keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Kuuden asun hinnat - paljonko päivän asuni maksavat?

Halusin katsoa, että kuinka paljon asuni maksavat ja erityisesti siksi, että teen ison osan vaatteistani itse. Näin ollen itselle tehdyistä vaatteista hintoina on materiaalikulut, työtä en laskenut mukaan, kun vaatteet tein itse. Minulta löytyy vaatehuoneesta paljon kirppislöytöjä, vaihdettuja vaatteita ja jonkin verran myös läheisteni tekemiä tai heiltä lahjana saatuja vaatteita. Näitä käytän todella paljon arjessani ja useilla vaatteilla tai koruilla on paljon enemmän tunnearvoa, jos se on läheiseltä saatu ja ajatuksen kanssa minulle hankittu. Katsotaan siis tässä postauksessa kuuden viime aikaisen asun hinnat marraskuun ja tammikuun väliltä. Pakko kyllä sanoa, että hintojen muistaminen oli todella helppoa paria kohtaa lukuunottamatta - minulla on hyvä numeromuisti!

Nyt talvella asujen hinnat ovat hieman korkeammat jo sen takia, että vaatteita on enemmän päällä, mutta voisin tehdä tästä eri version kesällä. Paljonko veikkaat yhden asun keskimääräiseksi hinnaksi tulevan?

Paivan-asu-Philosopher-paidalla-3

Asu Philosopher- paidalla


Ihanan vihreä paita löytyi Kuopion Nina & Henristä 39 eurolla. Neulehameen sain pikkusiskoltani vuosia sitten lahjaksi ja Cobblerinan laukku on saatu ystävien tekemän vaihtokaupan kautta. Nahkatakin tein itse ja materiaalit maksoivat 108 euroa. Minna Parikan Pfeiffer- korkokengät löytyivät alennusmyynnistä 175 eurolla. Tässä asussa oli myös lisänä ristikuvioinen Gina Tricotin muutaman euron arvoinen huivi. 326 euroa tulee tämän asun hinnaksi, jos otetaan huomioon vain ne, mitkä olen itse maksanut.

Syysmuoti-2019-paivan-asu

Rock- henkinen asu nahkatakilla


Paidan olen saanut blogin kautta ilmaiseksi ja wetlook- kynähame on mieheltäni saatu. Jos olisin nämä maksanut itse, olisi paita maksanut noin 11 euroa ja hame 69 euroa. Furlan laukku maksoi alessa 165 euroa ja Calvin Kleinin nahkaiset nilkkurit maksoivat alennusmyynneissä muistaakseni 70 euroa. Nahkatakin tein itse ja sen materiaalit maksoivat yhteensä nahat 90e, vuori 13e plus muut tarvikkeet noin 5e.

Asun hinnaksi näin ollen tulee 343 euroa ja jos olisin kaikki maksanut itse, niin 423 euroa.

Taidemuseo-kuvat-10

Kokonaan musta asu poolopaidalla


Hame on sama kuin edellisessä, eli arvo 69 euroa, joskin mieheni hankki tämän minulle eli omaa lompakkoa se ei rokottanut ollenkaan. Paita on KappAhlista ostettu noin kymmenen vuotta sitten kympillä, sukkahousut ovat blogin kautta saadut ja nilkkurit sain vanhemmiltani synttärilahjaksi. Cobblerinan laukku tuli minulle ystävien keskeisen vaihtokaupan kautta, mutta sen arvo on 245e - uusi rusettilaukku malli on hieman kalliimpi, sillä siinä on leveämpi hihna säätövaralla ja myös uusi sisätasku vetoketjullisen taskun lisäksi! Polkupyörän sisäkumista valmistettu kotimainen koru maksaa normaalisti 65 euroa, mutta sain siitä 10% alennuksen, koska tilasin sen Kaarton kautta. Koru on Unique Design by Marian valmistama, heiltä löytyy myös ihania ranne- ja korvakoruja.

Asun hinnaksi tulee siis 68,5 euroa.


Kotimaisia-vaatteita-paivan-asussa

Asu sähkönsinisellä kellohameella


Kellohameen valmistin itse ja pellava maksoi saksalaisesta tukusta tilattuna 20 euroa, vetoketjut ja langat noin 2 euroa. Forest- tekstipaita maksoi Metsä/Skogenilla 35 euroa ja sain tästä 10% alennuksen. Kalevala Korun kaulakoru on lahja siskoltani ja lapaset olen saanut anopiltani. Ted Bakerin laukku maksoi alessa hieman yli 50 euroa. Nahkatakin olen tehnyt itse, siihen karvanahka maksoi 13 euroa, musta nahka noin 140 euroa ja muut tarvikkeet noin 8 euroa. Sukkahousut maksoivat kuuden euron pintoja, mutta Minna Parikan Celestia- kengät kustansivat 175 euroa eli ne olen löytänyt alesta.

