perjantai 10. tammikuuta 2020

Lyhyt virkattu toppi talvella - Päivän asu

Muistatteko sen ihanan kesällä teettämäni virkatun topin? Tuota toppia tuli käytettyä kiitettävästi viime vuoden aikana ja myös joulukuussa Suomessa valmistettu toppi päätyi päälle hieman talvisemmin asustettuna. Virkattu toppi on yksi ihanimmista vaatekappaleistani, väri on täydellinen ja malli varsinkin! Virkkaus pysyy pinnalla tänäkin vuonna ja yksi mielenkiintoisimmista trendeistä on juurikin virkattujen toppien, laukkujen, mekkojen ja jopa housujen pinnalle nouseminen. Virkattu toppi hapsuilla olisi myös aika hieno, varsinkin jos siihen yhdistäisi puuhelmiä... Toiveissani on vielä toinen ja ehkä kolmaskin tälläinen toppi, ehkäpä jompikumpi niistä voisi olla hapsullinen versio. Hapsut ovat muutenkin miellyttäneet silmää ja katsoinkin ulkomaisesta tukusta hapsunauhoja hametta tai mekkoa varten.

Kesällä toppi paljastaa selkää nyörityksenkin läpi ja lämpimään vuodenaikaan käytin virkattua toppia ilman rintsikoita, mutta tähän talviasuun oli kyllä pakko jättää allekin jotain. Tästä syystä myös enemmän ylävatsaa jäi näkyviin, kun toppi piti sijoittaa hieman ylemmäs, etteivät rintsikat näy alta ja muuten neuletakki peittikin olkaimet sekä takaosan. Tämä ihan huomiona, koska toppia alunperin kuuluisi käyttää hieman alempana kuten virkkauksen pinnassa näkyvästä rajasta voi päätellä. :) Tässä asussa näyttää hienolta, kun neuletakin ja villakangastakin reunat laskeutuvat samalla tavalla, kun molemmat ovat aukinaisina.

Talvimuoti-2019


Villakangastakki - Ril's
Neuletakki - Maison Scotch
Virkattu toppi - Iines DIY (Instagramissa @iinesdiy)
Laukku - Love Moschino
Saappaat - Dame Rose (Italiasta)
Hame - Rokita
Kaulakoru - Mine Güngör

Kuvat; Tanja Räty


Asu-virkatulla-topilla-ja-villakangastakilla

Paivan-asu-saappailla-2

Suomen kesä on aivan liian lyhyt, jotta kesävaatteita käytettäisiin pelkästään silloin. Oikealla tavalla asustamalla, järkeviä materiaaleja käyttämällä ja kerrostamalla saman vaatteen saa helposti myös talveen yhdistettyä. Esimerkiksi tässä asussa topin päälle laitoin lämpimän neuleen, jonka saa edestä auki ja tarvittaessa myös kiinni. Neuleen päälle villakangastakki ja käsiin lämpimät lapaset, jalkoihin saappaat. Hame oli ainoa, joka olisi voinut olla tässä asussa lämpimämpi ja siitä tulikin ajatusta, että voisin ommella vastaavan highlow- helmaisen hameen esimerkiksi puuvillasta tai pellavasta, joka olisi lämpimämmän tuntuista myös pakkasilla. Kesällä tämä kuvien hame on ihanan viileä!

Myös aiemmin olen yhdistänyt kesävaatteita talveen, esimerkiksi tässä postauksessa kesämekko löytyy talviasusta ja tässä tekstissä keväinen asu muuntuu talvisemmaksi.

Asu-virkatulla-topilla-oma-tyyli

Moschinon-laukku-ja-saappaat

Tyylibloggaaja-Joensuu-Kuhasalo

Love-Moschino-tikkilaukku

Paivan-asu-saappailla

Paivan-asu-pinkilla-takilla-3

Tässä alla olevassa kuvassa näkyykin, miltä tuo alpakkaneule näyttää kiinni ollessaan, eli toinen puoli kiinnitetään reilusti toisen päälle, mutta reunat eivät mene kuitenkaan kokonaan päällekkäin. Vähän sama juttu kuin takissa! Pinkki villakangastakki on saanut todella paljon kehuja vuosien mittaan ja kyllähän se erottuu katukuvasta, jossa vilisee harmaita ja mustia takkeja. Hihat tosin saisivat olla aika paljon pidemmät, mutta sinänsä se ei haittaa liikaa tälläisessa takkimallissa, jossa hihat ovat alaosasta kokonaan auki.

Asu-Kuhasalossa-kuvattuna

Black-boots-Love-Moschino-bag

Love-Moschino-bag-

Asukokonaisuus-talvi-2019

Talvimuoti-2019-asu

Näitä kuvia katsoessani en voi olla miettimättä, että pitäisi useamminkin yhdistää värejä tällä tavalla - kokonaisuus on jotenkin tosi raikas, vaikka asussa on paljon mustaa! Talveen sopiva asu ja värien kautta asuun tulee enemmän sitä jotain, joka lisää mielenkiintoa. Tälläinen asu tällä kertaa - nyt on jo mentävä tästä koneen äärestä, mutta haluan toivottaa teille vielä ihanaa viikonloppua!

Paivan-asu-asusteet

4 kommenttia:

 1. Voi ihanaa! Mä teetätitin saman topin luonnonvalkoisena kesällä, mut en voinut/kehdannut käyttää raskauden vuoksi, odotan siis kovasti kesää kun saan topin päälle 8) Tästä inspiroituneena voisin kyllä kokeilla sitä myös talvipukeutumisessa, mutta tosiaan rintsikat pitää pistää alle, ettei palellu! Ja ehkä ensi vuonna vasta, koska nyt imetän ja en halua palelluttaa itseäni :D

  Todella ihastutava ja näyttävä look minun mielestä kuitenkin! Mä edelleen vaan jaksan ihailla tuota sun tän kyseisen takin mallia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooi, ihana juttu! <3 Miekin sanoin Iinekselle, et katsoo sillä silmällä, jos löytyisi murrettua oranssia 100% puuvillalankaa, niin tilaan toisen samanlaisen. :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla myös talvipukeutumisessa ja kerrostaa kannattaa - rintsikat alle, huivi mukaan ja neulepaita tai takki päälle. <3 Voin kuvitella miten hienoja asuja kesällä siulla on tulossa, en malta odottaa!

   Kiitos paljon, ihana kuulla että pidät! Tää takkimalli on todella ihana, mie pidän tästä todella paljon. On kuitenkin siisti ja luovan näköinen päällä. :) Pitäisi joskus suunnitella itsekin takki, jossa olisi tälläiset ihanat avoimet hihat.

   Poista
 2. Vau, tuo toppi näyttää super hienolta! Oli pakko käydä katsomassa linkkaamasi Instagram-tili, jotkut kyllä osaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Tää on kyllä aivan ihana, pidän todella paljon ja tilaan toistekin tälläisen eri värissä. :) Sanoppa muuta! ^^

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)