torstai 18. helmikuuta 2021

Tyköistuva mekko ja asukuvat vuoden takaa

Muutaman kuvan tästä asusta pääsitte näkemään jo viime vuonna, mutta kaikista noista asuista tämä asukokonaisuus jäi julkaisematta silloin. Törmäsin näihin asukuviin Flickrin albumeissa ja ajattelin, että julkaisen nämä kuvat sittenkin tänne blogiin asuinspiraatioksi teille muillekin. Tästä kokonaisuudesta pidän nimittäin todella paljon ja asun naisellinen mekko on aivan ihana! Asukuvat ovat viime keväältä, mutta voisin ehdottomasti pukea tämän asun uudelleen nyt talvella. Minulla on tämä sama mekko mustana ja armeijanvihreänä, mutta vihreä on ehdottomasti mustaa kauniimpi. 

Persoonallinen-tyyli-blogiTykoistuva-mekko-armeijanvihreana

Mekko - Femme Luxe*
Nahkatakki - Rokita
Olkalaukku - Marimekko
Korkokengät - Minna Parikka
Huivi - Gina Tricot
Aurinkolasit - Instrumentarium
Kaulakoru - Kalevala Koru

Kuvat; Tanja 

*Saatu blogin kautta. 

Femme-Luxe-mekko-vartalonmyotainen

Tätä asua käytin tänään asun inspiraationa, mutta en ehtinyt tänään kuvaamaan. Jotain samankaltaista on kuitenkin tulossa, pidän todella paljon erityisesti väristä ja tuo Marimekon laukku on niin herkullisen sävyinen. Ihana laukku ja pienestä koostaan huolimatta siihen mahtuu kaikki tarpeellinen! Aurinkolasit tuovat mieleen aurinkoiset päivät, joista ollaan viime päivinä saatu nauttia joka päivä. Helmikuussa on aina niin kaunista kovien pakkasten aikaan ja lumen kimallus on yksinkertaisesti niin kaunista. En usko, että kuukauden päästä lumitilanne olisi lähellekään sama kuin näissä kuvissa, tämä talvi on ollut niin paljon parempi kuin edellinen. 

Mekko-takaa-armeijanvihrea-mekkoFemme-Luxe-naisellinen-mekko-paivan-asussaMinna-Parikan-pfeiffer-kengatFemme-Luxe-mekko-ja-Marimekon-laukku

Tyköistuvia mekkoja tulee käytettyä harmillisen vähän, vaikka nämä ovat niin kauniita ja tuntuvat hyvältä käytössä. Useimmiten tulee silti valittua kaapista kellottuvia, a- linjaisia tai täyskellohameita, vaikka kynähameitakin olisi paljon. Tämän voisi tietoisesti muuttaa omassa pukeutumisessaan ja ihan ajatuksen kanssa aloittaa asujen koostamisen kynähameiden ja tyköistuvien mekkojen ympärille. Ihan sillä, että kaikille vaatteille tulisi käyttöä mahdollisimman monipuolisesti. 

En tiedä teistä, mutta ainakin minulla vaatteiden käyttö menee kausittain ja nyt viime aikoina kellottuvat ja kellohameet ovat olleet kaikkein eniten käytössä. Tulisi myös monimuotoisuutta enemmän näihin asukuviinkin, haha! 

Armeijanvihrea-mekko-hihoillaMinna-Parikan-korkokengatPitkat-hiukset-kampausMarimekko-Alisa-laukku

Tässä kokonaisuudessa on ehdottomasti parasta naisellisuus ja värit. Ja tietenkin Minna Parikan kengät, nämä Pfeifferit ovat jatkuvasti käytössä vuoden ajasta riippumatta - todella hyvät jalassa, kauniit, eivätkä tule jokaisella vastaantulijalla vastaan. Nämä olisivat upeat myös pinkkinä, jos joskus sattuvat vastaan oikeassa koossa. Erinomaiset kengät ja ovat kestäneet jo vuosikausia viikottaista käyttöä eli laatu on enemmän kuin kohdillaan. 

Käytätkö sinä tämän tyyppisiä mekkoja arjessa tai juhlassa? Materiaalin puolesta tämä toimii hyvin arjessa, mutta eri tavalla asustamalla tämä näyttäisi hyvältä myös juhlavammassa tilanteessa tai illanvietossa. 

Paivan-asu-blogi

6 kommenttia:

 1. Ihana asu ja tulee niin keväiset fiilikset näistä kuvista kun lumi on alkanut sulaa! :) Tuo mekon sävy on kyllä todella kaunis, pitäisi itsellekin jokin tuon värinen hommata kun vaatekaappi on täynnä mustia mekkoja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Joo, sanoppa muuta - viime vuonna lumi alkoi sulaa jo maaliskuussa, kun taas nyt lunta on puoleen reiteen asti kauttaaltaan. :) Tää väri on kyllä ihana, eikä ole liian kirkas, jos on tottunut käyttämään mustia vaatteita. <3 Mie aikoinaan lähdin tummansinisestä liikkeelle ja sit alkoi tulla muitakin värejä vaatekaappiin. :)

   Poista
 2. Beautiful color!! Goes perfect with your hair.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much! This colour is one of my favorites, suits my tones well and looks good with my hair too. :) <3

   Poista
 3. Tuo mekko on todella kaunis ja sen väri sopii sinulle todella hyvin! Tyköistuvampia vaatteita täytyisi ehdottomasti käyttää enempi, olen vähän yrittänyt pakottaa itseäni siihen. Monesti sitä tulee verhouduttua todella löysiin ja muodot peittäviin vaatteisiin ja välillä on kausia kun tyköistuvat vaatteet ahdistaa omien kehoepävarmuuksien takia. Olen kuitenkin huomannut, että kun uskaltautuu laittamaan sen tyköistuvamman vaatteen päälle, sitä tulee jotenkin seksikkäämpi olo ja hetken totuttelun jälkeen ei kiinnitä enää huomiota siihen mikä kohta kehossa on ns. "viallinen" vaan sitä näkee itsensä taasen ihan uudessa valossa. Kyllä ne vaatteet vaan vaikuttaa ihmeellisen paljon myös omiin ajatuksiin omasta minästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Vihreä on yksi kauneimmista väreistä mitä on olemassa, varsinkin nämä murretun sävyiset vihreät ovat upeita. :) <3 Tyköistuvissa vaatteissa olo on kieltämättä itsevarmempi ja fiilis seksikkäämpi, usein väljät vaatteet hävittää vartalon muodot. Toisaalta jos yhtään on sellainen "turvonnut" fiilis, niin silloin tyköistuvat vaatteet ahdistaa. Samaistun kyllä näihin siun mietteisiin, vaatteet vaikuttavat todella paljon omaan fiilikseen ja siihen miten itsensä näkee. :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)