torstai 16. huhtikuuta 2020

Keittiöremontin viimeistelyä ja päivän asu

Hiphei ja terkut juuri maalatusta keittiöstä! Viime syksynä keittiöremontti jäi viimeistelemättä, kun ei sattuneesta syystä ollut fiilistä ja inspiraatiota enää remonttiin. Päänvaivaa aiheutti myös seinien maalinsävy, koska edellinen kuultava valkoinen oli edellisten omistajien valitsema ja näin ollen meillä ei ollut mitään hajua, että mikä kuudesta tai enemmästä kuultavasta valkoisesta se on. Pastellisävy olisi ollut ihana keittiöön, sellainen minttu, mutta silloin olisi pitänyt maalata myös tiiliuuni eri väriseksi. Päädyttiin siis peittovalkoiseen maaliin, sillä mieheni tykkää tiiliuunin väristä ja onhan valkoinen väri seinissä muutenkin ajaton, helposti sisustettava sävy. Katto on alkuperäinen, tummaa puuta ja hirttä, joten ehkä valkoiset seinät tuovat vähän valoa enemmän huoneeseen.

Kevat-tyyli-blogiin
*Kuvan toppi on blogin kautta saatu. 


Keittio-tummalla-katolla-makkarin-ovelta

Samaan syssyyn tehtiin kellarinluukku valmiiksi eli vaalea tammi- kuvioista metallilistaa ympärille ja takorautaiset sirot renkaat laitettiin luukun sivuille. Sopii hyvin korkkilankun sävyyn ja saadaan nyt paremmin kellarikin käyttöön, kun luukun saa helpommin auki. Listan kanssa itselläni oli mielessä toinen metallinen lista, mutta tämä vaalea tammi- lista on samansävyinen kuin lattiakin, ihanan huomaamaton ja siisti. Sisustuksen kanssa on vähän miettimistä, sillä jääkaappihan meillä jää vapaasti seisovaksi ja vielä on kysymysmerkkinä kaappien kohtalo.

Kellarinluukku-listat-valkoinen-tammi-ja-korkkilankku

Verhot todennäköisesti muuttuvat ja vaihtuvat, ruokapöytä on tilattu aikaa sitten ja tänään tehdään vielä kulmakaappia hyödyntäen entisen keittiön osia. Kulmakaappiin en halua missään nimessä sitä taitteelle menevää ovea millainen siinä ennen oli, vaan haluan oven tilalle kauniin verhon 50- luvun tyyliin, sellaisen missä on ihan kuin vesiväreillä tehty printti. Kangas löytyikin jo saksalaisesta tukusta!

Kierrätyspistettä olen myös miettinyt, mutta sitä pitää vielä miettiä - meillä kierrätetään kaikki minkä pystyy ja tähän mennessä ollaan käytetty mm. paperikasseja ja suorakulmaisia sankkoja lajittelussa. Kierrätyspiste ulkona olisi ihana jossain kuistin lähellä, mutta täällä maalla on niin paljon hiiriä sun muita eläimiä, että pitäisi melkein olla ihan umpinaiset, hyvin kiinni pysyvät sankot tai vastaavat. Kauempana talosta ei varmaan haittaisi, mutta en usko, että joka kerta viitsii kauemmas pihalle mennä viemään kierrätettäviä... Ainakaan talvella pimeällä ja pakkasella. Kuten sanoin, pohdintaan tämä - jos teillä lukijoilla on jotain ajatuksia, ideoita tai loistava ratkaisu kierrätykseen niin saa jakaa meillekin! :)

Keittioremontti-kohta-valmis-1959-talo

Musta-kromi-jenkkikaappi-Point

Loisteputkivalo lähti pois ja mies siirsi lamppuja sun muuta uusille paikoilleen, jotka ovat käytännöllisempiä. Vielä pitäisi laittaa kissoille ikkunalauta keittiön ikkunalle ja päättää taulujen paikat. En ole vielä kyllä varma tuosta jääkaapin sijainnistakaan, sillä se voisi sen uuden pyöreän pöydän kanssa toimia paremmin toisella seinällä, mutta sitä pitää vielä hetki pohtia. Jenkkikaappi on ollut kyllä todella näppärä, ruokahävikkiä tulee huomattavasti vähemmän ja lapsikin yltää käyttämään koko kaappia. Meillähän on kodinhoitohuoneessa arkkupakastin, koska meillä syödään paljon marjoja ja juodaan mieheni äidin tekemiä mehuja, joten pakastetilaa tarvitsee enemmän kuin tuon jääkaapin yläosan verran. Arkkupakkasesta lapsi ei tosin vielä yllä kunnolla ottaa mitään, mutta jenkkikaapista saa otettua itse.

