torstai 29. lokakuuta 2020

Vuoden 2020 parhaat luonnonkosmetiikan Zero Waste- tuotteet

*Postaus sisältää PR- näytteenä saatuja tuotteita, jotka tunnistat yhdestä (*) tähdestä. Kaksi tähteä (**) tarkoittaa, että kyseinen linkki on affiliate- linkki, jonka kautta tehdyistä ostoista saan pienen komission. 

Zero waste on ollut jo puheenaiheena jonkin aikaa mediassa ja muualla, jonka lisäksi myös minulta on toivottu useaan otteeseen zero waste- aiheista postausta ja varsinkin kosmetiikan osalta pyydettiin vinkkejä. Kuten moni teistä jo tietääkin, niin käytän pääosin luonnonkosmetiikkaa arjessani ja myös perheeni käyttää osittain samoja tuotteita. Zero Waste eli suomalaisittain nollahukka- ajattelutapa tarkoittaa sitä, että pyritään jätteettömyyteen esimerkiksi kosmetiikan saralla. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos tuotetta ei saa ostettua pakkauksettomana, niin pakkausten tulee olla kierrätettäviä tai maatuvia, eivätkä ne saa joutua sekajätteeseen. Tuotteesta ei siis saisi jäädä palaakaan roskaksi seka- tai energiajätteeseen. Zero wasteen kuuluu myös muovittomuus eli muovia sisältävien tuotteiden sekä pakkausten välttäminen. 

Zero-Waste-luonnonkosmetiikka-NurmeZero-Waste-Luonkos-oljypuhdistuskakku  

Tästä nollahukka- kosmetiikan määrittelystä löytyi vähän ristiriitaista tietoa, että mikä lasketaan zero waste- kosmetiikaksi tai pitääkö olla täysin pakkaukseton tuote, vaikka pakkauksen saisi täällä Suomessa kierrätettyä helposti. Kaikkialla maailmassa kierrätysasiat eivät ole lähellekään niin hyvällä mallilla kuin täällä, mutta itse laskisin niin, että pääasia on siinä, ettei tuotteesta jää roskaa tai hankalasti kierrätettävää jätettä. Zero Wasteen voi pyrkiä esimerkiksi kestotuotteilla, kuten vanulaput, kestohedelmäpussit, lasiset pakastusrasiat, metallipillit, kestokahvikupit, jonka lisäksi myös kosmetiikan kanssa voi pyrkiä jätteettömyyteen. Talouspaperin sijaan voi käyttää kestotalouspaperia ja törmäsinpä hetki sitten myös mehiläisvahakelmuun, jota voi käyttää kelmun tai folion sijaan ruoka-aineiden suojana. Itse voi tehdä myös kosmetiikkaa ja netistä löytyy todella paljon ohjeita hajuvesistä kuorinta-aineisiin ja siitä kasvovesiin. 

Palasaippuat ovat yksi helpoimmista keinoista välttää ylimääräistä muoviroskaa ja esimerkiksi Nurmen valmistajille on tärkeää, että tuotteet sisältävät mahdollisimman paljon hyviä ja laadukkaita raaka- aineita, eikä tuotteita jatketa vedellä. Näistä palasaippuoista löytyy muun muassa erinomainen sheivaussaippua**, jalkojen kuorintaan tarkoitettu saippua**, kosteuttava tai rauhoittava saippua hiuksille ja niin edelleen. Sola Saippualta taas löytyy saippuoita samaan tyyliin, esimerkiksi siskoni sai aknen kuriin heidän palasaippuallaan ja monet Sola Saippuan saippuoista sopivat atooppiselle iholle, alempaa saat tarkemmat tiedot ja kuvat vasta uudistuneista tuotteista! Molempien brändien pakkaukset ovat kierrätettävissä ja maatuvia. Myös Nurmen deodoranttien** pakkaukset ovat pahvia, jota on ollut helppo kierrättää jo iät ja ajat - jo 90- luvulla pikkukylän ala-asteella neuvottiin miten pahvit ja muut kierrätetään. 

