keskiviikko 21. helmikuuta 2024

Arjen luksusta ja ihanaa luonnonkosmetiikkaa!

Postaus sisältää mainoslinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoista saan pienen provikan. Mainoslinkit tunnistat tuttuun tapaan kahdesta (**) tähdestä. 

Hopsan, täydensin pitkästä aikaa loppuneita kosmetiikkatuotteita, joten luonnonkosmetiikkaa ja arjen hemmottelua on tiedossa! Joulun tienoilla ja sen jälkeen kokeilin muutamia uusia kosmetiikkatuotteita vähän heikommalla menestyksellä, joten palaan takaisin hyväksi havaittuihin tuotteisiin. Joulukuussa ja vuoden alussa ihoni oli ihan kamalassa kunnossa. Olisin toki voinut miettiä vähän pidemmälle ja testailla uusia tuotteita vasta talven mentyä, sillä talvella ihoni on muutenkin kuiva ja ihottumaa tulee sinne tänne. Myös kasvoihin. Ihoni ei ole vielä ennallaan, mutta näiden avulla kuivuus ja näpyt ovat pian muisto vain! 



Nurme Tyrni- ja appelsiinisokerikuorinta


Sokerikuorinta oli päässyt loppumaan, joten tilasin hyväksi havaitun ja ihanan tuoksuisen sokerikuorinnan. Nurme on virolainen luonnonkosmetiikka brändi, jonka kaikki tuotteet ovat olleet superhyviä! Käytän kasvoille ja vartalolle myös UpCirclen kahvikuorintaa. Joskus ostan myös jonkun toisen tuoksuisen Nurmen kuorinnan - joko suolakuorinnan, tai sokerikuorinnan. 

Rakastan näiden Nurmen kuorintojen tuoksua, ne ovat niin raikkaita ja mieltä stimuloivia tuoksuja! Tämä sokerikuorinta on hellävarainen, sopii herkälle iholle. Iholle jää öljymäinen pinta, joka imeytyy ja kosteuttaa ihoa eli tämän kuorinnan käyttämisen jälkeen ei välttämättä tarvitse kosteusvoiteita, ellei halua maksimoida ihonsa kosteutusta. Nurme Seabuckthorn & Orange Sugar Scrub** on tällä hetkellä tarjouksessa 13,36€ hintaan. Suosittelen kokeilemaan myös saman sarjan palasaippuaa**, joka tuoksuu yhtä ihanalle ja on hellävarainen iholle. Tätä kuorintaa minulla on aina kylppärissä kahvikuorinnan lisäksi! 



Benecos Quattro luomiväripaletti


Etsin pitkään luonnonkosmetiikan puolelta luomiväriä, jossa olisi vaaleanpunainen tai vaaleanliila sävy tummemman liilan tai violetin kanssa. Edellinen pääsi loppumaan jo aikaa sitten, mutta vasta nyt löytyi korvaava tuote ja millä hinnalla! Benecosin luomiväripaletti** neljällä napilla maksaa normaalisti 8,50€, mutta nyt tämä on alessa 5,50€ hintaan. Aika halpaa, vai mitä? 

Benecos on edullisempaa luonnonkosmetiikkaa kuin useammat merkit. Ehkä suunnattu enemmän nuorille aikuisille ja teineille, sillä Benecosia myydään mm. Tokmannilla ja hinnat ovat edullisia. Yleensä nuoremmille suunnatut kosmetiikkasarjat erottaa siitä, että niissä pakkaukset ovat yksinkertaisempia "markettimaisia" ja pigmenttiä on vähemmän kuin kalliimmassa kosmetiikassa. Sen lisäksi oman kokemukseni mukaan huulipunissa laatu ei ole yhtä paksu ja kosteuttava, vaan kevyempi ja luomivärit häivyttyvät helpommin. Sellaisia meikkejä, joilla on helppo ja hyvä aloittaa meikkaaminen! Sopii tietysti myös heille, jotka eivät mielellään maksa maltaita kosmetiikasta. 


