perjantai 24. huhtikuuta 2020

29 kysymystä ja asukokonaisuus itsetehdyillä vaatteilla

Heips! Täällä ollaan taas blogin parissa, viikko meni todella nopeasti. Saimme remonttia eteenpäin, löysin tukusta kankaan ja ostin kympillä suuren peilin kylpyammeen yläpuolelle. Muuten aika on mennyt perheen kanssa, töissä ja somehommissa, ei sen ihmeempää. Törmäsin Sara Ticklen blogissa tälläiseen haasteeseen, jossa vastataan 29 kysymykseen liittyen haaveisiin, työhön ja perusjuttuihin. Näitä oli itseasiassa tosi kiva miettiä, sillä itsellä tuntuu, että tällä hetkellä ei ole aivan niin selvät sävelet tulevaisuuden suhteen kuin aiemmin, vaan kaipaan hieman haastetta ja olen pohdiskellut työhön, opintoihin ja muihin itsensä kehittämiseen liittyviä asioita enemmän.

Paivan-asu-kuvakokeilu

Vaatteet - Rokita
Korkokengät - Minna Parikka
Laukku - Cobblerina
Kaulakoru - Kalevala Koru

Kuvat; Kukkamaaria K.


Juuka-Asukuvat-mustalla-hameella-5


Paivan-asu-petroolinsinisella-hupparilla


Minna-Parikan-korkkarit


1. Kokonimi ja mistä se tulee?

Koko nimeni ei kuulu someen, kutsumanimeni on Milla ja minulla on kolme nimeä. Saatan vaihtaa keskimmäisen nimen. Sukunimen vaihdoin naimisiin mennessä, sillä halusin että meillä kolmella on sama sukunimi ja meille molemmille oli ihan sama kumman sukunimi koko perheellä on. Isä päätti nimeni aikoinaan, äidillä oli ollut viimeinen sana kahden ensimmäisen lapsen nimien kohdalla. Äitini mietti Milja Emiliaa nimekseni, mutta kumpikaan nimistä ei tullut nimeeni.


2. Pituus

166 cm.


3. Mitä katson tv:stä juuri nyt?

Emme katso telkkaria, vaan Netflixiä ja Viaplayta. Tällä hetkellä katson Toy Boy-, Seal Team- ja Riverdale- sarjoja.


4. Julkkisihastus?

Orlando Bloom.


5. Haaveeni

Toivoisin, että asiat ohjautuisivat uomiinsa ja omalla kohdallani stressi helpottaisi, sekä univaikeudet korjaantuisivat. Työhön ja sosiaaliseen mediaan liittyviä haaveita minulla on myös, mutta ehkäpä niitä voi avata myöhemmin enemmän. 


Paivan-asu-hupparilla


Asukuvat-itsetehdyt-vaatteet


6. Puhelimen taustakuva?

Kuva pojastamme, kun oltiin ulkoilemassa.


7. Pisin parisuhde?

Nykyinen parisuhde, olemme olleet yhdeksän vuotta yhdessä - edelliset parisuhteet kestivät vuodesta viiteen vuoteen ennen kuin laitoin poikki.


8. Silmien ja hiusten väri?

Vihreät silmät ja vaaleahkot hiukset, olisiko sellainen tuhkanvaalea tai vaaleahko ruskea lähin sävy. Värjään punaiseksi ja pyrin pitämään värjäysväliä pidempänä kuin mustien hiusten kanssa.9. Lempiruoka

Lasagne ja Coca- Colalla marinoitu kassler. Ainoa missä limppari on kohdillaan!


Juuka-Asukuvat-potretti

Juuka-Asukuvat-itsetehdyilla-vaatteilla


10. Lempilaulaja/-bändi?

Varmaan The 69 Eyes, Ghost, Stone Sour tai Nirvana.


11. Lempielokuva?

American Sniper.


12. Surullisin biisi, jonka tiedät?

Cranberries - Zombie. Mielettömän koskettava ja biisillä on tarina taustalla.


13. Ensisuudelma?

Noin eskari- ikäisenä silloisen parhaan ystävän kanssa, isompana "poikaystävän" kanssa noin 11-12 vuotiaana lapsuudenkodin kuistilla.


