keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Kenkäjoulukalenteri, Luukku 1 - Parhaat talvikengät

Here we go! Vuoden 2021 kenkäjoulukalenteri starttaa nyt ja toivottavasti tämä vuosi menee paremmilla voimilla kuin viime ja toissa vuoden kenkäkalenterit. Moni teistä on vuosien mittaan kysellyt hyvien talvikenkien perään ja kieltämättä olen sitä itsekin tehnyt, sillä kauniiden talvikenkien löytäminen on haastavaa ja jos sellaiset löytyy, niin niihin pitää joka tapauksessa laitattaa talvipohjat tai puolipohjat suutarilla. Muualla Euroopassa valmistetuissa kengissä ei kovin usein ole pitävää pohjaa tai jos sellainen on, niin se menee kivikovaksi ja liukkaaksi kovilla pakkasilla. Eli toisin sanoen ne eivät ole sellaisenaan passelit Suomen oloihin. 

Talvimuoti-2020-tyyliblogi

Ihan ensimmäisenä nostan esille lempisaappaani, jotka löysin Italiasta useita vuosia sitten. Dame Rose- nimisestä brändistä en ole kuullutkaan, mutta nämä kahdenkympin kengät ovat olleet aivan loistavat käytössä ja lesti on omaan jalkaani todella mukava. Korkoa ja platformia on juuri sopivasti, näillä on helppo kävellä ja jalat kestää myös baarireissut sun muut hyvin. Laitatin näihin talvipohjat suutarilla, olen vaihtanut vetoketjun lukkoa ja toivon näiden kestävän vielä kauan. En tiedä, miten pärjäisin ilman näitä saappaita, nämä sopivat asuun kuin asuun ja näissä on lyhytkarvainen vuori sisällä. Mukavimmat saappaat mitkä omistan! Mikäli haaveilet samanlaisista, niin tsekkaa KipKopin ylipolvensaappaat - ne eivät ole samat, mutta lähelle samoja mittasuhteita kuin nämä omat saappaani. 

Dame-Rose-saappaatBronx-Shovel-nilkkurit-3

Tadaa, ylläolevat Bronxin Shovel- nilkkurit ovat ihanat ja todella mukavat jalassa! Nämä eivät kuitenkaan sovellu kovimmille pakkasille, sillä varpaat jäätyvät - leudommilla talvikeleillä todella hyvät ja aitoa nahkaa olevina ovat lämpimät. Näissä on kuminen pohja, joka pitää hyvin talvikeleillä eli näihin ei ole tarvinnut suutarin apua, jotta voi käyttää talvella. Olen ostanut nämä vuosia ja vuosia sitten, mutta koska materiaalit ovat kestävät niin myös kengät kestävät. Näissä ei ole kuluvia osiakaan korkolappua lukuunottamatta, vaan nämä pujotetaan jalkaan ja kiristetään nyöritys sopivaksi. Kauniit ja ihanat nahkanilkkurit, jonka lisäksi edelleen jatkuva käyttöikä on loistava plussa! 

Minna-Parikka-Kicki-nilkkurit-mustat-6

Yllä näette ensimmäiset Minna Parikan kengät tässä postauksessa, lisää on tulossa. Kyseessä on mokkanahkaiset Kicki- nilkkurit, joista löytyy korkea korko ja platformia sen verran tarpeeksi, että nämäkin ovat mukavat jalassa. Erittäin kaunis malli! Minna Parikan kengissä on yleensä aina nahkapohja, joka pitää näissä Suomen olosuhteissa suojata puolipohjalla ja puolipohja tuo mukanaan myös pitoa, että näitä voi käyttää myös talvella. Tavallinen puolipohja on ohuempi kuin talvipohja, mutta ajaa asiansa talvella ja kenkiä voi käyttää huolettomammin myös lumella ja jäällä. Huomioi, että korkolappu kannattaa samalla vaihtaa kumiseen, sillä se ei ole yhtä liukas kuin originaali muovinen kantalappu. 

Puolipohjan kanssa sama juttu on myös seuraavan kuvan yksisarviskengissä ja itseasiassa suurin osa Parikan matalistakin kengistä on täysin sileitä pohjistaan, joten nekin pitää käyttää suutarilla, jos niitä mielii ollenkaan käyttää liukkaammalla kelillä. Myös pupumaiharit on ollut pakko pinnoittaa pohjista, sillä pohjat olivat järjettömän liukkaat ja täysin sileät kauttaaltaan. Sinänsä outo seikka, kun kyseessä on matalat ja peittävät kengät muuhun kuin kesäkäyttöön ja Suomessa se tarkoittaa sitä, että jäätä ja lunta on. 

