa maassa olet käynyt?
Hmm... Varmaan kahdeksassa eri maassa? Kävin ensimmäistä kertaa ulkomailla vasta 18- vuotiaana ja mieluummin käytän rahani muuhun kuin matkusteluun, vaikka se on mukavaa. Matkustaminen on aika kallista, ainakin minusta. Myös päästöt mietityttävät huolimatta siitä, että omat lennot sun muut ovat kärpäsenkakka monien julkkisten ja somevaikuttajien jatkuvaan (ja tarpeettomaan) matkusteluun nähden. Haaveilen, että ensi vuonna lähden yksin tai kaverin kanssa noin kuukauden ajaksi reissuun, kun työt pystyn tekemään etänä ja osan ajasta voisin ihan lomailla vaan. 10. Onko kukaan perheenjäsenesi armeijassa?
Ei, mies on kyllä käynyt armeijan ennen kuin tavattiin ja hyvä niin.

11. Mikä oli lempi-TV-ohjelmasi lapsena?
Katsottiin kasetilta Pingua ja tykkäsin myös siitä Candy Candy (?)- sarjasta.

12. Millaiseen asuun pukeuduit Halloweenina ollessasi 8-vuotias?
Joo ei, vuonna 1998 ei ollut puhettakaan Halloweenista, eikä varsinkaan uskovaisen perheen lapsena. Eli en mihinkään.

13. Oletko lukenut fantasia- tai scifi-kirjoja?
Tottakai! Parhaita kirjoja ikinä, viihdyin nuorena hyvin kirjastossa ja kulutin aikaa lukemalla mm. LOTR:it, Ajanpyörät ja muut fantasia-, sekä scifisarjat. Nykyään luen enemmän psykologisia trillereitä, sekä rikos- ja murhamysteerejä.14. Haluaisitko mieluummin amerikan- vai brittiaksentin?
Varmaan amerikan. Se tuntuu ehkä enemmän omalta, jos niin voi sanoa.

15. Oletko koskaan ollut karatetunneilla?
En, mutta olen joskus miettinyt karatetunteja.

16. Tiedätkö, kuka on Kermit?
Tämä oli niitä Mupetteja? Muppetteja? Isosisko katsoi niitä joskus lapsena, itse en muista kuin pari sellaista suurin piirtein ulkonäöltä. Sittemmin meillä ei enää ollutkaan kanavia (eli antennia) telkussa, vaan tallennettuja ohjelmia katsottiin VHS:lta, jos katsottiin jotain. Aikuisena olen sarjoja seurannut enemmän, nekin nykyään Netflixin ja iPadin avulla. Telkkari on turhake nykypäivänä.

17. Mikä on ensimmäinen huvipuisto, jossa kävit?
Linnanmäki, jos tivolia ei laskeja. Kävin aikuisena ekaa kertaa Linnanmäellä oman lapsen kanssa, omassa lapsuudessa reissut suuntautuivat Lappiin ja muualle Suomeen. Ymmärrettävää kyllä, kuuden lapsen kanssa iso huvipuisto olisi voinut olla melkoinen elämys..


18. Mitä kieltä omaa äidinkieltäsi lukuun ottamatta haluaisit osata puhua erinomaisesti?
Noo, englantia puhun sujuvasti ja olen työskennellyt englanniksi useamman vuoden peräkkäin, joten se joku muu voisi olla vaikkapa ranska tai saksa. Ranska olisi helpompi saada erinomaiselle tasolle, kun sen opiskelemisen olen aloittanut jo lapsena ja käytön myötä ranskani on muuttunut koko ajan sujuvammaksi.

19. Kirjoitatko harmaan englanniksi grey vai gray?
Ehkä grey? En ole ikinä miettinyt tätä tällä tavalla, molemmat on oikein.

20. Tunnetko ketään kolmosia?
En tunne, parit kaksoset tiesin / tunsin nuorempana.

21. Kumpi mieluummin Titanic vai Notebook?
En muista millainen Notebook oli, joten Titanic. Hurjan surullinen tarina, mutta kauniisti kuvattu sellainen.


22. Oletko koskaan syönyt intialaista ruokaa?
Kyllä, mutta miksi en syö intialaista ruokaa useammin? Pitäisikin pitkästä aikaa käydä intialaisessa!

23. Mikä on lempiravintolasi nimi?
Eiii, tämä on vaikea. Joensuussa minua ärsyttää se, että täällä on aivan järjetön määrä S- ravintoloita verrattuna esimerkiksi Kuopioon, jossa ei-ketjua olevissa ravintoloissa on kymmeniä vaihtoehtoja mistä valita. Täälläkin S-rafloissa on usein lähes samat ruoat ja raaka- aineet eri variaatioilla. Voisin jakaa tämän Pohjois- Karjalaan ja pääkaupunkiseutuun.