Meikkien osalta nollahukka- ajattelutavan toteuttaminen on hieman hankalampaa, mutta pahvipakkauksiin pakattuja tuotteita löytyy esimerkiksi Couleur Caramelilta ja GRN:ltä. Näistä meikkituotteista pahvi ja metalli on helppo erottaa, jolloin molemmat saa kierrätettyä iisisti sinne missä kuuluukin. Pääosin pakkaukset ovat kuitenkin täysin pahvia ja molemmilta brändeiltä löytyy hyviä tuotteita huulipunista luomiväreihin ja siitä puutereihin! 


Sola-Saippua-palasaippuat-Zero-Waste-4 Zero-Waste-kasvojen-puhdistus-ja-meikinpoisto

Luonkos öljypuhdistuskakku*


Tähän uutuuteen törmäsin vuosi sitten, kun osallistuin I love me- messujen yhteydessä olleeseen luonnonkosmetiikka- aiheiseen keskustelupaneeliin ja siellä kerrottiin Luonkosin tuotteista. Sain testattavaksi kasvojen puhdistukseen tarkoitetun Radiant- öljypuhdistuskakun, jota hieromalla käsiin irtoaa öljyä meikinpoistoon ja kasvojen puhdistukseen. Tästä en ole aiemmin vielä kertonutkaan mitään, koska en oikein tiennyt, onko tuote hitti vai huti. Talvella en saa tästä öljyä irti muuten kuin saunan yhteydessä, koska käteni ovat yleensä aina kylmät, mutta kesällä tämä tuote oli tosi hyvä ja käsiin hieromalla öljyäkin irtosi. Muina vuodenaikoina tätä on hankala käyttää, koska tuote ei sula kylmiin käsiin, eikä tuotetta kannata säilyttää esim. suihkutilassa, jos saunot usein. Öljy hierotaan kasvoille ja poistetaan meikki pyörivin liikkein, jonka jälkeen lämpimällä kosteahkolla pyyhkeellä hierotaan kasvoilta meikki ja lika pois. 

Sum summarum - lämpimillä käsillä herkälle ja kuivalle iholle tarkoitettu tuote on aivan todella hyvä, iho jää kosteutetuksi ja pehmeäksi putsaamisen jäljiltä. Kylmillä käsillä tuote ei ole paras, mutta ehkä voisi myös talvella käyttää, jos lämmittää kädet kuuman hanan alla ensin tai käyttää tuotetta saunomisen yhteydessä. Muuten pidän tästä todella paljon, mutta talvella tämä ei minulla oikein toimi, kun kädet ovat aina kylmät ja illalla ei kyllä väsyneenä halua erikseen saada käsiä lämpimiksi, että saisi tuotteesta hangattua öljyä käsiin. Siksi en tätä käyttänytkään viime talvena kuin parin yrityksen verran ja annoin uuden mahdollisuuden kevään ja kesän taitteessa. Meikki lähtee helposti, tuote on hellävarainen, eikä ärsytä ihoa tai silmiä millään tavalla - tätä sulamisasiaa lukuunottamatta tuote on loistava biohajoavaa pakkausta myöten! 

Zero-Waste-Luonkos-oljypuhdistuskakku-kasvoille

Luonkosilla on arvot kohdallaan ja kotimaista luonnonkosmetiikkaa on aina ilo käyttää, jonka lisäksi on ihanaa, että pakkaus maatuu täysin, eikä siinä ole käytetty esim. liimaa tai muovipinnoitusta. Hinta- laatusuhde on todella hyvä, sillä pieni määrä riittää meikinpoistoon ja kasvojen puhdistukseen. Pitkäikäinen tuote, jota ostaisin jatkossa kesäksi, talvella käytän nestemäistä misellituotetta. Luonkosilta löytyy myös vartalolle tarkoitettu vartaloöljykakku, kuten tämä Delicious- vartalokakku ja uutena valikoimaan on tullut täysin luonnonkosmetiikkaa oleva kuivashampoo. Näistä kahdesta jälkimmäisestä en osaa vielä sanoa mitään, en ole vielä testannut. Vai mitä mieltä olisit kimaltavasta vartalokakusta? Luonkosille plussa myös siitä, että voit helposti leikata matkustelua ajatellen pienen palan tuotetta mukaan - sama juttu toki muissakin kiinteissä Zero Waste- kosmetiikassa. 