14. Oletko koskaan menettänyt ketään?

Kyllä, kavereita ja toisen vanhemman. Isän menettäminen koskee kaikkein eniten ja koskee varmasti pitkään. Isän puolen isovanhemmat menetin lapsena, eikä minulla ole hirveästi muistikuvia kummastakaan - muutamia tiettyjä päiviä muistan.

Cobblerina-rusettilaukku-minttu


Minna-Parikka-Mint-leo-Pfeiffer

15. Horoskooppimerkki?

Vaaka.

16. Paras juttu ikinä?

Hmm. Tähän tuli mieleen yksi muisto, mutta kyllä se kuitenkin taitaa olla oma perhe, joka on se paras juttu ikinä. Saan olla minä hyvine ja huonoine puolineni, kuten muutkin perheessä. Aina saa tukea, läheisyyttä, naurua, haleja, huumoria ja kaikkea, kun niitä tarvitsee!


17. Surkein juttu ikinä?

Lempinuudeleitani alettiin valmistamaan samalla linjastolla äyriäisten kanssa, ihan kuin ei olisi jo tarpeeksi sellaisia nuudeleita ja pastaa mitä minä ja muut allergiset eivät voi syödä. Buu, tämä on ihan typerä homma kun joka paikkaan pitää tunkea joko piilokalaa tai äyriäisiä nuudeleista ja kastikkeista (!!!) lähtien. Eli edessä on vehnänuudeliton elämä tai sitten pitää opetella itse tekemään nuudeleita kotona. Ärsyttävää.


18. Kuinka monta lasta haluan?

Aiemmin yhden, sitten olisi mennyt kaksikin lasta ja nyt yksi on ehdoton maksimi, ellei jommalle kummalle meistä tulisi vauvakuumetta jostain syystä. Se, miten monta lasta kukin haluaa, ei ole oikea määre vaan ennemminkin pitäisi kysyä, montako lasta voit saada ja monelleko lapselle voit tarjota elämän, jossa ei tarvitse koko ajan elää riskirajalla ja miettien miten pärjätä tai saada arki toimimaan. Jokainen lapsi ansaitsee huomiota, normaalin toimeentulon/ ruokavalion ja sen, että vanhempi on läsnä niin paljon kuin mahdollista. Lapsille tulisi tarjota myös turvalliset puitteet ilman väkivallan uhkaa tai vastaavaa, mutta on surullista nähdä miten ihmiset sokaistuvat sille mikä on ok ja mikä ei todellakaan ole ok.


19. Lempilaji?

Tanssi ja moottoripyöräily. Olen harrastanut tanssia 15- vuotiaasta lähtien kun muutin Joensuuhun, sillä kotipaikkakunnalla ei ollut mahdollisuutta harrastaa niin monipuolisesti. Harrastin aiemmin yleisurheilua, erityisesti pitkän matkan juoksua ja maastojuoksua. Soitin myös kitaraa ja maalasin. Nyt vapaa- aika menee moottoripyöräillessä, kirjoittaessa, kuvatessa ja tanssin parissa.

Itsetehdyt-vaatteet-huppari


Cobblerinan-rusettilaukku

20. Suurin pelko?

Yksi asia, mistä näen unia silloin tällöin, mutta en halua siitä kertoa, ettei se muutu todeksi. Muuten pelkään muurahaisia, hevosia ja yöperhosia.


21. Epäsuosittu mielipide?

Varmaan näin nykyisessä somekulttuurissa se, että käytän nahkaa ja pidän nahasta materiaalina. Hyvä ja kestävä materiaali, joka kestää oikealla hoidolla vuosikymmeniä ja jota voi myös korjata tarvittaessa. Tekonahan kohdalla kannattaisi miettiä kestävyyttä, jonka lisäksi muovipohjaisen keinonahkan sijaan voisi käyttää esimerkiksi ananaksen lehdistä valmistettua nahkaa tai muuta materiaalia, joka ei ole ympäristölle niin haitallinen. Niin pitkään kuin ihmiset syövät lihaa ja pitävät eläinkantoja täällä Suomessakin kurissa, niin tulee myös nahkaa, joka kannattaa käyttää hyödyksi pois heittämisen sijaan. Minua ärsyttää se, että helposti tuomitaan nahan käyttöä ja eri ruokavalioita, kun samaan aikaan kerskakulutetaan muovia, lennetään vähän väliä kaukomaihin ja ummistetaan silmät siltä, että muovi kulkeutuu luonnossa tosi helposti, vedestä löytyy mikromuoveja ja eläimet tukehtuvat syödessään muovia... Yhden henkilön ei tarvitse kaikkea tehdä, eikä niin voi vaatia, mutta on hyvä tiedostaa omien arvojen, oman käyttäytymisensä syyt ja tehdä edes jotain, joka sopii omaan arkeen hyvin.

