lauantai 24. marraskuuta 2018

Kotimaista muotia ja käsintehtyjä vaatteita

Heips! Täällä ollaan taas blogin ääressä ja siskoni kävi sopivasti meillä tällä viikolla, joten saatiin kuvattua pihalla päivän asuni, jossa on anoppini neuloma paita. Tähän paitaan tilasin langat Riikka- Piikka- nimisestä liikkeestä, joka sijaitsee Joroisilla ja josta saa erilaisten lankojen lisäksi myös sisustustuotteita sekä paikallisia herkkuja. Toimitus oli erittäin nopea, langat lähtivät matkaan heti maksun jälkeen ja olivat minulla heti seuraavana päivänä!

Blog_style_fashion_pink_woolcoat_my_style

Villakangastakki - Ril's
Neulepaita ja lapaset - teetätetty
Nilkkurit - Lundberg
Nahkahame - Rokita
Laukku - Cobblerina

Kuvat; Kukkamaaria / @Kukkuphoto

Blog_Silk_alpaca_knitwear_finnish_fashion_2

Blog_Pink_woolcoat_finnish_design_blogger

Blog_3_Pink_woolcoat_finnish_design_blogger

Lankakeriä tilasin kahdeksan kappaletta, mutta koska halusin lyhyen neuleen, niin muutama kerä jäi yli. Muutamasta kerästä syntyi lämmin ja hengittävä huivi, joka näkyy esimerkiksi tässä postauksessa. Langaksi valitsin pehmeää, hieman pörröpintaista silkki-alpakkalankaa nimeltään Drops Design Brushed Alpaca Silk. Nämä samat langat ovat nyt tarjouksessa 2,15 euroa kerältä ja tällaiseen lyhyeen ja väljään neulepaitaan meni viisi kerää. Minulle langan oli ehdottomasti oltava luonnonmateriaalia ja neuleet eivät saa sisältää viskoosia eivätkä akryylia. Päädyin materiaaleista alpakkaan, koska ainakin Maison Scotchin alpakkaneuleeni on lämmin ja hengittävä päällä. En tykkää yhtään hiostavista neuleista, enkä siitä että minulle tulee liian kuuma eli hengittävyys oli vaatimus numero yksi.

Blog_High_heels_stiletto_heels_stud_shoes_lundberg

Blog_1_Pink_woolcoat_finnish_design_blogger

Värin kanssa pohdin pitkään minkä ottaisin, mutta päädyin lilaan, vaikka alunperin viininpunaisesta haaveilin. Tilasin nyt myös kahdet paitalangat lisää, sillä tämä paita on ollut niin usein käytössä, että tästä menisi useampikin eri väri. Tilasin mustaa ja metsänvihreää seuraaviin paitoihin, jotka saavat myös olla yhtä lyhyitä ja rennon väljiä.

Blog_Silk_alpaca_knitwear_finnish_fashion

Blog_Finnish_fashion_outfit_november_leatherskirt_3

Blog_Finnish_fashion_outfit_november_leatherskirt_Rokita

Pidän todella paljon neuleen ja nahan yhdistelmästä, kun kontrasti on niin ihana - tästä olen tainnut kirjoittaa jo kyllästymiseen asti. Mutta useimmiten tyylissä mielenkiintoisinta on juurikin kontrastit ja se, miten niitä jo olemassa olevia vaatteita käyttää. Aina ei tarvitse uutta, varsinkaan jos panostaa kestäviin ja muuten laadukkaisiin tuotteisiin. Näiden kuvien asussa on aika paljon kotimaista - neule anopilta, nahkahame itse ommeltuna kotimaisista nahoista ja laukku Cobblerinalta, joka valmistaa tuotteensa Hämeenlinnassa.

Viime päivinä on ollut melkoisesti somessa puhetta Black Fridaysta ja kulutushysteriasta - mielipiteitä olen nähnyt suuntaan jos toiseen ja myös ristiriitaisia kommentteja omaan toimintaan nähden. Kovin syvällisesti en tähän pureudu nyt, mutta voin sanoa, että olen viime aikoina itse ostanut enemmän kuin normaalisti, mutta tarpeeseen ja olen pyrkinyt suosimaan suomalaista käsityötä. Varsinaisia Black Friday- tarjouksia en hyödyntänyt, vaan ehdin jo tilaukseni tehdä ennen sitä ja olen alkanut pistää rahaa sivuun eräisiin arvokkaisiin kenkiin. Turha kuluttaminen ei ole järkevää, mutta toisaalta kuluttaminen vaikuttaa positiivisesti työpaikkoihin sekä talouteen niin Suomessa kuin maailmallakin. Itse ainakin olen iloinen, että pian saapuvat treenivaatteeni ovat Tampereella valmistettuja sekä suunniteltuja, mutta myös iso osa pukinkonttiin menevistä lahjoista ovat kotimaisia, itsetehtyjä tai muuten tarpeellisia saajilleen.

