keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Ysärifiiliksiä, vastuullisesti tehty t-paita ja puuhia viime ajoilta

Täällä on ollut ysärifiiliksiä viime aikoina aika paljonkin - niin pukeutumisen osalta, kuin myös muistojen osalta. Olimme viikonloppuna taas synnyinpaikkakunnallani Juuassa ja kävin läpi kotiin jättämiäni tavaroita, vaatteita ja muita juttuja, jotka ovat vuosien mittaan unohtuneet muutettuani pois lapsuudenkodista vähän ennen kuin täytin 16. Oli mielenkiintoista palata käymään läpi kirjeitä ja ensimmäisiä ompelutöitäni, mutta myös yllättyä siitä, että vaihtovaatteiksi jättämäni vaatteet sopivat edelleen makuuni. Otin vaatteiden lisäksi mukaan myös keräämiäni pikkuleluja, muistattehan - niitä krokotiilejä, hippoja ja leijonia, joita sai Kindereistä silloin kun kaikki 90- luvulla syntyneet olivat lapsia. Äidiltä saatu posliinikasvoinen nukke lähti myös mukaan, olin jättänyt sen kotikotiin opiskelemaan lähtiessä, ettei se katoa tai mene rikki muutoissa. Olin jemmannut ihania (retro)kankaita omaan huoneeseeni, jotka otin nyt mukaan jatkokäyttöä varten - siellä oli muun muassa ihanan keltaista trikoota, joka on laadultaan huomattavasti paksumpaa kuin nykyiset trikoot.

Viikonloppu menikin lähes kokonaan ilman somea ja tietokonetta, teki hyvää olla vaan sisarusten kanssa ja käydä läpi kuvia lapsuudesta. Kuvissa näkyi myös punainen laukku, joka oli väriä lukuunottamatta tismalleen samanlainen kuin näiden asukuvien laukku - joskin käyttötarkoituksena sillä oli lähinnä barbien ja muiden lapselle tärkeiden tavaroiden kuljettaminen. Tämän korilaukun kävin ostamassa alennusmyynneistä, kun eräs tuttavani kertoi somessa kuvan kera, että korilaukut ovat tulleet uudelleen myyntiin! Laukku taisi maksaa huimat kaksi euroa, mutta tässä jos jossain on sitä ysärifiilistä.

Talvimuoti-2020-kasvokuva

Talviasu-t-paidalla-ja-kynahameella

Asukokonaisuus-t-paidalla

Villakangastakki - Ril's
T-paita - Pure Waste*
Neulehame - Guess
Aurinkolasit - Instrumentarium*
Korkokengät - Minna Parikka
Käsilaukku - Prismasta, sisällä oleva BagINbag Insjö*
Kaulakoru - Kalevala Koru
Kaulahuivi - anopin neuloma

*Saatu blogin kautta.

Kuvat; Tanja Räty

Asu-pinkilla-takilla-ja-korilaukulla-18

Talvityyli-maaliskuu-2020

Samalla reissulla sain pikkusiskoltani nahkaisen ajoasun moottoripyöräilyyn, sillä hän ei enää pääse niin usein kyytiläiseksi, kuin isän ollessa elossa. Toki hän pääsee kesällä kanssani moottoripyöräilemään aina kun ehdin ajaa. :) Itselläni on ollut nuo samat goretexit siitä lähtien, kun kävin moottoripyöräkortin kahdeksan vuotta sitten ja tuohan nahkaiset ajovarusteet vaihtelua - toiselle ajoasulle on kyllä käyttöä! Saa nähdä, alkaako tänä vuonna ajokausi aiemmin, sillä täälläkin alkaa olla kelit aika paljon plussan puolella ja lumet ovat alkaneet sulaa.