Nurme Sea Buckthorn + Orange palasaippua

Tämä, jos mikä on kunnon luksussaippua** palasaippuoiden puolelta! Aivan ihana tuoksu, kermainen koostumus ja iho jää kosteutetun tuntuiseksi. Tämä Nurmen palasaippua ei kuivata ihoa ja tuntuu niin hyvältä iholla, että tämä on todennäköisesti yksi parhaista palasaippuoista minkä olen eläessäni ostanut. Hinta on todella edullinen, pakkaus on kaunis ja tämä yksinkertaisesti toimii todella hyvin. Pakkaus tässäkin tuotteessa on maatuva tai sen voi heittää uuniin kotia lämmittäessä (toki tällöin pakkausta ei laskettaisi Zero waste- aatteiden mukaiseksi). 10+/10! Osta tätä joululahjaksi hänelle, joka nauttii arjen luksusfiiliksestä ja paketoi samaan pakettiin tämä sokerikuorinta**, joka tuoksuu yhtä lumoavalle. Puhdasta rakkautta! 


Nurme Sea Mineral palasaippua

Jos haluat edellistä saippuaa puhtaamman tunteen iholle, toki ilman että iho narskuu puhtauttaan liikaa, niin tämä on palasaippuasi. Raikas tuoksu, koostumus vaahtoaa ja puhdistaa hyvin. Herkkä- ja kuivaihoisten kannattaa käyttää vartalovoidetta tämän käyttämisen jälkeen, muilla ei välttämättä ole tarvetta. Tätä saippuaa** voit käyttää myös sheivaamiseen ja tuoksultaan tämä muistuttaa kesää - sellaista raikasta, kesäistä päivää meren äärellä. Tämä on ihana palasaippua, olen tätä ostanut jo useamman palan lisää saamani PR- palasen loppumisen jälkeen. Suosittelen! Täältä voit käydä lukemassa tarkempaa arviota palasaippuoista. Sea Mineral- saippua käy naisille ja miehille, tuoksu on unisex. 

Nurmella on myynnissä palasaippuaa myös villapäällysteisenä** - villa kuorii ihoa hellävaraisesti ja oman kokemuksen mukaan villa auttaa palasaippuaa vaahtoamaan suuremmilla kuplilla. Tämä on kuin sinulle tehty, mikäli kaipaat vaahtoavuutta enemmän, kuin normaalisti luonnonkosmetiikan saippuoissa on. Kun saippua on kulunut loppuun sisältä, niin villaa voi käyttää jatkossa esim. kuorinnassa, pesusienenä, pintojen pyyhkimisessä ja niin edelleen. 


Zero-Waste-palasaippuat-Nurmelta

Geisha Shaver**

Tämäkin on yksi järjettömän hyvä tuote, jonka olisin toivonut tulleen pinnalle jo kymmenen vuotta sitten. Näitä perinteisiä karvojen ajeluun tarkoitettuja höyliä markkinoidaan usein miehille, mutta nykyään löytyy myös esteettisempään makuun sopivia höyliä, kuten tämä ruusukultainen Geisha Shaver**. Ensinnäkin, yksi (!) terä kestää käyttöä kuusi kuukautta, kun käyttäjiä on kaksi ja se onkin hyvä aikamääre siihen, milloin terä kannattaa vaihtaa. Kuluneen terän voi laittaa metallinkierrätykseen, osa laittaa terän folion sisälle ennen metalliin lajittelua ja itse sujautan terän tyhjän kissanruokapurkin sisälle ennen kierrätystä. 