Pigmenttiä luomiväreissä ei ole ihan niin paljon kuin edellisessä paletissani, mutta toisaalta tämän paletin tummemmat sävyt häivyttyvät helpommin, eikä niitä tarvitse hangata. Sävyt ovat kauniit! Pidän siitä, miltä violetin, liilan ja vaaleanpunaiset sävyt näyttävät vihreiden silmien kanssa! Tästä tykkään muutaman käyttökerran perusteella todella paljon. Luomiväripaletti on edullinen ja sävyt sopivat myös arkikäyttöön. 


Avril Volume ripsiväri, musta 


Luottoripsivärini on Avril- merkin, joka on myös edullisempaa luonnonkosmetiikkaa. Nyt olen kieltämättä ihmeissäni, sillä Avrilin Volumessa** ripsiväriharja on muuttunut erilaiseksi! Uudesta ripsiväriharjasta en pidä ollenkaan, eikä vanha säästämäni (:D) harja mahdu tähän puteliin enää, sillä entinen harja on sentin pidempi kuin tämä uusi putkilo. Vanhalla harjalla saan pitkät, kaarevat ja tuuheat ripset, mutta tällä uudella harjalla saan ehkä kolme ripseä ja pituuskin jää vajaaksi. Saatan ehkä hieman kärjistää, mutta kolmelta ripseltä se tuntuu ja näyttää, hitto vie! Omat ripseni ovat siis vaaleat, hennot ja osoittavat suoraan alaviistoon. 

Tämän harjamuutoksen jälkeen todennäköisesti vaihdan Avrilin toiseen ripsiväriin, tähän pidentävään versioon**, jossa harja on paremman näköinen. Näyttää siis samalta kuin millainen Volumessa oli ennen ja todennäköisesti toimii hentojen ripsieni kanssa paremmin. Eli jos olet ihmetellyt Avril Volumen muutosta, niin suosittelen vaihtamaan tuohon Lengtheningiin! 

Ja hei, jos teet kasvoillesi Gua Shaa, niin kannattaa tsekata Avrilin 100% öljyt! Itselläni on käytössä tämä 100% Macadamiaöljy, joka tuoksuu aivan ihanalle ja on pitkäkestoinen iholla. Ihanteellinen siis Gua Shaan, ei tarvitse kesken kaiken lisätä lisää öljyä iholle. Käytän tätä myös kosteusvoiteen alla, jos iho on todella kuiva. Ostin tätä testiin Ecoteekiltä, Hyvikseltä ei löytynyt. 


Cattier Paris Comforting Sleeping Cream


Onnistuin vielä löytämään Cattier Parisin yövoidetta Hyvikseltä, onneksi! Olen normaalisti käyttänyt juurikin Cattierin kosteusvoiteita ja muita ihonhoitotuotteita, sillä ne ovat sopineet iholleni parhaiten. Ihoni on lievästi couperoottinen, mutta nämä pinkkiä savea sisältävät tuotteet pitävät punoituksen kurissa. Joulun jälkeen iho on ollut huonommassa kunnossa, mutta nyt kun olen käyttänyt öisin taas tätä voidetta ja päivällä kosteuttavaa Cattierin voidetta, niin iho voi jo paljon paremmin. Myös punoitus on hälvennyt, eikä iho reagoi niin herkästi esimerkiksi kahviin tai mausteisiin ruokiin. 

Jos et seuraa minua Instagramissa (Moonmillalila), niin Cattierin maahantuonti Suomeen lopetettiin eli jatkossa sitä saa vain ulkomailta tilaamalla. 


Lavera Kiinteyttävä tehohoito kasvoille


Tämän Laveran tehohoitosetin ostin vähän kuin ensiavuksi iholleni Cattierin voiteen lisäksi. Tätä Laveran ampullisettiä käytän aina silloin tällöin, kun iho kaipaa kiinteytystä ja kosteutusta enemmän kuin normaalisti. Ampullikuurin voi käyttää putkeen tai sen voi käyttää myös ylläpitävänä hoitona käyttämällä ampullin per viikko. 

Ajattelin käyttää tätä Cattierin rinnalla - toinen rauhoittaa ihoa ja tämä syväkosteuttaa, sekä kiinteyttää tukemalla ihon omaa kollageenin tuotantoa. Lavera Firming Two-Phase tehohoito** pelastaa silloin, kun iho tuntuu veltolta ja väsyneeltä. Hoidon jälkeen iho näyttää kosteutetulta ja huomattavasti kirkkaammalta! Joskus nauroimme ystävän kanssa, että jos olet juhlimassa ollut, niin tällaisen ampullin jälkeen näytät kuin uudelleensyntyneeltä, hahah. 



