torstai 30. tammikuuta 2020

Punainen mekko ja kotimainen nahkarotsi päivän asussa

Tämä mekko löytyi viime kesänä Sellon Mangosta, mutta punaiseen mekkoon minulla on vähän ristiriitainen suhde. Mekon pituus on erilainen kuin yleisimmin käyttämissäni hameissa ja mekoissa, joten pituus tuntuu hieman liian pitkältä tai ihan hieman liian lyhyeltä. En ole sinänsä mitenkään erityisen pitkä, aika keskitasoa suomalaiseksi naiseksi, mutta tässä mekossa hameen helma tuntuu jotenkin jäävän hassun mittaiseksi. Toisaalta, mekko ei ehkä olisi niin kiinnostava, jos pituus ei poikkeaisi siitä mitä käytän normaalisti! Minna Parikan korkokengillä saa onneksi säärilinjaa jatkettua ja saumasukat tuovat asuun myös sitä jotain, mikä muistuttaa enemmän oman tyylini kulmakiviä. Hassua, miten sitä juurtuu vuosien mittaan pitkiksi ajoiksi tiettyyn helman mittaan tai tyyliin, vaikka tyylin kehittymistä pystyy näkemään vuosi vuodelta vanhojen kuvien pariin palatessaan.

Punainen-mekko-nyorityksella-Mango-2

Midimekko - Mango
Toppi - Zara
Nahkatakki - Rokita
Kaulakoru - Kalevala Koru
Laukku - Cobblerina
Korkokengät - Minna Parikka
Kaulahuivi - löytö Prahasta

Kuvat; Tanja Räty

Asu-punaisella-mekolla-3

Minna-Parikan-korkokengat

Kotimainen-bikertakki-asussa

Cobblerinan-rusettilaukku-kotimainen-nahkalaukku

Hauskintahan tässä on se, että kävimme mieheni kanssa tooodella monissa kaupoissa etsimässä minulle puutarhajuhliin sopivaa mekkoa luonnonmateriaaleista. Tätä ennen kävin lapsemme kanssa kiertelemässä Joensuun liikkeitä, eikä täältä löytynyt sopivaa - luonnonmateriaaleista puhumattakaan, joten etsintä jatkui Espoossa ja Helsingissä. Viimeinkin löytyi napiton ja "joku muu kuin musta" mekko helteiseen päivään, mutta tuo juhlapäivä olikin niin helteinen, että päätin jättää sittenkin päälleni ilmavan pitsitopin ja kellohelmaisen minihameen. Aika rennosti olivat muutkin pukeutuneet, joten siitä ei haittaa ollut, mutta tulipahan nähtyä vaivaa kun en ehtinyt ommella itselleni yhtä mekkoa valmiiksi asti ennen reissuun lähtöä.

Mitä tästä opimme - älä jätä ompelua viime tinkaan, tsekkaa ensin netistä mekko ja tarkista materiaalit, jonka lisäksi kaupassa käydessä sovita ja toivo, ettet pety kun mekosta näkyy läpi vuorista huolimatta. Muista myös tarkistaa saumat, ettei kangas ole kurtussa erityisesti hihojen pyöriöllä tai ettei mekossa ole valmiiksi reikää sauman kohdalla. En ymmärrä, miksei esimerkiksi vaaleankeltaiseen meshmekkoon voi laittaa sellaista vuoria, että mekkoa voisi käyttää ilman alusmekkoa? Vai käyttävätkö niin monet nykyään oikeasti alusmekkoja, koska mekoista näkyy kaikki läpi? Säästöä valmistuskustannuksiin todella typerässä paikassa. Toki vaatteen myyjä voi saada lisämyyntiä mekon oston yhteyteen, koska alle on pakko laittaa jotain, ettei päivä paista kaikista kankaista läpi. Huh. Jäi kauppaan tuollaiset mekkoset, helteellä on kuuma muutenkin ilman kerrospukeutumista.

Midimekko-paivan-asussa-5

Kasaman-sillalla-talvi-2020

Asukuvia-sillalla

Tämä mekko oli sen sijaan läpinäkymätön ja pidän siitä, ettei tässä ole nappeja, vaan edestä löytyy nyöritys. Materiaaliltaan mekko on pellava ja viskoosia, jonka toivon kestävän tälläisessa sileässä mallissa paremmin, kuin viskoosi yleensä kestää neuloksena. Jälkimmäinen näistä eli viskoosi on itseasiassa muuntokuitu, joka tehdään esimerkiksi koivusta, kuusesta, eukalyptuksesta tai bambusta. Viskoosi on mukavaa päällä, mutta puupohjaiset materiaalit nukkaantuvat todella usein käytössä - erityisesti viskoosia sisältävät trikoot ja neuleet nukkaantuvat todella nopeasti.