Terät ovat todella edullisia, parilla- kolmella eurolla saa uusia teriä viisi kappaletta eli seuraavalle kahdelle ja puolelle vuodelle. Geisha Shaver painaa lähes sata grammaa, joten sen kanssa sääriä ja muita paikkoja ajaessa ei tarvitse painaa ollenkaan. Kevyt ote, höylä itsessään painaa sen verran kuin tarvitsee - näin et saa itsellesi haavoja aremmissakaan paikoissa, kun et paina terällä liikaa tai ole muuten liian kovakourainen. Terät ovat todella teräviä ja kestävät käyttöä huomattavasti kauemmin kuin muovireunaiset terät. Ja mikä parasta - tästä ei tule roskaa, paketti on kierrätettävissä tai poltettavissa vaikkapa talon lämmityksen yhteydessä, terät kierrätetään metalliin. 

Zero-Waste-luonnonkosmetiikka-2  

Olen käyttänyt nyt yli vuoden Geisha Shaveria kaikkiin ajeltaviin paikkoihin ja edelleen olen yhtä ihastunut kuin aiemmin! Käytän tätä parin- kolmen päivän välein edelleen, sillä ajaminen on niin nopeaa ja helppoa. Talvella olen yleensä pitkittänyt sheivausväliä, mutta en enää. Terävä ja uskomattoman hyvä höylä, oli ehdottomasti rahansa arvoinen ja enemmänkin. Omani ostettiin Joensuun Sokokselta, mutta näitä saa tilattua myös ylläolevien linkkien kautta. 

Myös bikinirajan sheivaamisesta tuli aiemmin kyselyä, että saako tällä sheivattua tai uskaltaako käyttää intiimialueille ja siihen vielä muillekin vastaukseksi, että kyllä, Geisha Shaverilla saa ajettua karvat myös herkemmiltä alueilta. Alkuun vaati hieman harjoitusta, mutta jos keho liikkuu ja taipuu normaalisti, niin ei pitäisi olla ongelmaa bikinialueen ajelun kanssa. Itse teräosahan tässä on leveämpi tai oikeastaan korkeampi kuin muissa terissä, mutta saa silti ajettua kaiken kun tekniikan oppii ja ajaminen onnistuu parhaiten, kun terä on noin 45 asteen kulmassa. Siihen tottuu nopeasti, eli ei huolta! 

Mikäli kaipaat sheivaamiseen muuta tuotetta lisäksi kuin pelkän terän, niin tekstissä olevien linkkien kautta pääset palasaippuoihin, jotka sopivat sheivaamiseen. Palasaippuoita voi käyttää muutenkin oman harkinnan mukaan sheivaamiseen, kun valitsee esimerkiksi vaahtoavamman tuotteen ja ihoa rauhoittavan saippuan. 


UpCircle Cinnamon + Ginger palasaippua*

UpCirclen kuorintatuotteet laskisin itse myös Zero Wasteen alumiinisesta tuubista ja muovisesta korkista huolimatta. Muovisen korkin saa kierrätettyä ja metallisia tuubeja voidaan kierrättää lähes loputtomasti. Kannattaa tutustua erityisesti tähän vartalokuorintaan**, jota olen käyttänyt jo yli kolme vuotta. UpCirclelta saa myös mielettömän hyvää kahviseerumia, joka toimii kuivalle iholle ja varsinkin nyt talven tullessa - käy tsekkaamassa lisää asiaa tästä tuotteesta tämän linkin kautta

UpCirclelta löytyy myös palasaippuoita ja hienona esimerkkinä tämä** Cinnamon + Ginger- palasaippua, joka onkin yksi ihana tuote heidän valikoimastaan ja tuoksuu aivan joululta! Joulufanille pakettiin, tätä voi käyttää esim. käsien- ja vartalonpesuun. Tämä palasaippua on todella kermaisesti vaahtoava ja jättää ihon kosteutetuksi. Eräs miespuolinen läheiseni oli sitä mieltä, että tuoksu sopii enemmän naisille kuin miehille, kun taas minusta jouluinen tuoksu sopii kenelle vain. 

