sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Virkattu toppi syksyisessä asussa ja pohdintaa nettishoppailusta

Olemme viime aikoina kuvanneet aika ahkerasti asuja ja itselläkin on ollut fiilistä laittautua, vaikka ja kun köhä tuntuu jatkuvan vielä. Koronaa ei onneksi ole, vaan pitkittynyttä syysflunssaa, kun on ollut pakko tehdä töitä samalla muutaman kiireisen projektin parissa ja erään asiakkaille sattuneen asian takia. Mutta täällä ollaan ja toivottavasti köhä lähtisi tässä muutaman päivän sisällä kokonaan pois, niin voisi palata normaaliin rytmiin ja valmistautua töiden osalta toisen aallon tulemiseen paremmin. 

Vähän kateellinen olen kyllä puolisolleni, jolla sama flunssa kesti vain muutaman päivän, mutta palkkatyöstä on iisimpi olla pois kuin yrittäjänä, jolla ei ole muita työntekijöitä töitä tekemässä ainakaan toistaiseksi. Mutta - tämä asu, tästähän mie tulin juttelemaan! Pidän tästä hurjan paljon, petroolinsininen näyttää niin kauniilta pinkin kanssa ja pienoisten flunssaoireiden takia tuli kerrospukeuduttua ensimmäisiä kertoja tänä vuonna. 

Paivan-asu-saappailla-syysmuoti-2020

Villakangastakki - Ril's
Huppari ja hame - itsetehty / Rokita
Saappaat - Dame Rose, löytö Italiasta (vastaavat täällä ja täällä)
Virkattu toppi - Iines DIY
Laukku - Furla "Candy"

Asu-pinkilla-villakangastakilla-ja-virkatulla-topilla-6 Asu-pinkilla-villakangastakilla-ja-virkatulla-topilla-16 Mustat-saappaat

Pukeutuminen ja meikkaaminen tekee yllättävän suuren eron, kun on ollut meikkaamatta ja väsynyt jo monta päivää. Tosin viime yö ei auttanut väsymykseen yhtään, kun tuli katsottua yhtä kauhusarjaa Netflixistä illalla ja yöllä heräili kyllä sen mukaisesti. Tämän asun kanssa muistelin erästä vanhaa asua, jossa olin yhdistänyt myös pinkkiä ja petroolinsinistä, joten tämä asu tuli sitä kautta puettua päälle ja toimii vähintäänkin yhtä hyvin kuin aiempikin asu! Saappaat halusin myös laittaa jalkaan, vaikka alkaisi varmaan olla kelit niitä sukkahousujakin käyttää... En vaan halua päästää vielä irti kesästä tai syksyn ruskasta. 


Furla-Candy-laukku Asu-tyyliblogiin-varikkaalla-takilla Paivan-asu-lyhyella-hupparilla Asu-pinkilla-villakangastakilla-ja-virkatulla-topilla-7 Paivan-asu-saappailla-syksy-2020

Voisin kyllä ennakoida ja muutamat sukkikset tilata lisää Oroblùlta suoraan, heidän Satin 60 on paras, mukavin ja laadukkain paksumpi sukkahousumalli, mitä olen käyttänyt. Ja leveällä vyötärönauhalla, ei sellaisella rullaantuvalla kapealla, joka uppoutuu vyötärölle. Laadun tunnistaa heti, kun paketin avaa ja lahkeiden pituus on hyvä myös pitkille jaloille! Täältä löydät lisää vinkkejä sukkiksiin ja voin sanoa, että Oroblùlta tilatessa paketti tulee perille nopeammin kuin toiselta puolelta Suomea Suomen sisällä, jonka lisäksi tällä hetkellä saa tehtyä Oroblùlle tilauksen ilman postikuluja Euroopan sisällä. Edellä mainitussa postauksessa myös kuva siitä, miten leveä heidän sukkahousujensa vyötärökaitale on verrattuna näihin normaaleihin 1-2cm leveisiin vyötärönauhoihin nähden. 

Olen viime aikoina pettynyt kotimaisiin sukkahousubrändeihin, sillä yhdessä aiemmin suosimani brändin mallissa lahkeen pituus on lyhentynyt niin paljon, että mallia ei tunnista enää samaksi ja pituus ei riitä millään edes aiempaa isommassa koossa, vaikka minäkin olen vain 166 senttimetriä pitkä, jolla jalat ja jalan sisäpituus ovat suhteessa pidemmät kuin keskimäärin samanpituisella ihmisellä. Liian lyhyet lahkeet - enemmän rikkoontumisia ensimmäisillä käyttökerroilla ja hukkaa turhan tähden. Entäs minua pidemmät sitten, varmaan tosi mukavaa etsiä sopivia sukkiksia? 

