tiistai 24. elokuuta 2021

Kotimaista muotia ja päivän asu minihameella

Pyrin suosimaan hankinnoissani mahdollisuuksien mukaan kotimaisia valmistajia ja/ tai suunnittelijoita, joten Helsingissä Mannerheimintiellä olleen Metsä/Skogenin hakeutuminen konkurssiin kosketti. Konsepti oli nimittäin loistava ja sellaiselle on sijaa Suomessa, mutta tämä aika on aika epäonninen monille yrityksille kasvusta riippumatta. Toivon todella, että saamme joskus vastaavan liikkeen Suomeen, kun aika on parempi. Harvassa liikkeessä viihtyi yhtä pitkään ja vielä harvemmassa voi olla varma siitä, että tuotteet ovat vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen valmistettuja. Tässä postauksessa kerroin ensimmäistä kertaa Metsä/ Skogenista. Valitettavasti tämä ei ole ainoa kotimainen liike, joka on päättänyt lopettaa. 

Asu-minihameella-8

Toppi - Cardon Collection
Minihame - Rokita
Korkokengät - Calvin Klein
Laukku - DKNY
Kaulakoru - Unique design by Maria

Paivan-asu-kotimainen-muoti-2Calvin-Klein-korkokengat-2

Kotimaisen muodin saralla olisi ihana nähdä jotain aivan uutta ja jotain sellaista, mikä herättelisi ja mielellään olisi myös 20-35- vuotiaiden makuun. Toisaalta taas hinnalla on haastava kilpailla tällaisessa maassa, jossa verot, pakolliset kulut ja palkat ovat korkeammat, mutta onneksi niin - täällä on turvalliset työolosuhteet, palkat riittää elämiseen ja myös laki ottaa huomioon työntekijöiden oikeudet. Ihana olisi myös kirjoittaa kotimaisesta muodista enemmän tänne blogiin ja olen jotenkin alkanut kaivata jotain uutta, siis jotain tavallisesta poikkeavaa - en tosin tiedä mitä. Ideoita ja inspiraatiota tuntuu riittävän itsellänikin, tässä syksyllä meinasin muutamat projektit toteuttaa. 

Asu-minihameella-9Asu-minihameella-4Paivan-asu-kotimainen-muoti-3

Vasta sanoin, että vielä on kesää jäljellä ja lämpimiä päiviä, mutta kieltämättä aika syksyisissä fiiliksissä ollaan menty jo useampia päiviä. Ehkäpä se mielikin alkaa siihen syksyyn tottua, kun on pakko vetää ulos lähtiessä pitkähihaista tai takkia päälle - tähänkin asuun olisi pitänyt tänään lisätä takkia kaveriksi. Syksy on yleensä itselleni inspiroivaa ja toisaalta myös rauhoittumisen aikaa kesän jälkeen. Samaistutko tähän? 

Syksyllä on näin takki- fanina ihana alkaa ottaa takkeja taas käyttöön, sekä iki- ihana neulehame myös. Yhden kevyemmän unisex- mallisen takin meinasin ostaa nyt syksyllä eräältä suomalaiselta brändiltä ja itse aion ommella talvea varten liilan villakangastakin nahkaisilla yksityiskohdilla. Sininen nahkatakki on myös ollut mielessä jonkin aikaa ja nahkatakithan käyvät yhteen kaiken kanssa, jos malli on omannäköinen ja/ tai klassinen. Onko teillä jotain hankintoja mielessä näin syksylle? 

Calvin-Klein-korkokengat-5Asu-minihameella-3Calvin-Klein-korkokengat-4

2 kommenttia:

 1. Minäkin vastikään sanoin, että kesää on vielä jäljellä, mut kyllä tässä pakosti on syksyisiin ajatuksiin menty sään takia. Ja kohtahan se syyskuukin on ;) Syksy on kyllä jollain tapaa rauhoittumisen aikaa ja tuntuu jotenkin "uuden alulta" kesän jälkeen :D Mukava palata normiarkeen ja saada rutiineja itselle. Toki työn osalta nyt rutiinit on ehken vaikeita, kun yrittää tehdä mahdollisimman paljon ja saada asiakaskuntaa itselle :)

  Mulla on syksylle yksi hankinta ja se olis sellainen shacket takki, vai miksikä niitä nyt kutsutaan. Ruudullinen olis kiva, mut sellainen yksivärinen beigekään ei olis yhtään huono. Ja sit pitäs miettiä, et lyhyt vai pitkä - vaiko molemmat :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep, toisaalta koko vuoden ajan on tuullut Suomessa enemmän kuin yleensä. :D Nyt toki kylmenee kelitkin melkoista vauhtia. Syys- lokakuu on kyllä parasta aikaa <3 Rutiinit tekee kyllä hyvää ja tämän uuden työn myötä on myös paljon helpompi olla, kun ei tarvitse olla koko ajan saavutettavissa, vaan aikaa riittää enemmän myös omaan tekemiseen ja työn, sekä vapaa- ajan välillä on selkeä ero. :) Pitää jossain välissä huikata siusta tuolla IG puolella ja miksei myös täällä blogissakin, kun täälläkin on seuraajia Kuopiosta!

   Oi vitsi, ne ovat kauniita takkeja! <3 Molemmat ois varmasti hyvä, koska lyhyt menisi nyt syksyllä ja pitkä over size menisi talvella kerrostamalla, varsinkin jos tekisi villasta ja laittais villavatiinin väliin. Ehkä toinen voisi olla ruudullinen ja toinen beige? Jos tarviit tekijää, niin mie teen mielelläni! <3 <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)