Eikä sekään ole kenenkään etu, että pikamuoti ei kestä ja joudut ostelemaan joka kaudelle uudet kengät, takin tai muun, koska edellinen on laadultaan niin huono, ettei sitä voi korjata ilman suurien palojen vaihtamista. Minulle on tärkeintä, että vaate kestää, se on hyvä päällä ja se, että se on luonnonmateriaalia - muilla voi ja saa tietenkin olla eri arvot, mutta hyvä olisi tunnistaa se mikä itselleen on kaikkein tärkein arvo, miksi ja mistä voit joustaa. Tästä kuitenkin myöhemmin enemmän omassa postauksessaan!


22. Syntymäkaupunki?

Juuka. Meinasin syntyä ambulanssiin ja Joensuun keskussairaalassa synnyin loppujen lopuksi. Katsottiin vasta vähän aikaa sitten synnyinkodissa kastekynttilöitä, joissa näkyy päivämäärät ja kaikki - synnyin keskosena syyskuussa ja minut kastettiin vasta joulukuussa. Muut sisarukset kastettiin nopeasti syntymän jälkeen.

Juuka-Asukuvat-mustalla-hameella-15


23. Mikä inspiroi juuri nyt?

Valokuvaus ja erilaiset kokeilut valokuvaamisen parissa, esimerkiksi savukranaattien käyttö, teemameikit, varjoilla ja peileillä leikkiminen. Näissä kuvissa pikkusiskoni käytti irtonaisia männynoksia tuomaan sumuista ja vihertävää efektiä näihin kuviin. TikTok on myös inspiroinut todella paljon, siellä on paljon vinkkejä valokuvaamiseen ja myös tyylivinkkejä. Materiaaleista pitsi, mesh ja nahka inspiroivat tällä hetkellä!


24. Addiktio?

Kahvi. Opin juomaan kahvia vasta 15-16- vuotiaana, mutta se on tärkeä osa arkea nykyään. Americano tummapaahtoisena on kaikkein paras!


25. Mitä odotat?

Kesää ja sitä, että surun kanssa helpottaa. Sitä, että tilanne normalisoituisi maailmalla ja Suomessa. Toivon pääseväni sinne Kuopiorockiin, vaikka se on todella epävarmaa tällä hetkellä. Muutamia yhteistöitä jouduttiin siirtämään Koronan takia loppukesään ja syksyyn, joten odotan niiden toteuttamista myös.


26. Unelmaduuni?

Tavallaan teen tällä hetkellä unelmaduuniani, mutta haluaisin kehittää sitä eteenpäin tai tehdä jotain uutta samalla alalla. Haluan aina kehittyä lisää ja lisää, jonka takia olen miettinyt millä tavalla voisi kehittyä ja voisiko somepuolta sekä omaa työtä yhdistää entistä enemmän menestyksekkäästi? Muutamia ajatuksia ja ideoita minulla jo onkin, mutta niistä en tässä vaiheessa kerro tarkemmin, ettei kukaan nyysi ideoitani. Tästä pitäisi keskustella mieheni ja ystävieni kanssa, voisi pallotella ideoita ja saada vähän erilaista näkökulmaa. Omassa työssäni on toki myös huonoja puolia hyvien lisäksi, mutta kaikessahan on - se on elämää. Onneksi nyt on ihania projekteja työn alla ja pääsee tekemään erikoisempia, toiminnallisia hääpukuja ja muita vaatteita! Aika siistiä on myös se, että minulla on työn alla vaatteita Tampereen suunnille, Espooseen ja Kuopioon - ei pelkästään tänne Pohjois- Karjalan alueelle.


Paivan-asu-kengat

Juuka-Asukuvat-mustalla-hameella-ja-hupparilla


27. Harrastukset?

Moottoripyöräily, itämainen vatsatanssi ja Bollywood- tanssi. Näistä tosin Koronaviruksen takia tanssitunnit peruttiin ja moottoripyörä pitäisi hakea kotiin, mutta täällä sataa taas lunta, joten se saa odottaa vielä hetken. Baletti on tauolla tällä hetkellä, mutta toisaalta haluaisin panostaa enemmän tähän tanssipuoleen, niin saa nähdä mitkä kurssit otan syksyllä. Tykkään myös lukea, liikkua luonnossa ja suunnitella vaatteita!


