maanantai 22. marraskuuta 2021

Lookbook - Oma tyyli ja itsetehtyjä vaatteita

Moni teistä on tykännyt jakamistani Lookbookeista täällä blogissa, sekä Instagramin puolella. Tähän kokosin inspiroivia asuja kahden vuoden ajalta, nämä asut inspiroivat tulevan talven tyyliä ja ainakin parit juhlat on tiedossa talven aikana eli pääsee pukeutumaan myös hieman juhlavammin! Osassa näissä on toki samoja elementtejä kuin aiemmissakin tyylikatsauksissa, mutta inspiroiva ei tarkoita sitä, että pitäisi aina ostaa uutta. Jo ennestään olemassa olevia vaatteita voi yhdistellä uudelleen eri tavalla ja jos vaate toimii, niin sitten se toimii. Ei ole pakko haalia uutta, vaikka sosiaalisessa mediassa kannustetaan usein kuluttamaan ja esitellään uusia vaatteita sun muita juttuja. Tätä teen toki itsekin, mutta ostan aika harvoin uutta nykyään. 

Potretti-kanervat
Kolme ensimmäistä kuvaa; Kukkamaaria K. 

Metsassa-asu-nahkahameellaJuuka-asukuvia-metsassaTyylibloggaaja-Joensuu-Kuhasalo


Minulla on hieman ristiriitainen suhtautuminen talvipukeutumiseen - tavallaan on ihanaa päästä käyttämään erilaisia takkeja ja neuleita, mutta toisaalta liiallinen kerrospukeutuminen ärsyttää ja sekin nyppii, kun esimerkiksi kaupoissa ja muualla tulee aivan liian kuuma. Takit ja neuletakit onneksi saa helposti pois päältä, mutta lämpimillä keleillä ei tarvitse erikseen puljata vaatteiden kanssa. Talvella on ihanaa lumien tullessa maahan, kun on edes hieman valoisampaa ja talvisissa maisemissa saa upeita kuvia asuista, luonnosta ja mistä vaan! Auringonnousut ja -laskut ovat upeita pakkasilla, esimerkiksi tänäänkin on ollut aivan upeat auringonnousut ja laskut täällä Pohjois- Karjalassa. 

Asu-sinisella-pellavahameellaAsu-sinisella-pellavahameella-4Asuinspiraatio_syksy_2019Syksyn_muoti_2019_asu

Tänä talvena valmistan itselleni ainakin yhden takin, mahdollisesti jopa kaksi. Materiaalit ostin jo viime vuoden puolella, mutta en ole vielä valmistanut sitä, sillä olen pohtinut kauluksen yksityiskohtia. Voisin aloittaa tämän uuden takin valmistamisen kun inspiraatio iskee. Välillä näissä omissa projekteissa kestää, mutta näin takkeja rakastavana ihmisenä se ei haittaa, kun takkeja löytyy kelille kuin kelille. Onko teillä millaisia takkihaaveita tälle talvelle vai menetkö vielä aiemmin hankituilla takeilla? Täältä paikallisilta kirppiksiltä tein viime talvena useamman takkilöydön, sillä kotimaisia vintage- villakangastakkeja myytiin vain neljän euron kappale hintaan. 

Kellohame_paivan_asu
Paivan_asu_blogi
Sininen_kellohame_paivan_asussaAsu_Ted_Bakerin_paidalla_kesaHellepukeutuminen_asu

En ole vielä kovin paksuja takkeja ottanut esille, yhden puuvillaisen hupparin vain. Näistä kesäisemmistä lookbookin asuista voisi yhdistellä uusia versioita talveen ja osa onkin jo ollut toissa talvena päällä hieman muokattuna. Ylläolevan kuvan kukkakuviollinen hame on unohtunut vaatehuoneen syövereihin, voisin tällä viikolla yhdistää sen johonkin päivän asuun! 

Oi, tämä alla oleva asu. Toimii aina, tosin kengät ovat hieman epäkäytännölliset ja kylmät talvella. Muuten kokonaisuuden saa helposti syksyyn ja talveen yhdisteltyä sukkahousujen, sekä mahdollisesti ohuen neuleen kanssa. Asussa on kyllä aika paljon pastellisävyjä, voisin yrittää saada vähän särmää asuun, kun puen tämän seuraavan kerran päälle.  

Asu_nahkatakilla_ja_pastellivareillaWinter_look_finland

Loppu lookbook onkin täynnä talvisia asuja lumisissa maisemissa ja näiden pukemista odotan kaikkein eniten! Näiden asujen värimaailmasta pidän paljon, tummia asuja on ihana piristää väreillä ja piristäväthän ne värit mieltäkin. Muutenkin synkästä taustasta ja lumesta erottuu parhaiten värien avulla, vaikka kieltämättä kokomusta toimii myös. Mikä näistä asuista on siun lemppari? 

Paivan_asu_talvimuoti_blogiPaivan_asu_tyyliblogiRokita_takki_asuLace_leather_skirt_Rokita_1Numph_cotton_blouse_leather_skirt-14Silkkitoppi_Hilfiger_Nahkahame_Rokita-5Pukeutumisinspiraatio-OOTD

Tsekkaa myös aiemmat lookbookit! Tässä asuja nahkahameilla ja tässä nahkatakeilla. Neljänneksi alin kuva on Bella Photon Sallan käsialaa, kuvatekstien lisääminen siirtää kuvat ihan minne sattuu ensimmäiseksi lisätyn kuvatekstin jälkeen eli joku bugi Bloggerissa, mutta haluan silti mainita ja suositella. Mahtavaa alkanutta viikkoa teille! 

2 kommenttia:

  1. Suosikkiasiani nästä asuista: mustan ja turkoosin yhdistelmä, polvimittaiset kapenevat hameet ja nutturakampaus. Itselläni on tosi vähän vaatteita ja odotan vain koska joku huomauttaa siitä, että aina on sama look. Ehkä voisinkin yhdistellä vaatteita rohkeasti tosiinsa eri tavalla kuin aikaisemmin ja napsia kuvia muistoksi kuten sinä! Tarkemmin ajatellen en ole jostain syystä edes kokeillut kaikkia ylä- ja alaosia yhdessä. Ihan hassua, ettei ole tullut mieleen. Kuviolliset sukkahousutkin olen unohtanut kaapin perälle. Kiitos tästä, tarvitsin uutta inspiraatiota talvipukeutumiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta ja turkoosi/ petrooli ovat ihania yhdessä! <3 Tuo kapea neulehame on itseasiassa nytkin päällä, saa nähdä tuleeko lähdettyä ulos kuvaamaan, kun on vähän rapsakat pakkaset tänään. :D Mutta pitkästä aikaa pitäisi kyllä kuvata joku asu kapealla hameella!

      Suosittelen - kuvista näkyy nimittäin todella helposti, että toimiiko asu vai ei. Tavallaan sen näkee "toisen silmin", vaikka oikeasti itsehän sitä kattoo, mutta katsoo eri tavalla kuin peilistä. :) Esimerkiksi mekoista saa ihan eri näköisiä, kun yläosaksi laittaakin vaikka neuleen tai muun paidan.

      Omia asuja on mukava selata jälkikäteen, kun tyyli aina muuttuu ja lempivaatteet vaihtuu välillä, niin sit huomaakin jonkun ihanan yhdistelmän minkä haluaisi tehdä uudella tavalla nyt. :) Eli inspiraatiota saan itsekin näistä koosteista ja sellaisia ahaa- elämyksiä myös. :D

      Ihana kuulla, että oli apua ja kiitos siulle! ^^ <3

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)