Cultivators Hiusvärit


Värjään hiukseni nykyään pääosin itse kotona, sillä minun pitäisi etsiä uusi kampaaja ja noh, taidan vähän pitkittää sitä. Tuntuu hankalalta lähteä etsimään uutta hyvää kampaajaa, joka leikkaa hiuksista sen verran kuin pyydän ja ymmärtää millaista mallia haen. Edellinen ekokampaajani lopetti viime vuonna, joten siksi etsin uutta luottokampaajaa. Joka tapauksessa, olen värjännyt Cultivatorsin hiusväreillä** varmaan parin vuoden ajan. Käytän vaihdellen Red, Burgundy ja Wine Red- sävyjä, jotka haalistuvat kupariseksi värjäysten välillä. Näistä Red ja Burgundy ovat lempparit, Wine Red on hieman tummempi ja taittaa enemmän ruskeaan kuin punaiseen. 

Ennen käytin eri brändin kasvivärejä värjäämiseen, mutta Cultivatorsin väreissä on etuna se, että väri on mitattu paperipusseihin. Käytännössä siis yksi pussi riittää juurikasvun värjäämiseen, eikä sinun tarvitse itse punnita meneekö sitä kasviväriä oikea määrä suhteessa veteen vai ei. Eli helpottaa värjäämistä, eikä kasvivärin "jauhot" ole ympäri keittiötä väriä sekoittaessa! Kasviväreissä on se ihana juttu, että väri ei ole kypärämäinen, vaan vivahteikas ja eloisa. 




Luonkos Öljypuhdistuskakku


Luonkos Radiant- öljypuhdistuskakku** loppui ja ostin kuitenkin uuden, vaikka aiemmin kiinnitin enemmän huomiota tämän epäkäytännöllisyyteen. Voit käydä lukemassa aiemman postauksen öljypuhdistuskakusta ja muista Zero Waste- tuotteista täältä. Halusin kuitenkin käyttää tuotteen loppuun, sillä se toimii erittäin hyvin meikinpoistossa, eikä ärsytä silmiä tai ihoa ollenkaan. Iho jää kosteutetun tuntuiseksi ja yksi pala kestää PITKÄÄN. Hintaa yhdellä palalla on reilut kolmekymppiä, mutta voin sanoa, että tämä tuote on ehdottomasti sen arvoinen. 

Ratkaisin kylmien käsien ongelman ja iltapuhdistuksen sillä, että pesen meikit nykyään jo aiemmin illalla pois, en vasta nukkumaan mennessä. Öljypuhdistuskakku ei aina talvella sula käsiin ollenkaan, vaan lämmitän käsiä hetken lämpimän veden alla. Eilen kyllä olin sen verran laiska, että hieroin suoraan palasta poskiin pienen määrän tuotetta ja aloin puhdistaa kasvoja pyörivin liikkein. :D 


Joka tapauksessa tämä oli niin hyvä tuote, että oli pakko ostaa tätä uudelleen - sinullahan tämä toimii ihanteellisesti vuodenajasta riippumatta, jos sinulla on lämpimät kädet! Kylmilläkin käsillä käyttö onnistuu, mutta vaatii vähän vaivaa. Silti on sen arvoista, kun meikit lähtevät niin helposti, eikä iho ärsyynny puhdistuksesta lainkaan. 


Jos olet etsinyt hellävaraista öljypuhdistusta, niin tämä se on! Kannattaa antaa mahdollisuus Luonkosin öljypuhdistuskakuille, vaikka aluksi tuntuisi, ettei heti natsaa. Näitä Suomessa valmistettuja puhdistuskakkuja on saatavilla eri ihotyypeille, tämä omani on herkälle iholle tarkoitettu pala. Pidän erityisen paljon myös siitä, että pakkaus on täysin biohajoava, eikä siinä ole käytetty liimoja. Mielestäni Zero Waste- tuotteita pitäisi olla enemmänkin kosmetiikassa huolimatta siitä, onko tuote luonnonkosmetiikkaa vai peruskosmetiikkaa. 