Tähän ysärifiilistä huokuvaan asuun yhdistin paidan, jonka sain vastuullisuuteen painottuvasta vaikuttajatapahtumasta - Pure Waste antoi jokaiselle vaikuttajalle vapaavalintaisen paidan testattavaksi. Itse firmasta kerron todennäköisesti myöhemmin lisää, mutta heidän vaatteensa tehdään kierrätetystä kuidusta ja kierrätetty materiaali lajitellaan värien mukaan, jolloin tuotetta tai kangasta ei tarvitse värjätä erikseen. Kierrätysmateriaali ikäänkuin rikotaan kuiduiksi, jonka jälkeen siitä tehdään lankaa ja sitä kautta vaatteeksi, jonka valmistuksessa on säästetty tuhansia litroja vettä. Tehtaalla ei käytetä ollenkaan haitallisia kemikaaleja vaatteiden ja kankaan valmistuksessa.

Asu-rilsin-takilla-ja-kynahameella

Pinkki-korilaukku-asussa

Asu-Pure-Waste-t-paidalla

 Minusta tämä paita on aivan ihana sävyltään, murrettu sininen ja paidan kaavoitus on todella istuva. Hartioilla on riittävästi tilaa (minulla M-koko) ja naisten malli on istuva, mutta mitoitukseltaan ns. järkevä - mittasuhteet ovat hyvät. Aluksi paita näytti hieman nukkaantuvan pinnasta kainaloiden kohdilta, mutta ei nukkaantunut mitenkään häiritsevästi ja edelleen paita on siistin näköinen, kuten kuvistakin näkyy. Tätä paitaa olen tykännyt käyttää paljon - tämä on mukava päällä, Pure Wasten tuotteet ovat kohtuuhintaisia ja yrityksen arvot vastaavat omiani todella hyvin. Erinomainen peruspaita arkeen ja hieman huokeampi vaihtoehto vastuullisten toimijoiden valikoimista.

Vierailu liikkeessä osoitti, että kokonaisuus on todella mietitty, tuotteiden käyttömukavuudesta siihen, että tehtaalla työskentelevien työoloja on parannettu ja heillä on sellaisia etuja, mitä ei kaikilla samassa maassa työskentelevillä ole. Täältä Yrittäjien sivulta voit lukea Pure Wastesta tarkemmin.

Asu-kynahameella

Minna-Parikan-kengat-neonpink

Asu-pinkilla-takilla-ja-korilaukulla-4

Asu-pinkilla-takilla-ja-korilaukulla-16

Tyylibloggaaja-Suomi-talviasu

Asukokonaisuuteen yhdistin lempivaatteitani t-paidan lisäksi - Guessin neulehame sopii viileämpiin päiviin, alpakanvillainen kaulahuivi lämmittää ja Ril'sin villakangastakki näyttää hyvältä asussa kuin asussa. Tästä asusta tulikin huomattavasti värikkäämpi kuin edellisestä, mutta molemmista asuista tykkään todella paljon! Tämä asu on niitä asuja, joiden päälle pukeminen ja katsominen ilahduttavat. Leikkisät asusteet ja värit ovat se juju, mihin asuun yksisarviskengät eivät sopisi? Ja korilaukustakin tulee lapsuus mieleen, kun sain viisivuotiaana lahjaksi tuollaisen laukun, jossa oli pikkupussi matokarkkeja (niitä raidallisia, missä lakua sisällä - näköjään Haribon lakutoukka nimellä löytyy) ja hääpari Barbie Keninsä kanssa. Tuon setin Ken muuten iski silmää, kun painoi niskassa olevasta napista - se oli hieno juttu silloin lapsena.

Mikä oli lempilelusi 90- luvulla? Tai aiemmin? Ihanaa keskiviikkoa teille sinne ruutujen toiselle puolelle!