Keittiotasot-ja-kaapit-remontti
Kuvaa jouduin laittamaan aika vaaleaksi, mutta vanhat kaapit ovat lähes samaa sävyä kuin lattia, hieman lämpimämmän sävyiset kun ovat olleet sieltä 1995- vuodesta asti paikoillaan. 


Tiskiallas meillä siirtyi hellan vierestä lähemmäs alkuperäistä paikkaansa, keittiön nurkkaan. Vanhassa keittiössä ärsytti eniten se, että tiskiallas oli lähes kiinni hellassa eli pelkästään kapusta mahtui tiskialtaan ja hellan väliin. Laskutilaa ei siis ollut hellan vieressä ollenkaan ja se oli todella ärsyttävää esimerkiksi lettuja paistaessa tai lasagnea valmistellessa. Tiskialtaan siirto piti tehdä hieman suunnitellusta poiketen, sillä emme olleet ajatelleet nurkkaan jäävän hukkatilan ja yläkaapin käytön kannalta - alkuperäisen suunnitelman mukaan tehdessä meistä kumpikaan ei olisi yltänyt kunnolla kulmakaappiin, joten suunnitelmaa muutettiin hieman kun mallailtiin altaan kanssa pöytätasoa. Nyt molemmin puolin tiskiallasta ja hellan vierestä löytyy laskutilaa, joka on aivan loistava juttu! Ja meistä molemmat yltää myös kulmakaappiin hyvin. Tiskikone siirtyi myös järkevämmälle paikalle, josta puhtaat tiskit saadaan nostettua suoraan yläpuolelle kaappiin ilman ylimääräisiä kiertämisiä tai kääntymisiä.

Keittio-makkarin-ovelta-pain

Asu-yksiolkaimisella-paidalla-ja-nahkahameella

Kuten osa saattaakin huomata tai muistaa, niin tästä keittiöstä lähti aika paljon kaappitilaa - esimerkiksi työkalukaappi on nyt kodinhoitohuoneessa keittiön sijaan ja vitriinikaappeihin sekä arkkuun mahtuu keittiövälineet hyvin. Tässä oli myös aiemmin lipasto, mutta se siirtyi pois hankaluutensa takia. Lattiatilaa jäi huomattavasti enemmän näkyviin ja huone on kokonaisuudessaan paljon avarampi kuin ennen. Paljon tässä on kyllä oppinut, että mitä kaikkea ottaa huomioon remontoidessa - erityisesti keittiön osalta! Hankala oli saada mahtumaan kaikkea kuviin, mutta josko näistä vähän osviittaa saisi.

Osa tavaroista etsii vielä paikkaansa, kuten kuvista näkyy eli hieman saa järkevöittää kaappien järjestystä. Alemman nurkkakaapin hyllyt pitää asentaa seuraavaksi, jonka jälkeen pöytätason alapuolelle laitetaan pienet vaijerit, joihin saadaan haluamani verho laitettua "oveksi".

Musta-suuri-arkku

Uudessa-keittiossa-kissan-kanssa

4 kommenttia:

 1. Tuo lattia on kyllä ihana! Mie kokeilisin noita kahta valkoista kaappia vierekkäin tuonne uunin puoleiselle ikkunaseinälle ja jääkaappia sitten kulmittain sinne toiseen nurkkaan. Meinasin ehdottaa tätä jo viimeksi käydessäni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Tuo korkkilankku oli kyllä tosi hyvä valinta - näyttää hyvältä, on joustava ja lämmin jalalle, helppo putsata eikä kolise niinkuin laminaatti. 😍 Joo, ne kaapit itseasiassa oli ennen vierekkäin tuossa ikkunan viereisellä seinällä! Voi olla, että vielä siirretään kaappeja täällä ja tuo jääkaappi kulmittain voisi toimia tosi hyvin sen pyöreän pöydän kanssa. 😊Kiitos vinkistä! 😘

   Poista
 2. kiva nähdä kuvia teidän keittiöistä :) sisustusaiheiset postaukset on aina mielenkiintoisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Sisustusaiheiset postaukset ovat kyllä mielenkiintoisia, vaikka näitä ei kovin usein tule tehtyäkään. ^^

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)