Pohjois- Karjalassa käymme eniten Gáijussa (Vaiviossa), Saariston Puodilla (Liperi), Rantsissa ja Mihailin Tavernassa (Joensuu). Kerubi on myös ihan ok Joensuussa. Café Taikassa on paras lounas Joensuussa!

Pääkaupunkiseudulla käyn aina Trattoria Sognossa (Töölö), Manhattan Steak Housella (Espalla), Bonelessissa (Jätkäsaari) tai Putte's Bar & Pizzalla. Espoossa oli yksi mielettömän hyvä ravintola, mutta en muista enää sen nimeä! Riippuu kuitenkin siitä, kenen kanssa olen liikkeellä, sillä ystävien kanssa käymme yleensä joka kerralla eri paikassa syömässä eli kokeilemme eri ruokapaikkoja rohkeasti. Yksin kulkiessani suosin yleensä samoja hyviksi havaittuja paikkoja. Hotel AX:in ravintola pitää testata seuraavalla kerralla, kun menen Helsinkiin!


24. Italialaisen ravintolan suosikkiruoka?
Pitkään haudutettu karitsanpaisti tai -pata. Ensimmäinen ja ainoa kerta, kun tätä maistoin italialaisessa ravintolassa, oli ihan unohtumaton. Sittemmin kyseisen paikan ruokalista oli uudistunut, joten en toista kertaa päässyt tätä syömään samaan paikkaan.

25. Minkä nimen olisit saanut, jos olisit ollut vastakkaista sukupuolta?
Minusta äitillä ja isällä ei ollut pojalle mietittyä nimeä omalla kohdallani, mutta äiti olisi halunnut minulle eri nimen kuin isä. Isä sai kuitenkin päättää tällä kertaa, kun äiti ilmeisesti oli ollut päättävämmässä asemassa kahden ensimmäisen lapsen kanssa. :) Toinen vaihtoehto olisi ollut Milja Emilia tai Milja Helmi Emilia. Kolme nimeä minulle annettiin, mutta yksikään niistä ei ole sama kuin edellä mainituissa.

26. Jos sinulla on lempinimi, mikä se on?
Jotkut käyttää satunnaisesti Miltsua, mutta yleensä kaikki kutsuu ihan oikealla nimellä. Etunimeni on sen verran lyhyt, että sitä on vaikea lyhentää järkeväksi lempinimeksi.

27. Kuka on sun lempi-ihminen koko maailmassa?
Tuntuu oudolta, että pitäisi arvottaa jollain tavalla läheisiä. Jos tähän jotain pitäisi vastata, niin ehdottomasti mieheni ja lapsemme tasapuolisesti. Olemme hioutuneet yhteen niin, että en voisi kuvitellakaan vastaavani tähän muuta.

28. Asuisitko mieluummin maalla vai kaupungissa?
Maalla. Välillä ihmetyttää pikkukylän juorukellot, pienet piirit ja konservatiivisuus. Ylipäänsä koko Suomessa on todella pienet piirit, mutta onneksi suurimmilta pikkukylän haitoilta välttyy, kun kaupunki on sen verran lähellä. Erilaisuus ja vapaus elää tuntuu olevan joillekin kirosana täällä, mutta se ei ole meidän ongelma. Onneksi täällä on myös muutamia mukavia tyyppejä.


Minusta on ihanaa asua maalla omassa rauhassa. Metsään pääsee heti talon vierestä, kukaan ei asu kyljessä kiinni ja omalla pihalla saa touhuta musiikkia kuunnellen mitä haluaa. Mutta onneksi, onneksi kaupunkiin pääsee niin nopeasti! Kaupungissa kaipaan sitä, että pääsisin polkupyörällä joka paikkaan ja iltamenoille ilman erikseen sovittua kuskia, mutta oma rauha ja osittainen omavaraisuus on minulle huomattavasti tärkeämpää. Maalla asuminen tuo minulle mielenrauhaa ja turvallisuuden tunteen, jonka lisäksi palautuminen on helpompaa aktiivisessa arjessa.

29. Osaatko viheltää?
Nooo - vähän sinnepäin, on päässyt unohtumaan.

30. Nukutko yövalon kanssa?
Meillä on pimeänä vuodenaikana sellaiset tunnelmavalot päällä yleensä aina, että ei kompastu mihinkään, jos tarvitsee yöllä käydä vettä tai vessassa. Maalla ei ole valosaastettakaan, joten jos mitään valoa ei olisi valmiiksi päällä, niin pitäisi erillisen lampun kanssa kulkea. Makkarit ovat kyllä pimeät.

