torstai 2. heinäkuuta 2020

Kesäinen asu @ Paalasmaan Saaristo

Suomessa olemme saaneet nauttia mielettömistä keleistä, lämpimiä päiviä on riittänyt todella paljon. Uimassa on käyty, rusketusraitoja saatu ja ulkoilu on ollut säännöllisempää kuin yleensä. Poikkeuksena toki toissapäiväinen ja eilinen, jotka menivät pääosin sähköittä täällä Itä- Suomessa ja meidän lähipiiristä löytyy useampia, joilla tilanne ei ole vielä korjaantunut. Luonnonvoima on kieltämättä mahtava, ihan mielettömiä aaltoja ja normaalisti kirkkailta näyttävät järvet olivat seuraavana päivänä kuralammikon värisiä. Kesäisiä päiviä on muuten ollut niin paljon, että olen nauttinut kepeästä pukeutumisesta ja onhan tämä kesä aina sellaista korkokenkien kulta- aikaa, kun kaikkein eniten minulta löytyy peeptoe- kärjellisiä tai muuten avoimia korkokenkiä.

Kesainen-asu-Paalasmaan-kallioilta-5

Toppi - Cardon Collection*
Hame - Rokita
Korkokengät - H&M
Laukku - DKNY
Aurinkolasit - Instrumentarium*

*Saatu blogin kautta.

Kesainen-asu-Paalasmaa-2020

Paivan-asu-Cardonin-topilla-5

Tämä asu minulle sattui päälle myös Kolille mennessä sattumalta, sillä kävimme molemmissa paikoissa niin, että useita päiviä oli välissä. Ensi viikolla suuntaan taas Kolille kuvaamaan ystäväni kanssa ja samalla otamme myös omiin somekanaviini kuvia sekä videoita! Paalasmaalla kävimme sisarusteni kanssa ja osa sisaruksista ajoi paikan päälle vesijeteillä, mukava päivä oli ja sain samalla otettua meidän muksusta ja siskon tytöstä yhteiskuvia pitkästä aikaa. Oma perhe oli myös mukana ja mieheni ehti kuvaamaan eväiden syönnin jälkeen nämä kuvat. Kesässä ihanaa on myös se, että oli hän missä työvuorossa hyvänsä, niin ehditään valoisalla kuvaamaan aina, kun inspiraatio iskee! :)

Kaikkein tutuimpien ihmisten kanssa on helpoin kuvata ja olla kameran edessä, vaikka ei siihen ympäristöön tai ohikulkeviin ihmisiin enää niin paljoa kiinnitä huomiota kuin vuosia sitten. Yllättävän monet muuten vilkuttelevat, kommentoivat kenkiä tai alkavat itsekin kuvaamaan huomatessaan asukuvaamissession.

Paivan-asu-blogiin-highlow-hameella-5

Paalasmaalla-Juuassa-2

mustat-T-remmikengat-paivan-asussa

Näitä T-remmillisiä kenkiä haluaisin omistaa enemmänkin, näissä on jotain sellaista "vanhahtavaa", vähän kuin vanhan ajan glamouria ja klassisuutta samassa paketissa. Tämän mallisissa kengissä on kuitenkin harvoin tarpeeksi korkoa tai korko on liian paksu omaan silmään. T-remmin kanssa minusta sirot ovat paremmat, liian jyhkeät kengät eivät anna tuolle nilkkaremmille oikeutta. Todella kaunis malli. Korjasin nämä muistaakseni viime talvena tai syksyllä, ikää näillä on nimittäin niin paljon, että kuminauha oli haperoakin haperompi.

En tosin löytänyt sopivan levyistä kuminauhaa varastosta, mutta irroitin yhteen tanssipukuprojektiin käytettävistä rintsikoista olkaimen ja sitä pätkäisemällä pariin otteeseen sai uudet kuminauhat kenkien soljille. Kun kengät on saatava jalkaan samana päivänä, niin ne on saatava tavalla tai toisella - pääasia, että tämä ratkaisu toimii ja olkaimen palaset joustavat pehmeästi, mutta on paksumpaa ja kestävämpää kuin liian ohut kuminauha. Kekseliäisyys on hyve. Ihan vinkiksi teillekin, jos sattuu jollain kenkäfriikillä vastaava tilanne eteen ja kangasliikkeeseen on yli 30 kilometriä matkaa! Kannattaa käyttää paksumpaa tikkauslankaa tai nahkalle sopivaa lankaa, niin lopputulos kestää myös aikaa, eikä aiheuta riskitilanteita soljen irtoamisen takia. Eräs kenkiin liittyvä postaus onkin tulossa, siinä on sitten paljon kenkäkarkkia kaikille kengistä pitäville.