Juuka-Asukuvat-tyyliblogiin


28. Biisi, jota kuuntelen tällä hetkellä?

Tällä hetkellä ei ole musiikkia taustalla, kun lapsi katsoo vieressä Minecraft- videota, mutta normaalisti kuunnellaan meidän soittolistaa Spotifysta. Listalla on parhaimmat kappaleet muun muassa Stone Sourilta, Sparzanzalta, Ill Ninolta, Nirvanalta, Ghostilta ja The Curelta.


29. Milloin olet viimeksi itkenyt?

Tänään, isän viimeiset päivät, hetket ja sanat pyörivät edelleen mielessä, ne tuovat aina tunteet pintaan. Joitain muistoja on myös pulpunnut menneisyydestä, mieleen tulee välillä sellaisiakin muistoja mitä ei ole aiemmin tiedostanut samalla tavalla. Aika korjaa ja jossain välissä alkaa helpottaa enemmän, kun asiaa saa käsiteltyä eteenpäin.

Mukavaa viikonloppua teille!

8 kommenttia:

 1. Olipas kivoja kysymyksiä :) tälläisen haasteen voisi itsekkin joskus kirjoitella ja vastailla kysymyksiin ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Spireida! <3 Tää haaste oli kyllä tosi kiva, kannattaa tehdä! ^^

   Poista
 2. Tykkään näistä kuvista tosi paljon, ihanat sävyt ja valaistus! Jaksaisipa taas mennä ottamaan ulkokuvia itsekin.
  Juttuja ja mielipiteitä oli myös mielenkiintoista lukea :) Toivottavasti saat tarpeeksi levättyä ja rentouduttua lapsiarjen ja ajatusten keskellä ♥
  Itse odotan melkeinpä että 2021 alkaisi jo.. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaa, ihana kuulla - nää kuvat ovat yksiä suosikkejani, jotenkin ihana sävy näissä ja tuo vihreä tuo sitä jotain näihin kuviin. <3 <3 Harvoin tulee kyllä mielipiteitä nykyään jaettua täällä, niin monet pahoittavat mielensä ihan pienestäkin mielipiteestä netissä nykyään. Mutta josko aina silloin tällöin kertoisi enemmän mielipiteitä! Kiitos, eiköhän tämä tästä - vähän on ollut opettelemista tässä etä-esikoulussa ja työn yhdistämisessä, kun mieheni käy joka tapauksessa töissä joka päivä jnormaalisti ja tekee ylityöt myös tarvittaessa. Mutta onneksi asiakkailta on ymmärrystä riittänyt ja lapsi kulkee tarvittaessa mukana. :) Oh, mie ootan, että tämä koronatilanne saadaan haltuun - toki täällä meillä ei ole uusia tartuntoja löytynyt kahteen viikkoon, eikä potilaiden määrä ole kasvanut niin tilanne on siinä mielessä hyvä täällä. :) Katsotaan mitä tapahtuu! ^^

   Poista
 3. Nää on aina mielenkiintoisia :) Kitaransoitto oli ainakin ihan uutta. Itsekin tullu nyt tehtyä näitä gallupeja facebookiin, ihan kivaa. Muistan kun teininä tuli näitä tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nämä blogihaasteet ovat kyllä mielenkiintoisia, näissä yleensä oppii kirjoittajasta jotain uutta. :) Mie oon niin epäaktiivinen Facessa, että sinne ei tule haasteita tehtyä. Mut Instagram- haasteet on aika jees myös! :)

   Poista
 4. Tämmöisiä haasteita on aina kiva lukea ja tehdä! :) Kiva asukokonaisuus, oon haaveillut tuollaisesta lyhyestä hupparista, sopisi hyvin hameiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! <3 Kiitos paljon, tykkään tästä asusta itsekin. Tein joskus tuollaisen hupparin, niin asiakas näki sen ja osti sen suoraan, niin tein itselleni uuden. :D Pystyn tekemään näitä myös etänä, jos kiinnostaa! ;) Materiaalejakin on valmiina varastossa.

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)