Brändin luonnonkosmetiikka tehdään aineksista, joita saadaan mm. pienten kahviloiden käytetyistä puruista, chai laten mausteista ja esimerkiksi häistä, sekä muista tapahtumista ylijäävistä kukkasista ja kasveista, jotka muuten menisivät roskiin. Kahvinpurut yritys kerää Lontoon artesaanikahviloista eli tuotteet valmistetaan Zero Wasten mukaisesti. 


Sola-Saippua-palasaippuat-epapuhtaalle-iholle

Sola Saippuan palasaippuat* - mitä käyttää atooppiselle iholle tai akneiholle? 

Sola Saippuan valikoima on juuri uudistunut, mutta muutamat tuotteet ovat säilyneet ennallaan lähes samalla nimellä. Siskoni akneen käyttämä tuote on poistunut valikoimasta, mutta tilalle on tullut Hamppu & Teepuu- palasaippua, joka on valikoimasta parhain akneiholle ja vastaava tuote aiemman tilalle. Teepuuöljyä käytetään paljon iholle, jossa on epäpuhtauksia ja myös hamppuöljy on ihoa rauhoittava ainesosa. Hamppuöljy ei tuki ihohuokosia, vaan rauhoittaa tulehdusta ja kosteuttaa tehokkaasti. Tätä Hamppu & Teepuu- saippuaa voit käyttää päästä varpaisiin eli tuote sopii myös hiuksille! Sola Saippuan Hamppu & Teepuu- saippua tuoksuu ihanalle, ehkä hieman minttuisalle, mutta tuoksu on suht mieto ja niin sanotusti pehmeä. 

Sola-Saippua-Hamppu-ja-teepuu Sola-Saippua-palasaippuat-Kehakukka  

Atooppiselle ja atopiaan taipuvalle iholle kannattaa valita mahdollisimman tuoksuton palasaippua, varsinkin jos atopia on pahana. Kehäkukka- palasaippua on itselleni tuttu ja se onkin todella hellävarainen, sopii lapsenkin iholle ja vaahtoaa runsaasti. Kehäkukkasaippua sisältää aprikoosinsiemenöljyä, kehäkukanlehtiä ja tietenkin kehäkukkaöljyä. Hellävarainen saippua sopii erityisesti kasvojen puhdistukseen ja tämä on se täysin sama pala hieman eri nimellä, mistä itse aloitin palasaippuoihin ja luonnonkosmetiikkaan siirtymisen. Suosittelen, sopii myös herkälle ja kuivalle iholle! Tällä aloitin aikoinaan siirtymään markettishampoista ja hoitoaineista luonnollisempaan kosmetiikkaan eli tästä Kehäkukka- palasta se lähti ja nykyään lähes 100 prosenttia käyttämistäni tuotteista on luonnonkosmetiikkaa.

  Sola-Saippua-palasaippuat-Zero-Waste-5 

Jos ihossa on vain hieman atopiaa, niin silloin Sola Saippualta suositellaan miedosti tuoksuvia hunajaa sisältäviä saippuoita kuten Mesiturve ja Kanerva & Hunaja. Mesiturve sisältää suomalaista hunajaa ja tunnetusti hunaja pehmentää, sekä hoitaa ihoa. Itselläni on eri brändin hunajavoide käytössä saunoessa ja se pehmentää ihoa todella hyvin. Mesiturve- palasaippua sisältää myös kosmetiikkalaatuista turvetta, joka on myös suosittu ainesosa muun muassa rauhoittavissa naamioissa ja erilaisissa vartalohoidoissa. Palasaippua tuoksuu rosmariinille siihen sujautettujen öljytippojen ansiosta.