Asu-pinkilla-villakangastakilla-ja-virkatulla-topilla-17Mustat-saappaat-Dame-Rose Asu-kotimaisella-virkatulla-topilla-2 Asu-pinkilla-villakangastakilla-ja-virkatulla-topilla-4 Asu-pinkilla-villakangastakilla-ja-virkatulla-topilla-9

Ei kaikilla ole varaa teettää kaikkea erikoismitassa, mutta tässäkin huomaa miten yksipuolinen standardikoko on liikkeissä ja koot vaihtuvat merkeittäin, oli kyse sitten aikuisten tai lasten vaatteista. Sinänsä hyvä, että liian isot vaatteet ovat pienennettävissä ja pienet suurennettavissa tietyin ehdoin, toisaalta myös lapselle tietää mitä merkkiä hankkia, että istuu. Hankalaa valita sopivaa, mikäli vaate- tai mallistokohtaista kokotaulukkoa ei ole. 

Toisaalta kun miettii, jos kokotaulukot pätisivät ja niissä olisi maininta, että millaisella väljyysvaralla niitä vaatteita olisi tarkoitus käyttää, vähentyisi aika huimasti palautusten määrä. Yleensä itse tsekkaan ihan aina kokotaulukot ensin, haen kokemuksia tarvittaessa ja mittailen mittanauhalla peilin edessä, että minun ei tarvitsisi palauttaa epäsopivaa vaatetta, laukkua tai kenkäparia takaisin. Sekin on yksi pieni teko ilmaston eteen, kun et tilaa montaa eri kokoa ja väriä, jonka jälkeen palautat kaikki mitä et pidä. Varmasti jokaisella löytyy kaveri tai puoliso avuksi mittaamaan tai jos ei löydy, niin kannattaa verrata mittoja niihin vaatteisiin mitkä istuvat sinulle! 

Furlan-Candy-laukku-pinkki Mustat-saappaat-Dame-Rose-1 Asu-kotimaisella-virkatulla-topilla

Pienelle yritykselle on esimerkiksi inha tilanne, jos mietitään sitä, että noin 50% verkko- ostoksista palautetaan ja osa tilaa vaatteita pelkästään somekuvia varten, jonka jälkeen he palauttavat kaikki "muka uusina" takaisin kauppiaalle. Harkinta, lisäkysymysten kysyminen liikkeeltä suoraan, kokotaulukoiden ja kokemusten tutkiminen ovat minusta se a ja o, ettei tarvitse pakettirumbaa edestakaisin. Kaikki eivät toki vastaa kysymyksiin tuotteen koosta, mutta se on heidän ongelmansa ja silloin voi miettiä, haluaako liikettä tukea tilauksellaan? 

Minua ainakin harmittaa, että pari kotimaista mielenkiintoista firmaa eivät vastaa ollenkaan kokokyselyihin (enää) ja toinen ei vastaa edes mediapuolelta mitään mediapuolen asiaan. Eli käyttäkää sitä pelisilmää ja toivokaa yrityksiltä sitä, että he tarvittaessa vaikka mittaisivat vaatetta tarkemmin - teollisuudessa on valitettavasti ihan normaalia, että koot saavat vaihdella 2-4cm saman koon sisällä, koska kyse on mittavirheestä tai teollisesta epätarkkuudesta. 

Vähän lähti aihe erilaiseen kuin oli tarkoitus, mutta ehkäpä te seuraajat saatte tästä itsellenne jotain muutakin kuin asuinspiraatiota - itse ainakin tajusin, että minun pitää todennäköisesti ottaa napakammin yhteyttä näihin pariin valmistajaan tai olla antamatta heille medianäkyvyyttä ollenkaan ilmaiseksi, jos alkaa tuntua, ettei yritysten "rinnalla" ei voi seistä tai jos asiakkaan tai mediapuolelle yhteyttä ottavan henkilön arvo on heille vähäisempi. Toki pitää myös ottaa huomioon se, jos viestit ovat menneet esimerkiksi roskapostiin eli liian mustavalkoisesti ei kannata itsekään toimia. :) Jos asiasta ei puhu, sano tai siihen ei puutu, niin asia ei voi silloin muuttuakaan ilman merkittävää syytä parempaan suuntaan. 

Näillä mietteillä tänään, ihanaa viikkoa teille! 

Pinkki-villakangastakki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)