tiistai 9. helmikuuta 2021

Iho kuivuu talvella - mikä avuksi?

*Postauksen kuvissa näkyy PR- näytteenä saatuja tuotteita (ihonhoitoöljyjä lukuunottamatta ja tekstissä mainitut savinaamiot, sekä Nurmen sokerikuorinta ovat myös itse ostettuja) ja tekstistä löytyy kaupallisia linkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoksista saan pienen provikan. Tunnistat mainoslinkit tuttuun tapaan kahdesta (**) tähdestä. 

Kiristeleekö sinullakin ihoa enemmän nyt pakkasilla? Täällä myös yksi, kun en tehnyt pariin päivään niin huolellisesti ihonhoitoa kuin normaalisti! Iho kuivuu talvella huomattavasti enemmän kuin kesällä monestakin eri syystä - esimerkiksi autossa lämmittimet hohkaa, töissä (ja joissain tapauksissa myös kotona) patterit tai ilmalämpöpumput pyörivät ja sisäilma on kuivempaa kuin normaalisti. Pakkanen tekee myös oman osansa, sillä iho reagoi vaihtuviin olosuhteisiin, koveneviin pakkasiin ja talvella ei ole aurinkoakaan tarjolla kuin silloin tällöin. Tästä syystä talvi-ihon hoito on tärkeää, sillä hyväkuntoiselle iholle on mukavampi meikata, eikä hilseilevä tai kutiseva iho ole kovin kauniin näköinen. 

Kasvokuva-2020-2Cattier-Paris-iho-kuivuu-talvella-hoito-2

Vuosien mittaan minulle on vakiintunut tietty rutiini ja tietyt tuotteet, joihin palaan aina. Jotkut ovat niin hyviä, että ostan niitä aina uudelleen ja uudelleen, kuten nämä ylläolevat kauneusöljyt. Ihollani on hieman taipumusta atooppisuuteen, mutta säännöllinen rasvaus pitää ihottumat ja punoittavan ihon kurissa, kun tuotteet ovat oikeanlaiset ja ihotyypin mukaan valitut. 

Itselläni iho punoittaa ja ärtyy herkästi eli käytän herkälle iholle sopivia tuotteita. Erityisesti talvisin ja syksyllä kelien kylmetessä ihoni kuivuu todella herkästi, joten suosin myös kosteuttavia tuotteita. Talvi-ihon hoidossa minusta on tärkeintä kosteutus, kuorinta ja pitkäkestoisesti kosteuttavat öljyt. Öljyjen ja seerumien kanssa voi tehdä myös tehokkaamman hoidon käyttämällä apuna joko käsiä tai esimerkiksi Gua Sha- kampaa. Silloin kun iho kaipaa kunnolla kosteutta, kannattaa aloittaa seerumilla ja lisätä sitä sen verran runsaasti, että kädet tai Gua Sha- kampa liukuu hyvin iholla. Hiero ihoa ja lisää tarvittaessa lisää seerumia, jonka jälkeen laitetaan päivä- tai yövoide seerumin päälle. 

Seerumi auttaa saamaan kosteusvoiteesta kaiken irti - minä pidin tätä ihan puppuna ja rahastuksena aikoinaan käyttäessäni yhtä kosteusvoidetta, mutta sitten löysin toimivan seerumin ja nykyään käytän seerumia arkirutiinissa vuoden ajasta riippuen joko kerran tai kaksi kertaa päivässä. Kosteusvoiteesta ja herkän, kuivahkon ihon tuotteista saa näin niin paljon enemmän irti! Tästä en enää luovu, kannattaa kokeilla ja miettiä, mitä ihosi kaipaa eniten tänään? Kosteutta, rauhoittavaa voidetta vai jotain muuta? Voide ja seerumi kannattaa valita sen mukaan mitä ihosi juuri silloin kaipaa.

Cattier-Paris-iho-kuivuu-talvella-hoito

 Omat suosikkini ovat Cattier Parisin Multi-Purpose Dry Oil** (yllä), jota voi käyttää päästä varpaisiin eli myös hiuksille. Talvi kuivattaa minulla myös hiuksia, joten suihkautan tätä Cattierin kuivaöljyä muutaman suihkauksen kosteisiin hiuksiin aina suihkun jälkeen ennen pyyheturbaania. Kun vartalon iho huutaa kosteutta, niin tämä on oiva apu myös! UpCirclen kasvoöljy** on myös ihana, todella pitkäkestoisesti kosteuttava ja sen päälle ei välttämättä tarvitse laittaa muuta tuotetta. 