Tuliko tässä postauksessa joku oma lempparisi? Mikä kosmetiikkatuote on sinusta "must have"? 

4 kommenttia:

  1. Kuorinnat ja öljyputsari vaikutti mielenkiintoisilta tuotteilta! Luonnonkosmetiikkaa ja ihonhoitotuotteita ei ole oikeastaan ollenkaan tullut testailtua, ainakaan että tietäisin mainita jonkun :D

    Oon niin samaa mieltä zero waste -tuotteista, niitä saisi olla enemmän! Aina yritän putsata jäämistä ja purkaa pakkauksia mahdollisimman moneen kierrätysastiaan.. silti tuntuu että ei tee tarpeeksi - pumpullisissa tuotteissa varsinkin voi olla vaikka ja mitä osia mitä ei saa irti noin vain. Olisi ihan superia jos voisi palauttaa shampoopullonsa panttiautomaattiin ja saada 20cnt takaisin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorinnat ovat ihania, helpottaa hurjan paljon talvi- ihon hoitoa. :) <3 Kannattaa testata myös luonnonkosmetiikkaa, se on kehittynyt vuosien mittaan todella paljon ja ei juurikaan koostumuksiltaan / pigmenteiltään eroa peruskosmetiikasta. Toki esim. silikoniset rasvat erottaa tuntumasta, mutta näin muuten koostumukset ovat todella samanlaisia!

      Se ois kyl hyvä idea! :D Tulisi varmasti kiertoon suurin osa, nythän ne menee muovinkierrätykseen tyhjinä, mut sit lasin, metallin ja kartongin saa iisisti kierrätettyä millä paikkakunnalla vaan. Tosin tänne pikkukylällekin oli tullut muovinkierrätykset, joten varmasti senkin kierrättäminen on nykyään helppoa missä vaan! ^^ Miusta ihan älytöntä, et esim. vanulapuissa saattaa olla osa polyesteria ja osa puuvillaa..... Kertakäyttöisiä tuotteita, jotka eivät edes maadu, ei pitäisi valmistaa. Kestovanulappuja on onneks helppo ommella esim. ylijääneestä puuvillacollegesta, niin ei tarvi ostaa kertiksiä.

      Käsittämätöntä, että raha ja epäasialliset tuotantokustannukset koetaan välttämättömämpänä kuin sitä, että ihmiset, luonto ja eläimet voisivat hyvin. Toivottavasti Zero Waste tuotteita tulisi enemmän markkinoille! <3

      Poista
  2. Luonkosilla on hyvät tuotteet ja pidän myös zero waste tuotteista! Lisää vain sellaista ajattelua ja tuotteita kuluttajille tarjolle. Tuo Laveran setti kiinnostaisi, heidänkin tuotteisiin ollut tyytyväinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonkos on kyllä virkistävän erilainen yritys ja tuotteet ovat todella hyviä. Mie kans haluisin Zero Wastea enemmän saataville! ^^ Tutustumisen ja näkyvyyden kautta moni alkaisi käyttääkin noita tuotteita enemmän, kun ei tarvitsisi nähdä niin paljon vaivaa etsimisen ja pohtimisen osalta. Moni tuote on vielä sellainen, et niiden käyttö on helpompaa ja vaivattomampaa kuin vastaavien kertakäyttöisten tuotteiden.

      Pienillä teoilla on suuri vaikutus, kun useampi ihminen kiinnittää niihin huomiota ja miusta tuntuu, et tää tuleva sukupolvi on huomattavasti fiksumpi näiltä osin kuin milleniaalit tai heitä edeltävät sukupolvet. Moni miettii jo nyt ostokäyttäytymistään, muita ihmisiä ja ympäristöystävällisyyttä, että kaikilla olisi mahdollisimman hyvä olla, kaikki olisivat tasa- arvoisia keskenään ja toimii niin, että ympäristö kestäisi myös tulevat sukupolvet. :)

      Laveran settiä kannattaa ehdottomasti kokeilla, se on ihan super! <3 Pakko aina silloin tällöin ostaa ja boostata omaa ihonhoitoa. :)

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)