tiistai 13. lokakuuta 2020

Kotimainen halausmekko ja poronnahka-harness

 Muistatteko aiemmin ostamani Yo Zen origamijoutsenen? Kerroin jo tuolloin hieman enemmän Yo Zenesta ja heillehän tuli myös puuvillasatiinisia mekkoja, joita markkinoitiin muun muassa mekkokiertokirjeen avulla. Ihastuin tuolloin päätä pahkaa tähän paitamekkoon, jonka kuosissa on eri värisiä käsiä ja Halaus- mekon taustalla onkin tarina. Halausmekko muistuttaa kohtelemaan itseään armollisemmin ja lempeämmin, jonka lisäksi mekot ovat suunniteltu sellaisiksi, että ne sopivat kaikenlaisille vartaloille. 

Minua ilahduttaa myös se, että kaavoituksessa on huomioitu suomalaisten hartioiden leveys eli mekko ei ole liian kittana hartioiden ja rintojen seudulta. Ainakin minulle suurimmassa osassa paitamekoista hartioiden leveys ei täsmää, mutta onneksi muutamilta brändeiltä löytyy istuvia paitamekkoja! Kuten kuvista huomaa, niin myös hihat ovat tarpeeksi pitkät. 

Yo-Zen-halausmekko-ja-harness

Paitamekko - Yo Zen
Harness - itsetehty / Rokita
Korkokengät - Calvin Klein
Laukku - Cobblerina

Yo-Zen-halausmekko-asukuvissa-3 Yo-Zen-halausmekko-ja-harness-12

Halausmekon mukana tuli solmittava vyö, mutta omaan tyyliini kaipasin tällä kertaa vähän enemmän särmää, joten puin vaaleanpunaisen paitamekon kaveriksi mustan harnessin mushroom- niiteillä ja metallirenkailla. Tämä printti jakaa mielipiteitä aika paljon, osan mielestä printti on mahtava, kun taas osa vierastaa näin selkeää "käsiprinttiä" ja on sitä mieltä, että kaapistani löytyy paljon hienompiakin vaatteita. Mutta tyylissä juuri se on ihanaa, että ei tarvitse mahtua yhteen muottiin, vaan voi välillä pukeutua eri tavalla ja yhdistää vaikkapa kaksi eri tyyliä yhteen, jos siltä tuntuu. 

Minusta tuntui, että tämä asu kaipasi lisää leveitä remmejä harnessin lisäksi, joten laitoin jalkaan Calvin Kleinin kiilakorot, joissa erikoinen korko tuo keveyttä ja kokonaisuus ei sen takia näytä kengissä raskaalta leveistä nauhoista huolimatta. 

Calvin-Klein-mustat-kiilakorkokengatYo-Zen-halausmekko-tyyliblogi

Yo Zenen verkkokaupassa on selkeät kokotaulukot, koon valinta oli todella helppoa ja heillä on myös vastuullisuusasiat kunnossa. Nyt syksyllä tästä paitamekosta tuli uusi sävy uudella kuosilla, kannattaa käydä tutustumassa! Materiaali on todella hyvä päällä, hengittävä ja kestävä. Paksuudeltaan mekko on paras talvella, syksyllä ja keväällä, kesällä pitkähihainen mekko on turhan lämmin ainakin minulle. 

Tämä kotimaassa suunniteltu, suomalaisomisteisella Portugalin tehtaalla tehty mekko maksaa kuluttajalle 156 euroa. Täältä pääset lukemaan mielenkiintoisen artikkelin Ylen sivuilta kotimaisesta vaateteollisuudesta ja näet samalla myös hintarakenteen, minkä verran esimerkiksi Yo Zen brändille jää, jos ostat jälleenmyyjän kautta. Ostin itse mekkoni suoraan heidän verkkokaupastaan, mutta on hyvä pitää mielessä, että kotimaista brändiä suosimalla hinnasta jää 80% Suomeen, vaikka vaatteet olisivat ulkomailla valmistettuja. 

Yo-Zen-halausmekko-ja-harness-5 Luonnollinen-meikki-kasvokuva Calvin-Klein-mustat-kiilakorkokengat-2 Yo-Zen-halausmekko-ja-harness-asukuvissa

Moni teistä seuraajista olettekin varmaan nähneet näitä kuvia Instagramin puolella, siellä mekko oli myös monien makuun. Pidän itse paitamekoista siksi, kun ne ovat siistin näköisiä ja paitamallihan on itsessään klassikko niin naisten kuin miestenkin pukeutumisessa. Käytin nuorempana kauluspaitoja lähes päivittäin, siisti ja tyylikäs vaatekappale mihin tahansa tilaisuuteen, mutta nyt aikuisena pidän enemmän paitamekkoja kuin kauluspaitoja. Samaahan näissä on särmikkäät kaulukset, kaunis napitus edessä ja tässäkin mekossa on taskut! 

Yo-Zen-halausmekko-ja-harness-13 Yo-Zen-halausmekko-asukuvissa Cobblerinan-kotimainen-nahkalaukku Yo-Zen-halausmekko-ja-harness-10

Oli yllättävää, miten hyvin tämä Cobblerinan laukku sopii sävyltään mekon kanssa, lähes sävy sävyyn joidenkin käsien kanssa mitä printissä on. Kolme suurempaa rusettilaukkua minulla on, mutta en osaa sanoa mikä näistä kolmesta väristä on suosikkini - tämä, vaaleanpunainen vai mintunvärinen? Kaikki ihania ja yhdisteltävissä moniin asuihin, kun sävyt ovat pastellisia ja neutraaleja. 

Mahtavaa viikkoa teille, palataan pian luonnonkosmetiikan merkeissä ja synttäreistäkin toivottiin juttua! 

Yo-Zen-halausmekko-asukuvissa-5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)