31. Syötkö aamupalan joka aamu?
En pysty heti aamusta syömään, vaan vasta parin tunnin päästä heräämisestä. Muuten tulee paha olo. Kotona ollessani syön isomman (eli täyttävämmän) aamupalan kananmunaleipineen, mutta töissä yleensä siirrän nälkää kasviksilla ja hedelmillä sinne lounaalle asti. Aamukahvit kyllä juon heti kun herään ja yleensä saan aamukahvit sänkyyn, jos ollaan molemmat kotona.


32. Kuinka monta kertaa olet ollut sairaalahoidossa?
Muutaman kerran. Synnytyksen jälkeen oli ainoa kerta, kun on ollut pidempään kuin piipahtamassa.

33. Paras piirretty leffa?
Pieni merenneito? Nykyään nuo lasten leffat ovat animoituja ja aikuisille ei ole sellaisia piirrettyjä mitä katsoisin.

34. Mistä ostat farkkusi?
En enää mistään, en ole vuosikausiin käyttänyt kuin ajofarkkuja moottoripyöräillessä. In my opinion, silloin kuin ostin farkkuja, niiden etsiminen oli ihan sieltä ja syvältä. Jos vyötärön- ja lantionympäryksen ero on 30 senttiä, niin et varmasti löydä kaupasta sopivia farkkuja, kun suurimmilta osin vaatteet tehdään suoralle kropalle. Aina piti ostaa lantiosta sopivat ja kaventaa vyötärö itse, ettei vyöllä kurottu ylimääräinen materiaali tuntunut pahalta ihoa vasten. Hameet ja mekot ovat parhaita!

35. Mikä on viimeisin kehu, jonka olet saanut?
Tämä oli ihana, viime viikkoisten Instagram- stoorien jälkeen saatu kommentti seuraajalta: "Oli ihan huippua pohdintaa, kiitos sinulle! Rohkeaa ja suoraa puhetta, suoraan sydämestä". Hän teki päivästäni paremman! Oli ylipäänsä ihanaa kuulla positiivista palautetta pitkästä aikaa, vaikka se tuli tuntemattomalta tai oikeastaan lapsena tuntemaltani ihmiseltä. Ehkä tämä herätteli myös siihen, että pitäisi itsekin antaa kehuja ja positiivista palautetta enemmän tutuille ja tuntemattomille.

36. Muistatko unesi yleensä vielä aamulla?
Joskus muistan ja joskus muistan vain sen viimeisimmän unen, minkä olen nähnyt ennen heräämistä. Riippuu millainen uni on ja onko siihen herännyt. Nyt viimeisen viikon aikana unet ovat olleet todella outoja ja sekavia, huhhuh. Stressaantuneena näen aika paljon painajaisia ja joskus tulee myös unihalvauksia, jotka ovat aivan hirveitä. Alkaa tummat silmänaluset ottaa valtaa kuvissakin jo, hahah.
37. Lempijuoma, joka ei ole vesi?
Americano ja espresso, eli kahvi.

38. Kuinka monet kengät omistat?
230+ kenkäparia, kun viimeksi laskin. Siitä on tosin aikaa ja olen tehnyt sen jälkeen löytöjä, joten todennäköisesti nyt ollaan jo yli 240 kenkäparissa.

39. Kuinka vanha olit, kun kuulit, ettei joulupukkia ole oikeasti olemassa?
Luulisin, että noin neljä - meillä joulupukki ei käynyt kuin ihan pikkulapsina, eikä joulupukki- uskomusta pidetty pitkään yllä.

40. Mitä ruokaa vihasit aiemmin, mutta nyt rakastat?
Viha on vahva tunne, joten vihaan edelleen kaikkia ruokia mitä olen vihannut lapsesta saakka. Joitain positiivisia yllätyksiä on tullut vuosien mittaan uusien maistelujen myötä eli olen tykästynyt mm. tankoparsaan ja itsetehtyyn tomaattikeittoon.

41. Mikä on kummallinen valhe, jonka olet joskus kertonut?
Yksissä juhlissa olen myötäillyt yhtä naista, joka vaikutti aggressiiviselta, vaikka ei edes tunnettu. Oli uskonut useampia huhupuheita, mitä oli kuullut entisen kaveripiirin kautta, mutta ei omannut minkäänlaista lähdekritiikkiä. Minusta aika ja paikka ei ollut sellainen, missä noita selvitellään ja oiotaan, kun ollaan kutsuttuina juhlimassa kaveria samoissa juhlissa. Ei kovin aikuismaista käytöstä. 

