maanantai 6. huhtikuuta 2020

15 kysymystä hiuksista - blogihaaste // Lempituotteeni hiustenhoitoon

*Osa tuotteista on saatu blogin kautta, osa ostettu itse edellisen loputtua. Postauksessa on suosikkituotteisiini vievät mainoslinkit, jotka tunnistat tuttuun tapaan kahdesta (**) tähdestä. 

Moni on pyytänyt minulta vinkkejä pitkien hiusten hoitamiseen ja tämä blogeissa kiertänyt hiushaaste tuli sopivaan saumaan. Tässä siis lempituotteeni, tottumukseni hiustenpesuun ja tuotteita, joita meillä käyttää koko perhe. Myös kasvivärjäyksestä on tullut todella paljon kyselyitä sähköpostilla ja Instagramissa, itse käyn värjäämässä hiuksia Joensuun ekokampaamossa Eco Beauty Hairilla ja välillä värjään itse kotona Radicon viininpunaisella kasvivärillä. Kasvivärjäykseen liittyvistä asioista ja vinkeistä voit lukea näistä postauksista;

Hemmottelua hiuksille ja päänahalle
Hiusten kasvivärjäys kotona - ohjeet!
Eco Beauty Hair - lämminhenkinen ekokampaamo
Kokemuksia John Mastersin tuotteista - Hiusten pörröisyyden taltuttajat

Ja sitten haasteen pariin!


1. Hiustyyppi?

Paksu, karheahko.

Talvityyli-maaliskuu-2020
Kuvat minusta; Tanja Räty // aurinkolasit saatu blogin kautta. 


Asu-pinkilla-takilla-ja-korilaukulla-18


2. Missä käyt kampaajalla? Kuinka usein?

Eco Beauty Hairilla, viime vuonna kävin kolmesti - kerran värjäyttämässä, kerran leikkauttamassa ja kerran kampausyhteistyön tiimoilta. Joensuussa olen käynyt muutamassa eri paikassa, mutta suosittelen ehdottomasti Eco Beauty Hairia, sillä sen kampaamon asiakas olen ollut kaikkein pisimpään. Hiuksia olen värjännyt jo vuosia kasviväreillä, joten käyn aina ekokampaajalla ja Eco Beauty Hair on paras - väristä tulee todella hyvä ja leikkaukset onnistuvat aina. Hiusten kunto on parantunut huomattavasti ja kasvivärinä punainen haalistuu kauniimmin kuin kaupan väreillä värjätty punainen, eli värjäysväliä saa helposti pidennettyä.

John-Masters-Organics-hiusoljy


3. Mitä hiuksillesi tehtiin viimeksi kampaajalla?

Tehtiin ihana kiharakampaus yhteistyönä, tässäpä kuva! Seuraavaksi varmaan leikataan ja värjätään, alkaa juurikasvua olla siihen malliin, kun hiukset on värjätty viimeksi marraskuussa. Viimeisimmällä kotivärjäyksellä sain nimittäin vahingossa vähän ruskeammat hiukset (en enää muista mitä tein eri tavalla), mutta Eco Beauty Hairilla väri saatiin korjattua punaisemmaksi, huhhuh.

Kukkakampaus_pitkilla_hiuksilla


4. Tukkajumalasi?

Eva Longoria Täydellisissä Naisissa - väri on ihana, pitkissä hiuksissa kiharat näyttävät upeilta ja muutenkin hiukset ovat niin hyvässä kunnossa.

5. Suosikkikampaus?

Korkea ponnari tai sotkunuttura.

Cattier-paris-shampoo-kuiville-hiuksille
Cattierin shampoista tämä kuiville hiuksille tarkoitettu shampoo on paras, mutta alla olevaa vihreässä putelissa olevaa shampoota käytän ns. syväpuhdistamaan hiuksia esimerkiksi ennen värjäämistä tai jos olen joutunut käyttämään jostain syystä vaikkapa normaalia hiuslakkaa tai muita ei-luonnonkosmetiikkaa- olevia tuotteita hiuksiin. 


