keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Testissä Femme Luxen naiselliset vaatteet

*Yhteistyössä Femme Luxe

Tämän yhteistyön kohdilla mietin pitkään, että lähdenkö tähän mukaan ja keskustelin asiasta läheisteni kanssa. Tavallaan koin tämän hieman ristiriitaisena, kun olen puhunut täällä blogissa paljon vastuullisesta muodista, kotimaisista tuotteista, vaatehuollosta ja kierrätyksestä, mutta tiedän kuitenkin varsin hyvin, ettei näihin ensimmäisiin asioihin panostaminen ole kaikille mahdollista. Olen tosin myös aiemmin tehnyt yhteistöitä myös muiden kuin kotimaisten firmojen kanssa, joten päätin antaa mahdollisuuden myös tälle yhteistyölle - varsinkin kun vaatteet ovat todella naisellisia tyyliltään! Tässä postauksessa siis jaan mietteitäni budjettiin sopivista ostoista ja testaamistani tuotteista,  jotka Femme Luxe lähetti minulle testattavaksi ja arvioitavaksi. Femme Luxen vaatteet valmistetaan Briteissä ja testiin valitsin kaksi ihanaa mekkoa, valkoisen bodyn ja mustan t- paidan.

Armeijanvihrea-mekko-hihoilla
*Kuvien aurinkolasit saatu blogin kautta. Kuva; Tanja Räty


Femme-Luxe-mekko-vartalonmyotainen
Kuva; Tanja Räty


Kuten Instagramissakin kerroin vähän aikaa sitten, niin kuusilapsisen perheen keskimmäisenä lapsena tiedostan hyvin sen, että kaikilla ei ole varaa valita vastuullisemmin tuotettuja vaatteita tai ostaa pelkästään kotimaisia tuotteita. Eihän minullakaan ihan kaikki vaatteet ole kotimaisia ja vastuullisesti tuotettuja - esimerkiksi tässä kymmenen viimeisimmän vuoden aikana kaappiin on tullut kirppislöytöjä, kierrätysmateriaaleista tehtyjä vaatteita, itsetehtyjä vaatteita, kavereiden kanssa vaihdettuja vaatteita ja myös joitain pikamuotiliikkeiden vaatteita. Viimeisimpänä tämä Mangon mekko. Kaapista löytyy myös hieman merkkivaatteita, paljon kenkiä edullisista kalliimpiin ja paljon itsetehtyjä takkeja. Aina ei ole varaa panostaa laatuun tai kotimaisuuteen, eikä varsinkaan eri elämäntilanteissa, kuten työttömänä, opiskelijana, kotiäitinä tai jos joku muu haastava tilanne tulee eteen.

Nuorena en itse hirveästi miettinyt vastuullisuusasioita, en lähellekään samalla tavalla kuin nykyään - ennen vaatteen hinta ja kauneus menivät etusijalle. Toki opiskelijana ei ollut varaakaan ostaa kalliimpia vaatteita, joten siihen piti panostaa mitä sai kirppikseltä, kaupoista tai mitä pystyi itse koulussa tai kotona ompelemaan. Mikäli ei pysty panostamaan vastuullisesti tuotettuihin, laadukkaisiin vaatteisiin, niin kannattaa siinä vaiheessa miettiä sitä, että mille on tarvetta tai mille tulee käyttöä? Onko vaate niin kaunis ja ihana, että käytät sen loppuun asti? Femme Luxen vaatteet ovat kyllä hyvännäköisiä ja valikoimasta löytyy myös kaksiosaisia Co-ord- asuja niin naiselliseen tyyliin, kuin myös rennompaan tyyliin.

