lauantai 30. maaliskuuta 2019

Ihana, upea uudistunut Botania Joensuussa

"Oho, vau" taisi olla ensimmäinen reaktioni uudistuneeseen Botaniaan - en ole Botaniassa käynyt omistajanvaihdoksen jälkeen, vaikka olen seurannut uutisia paikkaan liittyen. Botania on Joensuun tapahtumapuutarha, jossa on sisä- ja ulkopuutarhat. Botania on sijaintinsa takia maailman pohjoisin trooppinen perhospuutarha, mutta Botaniasta voit bongata myös kilpikonnat ja papukaijat. Botaniassa kasviloisto oli aiemminkin mieletön, mutta nyt kasveja voi katsoa ihan eri tavalla - asetteluissa on hyödynnetty peilejä, ensimmäiseen huoneeseen on lisätty viihtyisiä kahvittelupaikkoja ja heti sisääntullessa näet ihanan kaarisillan.

Paivan_asu_Lindex_royhelotoppi

Botania_Joensuun_kasvitieteellinen_puutarha

Pyysimme Tanjan kanssa kuvausluvan Botanialle, joten kävimme paikan päällä kuvaamassa. Omat aikatauluni olivat tuolloin harmillisen tiukat, kuten Tanjallakin, joten sen aiheuttama kireys saattaa välittyä kuvista. Jouduin tuolloin skippaamaan aamupalan, kun tuli niin kiire, mutta se olikin hyvä syy tutustua Joensuun Botanian antimiin - kahvion valikoima on suurempi kuin ennen ja americano oli erinomaista. Botania on nykyään valotaiteilija Kari Kolan käsissä ja julkaistessani stooreja Instagramissa sain monia viestejä Botanian valoihin liittyen. Iltaisin on ainakin talvella ollut valoshow paikan päällä ja monet muuallapäin Suomea asuvat seuraajani kehuivat valoshowta todella paljon! Harmi, kun en itse talvella täällä käynyt - lokakuusta asti Kari Kola on ollut Botanian kokovaltainen omistaja.

Minna_Parikka_pfeiffer

Minna_Parikka_mint_leo_Pfeiffer_3

Botania_bridge_Joensuu

Röyhelötoppi - Lindex
Nahkahame - Rokita
Sukkahousut - Vogue*
Korkokengät - Minna Parikka
Laukku - Love Moschino
Kaulakoru - Kalevala Koru

*Saatu blogin kautta.

Kuvat: Tanja Räty
Kuvauspaikka: Botania

Botanical_garden_Joensuu

back_tattoo_Hexed_Ink_Joensuu

Nykyisen Botanian suunta on loistava, sillä harva yritys Pohjois- Karjalassa ymmärtää ja haluaa kasvattaa matkailukohteita myös kansainväliseen tietoon. Täällä on kuitenkin loistavasti potentiaalia käytettäväksi ja hyödynnettäväksi, joka onkin avain siinä, että tänne saadaan myös muualta Suomesta ja ulkomailta turisteja. Kiinnostavat kohteet hyödyttävät myös muita liikkeitä majoitusliikkeistä alkaen, niin minusta on ihanaa nähdä, että Botaniaa nähdään sosiaalisessa mediassa ja tuodaan esille matkailukohteena. Eihän niitä asiakkaita itsestään tule, vaan ensin asiakkaan ja kohderyhmän tulee tietää yrityksestäsi ja palveluistasi!

Love_Moschino_tikkilaukku

Minna_Parikka_Pfeiffer_leo_mint

Minna_Parikka_mint_leo_Pfeiffer

Botanian uudistus on todella vaikuttava ja nykyään voit pysähtyä puutarhaan vaikkapa after workeille. Tai nauttimaan kahvilan antimia ja erikoiskahveja hiljaiseen, rauhoittavaan ympäristöön. Botanian voisin rinnastaa melkein Jokiasemaan - molemmissa voi käydä lapsen kanssa ja jos toinen aikuinen haluaa vaikkapa viinilasillisen, niin se on aivan ok ja ympäristöt ovat molemmissa lapsiystävälliset. Botaniassa on kyllä enemmän nähtävää kuin Jokiasemalla ja parkkipaikat ovat ilmaiset molemmissa. Joskin puutarhaan ei ole pitkä matka kävelläkään Joensuun keskustasta, vain vähän pidempi matka kuin Ilosaarirockin alueelle kävelyssä. Kahvio ja ravintola toimii myös puutarhan puolella, mutta tietenkin sisäänpääsymaksua vastaan. Juuri tässä mietin, että jos aiomme käydä Tanjan kanssa useammankin kerran kuvaamassa Botaniassa, niin meidänhän kannattaa hommata Botania- kortit - Botaniassa riittää nähtävää ja hyvät kuvausolosuhteet vuodenajasta riippumatta.