Minna-Parikan-kengat-Elizabeth

Kotimainen-nahkatakki-ja-paivan-asu-2

Paivan-asu-punaisella-mekolla-4

Asukuvat-Kasaman-silta

Punaisen pitkän mekon kaveriksi verkkosukkahousut olivat luonnollinen valinta, kun ei ollut kovin kylmä kelikään. Jotenkin tämän asun kanssa en näe liian paksuja ja tummia sukkiksia, saattaisin näyttää vielä lyhyemmälle niiden kanssa. Minna Parikan satiinipuput ovat ihanat, värit tulevat todella kauniisti esille näissä satiinisissa kengissä - varsinkin näissä Blanche- korkokengissä, joiden vihreä sävy on upeaakin upeampi. Olisi muuten kauniit nämä kuvissa näkyvät Elizabeth- kengät tuossa Emerald green- sävyssä, josko tulevaisuudessa uusista mallistoista löytyisi nämä myös vihreänsävyisinä!

Asu-punaisella-mekolla

Paivan-asu-punaisella-mekolla

Näin aukealla paikalla oli muuten melkoisen kylmä, aina ihan yllätyksenä tulee, kun täällä metsän keskellä on pari-kolme astetta lämpimämpää kuin muualla ja tuulikaan ei pihaan pääse samalla tavalla. Saimme kuitenkin kuvat otettua molemmille, joka olikin pääasia! Näistä kuvista poiketen täällä on aika paljon lunta - josko seuraavat kuvat otetaan lumisemmissa maisemissa. Mukavaa torstaita teille, palaillaan pian!

Paivan-asu-tyyliblogiin-punainen-mekko


2 kommenttia:

 1. Aivan ihana mekko! Mäkin pidän kovasti tuosta nyörityksestä edessä, ei ois napitkaan pahat, mutta onpahan vähän erilaisempi mekko nyörityksen kanssa ;) Pituus iskee myös, vaikka itsekin on tosi hankala pitää tuon mittaista helmaa. Korot valitsisin itsekin tuon mittaisen helman kanssa, niin tuntuu paremmalta itsestäkin. :)

  Oon itsekin huomannut, että nykyään monen mekon läpi näkyy. Mun pitäis ostaakin alusmekko, sillä yhden mun lempi mekkoni läpi näkyy niin pahasti, ettei sitä voi pitää ilman mitään alusmekkoa/pitkää toppia tms. Alusmekko on ollut ostoslistalla jo pitkään, en vaan oo löytänyt sopivaa alusmekkoa, kun kaikki on ollut sellaisia jotka käy v-aukkoisen mekon kanssa ja se ei käy mun kyseisen lempimekkoni kanssa. Enpä nykyään enää osta mekkoja, joista kuultaa pahasti läpi.. :D

  Ihanasti muuten istuu tuo sun nahkarotsi! Onpa ihana kun tänä keväänä minäkin saan ihan istuvan nahkatakin ylleni, kun on omien mittojen mukaan tehty ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Nyöritys on kyllä kaunis ja tällä saa tuohon alle vaihdettua toppia / t-paitaa, joka jää tuosta nyörityksen alta näkymään. Joo, siis ehdottomasti korkokengät tämän pituisen helman kanssa! Hmm, siulla taitaa ehkä joissain mekoissa olla halkiollisena tämän pituisia helmoja, se voisikin toimia ihan hyvin ainakin kapeammissa malleissa. :) <3

   Mekoista kyl tosi usein näkyy läpi, todella turhauttavaa. :( Alusmekon joudun varmaan miekin ostamaan jossain välissä, tosin nyt ei ehkä vielä tarvetta ole. Luulisi, että useampi jättäisi läpinäkyvät mekot kauppaan, mutta ei näköjään. :O Ennen ei ollut näin paljoa läpikuultavia mekkoja myynnissä, yhdestäkään miun vuosia vanhoista mekoista ei näy läpi!

   Kiitos, ihana kuulla! <3 Tää on miun lemppari, sopii kaiken kanssa ja tuntuu hyvältä päällä. Tässähän on samanlainen vuorikin kun siinä siun takissa, tykkään ehkäpä enemmän kuin noista muista käyttämistäni vuorikankaista! Jep, sanoppa muuta - otetaan sitten paljon kuvia, kun nähdään! <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)