Tykoistuva-mekko-armeijanvihreana
Kuva; Tanja Räty


Jo näillä asioilla voi ennalta ehkäistä sitä, ettei osta liikaa ja toisaalta sekin on jo yksi valinta minkä voi tehdä vastuullisempaa vaatekaappia pohtiessa, kun budjetti on pieni. Joskus pienellä budjetilla voi tehdä löytöjä ja samalla mahdollisuuksien mukaan panostaa niihin vastuullisempiin valintoihin säästämällä, mikäli se sopii budjettiin edes pienessä muodossa. Hutiostoja kannattaa kuitenkin välttää, panosti sitten arvokkaampaan tai halvempaan vaatteeseen. Kannattaa myös ehdottomasti katsoa kokotaulukkoa yrityksen sivuilla, ettei tule turhia palautuksia tai hutiostoja. Jos oman vartalon mittaaminen tuntuu hankalalta, niin Googlen kautta löytyy paljon vinkkejä ja kuvia mistä kohti mikäkin mitta otetaan. Voit myös pyytää kaverin avuksi mittaamiseen!

Femme-Luxe-mekko-ja-Marimekon-laukku
Kuva; Tanja Räty


Femme Luxe valmistaa kauniita vaatteita, jotka sopivat hyvin naiselliseen ja näyttävään tyyliin. Mekkojen materiaalit muistuttavat joissain vintage- vaatteissa käytettyä polyesteriä, mutta mekot ovat malliltaan kapeita ja hieman joustavia. Näissä ei ole vetoketjua takana eikä sivusaumassa, joten pukeminen ja päälle laittaminen vaatii hieman säätöä, vaikka kangas joustaakin ihan kohtuullisesti. Hihallisissa mekoissa vetoketjut ovat mukavuustekijä, sitä kaipaisin molempiin mekkoihin, ettei meikki tai kampaus mene päälle pukiessa homssuiseksi. Verkkokaupan kuvan mukaan mekko jättäisi hartiat näkyviin, mutta itselläni on sen verran leveämmät hartiat ja rintaakin löytyy, niin hartioita on hankala saada näkyviin. Mekon malli toimii toki näinkin, mutta kaunis se on myös off-shoulder- mallisena! Samankaltaisia hihoja löytyy myös korsettitoppien joukosta läpikuultavina ja kuviollisina.

Little-black-dress-Femme-Luxe-and-pink-smoke

Valkoinen body yhdellä olkaimella ja röyhelöillä on taas scubakangasta eli vähän kuin paksumpaa ja tiiviimpää trikoota, mutta ei yhtä paksua kuin harjattu college. Body on haaroista neppareilla napitettava ja joustavaa scubaneulosta eli body on helppo pukea päälle. Scubakangas on sen verran paksua, ettei tästä näy läpi ja rintsikoiden kanssa käyttäessä toisen olkaimen voi pujottaa rintsikan sisälle. Scubakankaaseen on tullut hieman karheutta hameiden vetoketjujen kohdalle, mutta muuten scubakangas on keskipaksuista neulosta - ei liian lirua, mutta ei myöskään paksuinta mahdollista. Femme Luxen bodyja löydät täältä Bodysuits- osastolta.

Femme-Luxe-leeloo-hame-10

Femme-Luxe-royhelotoppi-paivan-asussa

Asu-kukkahameella-ja-Femme-Luxe-paidalla
Kuva; Tanja Räty


Yves Saint Love- paita on ihana, tavallinen paita arkeen pienellä jujulla. Paita on viskoositrikoota eli se on lämmin, miellyttävä ja hengittävä päällä, mutta useiden pesujen mittaan viskoosi alkaa nukkaantua viskoosikuidulle ominaisesti. Paitaa olen käyttänyt todella paljon ja siinä alkaa näkyä nukkaa, joka ei tosin vielä mustassa paidassa häiritse. Nukkaa saa tarvittaessa siistittyä pois nukkaleikkurilla eli nypynpoistajalla tai muovireunaisella höylällä. Nukkaantumisesta huolimatta t-paita on paljon käytössä, tämä sopii niin moniin asuihin ja näyttää kivalta, että mustassa paidassa on jotain jujua joko tekstin, vetoketjun tai materiaalien yhdistämisen merkeissä.