42. Korot vai matalat kengät?
Korkokengät ehdottomasti, mutta autolla ajaessa matalat.

43. Onko sinulla outoja kammoja?
Muurahaiset ja hevoset. Jostain syystä ahdistaa myös se, että kaatuu jossain ja päähän uppoaa joku metallinen piikki tai tanko.


44. Mikä on sellainen lause tai sana, jota ylikulutat?
"Niin kun". Ääh, tätä täytesanaa saa editoida ihan huolella pois töissä ja joskus osa jää huomaamatta vasta videoiden tekstitystä tehdessä. Olisi helpompaa, jos tämä jäisi puheesta pois!

45. Mitä biisiä blastaat kajareista yksinollessasi?
Yäk, mikä sana, "blastaat". En mitään yksittäistä tiettyä biisiä, mutta viime aikoina olen kuunnellut mm. Stone Souria, Nirvanaa, Type O Negativea, Imagine Dragonsia, Nickelbackia ja Ghostia.

46. Mikä on suurin inhokkisi?
Itsekkäät pikkulapsen tasolla olevat ihmiset, jotka eivät osaa asettua muiden asemaan. Ihmiset, jotka uhriutuvat heti, jos joku on eri mieltä tai ottaa esille, ettei hänen käytöksensä ole ok. Silloin, kun lapsikin osaa käyttäytyä paremmin kuin sinä, niin olisi aika katsoa peiliin pitkään ja hartaasti.

47. Nukutko kaapinovi auki vai kiinni?
Ehdottomasti kiinni, kuka hitto jättäisi mitään ovia auki mennessään nukkumaan? Ei, en pysty nukkumaan, jos mikään ovi on auki. Toisekseen kolmen kissan kanssa kaappien auki jättäminen on no- no, kukaan ei tykkää karvaisista vaatteista tai ahtaiden kaappien siivoamisesta kissankarvoista.


48. Haluaisitko mieluummin joutua suuren karhun vai ampiaisparven hyökkäyksen kohteeksi?
Hmm. Molemmissa varmaan lähtö tulisi lähes heti, mutta karhu saattaisi lopettaa hyökkäyksen helpommin.

49. Onko sinulla outoja tapoja?
Aivan varmasti. Koputan puuta ja välttelen tekemästä mitään, mikä tuo huonoa onnea.

50. Mitä elokuvaa voisit katsoa uudelleen ja uudelleen, ja pitää siitä aina yhtä paljon?
Taru Sormusten Herrasta- trilogiaa, Resident Evil- leffoja ja American Sniperia.

Ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille! 

6 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä hauska kysely, oppii yllättäviäkin asioita ihmisistä :D kopsasin myös Tyylimurusta kun hän julkaisi omansa, odottelee täyttelyä.. moni kysymys on aika hankalakin vastata, pitää miettiä välillä pidempäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tässä oli kyllä erikoisia kysymyksiä ja osaa piti miettiä tovi, että mitä tähän nyt vastaisi... :D Mukava nähdä siun vastaukset sitten, kun saat valmiiksi. Ihanaa viikonloppua siulle! <3

   Poista
 2. Tosi nätti asu. ☺️ Neuleen hihoista pidän. Hieno yksityiskohta tuo väljempi osuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! 🥰 Joo, nuo hihat ovat aivan ihanat - erikoiset ja tuo laskos väljyyksineen tuo tähän paitaan sitä jotain, muutenhan tämä olisi aika tavallinen villapaita. 😊

   Poista
 3. Nää on niin hauskoja kysymyksiä! Kenkäpariesi määrä on kunnioitettava. Ei ihme, että aina niiiin upeat kengät sinulla joka kuvassa! Lotr-leffoja on kulutettu myös täällä, pitäisiköhän taas katsoa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihana oli lukea siunkin vastauksia! <3 Joo, kenkiä on kyllä kertynyt vuosien mittaan, mutta toisaalta osan olen ostanut jo teininä eli on ollut aikaakin, kun kenkäkokoelma on karttunut. :) Viimeisimpänä ostin aivan upeat siniset saappaat! <3 LOTR:it on täälläkin kesken just, katsotaan lapsen ja miehen kanssa koko trilogia läpi. Viimeinen leffa pitäisi katsoa pian! ^^ Aivan mahtavia kyllä - nykyään sarjat ovat leffoja parempia, mutta tuo trilogia on todella taidokkaasti tehty.

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)