Tämän asun hinnaksi tulee 445,5 euroa ja olen järkyttynyt, miten hintavia talviasuni ovat. Toisaalta kotimainen muoti maksaa ja suomalainen suunnittelu myös, jonka lisäksi myös vastuullisesti Suomessa käsitelty nahka maksaa enemmän kuin epäselvissä olosuhteissa viimeistelty nahka. Esimerkiksi tässä huomaa eron - pinkin nahan alkuperästä ja sen viimeistely olosuhteista ei ole mitään takuuta, mutta mustat nahat viimeistellään ja tehdään Kruunupyyssä noudattaen vastuullisia periaatteita. En osta myöskään hirveää kasaa kerralla vaatteita, vaan valmistan kun on varaa hankkia kalliimmat materiaalit ja muuten ostan yksittäisiä tuotteita silloin tällöin. Suurin osa asun hinnasta muodostuu Minna Parikan korkokengistä ja itsetehdyn nahkatakin materiaaleista.

Asu-nahkahameella-ja-valjalla-paidalla

Mustapunainen asu ja pitkä villakangastakki


Asun takki valmistettiin villakankaasta, joka jäi asiakkaalta yli, sillä hän päätyikin toisen väriseen villakankaaseen. Kankaalle jäi hintaa noin 18 euroa, vuorikankaan osuus 7 euroa. Napit tilasin Saksasta 10,50 eurolla ja tukikangas, taustanapit sekä langat kustansivat arviolta noin neljä euroa. Coruun silikonirannekoru on blogin kautta saatu eli siitä en maksanut mitään. Metsä/Skogenin paita maksoi 35 euroa, mutta sain siitä alennusta kymmenen prosenttia. Huulilaukku maksoi Espanjassa 15 euroa ja saappaat 20 euroa Italiassa. Sukkahousut ovat parin euron alesukkikset Seppälästä eli ovat vuosikausia vanhat. Nahkahameen valmistin itse ja sen materiaalit maksoivat noin 75 euroa. Tämän asun hinnaksi muodostuu 183 euroa.

Talvimuoti-2019-asukuva-tyyliblogiin

Asu virkatulla topilla


Virkattu toppi on teetetty Suomessa ja se maksoi 53 euroa postikuluineen. Mine Güngorin kaulakorusta maksoin noin 30 euroa, sillä sain messutarjouksen I love me- messuilla viime vuonna. Lapaset olen saanut anopiltani, Love Moschinon laukun ostin käytettynä Facebook- kirppikseltä ja maksoin siitä 70 euroa. Saappaat kustansivat 20 euroa Italian lomalla ja sekä neuletakki, että villakangastakki ovat alelöytöjä. Maison Scotchin alpakkaneule maksoi alennuksessa noin 66 euroa ja Ril'sin takki maksoi alessa noin 70 euroa. Hameen ompelin itse asiakastyöstä ylijääneestä kankaasta, joka oli aika edullista, joten hameen hinnaksi voisi arvioida noin 8-10 euroa maksimissaan.

Näin ollen viimeisen asun hinnaksi tulee noin 318 euroa. Tässä toki pitää huomioida, että kaikki muut paitsi kaulakoru ja virkattu toppi ovat jo vuosikausia vanhoja - kerralla kun ostaa hyvää vaikka alennusmyynneistä, niin se myös kestää vuosia!

Asu-virkatulla-topilla-ja-villakangastakilla


Pääosin asuissa kallein osa on joko takki, korkokengät tai laukku. Vaatteet ovat muuten aika edullisia ja suurin osa on joko itse ommeltuja tai alennusmyynneistä löydettyjä. Nyt viimeisen parin- kolmen kuukauden sisällä ei ole näköjään tullut kuvattua sellaista asua, jossa olisi pääosin kirppislöytöjä - mutta usein käytän niitäkin, jotka olen vuosia sitten löytänyt kirppikseltä tai muutamalla eurolla alennusmyynneistä. Usein myös korjaan vaatteita ja käytän kenkiä huollettavana suutarilla - tässäkin postauksessa on todella monta vaatetta, jota olen korjannut tai kenkiä, joista suutari on pitänyt huolta.

Olen kyllä edelleen hämmentynyt, miten arvokkaaksi asut menivät, vaikka eihän niillä todellisuudessa enää ole vastaavaa jälleenmyyntiarvoa tai arvoa niin, että niistä käytetyistä tuotteista saisi saman verran takaisin. Merkkikengillä ja erikoistuotteilla toki hinta säilyy huomattavasti paremmin, mutta en ole näitä kyllä myymässäkään, niin sinänsä hieman turhaa pohdintaa. Mukavaa viikonjatkoa teille, kertokaahan kommenteissa minkä hintainen asu sinulla on tänään päällä? :) Miulla on tänään päällä 39e+75e+10e= 124e päivän asu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)