Cattier_paris_shampoot-3


6. Kuinka usein peset hiukset – aamulla vai illalla?

Kahden - kolmen päivän välein. Jos on treeniä useampana päivänä, niin silloin useammin. Illalla, en varmasti pese aamulla ennen päivän touhuja - hiusten kuivamisessa kestää ja föönaamisessa kestää ikuisuus, jonka lisäksi se kuluttaa hiuksia.

7. Vakio hätäkampaus?

Korkea sotkunuttura.


Cattier-Paris-hiusnaamio
Tämä hiusnaamio on huippu - neljäs purkki loppumassa! 


8. Millaisia hiustuotteita käytät – uusin lemppari ja ikisuosikki?

Luonnonkosmetiikkaa, joista itseasiassa suurin osa sopii myös Curly Girl- metodiin käytettäväksi - eniten käytän hiustenhoitoon Cattier Parisia, John Masterssia ja Laveraa. Cattier Parisin hiusnaamio on ikisuosikki, samoin ihanan tuoksuinen kuivaöljy. Cattierin hiusnaamiota taitaa olla jo neljäs purkki menossa. John Mastersilta ikisuosikki on pörröisyyttä taltuttava hiusöljy! Tällä hiusöljyllä saimme myös pikkusiskoni luonnonkiharat hallintaan ja Cattierin koko perheen hiustenselvityssuihketta käytän omiin, sekä lapsen hiuksiin - on muuten parempi kuin se lasten muumi- selvityssuihke, jota käytin joskus vuosikausia sitten ennen luonnonkosmetiikkaa. Tämä sopii niin omille karheahkoille ja paksuille hiuksille, mutta myös meidän pojan hennoille hiuksille. Molempien hiusten harjaamiseen käytetään Tangle Teezereita, olemme käyttäneet jo vuosikausia. Näitä tuotteita ostan siis aina uuden edellisen loppuessa, testattu on ja hyviksi todettu! Tässä vielä suorat linkit tuotteisiin;

**Cattier Paris hiusnaamio // Cattier Parisin shampoo kuiville hiuksille ja syväpuhdistukseen/ rasvoittuville hiuksille // Cattier kuivaöljy // John Masters Organics Defrizzer- öljy pörröisille hiuksille

Goldwellin kiharrusneste näyttää uudistuneen tai poistuneen valikoimista, mutta hakusanoilla kiharaneste, kiharaseerumi tai kiharrusneste löytyy vastaavaan tarkoitukseen tuotteita. Cattierin hiusten selvityssuihkeen löydät täältä maahantuojan sivuilta. John Mastersin hiusöljyä saa myös Joensuun Eco Beauty Hairin kivijalkaliikkeestä.

Cattier-Paris-oljy-hiuksille

John-Masters-Hiusoljy

Kiharrusneste-Goldwell-ja-Remingtonin-kiharrussauva

Laveralla on myös hyviä hiustuotteita ja niitä saa kaupungin marketeista ostettua, jos ei pääse erikoisliikkeeseen tai ehdi tilata netistä. Goldwellin lämpösuojallinen kiharrusneste on paras tuote pitkille hiuksille, sillä kiharat säilyvät myös seuraavaan päivään, kun taas muilla tuotteilla kiharat suoristuvat saman päivän aikana. Tämän Goldwellin kiharrusnesteen löysin hääkampaukseni tehneen kampaajan kautta, joka oli ensimmäinen kampaaja, joka sai kiharat kestämään minulla koko päivän hyvinä - sitä aiemmin minä ja moni muu yritti, mutta hiukset ovat sen verran paksut ja painavat, että kiharat suoristuivat aina samana päivänä ennen iltaa.