Botania_kahvila_Joensuu_puutarha

Minna_Parikka_mint_leo_Pfeiffer_2

Pitää ehdottomasti seuraavalla kerralla ottaa oma lapsi ja siskontyttö mukaan tänne uuteen Botaniaan. Ja tietenkin kummipoika myös! Botania sopii nykyisellään entistä paremmin aikuisten ja ryhmien makuun, kuitenkaan lapsia unohtamatta. Osa tapahtumista houkuttaa lapsiperheitä, mutta myös aikuisille suunnatuissa tapahtumissa on ollut musiikkia, terassilla oloa ja muuta mukavaa. Talvella Talvipuutarhassa voi nauttia upeasta valonäytöksestä ja jääveistoksista. Täällähän voit käydä myös lasillisella raskaan työpäivän jälkeen, vaikka taivaalta sataisi pikku-ukkoja. Kaunis kesäinen tuulahdus rapakelien ja talven keskelle.

Visit_Joensuu_Botania_Outfit

Botania_puutarha_silta

May these shoes lead you to new adventures - kuten Minna Parikan kenkien dustbageissa sanotaan. Mielenkiintoinen paikka, paljon nähtävää ja ihasteltavaa. Botaniassa kannattaa käydä, mikäli liikut Joensuun seudulla tai matkustat Joensuuhun. Tässä alla vielä yhteystiedot kiinnostuneille;

Botania
Heinäpurontie 70
80110 Joensuu

Avoinna;
Ke- To klo 10-20
Pe- La klo 10-23
Su klo 10-18

Liput; Aikuiset 10e / lapset (5-16v), eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 6e
Lippu on voimassa päivän ajan, eli voit käydä lounaalla puutarhassa ja tulla ihastelemaan Botanian loistoa illalla samalla sisäänpääsymaksulla.

4 kommenttia:

 1. kuulostaa kyllä aika ihanalta paikalta <3 en ollutkaan vielä kuullut tosta mutta ois kyllä mageeta joskus päästä käymään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis tämä on ennenkin ollut ihana paikka käydä, mutta uudistus teki ihan älyttömän hyvää tälle paikalle! :O <3 Nyt kahvilatilat ja ravintola on viihtyisämmät, sellaiset missä voi istua iltaa, käydä työpäivän jälkeen tai mennä vaikkapa tekemään hommia koneella. :) Käy ihmeessä, Joensuussa on muutamia muitakin paikkoja, jossa kannattaa ehdottomasti käydä. Junalla tai lentämällä pääsee Joensuuhun aika nopeasti Etelä- Suomestakin. :)

   Poista
 2. Hei! Ihanaa! Nyt tiedät mitä haluan tehdä kun tuun sinne suunnille 8) Tuolla on pakko päästä käymään, aivan ihastuttava paikka ja kuvatkin ovat upeita! Plussaa vielä, että paikanpäällä on myös ravintola- ja kahvilajuttuja ;) Mukavaa, että täällä Pohjoisessakin on tällaisia paikkoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana juttu, Kata! <3 Mie vien siut tänne sit seuraavan kerran kun tulet meillä käymään. :) Ihastuttava paikka on ja kesällähän tuolla on myös ulkopuutarha. Talvisin on valoshowt ainakin, en tiedä onko vielä nyt keväällä. Sanoppa muuta, jotenkin aiemmin ei ole tullut täällä kahvilla käytyä tai syömässä jotain, mutta nyt uudistuksen jälkeen pitää ehdottomasti käydä. Americanokin oli erinomaista. :D <3 Näimpä, harmi vaan, että usein näitä ei markkinoida niin paljoa, että kaikki paikat olisivat myös muualla asuvien suomalaisten tiedossa. Täällä meidänkin lähellä on hyviä kohteita joissa käydä, mutta niistä minäkin kuulin vasta paikallisilta asiakkailta, kun niistä ei ole tietoa netissä, somessa eikä muutenkaan pahemmin markkinoida. :O Mutta onneks itselläni on työn alla kohteita Pohjois- Karjalassa, niin tulee edes vähän tietoa sosiaaliseen mediaan, että missä kannattaa käydä. ;)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)