  Sola-Saippua-palasaippuat-Zero-Waste-pakkausSola-Saippua-palasaippuat-Kanerva-hunaja

Kanerva & Hunaja saippua sopii kaikille ihotyypeille herkästä epäpuhtaaseen ihoon. Tuotteessa on käytetty kanervankukkasia, mehiläisvahaa, hunajaa ja luomukauraa. Aika ihanat ainesosat, vai mitä? Tuotteeseen on lisätty kevyesti muskatellan ja luomuappelsiinin eteerisiä öljyjä tuomaan tuoksua palasaippuaan. Kanerva on tässä saippuassa mielenkiintoinen lisä ja tuo minulle lapsuuden mieleen - aina silloin tällöin halusin ottaa metsästä kanervan oksan mukaan maljakkoon tai ostaa kanervia, jos kävimme äidin kanssa jossain mistä niitä sai ostettua ruukuissa. Kestävä kasvi, joiden värit ovat aivan ihania. Ihastelin niiden värejä pienenä ja edelleen, sillä kanervia kasvaa ihan meidän talon vieressä ja kotimatkan varrella. 

Sola-Saippua-palasaippuat-miehille  

Mieheni ja lapsemme suosikki on Oi, kunnon mies!- palasaippua perinnemallistosta, mutta uudesta saippuapalavalikoimasta löytyy myös Korven Isäntä- niminen saippua, joka sopii päästä varpaisiin niin isoille kuin pienemmillekin isännille. Jälkimmäisenä mainitussa saippuassa on käytetty kuusenkerkkää, koivunlehtiä ja nokkosta - kaikki näistä täältä Pohjois- Karjalan metsistä. Molemmissa saippuoissa on mieto tuoksu ja kaikissa Sola Saippuan tuotteissa suositaan kotimaisia ainesosia. Sola Saippuan tuotteet valmistetaan Juuassa eli synnyinkunnallani. 

Tuotteet tehdään käsin ja niiden valmistamisessa suositaan paikallisia ainesosia, jonka lisäksi Sola Saippuaa voi käyttää päästä varpaisiin ja myös sheivaamiseen, sekä parranajoon. Yrityksen verkkosivuilta löydät koko valikoiman ja erikseen tuoksuttomat, tuoksuvat, vegaaniset ja miedosti tuoksuvat saippuat. Saippuan lisätiedoista löydät mielenkiintoisia tarinoita ja toki saippuoiden ominaisuudet - mikä sopii parhaiten kasvojen pesuun ja mikä olisi paras kuoriva saippua. 


Sola-Saippua-palasaippua-Korven-isanta Sola-Saippua-palasaippua-atooppiselle-iholle Sola-Saippua-palasaippuat-Zero-Waste-Hamppu-ja-teepuu

Tutustu myös näihin postauksiin luonnonkosmetiikasta ja palaa pian osallistumaan Zero Waste- aiheiseen arvontaan! 

GRN meikit - uusia lemppareita ja pigmenttisiä luonnonkosmetiikan meikkejäLuonnonkosmetiikkaa hedelmistä ja kukkasista - Nurmen tehdasvierailu

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia tuotteita, joita en ole aiemmin kokeillut. Olen käyttänyt paljon palashamppota ja todennut niiden olevan hyviä ongelmalliselle päänahalle. Siis muitakin palajuttuja voisi nyt ottaa käyttöön. Ihanaa marraskuuta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, toivottavasti tästä jäi osa tuotteista erityisesti mieleen. <3 Palashampoot ovat todella hyviä ongelmaiselle päänahalle, nykyään löytyy palat jokaiseen ongelmaan. :) Mie olen kans tykännyt herkän ihon kanssa ja palashampoot nostattavat tyveä mukavasti, ei mene hiukset päätä myöten! Vartalolle ovat myös todella hyviä ja riittoisia. Ja miten ihana, kun palasta ei jää roskaa jäljelle. Kiitos samoin sinne <3

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)