Lapsen-hiukset

Cattier-paris-takkujen-selvityssuihke


9. Mikä hiustuote ei nappaa?

Hiusgeeli tai mousse. Kumpaakaan ei tarvitse lähes koskaan, geeli tuntuu niljakkaalta ja mousset eivät yleensä tuoksu hyvälle.


Kiharrusneste-kestavat-kiharat


10. Jäätävin hiuslookkisi?

Ylä- asteelle mennessä halusin räväyttää ja leikkauttaa punaiset lyhyet hiukset, mutta olisin halunnut perua koko jutun siinä vaiheessa, kun äiti oli leikannut minulle otsatukan ja se näyttikin kivalta pitkien hiusten kanssa. Hän sitten leikkasi hiukset kuitenkin lyhyemmäksi, kun olin sitä aiemmin pyytänyt ja kaduin sitä välittömästi eli aloin kasvattaa pitkiä hiuksia samantien takaisin. Viisi vuotta meni, että hiukset olivat taas alaselkään asti, enkä varmasti tee samaa virhettä enää toiste.


11. Syötkö ravinnelisää hiuksille?

En? Normaali ruokavalio riittää ja hiukset kasvavat muutenkin todella nopeasti, niin koen hiusten ravintolisät turhiksi.


12. Käytätkö/oletko joskus käyttänyt hiuslisäkkeitä?

Hmm. Otin Sloveniassa vaihdossa ollessani muutaman oranssin ja sähkönsinisen sinettiraidan hiuksiin, mutta muuten en ole käyttänyt hiuslisäkkeitä satunnaista klipsiotsiksen ja kuiturastojen käyttöä lukuunottamatta. Voisin muutaman sinettiraidan ottaa tehosteeksi, mutta muuten en hiuslisäkkeitä halua käyttää tai ottaa.

Talvimuoti-2020-kasvokuva


13. Hiuskatastrofi?

Katso kohta 10, tuo on varmaan pahin ikinä. Vaalentanut olen kerran aikuisiällä mustasta ja päädyin värjäämään hiukset punaiseksi, mutta en näe sitä katastrofaalisena, sillä sen sai korjattua aika paljon nopeammin kuin viidessä vuodessa. Kerran choker-kaulakoruni jäi hiuksiin kiinni niin, että se piti leikata irti, mutta onneksi lyhyemmän kohdan sai piilotettua aika iisisti muiden hiusten joukkoon.


14. Millä suoristat ja/tai kiharrat?

Remingtonin Pearl Wandilla - vastaavia saa mm. Prismasta, Gigantista ja muista vastaavista liikkeistä. Pearl Wand on ollut todella hyvä, en näe syytä vaihtaa, sillä puikkokihartimella saa joko tiheämmät kiharat tai sitten loivemmat kiharat. En ole koskaan omistanut suoristusrautaa, en koe tarvitsevani sellaista. Joskus olen tehnyt myös foliokiharat, mutta näin pitkissä hiuksissa niihin tarvitaan aika paljon aikaa.


15. Hiusvinkki?

Lämpökäsittele hiuksia mahdollisimman vähän, älä pese hiuksia joka päivä (hiukset tottuvat sekä jatkuvaan pesuun, että harvempaan pesuun) ja valitse oikeat tuotteet hiuksille. Kemikaaleista siirtyessä luonnonmukaisiin hiustuotteisiin kannattaa syväpuhdistaa hiukset alussa pari kertaa + muutaman viikon välein, jonka jälkeen ei tarvitse syväpuhdistaa hiuksia välttämättä enää ollenkaan kuin pelkästään värjäyksen yhteydessä jos silloinkaan. Lisää luonnonkosmetiikan hoitoaine, kun olet puristanut liiat vedet pois hiuksista, että se vaikuttaa paremmin. :) Hyödynnä hiusnaamioita ja hiusöljyjä, ne hemmottelevat ja tekevät paksuistakin hiuksista silkkisen sileät!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)