Sen sijaan, että miettisin ostaako vai ei, ottaisin huomioon ennemmin nämä asiat - onko hyödyke tarpeellinen, laadukas kaikin puolin, saako tekijä kohtuullisen palkan ja missä tuote on valmistettu? Onko siitä iloa pitkään vai pelkästään pienen hetken ajan? Mukavaa viikonloppua teille kaikille!

Blog_Silk_alpaca_knitwear_finnish_fashion_3

Blog_Pink_woolcoat_finnish_design_blogger

8 kommenttia:

  1. Aivan todella kaunis asu <3 Värit ja kaikki osuu ja uppoaa ihan täysin, ja näiden kuvien kuvaustausta ja sävyt on ihan täydelliset! <3 Hyvää pohdintaa myös Black Fridaystä, siinä on kyllä puolensa ja puolensa. Itse tilasin kaksi joululahjaa jotka nyt sain hyvällä alennuksella, mutta jotka olin jo aiemmin harkinnut ja päättänyt ostaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jenni! <3 Tämä asu on ollut todella paljon käytössä, tuo nahkahame on niin helppo arjessa ja neule mukavan rento. :) Nää kuolleet horsmat on meidän sivupihalla, mutta sopii kyllä hyvin asun taustalle! :D :D <3 Black Fridayssa ja yleensäkin kuluttamisessa on hyvät ja huonot puolensa, mutta katson itse ainakin omiin arvoihini sopien näitä asioita. Ihana kuulla, että olet löytänyt harkittuja joululahjoja alennuksista!

      Poista
  2. Nää kuvat ovat ihan uskomattoman upeita ja ihailin jo intassa kun yhden kuvan näistä julkaisit 8) Nahkan ja neuleen kombo on kyllä kiva ja itsekin tykkään yhdistää nahkaleggarit johonkin oversize tyyppiseen neuleeseen - mun nahkaleggarit olis kyllä nyt vaihtoa vailla kun ne alkaa olla todella naarmuiset, jospa ne menis vielä :D Mun vaatehuoneen ainoa nahkahamonen tuskin menee minkään neuleen kanssa, kun se on sellainen paperbag tyylinen, mutta kiva ois nahkahamekin neuleeseen yhdistää.

    Mulla on vähän ristiriitaisia fiiliksiä tuosta Black fridaysta ja kulutuksesta. Mietin pitäiskö olla ostamatta, mutta käytiin silti shoppailemassa. MUTTA! Ostin vain muutaman sellaisen jutun mikä oli tarpeen ja mitä olisin ostanut myöhemmin muutenkin - tietysti mieluummin ostan edullisemmin ne tarpeellisimmat jutut mitä ostaisi muutenkin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli ihana kun Kukku otti kuvia pitkästä aikaa - hänellä kun on aivan erilainen tyyli editoida ja kuvata kuin minulla tai miehelläni. :) Nahkaleggarit on ihanat jonkun oversize- neuleen kanssa! <3 Nahkahameet ovat ihania neuleiden kanssa, ajattelehan tääkin neule jonkun halkiollisen kynähameen kanssa. Ois ihana, naisellinen ja näyttävä! <3

      Joo, totta! Mie katson omia ostoksia ja ostamatta jättämisiä omien arvojeni mukaan. Vaikka liiallinen kuluttaminen ei olekaan järkevää, saati lompakko- tai ilmastoystävällistä, niin kuluttaminen vaikuttaa myös talouteen sekä Suomen tasolla että maailmanlaajuisesti. Kuluttaminenhan se sitä maailmaa pyörittää, mutta toisaalta taas yrittäjänä maksaa niitä verojakin ihan mukavasti ja tilittää arvonlisäveroja valtiolle. :) Mutta ihana kuulla, että siekin oot löytänyt sellaisia juttuja, mitkä ovat olleet tarpeen ja mitkä olisivat myöhemmin ostoslistalla - tietenkin kannattaa ostaa edullisemmin, jos mahdollista! :)

      Poista
  3. Tosi onnistuneet kuvat myös mun mielestä, kiva tunnelma ja värimaailma näissä :)

    Neuleen ja nahan yhdistelmä kiehtoo muakin. Jos joskus saisi sen konjakin sävyisen nahkahameen teetätettyä niin olispa ihana vaikka valkoisen neuleen kanssa. Tuollainen lyhyt neule kyllä pukee sua hyvin!

    Kiitos muuten vinkistä: löysin vaikka mitä kivaa tuolta Riikka Piikan kaupasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Salla, ihana kuulla että siekin tykkäät näistä kuvista! :) :) Se on kyllä ihana yhdistelmä, tavallaan materiaalina jotain niin arkista kuin neule ja sitten niin erikoista kuin nahka. <3 Joo, miulla muuten on muutamia uusia näytteitä lisää konjakinsävyissä - löytyy mm. kasviparkittua peuraa, poroa ja niin edelleen.

      Hei, mahtavaa kuulla! Tuo Riikka Piikan kauppa on kyllä melkoinen aarreaitta, paljon löytyy mm. joululahjoiksi kelpaavia paikallisia tuotteita ja kotimaisuus on iso plussa. :) Lankoja myös saa todella paljon erilaisia, varsinkin noi silkki- alpakkalangat ovat ihania! <3

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)