Minna-Parikka-Celeste-korkokengat

Yksisarviskenkiä tykkään käyttää talvella paljon, kiiltonahkaiset kengät ovat mukavimmat jalassa sukkahousujen kanssa. Puolipohjatuilla ja kumisilla korkolapuilla pärjää hyvin talvellakin. Ovathan nämä avonaiset, mutta aivan ihanasti tulee tuo pinkki väri esille talvisessa maisemassa! Seuraavassa kuvassa onkin puuterinväriset Bunny Boots- maiharit kiiltonahkaisina. Kauniit maiharit, joskin alussa aika kovat jalassa ja kiiltonahka rypistyy tämän mallisissa kengissä näkyvästi toisin kuin kiiltonahkaisissa korkokengissä. En silti luopuisi, nämä ovat tyylikkäät ja siistit kävelykengät herkällä värillä. 

Bunny Bootsien jälkeen tuleekin toiset maiharit Vamskolta ja tästä postauksesta löydät lisää kuvia, sekä infoa vastuullisesti valmistetuista kengistä. Väri on aika herkkä, mutta ihana. Kumiset pohjat pitävät hyvin liukkaalla tiellä ja varret ovat tarpeeksi korkeat, ettei lumi pääse varresta sisään. Näissä on platformia sen verran, ettei kylmyys hiivi kenkiin kuten matalammissa kengissä ja aitonahkaisina nämä ovat materiaaliltaan myös lämpimät. Hyvä ostos oli ja toivon näille mahdollisimman pitkää käyttöikää! 

Minna-Parikka-Bunny-Boots-Powder-11Vaaleanpunaiset-maiharitCalvin_Klein_nilkkurit

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä - lempinilkkurit! Calvin Kleinin nilkkurit ovat myös vuosikausia vanhat ja nämä ovat lämpimät, pitävät ja mukavat jalassa kelillä kuin kelillä. Kumiset rouheat pohjat pitävät pystyssä ja paksu korko, sekä istuva lesti tukee jalkaa niin, että näillä jaksaa kävellä pitkiäkin matkoja. Näissä nahkanilkkureissa nahka on niin pehmeää ja kestävää, että en ole toisiin vastaaviin kenkiin törmännyt missään. Miten kengät voivatkin olla kuin sukka jalassa, vaikka korkoa on näin paljon? Rakastan, näissä lesti on loistava omaan jalkaani! Näitä käytän eniten talven aikana saappaiden lisäksi ja kaikki tämän postauksen kengät ovat eniten käytössä tähän vuodenaikaan. 

Millaiset talvikengät ovat parhaat omasta kokoelmastasi? 
 
Calvin-Klein-nilkkurit-korolla

2 kommenttia:

 1. Ehkä upein joulukalenteri on täällä taas, kiitos! :)
  Nuo Parikat ovat hienot, kuten myös ensimmäiset saappaat.
  Lumipeitteen kasvaessa varret kasvaa, tykkään enemmän siten saappaista. Samoin kyllä liukkauden riskin kasvaessa, pinta saa kyllä löytyä. :D Nuo Vamskon maiharit ovat kyllä houkuttelevat.

  Kiitos,kiva odottaa seuraavien luukkujen avautumista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos paljon palautteesta ja muutenkin aktiivisuudesta aina täällä kommenteissa + kalenteriluukuissa. <3 Minna Parikan kengät ovat kyllä aivan ihania, muotoilu poikkeaa valtavirrasta niin paljon, että saisi olla enemmänkin vastaavia suunnittelijoita! Mie ainakin haluan, että kenkäni ovat kauniit, eivätkä vaan käytännölliset liukkailla säillä. Mie ehkä kallistun nilkkureiden ja pikkukenkien puoleen, mutta saappaissa on se ihana juttu, että se varsi suojaa ja lämmittää jalkoja hyvin. Vamskon maihareihin olen ollut todella tyytyväinen, pohja on tosi hyvä näissä Suomen oloissa! Nyt oli tullut lisää värejä sinne, en tiedä saako tätä vaaleanpunaista vielä tai saako vasta ensi vuonna, jos päättävät ottaa näitä lisää mallistoon.

   Mahtavaa, ei kun innolla luukkuja ajastamaan tästä ja jouluun asti tulee ainakin luukkuja! <3 <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)