Cattier-Paris-iho-kuivuu-talvella-hoito-11Cattier-Paris-iho-kuivuu-talvella-hoito-9

Kolmas älyttömän hyvä seerumi on Cattier Parisin herkälle iholle tarkoitettu Gentle Soothing Serum**, joka hillitsee ihon ärtyneisyyttä ja lievästi couperoottisen ihon punoitusta. Sopii loistavasti herkälle iholle ja on ihanteellinen niille päiville ja illoille, jolloin iho punoittaa herkästi. Tämän päälle kannattaa laittaa joko kosteuttava voide tai Soothing Day Cream. 

Cattierin herkän ihon sarjan tunnistat vaaleanpunaisesta kukkaiskuviosta, kun taas kuivan ihon ja ensimmäisiä ryppyjä ennaltaehkäisevän anti-age tuotesarjan tunnistat violeteista kukista. Kuivalle iholle on myös oma tuotesarjansa, mikäli ei anti-age ominaisuuksia kaipaa. Cattier on yksi suosikkibrändeistäni siksi, että tuotteet ovat todella hyvälaatuisia, järkevän hintaisia ja taatusti toimivat iholleni! Ja hiuksille myös, oli kyse sitten hiusnaamioista, shampoista tai hiusöljyistä. Cattierin tuotteista löytyy nyt tarjouksia Hyvinvoinnin Tavaratalon verkkokaupasta**, käy tsekkaamassa - myös hiustuotteita löytyy edullisesti! 

Kuorin ihoni kerran viikossa Cattierin minttujäätelön tuoksuisella savikuorinnalla**, jota ostan aina useamman tuubin kerralla, ettei se pääse loppumaan kesken. Mieheni käyttää myös samaa kuorintaa, joten sitä on hyvä olla aina kaapissa. Cattierin savinaamioista suosikkini on herkälle iholle tarkoitettu** vaaleanpunaista savea sisältävä naamio, joka rauhoittaa ihoa ihan silmin nähden - vinkkinä myös, että jos nypit kulmia ja ihokarvoja, niin tämä rauhoittaa ihon punoituksen hetkessä nyppimisen jälkeen. 

Kuorittu iho on myös vastaanottavaisempi kosteuttavalle tuotteelle ja toimii iholle, joka hilseilee tai on liian kuiva, kunhan muistaa kosteuttaa ihon heti kuorinnan / suihkun jälkeen. Savinaamiota on saatavilla eri ihotyypeille ja se on mielestäni todella kohtuuhintainen toimivuuteensa ja riittoisuuteensa nähden. Savinaamiota tilaan myös monta kerralla, ettei sekään pääse loppumaan viikottaisessa käytössä. Vartalonkuorintaan käytän ostamaani Nurmen Sea Buckthorn & Orange- sokerikuorintaa**, joka on aivan mahtava! Tällä kuorimisen jälkeen ihoa ei tarvitse lähes koskaan edes rasvata, kun tuotteessa olevat öljyt hoitavat homman. 

Cattier-Paris-iho-kuivuu-talvella-hoito-7Cattier-Paris-iho-kuivuu-talvella-hoito-5

Yöllä nukkuessa iho uusiutuu eri tavalla ja siksi käytän kasvoille öisin yövoidetta**, joka on tuhdimpaa kuin normaalit päivävoiteet ja kosteusvoiteet. Sen alle laitan tietysti myös seerumin, että saan kaikki hyödyt irti myös tuhdimmasta yövoiteesta. Kuorinnan ja naamion käyttö kerran viikossa riittää, mutta muuten talvella laitan aamuin illoin seerumin ja voiteen sen mukaan mitä iho näyttää tarvitsevan. Tätäkään en ennen miettinyt yhtään, mutta iän myötä on alkanut kiinnittää huomion siihen, että miltä iho näyttää ja mitä se näyttäisi kaipaavan. Sen mukaan kun hoitaa ihoa, niin iho pysyy kauniina ja kuulaana, eikä ole liian hoidettu, eikä myöskään liian kuiva tai punoittava. 

Toisaalta kun miettii talvi- ihon hoitamista, niin se on samalla myös aikaa itselle. Sama juttu kuorinnan ja naamion kanssa, ne ovat sellaista arjen luksusta ja tuntuu aina hyvältä. Pieniä ja edullisia asioita oman hyvinvoinnin eteen. Ihanaa, kun iho pysyy kosteutettuna ja hyvässä kunnossa, kun jaksaa hemmotella itseään tai nähdä hieman enemmän vaivaa sen eteen, että iho pysyy kauniina. 

Paivan-asu-Espritin-paidalla-3

Millaisia ihonhoitoon liittyviä rutiineja teillä on ja mikä naamio on kaikkein paras, jota olet koskaan käyttänyt? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)