tiistai 17. syyskuuta 2019

Lattiaremontti, epälooginen järjestys ja muuta mukavaa

Heips! Kuten hieman vaihtelevasta postaustahdista voitte päätellä, niin täällä on ollut lattiaremontti käynnissä ja se olikin hieman suurempi projekti, sillä päätettiin samalla tarkistaa myös rossipohjan kylmäsillat parin vetävän nurkan osalta. Rossipohja oli yllättävän hyväkuntoinen talon ikään nähden, kylmäsillat löytyivät ja ne korjattiin. Oli siis ihan hyväkin katsoa ja purkaa lattioita enemmän, vaikka työmäärä oli melkoinen niin tiedonhaun, suunnittelemisen kuin purkamisenkin osalta. Osa teistä onkin päässyt seuraamaan remonttia Instagramin puolella videoiden ja kuvien merkeissä, mutta tässäpä vielä muutamia kuvia remontista.

Lattiaremontti_vaalea_korkkilankku
Uusi lattia on kyllä sata kertaa kauniimpi kuin aiempi! ^^


Lattiaremontti_lattian_purkaminen
Purkuhommissa, mies pyysi ottamaan välivaiheista kuvia. 


Lattiaremontti_laminaatin_purkaminen
Väyrynen piti laminaatista kiinni viimeiseen asti, tässä kuvassa on viimeinen purettava pala keittiöstä. Tästä näet myös vanhan laminaattilattian värin.  


Meidän molempien isät onneksi antoivat neuvoja ja vinkkejä rakenteesta - isäni muistutti myös, että olenhan minä aiemminkin ollut tekemässä rossipohjaa. Muistikuvia tosin sain hakea, sillä siitä on jo aikaa, mutta isän ohjeilla ja neuvoilla tuli hyvä. Muistan tuosta remontista vain sen, kun isoveljeni joutui kantamaan minut alas kattoa tehdessä, kun en uskaltanutkaan enää itse mennä alas. Siskostani oli suuri apu täällä lattiarempan kanssa, kun samaan aikaan muut meitä auttamassa olleet siirsivät ulkorakennuksia ja laittoivat pihaa. Pihakin on aika uudessa uskossa nyt tämän kesän jäljiltä. Tekemistä on siis riittänyt ja ei voi olla kuin kiitollinen, että näin moni haluaa auttaa projekteissa ja varsinkin nyt, kun opinnot ovat alkaneet työn ohessa meillä molemmilla. Sama pätee toki myös toiseen suuntaan, jos ja kun apuja kaivataan. :)

keittioremontti_lattiaremontti_talo
Keittiön nurkassa oli integroitu jääkaappi ja kaappitilaa - ilmeisesti edelliset omistajat ovat maalanneet seinät kaappien asentamisen jälkeen, eli meille tuli lisää töitä. Tuo paneeliosio maalataan myös vaaleansävyiseksi ja integroitua jääkaappia meille ei enää tule, eikä jääkaappiin kiinni muutenkaan muita kalusteita. 


Lattiaremontti_Wicander_korkkilankku
Uusi korkkilankkulattia on huomattavasti kellertävää laminaattia tyylikkäämpi. 


Remontin takia järjestys on ollut melkoinen - kaikki on vähän eri paikoissa ja kun siirrät asian A paikkaan B, niin kohta joudut siirtämään sen paikkaan C ja sitten Y, että pääset tekemään asiaa X niinkuin mieheni kuvasi tätä projektia. Kyllähän se nyt vähän vaikuttaa, kun jääkaappi on kodinhoitohuoneessa, ruokapöytä olkkarissa ja niin edelleen... Tämän mutkittelun ja temppuradan lisäksi ei kyllä yhtään naurata, kun meinaat kompastua kylppärissäkin dinosauruksiin, ankkoihin ja puhdistettuihin putkiin. Ja jos joku teistä tietää, miten saada ammeesta kumiankkojen nokista jäävät viirut pois, niin ole hyvä ja jaa tietosi myös meille. Mutta sinänsä aika valmista on, eli saadaan piakkoin kaikki paikoilleen ja päästään eroon mikrotetuista ruuista! Lattia on jo puoliksi tehty, seuraavaksi tehdään maakellarin luukku ja tehdään korkkilankkulattia loppuun tänään. Työvoitto, cheers!

Chocochino_caramel_kahvi
Ilman kahvia ei remontista olisi tullut mitään, väsytti välillä sen verran paljon. 


Vanha_opiskelijakortti_throwback
Ulkosaunan pukuhuoneen ylähyllyltä löytyi laatikko, jossa luki "turhuuksia, mutta kiva säilyttää". Sieltä löytyi muun muassa tämä vanha opiskelijakortti, kuvassa olen juuri täyttänyt 16 vuotta ja muuttanut opiskelemaan Joensuuhun.


Coffee_House_Kuopio
Kuopiossakin kävin ja treffattiin Katan kanssa kahvin sekä kuvaamisen merkeissä! 