DKNY-olkalaukku

Paivan-asu-punaisella-topilla-ja-laukulla-tyyliblogi-2020

Kesainen-asu-Paalasmaan-kallioilta-3

mustat-T-remmikengat-nilkkatatuointi

Paivan-asu-blogiin-highlow-hameella-4

Paivan-asu-punaisella-topilla

mustat-T-remmikengat-HM

Mitä kaikkea te lukijat olette puuhailleet hellepäivinä? Joko olette käyneet uimassa? Itsellä ainakin on ollut sen verran lämmin, että pakko on viilentyä veden äärellä ja pitää läpivetoa kotona ollessa. Nikkaroidaan juuri täällä kotona takakuistille sellaista saranallista verkko-ovea, niin saadaan läpiveto koko talon läpi ilman hyönteisiä, vaikka niitä ei tänä kesänä paljoa olekaan. Ihanaa loppuviikkoa, palataan taas pian - nyt saa tietokonetta ladattua ihan kotonakin, niin helpottuu blogin päivittäminenkin!

Kesainen-asu-2020-3

Kesainen-asu-Paalasmaan-kallioilta-2

Paivan-asu-punaisella-topilla-tyyliblogi-2020-3

DKNY-saffianonahkainen-olkalaukku

4 kommenttia:

 1. Kävin jopa kolmesti viime viikolla uimassa mikä on aika hyvin mulle (viime kesänä taisin käydä kerran tai kaks ja edellis vuonna oliko kymmenen kertaa), torstai oli eka kerta. Torstaina olin kaverin ja hänen lasten kans ja perjantaina kävin toisen kaverin ja hänen pojan kaa. Ja toki omat tytöt mukana myös :) Sunnuntaina kävin yksin iltavuoron jälkeen, sattui töissä yks juttu ja yliherkkänä ihmisenä piti käydä vähä "keräämässä" itseään. Oli mukavan rauhallista. Tänäänkin olis ollu kiva ruohon leikkuun jälkeen käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sie oot ahkerasti käynyt uimassa! :) Uiminen on kyl ihanaa, pitäisi useamminkin käydä. Kieltämättä on tullut haaveiltua myös uima- altaasta täällä, olisi huippua hypätä kotipihassakin vilvoittelemaan. <3 Itsekseen uidessa on kyllä rauhallista ja ei tarvitse vahtia ketään veden äärellä, niin uskaltaa pitkällekin uida. ^^ Toivottavasti saadaan vielä lämpimiä uimakelejä!

   Poista
 2. Sanos muuta, luonnon voimat ovat melkoiset :D Hirvittävä tuuli oli, kun myrskysi ja sai pelätä, että puut kaatuu päälle. Meidän takapihalla olevassa metsässä olikin yks puu kaatunut, mutta onneksi ei meidän talon päälle, vaan toiseen suuntaan tielle. Onneksi kukaan ei ollut jäänyt alle, huih! Ja sekin myrsky nousi ihan yhtäkkiä!

  Todella ihastuttava asu, Kolilla pitäisi itsekin päästä joskus käymään :) Helteiset päivät ovat ihania sillon kun saa olla ulkona. Täällä kotona kaupungissa ne on ihan tuskaa... Käytiin miehen siskon miehen mökillä viime viikonloppuna ja oli kyllä ihanaa <3 Pääsi uimaan ja viettämään aikaa pihalla koko ajan. Ja meidän poitsukin voi paremmin, kun sai olla pihalla ihan koko ajan. Huomasi taas kuinka tuo ulkoilu vaikuttaa ihmiseen, vaikka suurin osa ajasta vaan oltiin pihalla, eikä tehty sen kummempia. Onneks nyt kuitenkin viileni, kun täytyy olla taas kaupungissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Sisaruksilla oli useamman päivän sähköt poikki, hankaloittaa elämää aika paljon, kun kaikki pakasteet yms menee pilalle, eikä suihkuunkaan pääse kuin muiden luokse kilometrien päähän. Puita kaatui kyllä hurjasti! Joensuuhun ajaessa katsottiin, kun oli yhdellä aukealla kaatunut vierekkäisiä puita pitkältä matkalta alas. :O Meidänkin metässä oli useampi puu kaatunut, mutta onneks ollaan sellaisia riskipuita kaadettu täällä viimeisen kahden vuoden aikana paljon.

   Kiitos! <3 Koli on kaunis paikka, nyt tosin ihan täynnä turisteja eli kannattaa suosia aamua tai iltaa mieluummin. Kerrostaloissa noilla helteillä on varmasti todella tukalaa, muistan itsekin miten kuuma Joensuun keskustan kämpässä oli, eikä kyllä tullut oltua kotona lähes ollenkaan. :D Ulkoilu tekee hyvää kaikille, virkistää mieltä ja lapset huomaavat eri tavalla asioita luonnosta. <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)