keskiviikko 14. elokuuta 2019

Väljä t-paita päivän asussa - brändivinkki ja muotia Baltiasta

Olen sivunnut Baltian maiden muotia aiemmin tässä postauksessa, kun kävimme Telliskivellä. Pop Up- liikkeestä jäi todella hyvä kuva baltialaisesta suunnittelusta - skandinaavinen muoti on usein yksinkertaisempaa ja graafisempaa, kun taas baltialaisessa muodissa on enemmän naisellisia vivahteita ja värejä. Värejä ei kuitenkaan käytetä samaan malliin kuin useissa kotimaisissa yrityksissä, vaan tietynlainen selkeys säilyy vaatteissa ja asusteissa. Kävimme Espoossa ollessamme myös Iso- Omenassa, jossa Montonin liike herätti huomioni ohi mennessä.

Baltic_fashion_tyyliblogi

T-paita - Monton
Neulehame - Guess
Korkokengät - Bianco
Laukku - Cobblerina
Aurinkolasit - Instrumentarium*

*Saatu blogin kautta.

Tyylibloggaaja_asukuva_elokuu_2019

Montonin brändin takana on useita suunnittelijoita ja liike tuli vasta vähän aikaa sitten Suomeen. Liikkeessä oli todella paljon omaan makuuni sopivia vaatteita, ihan mekoista kauluspaitoihin ja siitä hameisiin. Kannattaa käydä tutustumassa, hintataso on kohtuullinen ja yritys kiinnittää huomiota mm. lähituotantoon, materiaalien jäljitettävyyteen sekä vastuullisuuteen. Valinnanvaraa on paljon, materiaalit ovat laadukkaita ja miehillekin löytyy oma mallistonsa. Olimme menossa juuri syömään, joten en voinut jäädä sovittelemaan ihania mekkoja ja puseroita - tämä paita oli kuitenkin napattava sovittamatta mukaan ja miehellenikin löytyi oma paita Montonilta.

Todella harvoin tulee vastaan liikkeitä, joista löytyy ensinnäkin näin paljon luonnonkuituja ja toisekseen omaan makuuni sopivia vaatteita. Montonin tyyliä voisi kuvailla hienostuneeksi ja työelämään sopivaksi. Käytännöllisyys on huomioitu monissa tuotteissa myös ja vaatteista löytyy myös leikkisiä yksityiskohtia. Tästä paidasta ei näy läpi eli materiaali on tarpeeksi paksua valkoisessa paidassa - pikamuotiliikkeiden paidoissa on usein se ongelma, että niistä näkyy läpi ja valkoisen paidan alle joutuisi aluspaidan laittamaan erikseen. Sama juttu oli erään keltaisen vuorillisen mekon kanssa, jota sovitin tänä kesänä ketjuliikkeessä ja on varmaan sanomattakin selvää, että sinne kauppaan se jäi.

Bianco_kengat

Kuviollinen_t_paita

otokkakuvioinen_paita_asu

Tämän asun ötökkäpaita on Montonin mallistoa, 100% puuvillaa ja edessä kuvioista nousee koholle pieniä helmiä. Paita on melkoisen väljää mallia, mutta näyttää hyvältä kapean hameen kanssa. Tämä toimisi myös mustien kapeiden housujen kanssa joko vyötärölle niputettuna tai jättäen helman suoraksi. Malliltaan väljä t-paita on ihan erilainen kuin mitä yleensä käytän, mutta vaihtelu virkistää! Voin kuvitella, miten nätti tämä paita on syksyn tullen mustan siistin jakun kanssa.

Montonilla yllätti myös kokomerkintöjen ohessa se, että vaatteen koossa kerrotaan minkä pituisille se on kaavoitettu - mikäli koon perästä löytyy S (esim. 36S), vaate on kaavoitettu noin 164 senttisille. Keskipitkä eli R on noin 170 senttisille ja L 176 senttisille eli pidemmille ihmisille. Näppärää. Montonista jäi todella hyvä kuva niin palvelun kuin vaatteidenkin osalta, tulen käymään jatkossakin pääkaupunkiseudun reissuilla brändin liikkeessä. Liike oli positiivinen yllätys kauppakeskuksessa, kun nykyään monissa kauppakeskuksissa on vain samat pikamuodin ketjuliikkeet.

Bianco_kiiltonahkaiset_korkokengat

Asu_valjalla_paidalla_asuinspiraatio

Montonin liike löytyy siis Espoon Iso- Omenasta ja verkkokaupan kautta saa tilattua vaatteita myös Suomeen. Onko teille lukijoille Monton jo entuudestaan tuttu brändi? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)