Päiväni alkoi muuten siitä, että lapsi unohti läksyt eli ne tehtiin aamulla ennen kouluun lähtöä, mutta kellepä ei unohduksia koskaan sattuisi. Lapsi pitää jalokivistä, kiitos Minecraftin ja Afrikan tähden, joten hänen läksyjensä toistettava merkkijono meni näin; rubiini, timantti, topaasi, smaragdi, rubiini, timantti... Ihana, miten innoissaan toinen on esikoulusta ja on ollut kieltämättä muutenkin kivaa tutustua muihin eskarilaisten vanhempiin. Myös shakki on tullut yllättäin lisäksi kiinnostusten kohteisiin lapsella, joten pitihän sellainen ostaa myös kotiin. En voi edes kuvailla miten onnellinen olen siitä, miten eskari on lähtenyt lapsella sujumaan ja siitä, miten hyvin myös meidän toiveet ja arvot kasvatuksessa otetaan huomioon.

Milla_ja_Kata

Ravintola_Torero_Joensuu
Joensuun Torerossa kävimme syömässä Katan ja Jennin kanssa viime lauantaina, treffasimme porukalla Joensuussa ja istuimme loppuillan Jennillä. 


Treenitoppi_raakki_selfie
Meikittä ja tanssitunneille menossa eräänä päivänä - tämä setti on Rääkki Clothingin ja tämän setin korkeavyötäröisistä housuista ei tasan näy läpi takamuksen kohdalta, vaikka miten kyykistelisit. Suosittelut! Yläosa on mitoitukseltaan napakka ja toimii omissa tanssilajeissa urheiluliivien tavoin. 


Minulla alkoi myös harrastukset pyörimään ja olen tykännyt todella paljon - sen lisäksi kävimme vielä eilen Jennin kanssa uimassa matkaa Vesikolla. Tästä se taas lähtee, fiilis on ollut parempi ja virkeämpi viikottaisten tanssituntien ansiosta, vaikka muuten stressiä on riittänyt remontin, työn ja opintojen osalta. Remontin valmistuessa on yksi huoli vähemmän ja arki helpompaa, kun tavarat saadaan sinne minne kuuluukin. Ai että, miten odotankaan että jääkaappi on keittiössä, työkalut paikoillaan ja ruokapöytä, johon mahtuu muutkin kuin lapsi syömään.

Mitäs teille lukijoille kuuluu sinne ruutujen toiselle puolelle? Ihanaa alkanutta viikkoa teille!

6 kommenttia:

 1. Oi kun oli ihana postaus, pääsi vähän kiinni miten siellä remppa eteni, vaikka ollaanhan me aiheesta puhuttu :) Kuvat kertoo kuitenkin enempi kuin tuhat sanaa, joten oli hauska nähdä vähän vaiheita myös kuvineen, miten siellä homma eteni ;) Tuli muuten superihana fiilis tästä postauksesta, kun pääsi muistelemaan myös meidän kahvitteluhetkeä ja Joensuun lauantaipäivää <3 Toivottavasti nähdään taas pian 8) Täällä päin jos liikuskelet ja luppoaikaa jää, niin pistele viestiä ja piristä mun syksyisiä saikkupäiviä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kata! <3 Näitä koosteita ei tule kovin paljon tehtyä, mutta Instaan oon päivitelly näitä juttuja. :) Ihan hyvä kuitenkin ottaa täällä esille, vaikka mietin kyllä et kehtaanko julkaista remppakuvia täällä. :D Oli kyllä ihana käydä kahvilla ja kuvaamassa, lauantaikin oli niin ihana! <3 <3 Ehdittiin rauhassa jutskailla ja olla yhdessä. ^^ Joo, mie oon muuten piakkoin tulossa Kuopioon työreissulle, kun saadaan aikataulut sovittua asiakkaan kanssa. ;) Varaan tietty samalla siulle aikaa samalla reissulla, mukava ois useampiakin kavereita nähdä samalla reissulla! <3

   Poista
 2. Ihana oli nähdä sekä lauantaina että uinnin merkeissä <3 Voi että teillä on kyllä iso homma ollut rempassa, mutta onneksi on voiton puolella! En malta odottaa että laitat kuvia valmiista keittiöstä nähtäville ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! <3 Kiitos Jenni. <3 On kyllä ollut aika iso homma, yhtenä iltana mietittiin et puretaanko koko lattia vai pelkästään vuotokohta + kylmät nurkat. :D Rossipohja oli sen verran hyvässä kunnossa, että riitti kylmät nurkat ja vuotokohdan purkaminen. Riitti hommaa toki siinäkin, vaihdettiin eristeitä ja korjattiin samalla raakalaudoitusta, kun osa oli nippanappa tarpeeksi pitkiä niin oli parit tippuneet paikoiltaan. Pitääpä muuten ottaa kuvia sitten, en vielä miettinytkään että voisi tuosta valmistuvasta keittiöstä sit erikseen tehdä postausta. ^^ ;)

   Poista
 3. Ompas ollut monipuolinen kesä teillä :) en mä muuten kommentoisi mutta tuli tuosta ankkaviiruista mieleen että ihan tavallinen pyyhekumi voi toimia tai ihmesienellä hankailla menenmään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jan! :) Haa, pitääpä muuten kokeilla sitä pyyhkäriä - sitä ei olla vielä testattu, kiitos vinkistä. ^^ :) Ihmesientä meillä ei ole, mutta jos ei pyyhkärillä lähde niin voisi kokeilla. :D

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)