Tyyli-paivan-asu-pinkilla-takilla

Minna-Parikka-Celestia

Asusteet-talvimuoti-2020

Pinkki-korilaukku-ja-Insjön-bag-in-bag

Pitkat-hiukset-kasvivarjatyt

8 kommenttia:

  1. Aivan upea tuo Rill'sin takki!, superkauniin värinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Tämä Ril'sin takki on yksi käytetyimmistä takeista mitä miulla on, pidän todella paljon noista hihoista ja väri erottuu hyvin talven keskellä. :)

      Poista
  2. Siis tää asu on aivan ihana!! Erilaisempi kuin yleensä ja veikkaan että se johtunee just tuosta sinun hiustyylistäsi ja tuosta korilaukusta <3 Molemmat niistä tuovat sellaista ihanaa leikkisyyttä asuun. Kuten myös nuo ponikengät, sopii useisiin asuihin toki, mutta erityisesti tähän. Ja tosiaan tää eroaa ihanasti sun edellisestä asupostauksen asusta, kun se oli sellainen tumma ja rokahtava. Tää taas just tällainen ihanan pirtsakan värinen ja leikkisä <3

    En muuten tiedä tuliko tuohon sun edelliseen postaukseesi mun kommentti, kun yksi päivä kommentoin ja sitten alkoi netti lagaamaan :D Mutta siis edellinen ja tämä asu ovat yksiä mun lemppareita sulta nyt pitkiin aikoihin! Näissä on sellaista persoonallista leikittelyä, mistä pidän kovasti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kata! <3 Joo, tää on vähän erilainen kuin mitä miulla yleensä näkee, mutta tykkään tästä paljon. Vähän mietin hiusten kanssa, että jätänkö näin vai menenkö ponnarilla, mutta onhan tämä kivaa vaihtelua. :) Korilaukku on kyllä ihana ja näppärä ainakin tuon BagINbagin kanssa, niin ei tavarat tipu.

      Pukeutumisella saa kyllä paljon erilaisia lookeja aikaan ja huomaa kyllä, miten iso merkitys fiilikselläkin on. :) <3 Ihana kuulla, et nää asut ovat olleet siun lemppareita pitkiin aikoihin! <3 Leikkisyys näyttää kyllä ihanalta asuissa, tykkään itsekin. Hmm, tulikohan se kommentti, en yhtään muista tuliko siihen julkaisuun mitä, mutta pitää käydä katsomassa! Näitä asuja on kommentoitu myös IG:ssä tosi paljon, ihan yllätti miten paljon palautetta näistä tuli. :)

      Poista
  3. Tämä kans! Kehuin aiemmin vihreää Mangon mekkoasi, mutta on tämäkin asu upea. Pituudet ja mallit just kohdillaan. En tiennytkään, että tyylikkyyden ja arvokkuuden voi mahduttaa samaan asukokonaisuuteen MyLittlePonyn ja shokkipinkin kanssa. Vaan kyllä näköjään voi, oikeilla malleilla, leikkauksilla jne. Tuommoisen takin ostaisin kaupasta ehdottomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä asu on yksi suosikeistani, asussa on jujua ja kuitenkin vastapainona klassisempaa vaatetta. :) Tuo Ril'sin takki löytyi aikoinaan alennusmyynneistä, ihana takki on ja materiaali on unelmanpehmeää! Joillekin asiakkaille olen viittatakkeja tehnyt myös, mutta en tälläisilla avoimilla hihoilla niinkuin tämä on. :)

      Poista
  4. Näytät ihanasti aivan samalta kuin yks mun lempibarbi, pakko sanoo! <3 Katoin nää kuvat kun tuli vastaan että OMG näyttää ihan siltä mun nukelta ja pukeutuukin pinkkiin myös, pakko myöntää että parempi tyyli sulla on vielä mitä barbilla, mutta käyhän katsomassa kuvia tästä nukesta jota tarkoitan ja et voi kiistää huomattavaa yhdennäköisyyttä ne! :) kuva: https://www.amazon.com/Barbie-FJF44-Love-Fashion-Doll/dp/B0751ZH2ZT

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kauniisti sanottu, kiitos! <3 Miulle tuli tästä ysärifiilikset ja tulikin useamman kerran pukeuduttua vastaavaan tyyliin viime talvena myös. Yhtenäisyyksiä huomaan kyllä, kiitos linkistä! <3 Miulla oli tuossa viime kesänä vielä otsatukkakin, pitäisi leikata takaisin tänä kesänä. Sitten olisi vielä enemmän samanlainen barbi- look :D :)

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)