Wetlook-hame-asussa
Kuva; Tanja Räty


Missään näistä vaatteista ei roikkunut viimeistelemättömiä lankoja nämä saadessani, eikä näiden kestävyydessä ole ollut mitään moitetta tähän mennessä tuota t-paidan nukkaantumista lukuunottamatta. Hinnat Femme Luxella ovat todella edulliset ja valikoimista löytyy muun muassa bodyja, korsettitoppeja ja tyköistuvia mekkoja. Budjettiratkaisuja, kun tsekkaa materiaalit, tarkistaa mitat ja katsoo kuvat tarkkaan. Vaatteet tulivat nopeasti perille, kuten yleensäkin Euroopasta ja Iso- Britanniasta tulevat paketit.

Toivottavasti teille lukijoille oli tästä tuotearviosta iloa - olen itse ainakin tykännyt vaatteista ja käyttänyt näitä useampaan otteeseen mustaa mekkoa lukuunottamatta. Musta mekkokin on nyt käytössä ja samanlainen on kuin tuo armeijanvihreä mekkokin. Mielenkiinto kyllä heräsi itsellä yritystä kohtaan, pitänee kysyä vielä taustoista tarkemmin.

Ihanaa keskiviikkoa teille! Mielenkiinnosta kysyn myös, että mikä sinulle merkitsee eniten vaatteiden ostossa? Onko se hinta, kotimaisuus, vastuullisuus, ulkonäkö, laatu vai joku muu? 

Femme-Luxe-fitted-dress-black

4 kommenttia:

 1. Paljon on tullut tilattua zalandolta, ja sen lisäksi ostettua jotain vero modasta, onlystä, cubuksesta, lidlistä ja vilastakin pari toppia. Ja hyviä kirppislöytöjäkin löytyy. Eli hirveästi en ole tosiaan näitä asioita miettinyt. Kierrätyksen kannalla olen kuitenkin. Saan halvemmalla kuin uutena, ja joku toinen pääsee eroon itselleen turhasta, ja myöskin hyvä kun itse olen joskus saanut annettua meiltä turhaksi jääneitä juttuja uuteen käyttöön :) Ei kuitenkaan ole ongelma ostaa kalliimmalla vaatetta/kenkiä jos ne oikeasti tarvitsee. Kalliiksi ajattelen yli 100 e hankintoja. Mulla tällaisia villahuppari ja yhdet kengät. Joku raja kuitenkin siinä kalliissakin. Tällä hetkellä vaatteita on kuitenkin sen verran ettei tarvitse miettiä uusien hankintaa, kun ei meinaa nykyisiäkään ehtiä käyttää kun ei paljoa missään käy paitsi kaupassa ja asioilla. Siistejä kotihousuja ja peruspaitoja tulee nyt pidettyä enimmäkseen tällä hetkellä. Jotain aion silti ommella jossain kohtaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mie muuten olen jostain syystä huomioinutkin, että siulla on Vero Modaa yms. vaatteita. :) Kierrätys on kyllä hyvä juttu ja itsekin pitäisi kiertää enemmän kirppareita, nettikirppiksiä tulee suosittua pääosin. Miulla kallis hinta riippuu tosi paljon siitä millainen se tuote on ja onko se suoraan minulle tehty vs. tehdasvalmisteinen vaate. Kotimainen vaate toki maksaa enemmän kuin halpamaissa tehty, mutta sen kyllä yleensä huomaa laadussa ja ompeleissa varsinkin! :) Myös muutamia brändejä on, jotka teetättävät vaatteita suomalaisomisteisessa tehtaassa, jossa arvot ovat todella hyvät ja näin saa hieman edullisemmin vaatteen myyntiin. Onneksi tilanne muuttuu jossain välissä ja pääsee sit liikkumaan paremmin! Täällä kans odotellaan tilanteen muuttumista, vaikka toki yleensä joka päivä tulee pukeuduttua omalla tyylillä normaalisti, kun fiilis on parempi kunnon vaatteissa ja välillä meikissäkin. :)

   Poista
 2. Kävin nopeesti vilkaisemassa noita sivuja ja siellähän olis vaikka mitä kivoja vaatteita myös mullekin ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ois! <3 :) Femme Luxella on tosi hyvä valikoima ja kun matskut + mitat katsoo, niin tulee oikeaa kokoa ja kestävää. :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)