maanantai 13. joulukuuta 2021

Joulun This or That- blogihaaste

Sain jouluisen blogihaasteen Valokuvaajan silmin- blogin Jasminilta, kiitos haasteesta! Blogihaasteita on vuosien mittaan tullut tehtyä enemmänkin, mutta nykyään näitä ei tule vastaan samalla tavalla kuin ennen. Erilaiset haasteet ovat usein helppolukuisia ja niistä oppii tuntemaan blogin kirjoittajan paremmin, joten ne ovat itsestänikin lukijana mukavaa vaihtelua normaalin sisällön kanssa. Pitemmittä puheitta, siirrytään vastausten pariin! 

Missä vietät joulua?
Kotona ja lapsen mummolassa. 

Mitä puuhastelet joulun välipäivinä?
Öö, niinä vapaina päivinä todennäköisesti omaa somea ja kuvaamista, lautapelejä, Netflixiä ja yhdessäoloa. Pyhien jälkeen sitten töihin. 


Villakangastakki ja nahkahame - Rokita
Toppi - NA-KD
Saappaat - Dame Rose
Laukku - Cobblerina 
Korvikset - Piikoski


Joulupukin kuuma linja vai Samu Sirkan joulutervehdys?
Ei kumpikaan - kumpaankaan ei ole lapsena tottunut, eikä telkkaria tule vieläkään katsottua. Katson suoratoistopalveluista sarjoja, mutta telkkarin katsominen on muuten jäänyt kokonaan pois aikaa sitten. 

Joulusauna aamulla, päivällä vai illalla?
Kaikki käy. Yleensä iltapäivällä tai illalla on hyvä, niin hiukset eivät ole koko päivää märät. Joskus aamu- tai päiväsauna on paikallaan, mutta jouluna ehkä mieluummin iltapäivänä tai illalla. 

Joulukinkku vai graavilohi?
Joulukinkku, en edes tiedä mille graavilohi maistuu. Tänä vuonna meillekin tulee kinkku, kun sain eräästä joulu- pressistä lahjakortit kinkun ostoon ja reseptit erilaiseen kuorrutteeseen. Yleensä ei olla ostettu erikseen omaa kinkkua, kun mummolassa on. 

Perinteiset jouluruoat vai erilainen joulumenu joka vuosi?
Ehkä molempia - joskus olen tehnyt jouluna kanasalaattia lisäksi, mutta olen tyytyväinen kun on kinkkua ja karjalanpiirakoita. Karjalanpaisti on myös hyvä! 

Mitä kuuluu joulupöytääsi?
Syömme jouluruoan yleensä pojan mummolassa eli perinteiden mukaan mennään pitkälti. Joskus pientä eroavaisuutta kuuluu perinteiseen joulupöytään ja viemme mukanamme salaattia, viiniä tai muuta mitä toivotaan tuomaan. :) 

Jouluruokia vain aattona vai tapaninpäivään asti?
Hmm, riippuu missä ollaan. Kinkkua riittää aina yli, mutta joskus ei pysty pelkillä jouluruoilla elämään montaa päivää. 

Vaalea vai tumma glögi?
Nyt en osaa sanoa, en muista mitä eroa niillä on keskenään. :D Eli kuten vastauksesta voit päätellä, en yleensä glögiä juo paljoa, enkä muista mille vaalea tai tumma glögi maistuu. Kai niissä muutakin eroa on kuin väri. 
Suklaakonvehdit vai vihreät kuulat?
Ehdottomasti suklaa, en tykkää värikkäistä karkeista. Salmiakit ja lakritsit ovat parhaita, värikkäistä karkeista käy turkinpippurit (punainen turkinpippuri= parasta) ja kettukarkit!  

Piparit vai joulutortut?
Joulutortut mieluummin, niissä paras täyte on joku mansikkahillo tai vastaava, vaikka perinteisetkin maistuvat. 

Parasta joulussa?
Yhdessäolo, sauna ja ruoka. 

Joululahjojen saaminen vai antaminen?
Lahjojen antaminen, mutta ei liiallisissa määrin - mieluummin se yksi toivottu lahja, kuin monta sellaista mille ei itsellä ole käyttöä. Meillä myös molempien sukujen puolelta tulee pojalle lahjoja, niin yleensä ostetaan yksi lahja ja toivon, että hän isompana arvostaa enemmän sitä, että saa sen minkä haluaa ja toki vuoden mittaan ostetaan hänelle asioita mistä hän pitää. On mukavampaa saada kivoja juttuja yllättäen tai toiveesta pitkin vuotta kuin paljon jouluna. 

Pehmeät vai kovat paketit?
Kumpikin käy, riippuu mitä tarvitsee tai haluaa. Yhteinen tekeminen, joku aktiviteetti ja se, että antaa aikaa on myös hieno lahja, ei välttämättä tarvitse pakettia olla. Esimerkiksi ystävän kanssa sovimme, että emme osta leluja ja muuta toistemme lapsille, vaan lähdetään minireissulle talven aikana luomaan yhteisiä muistoja. 

Avaatko lahjat jouluaattona vai joulupäivänä?
Jouluaattona avataan kaikki ja heti aamulla avataan aina yksi lahja, lapsuudenkodista omaan jouluun jäänyt perinne. 

Aito joulukuusi vai tekokuusi?
Tämä on oikeastaan ihan sama, en ehkä kuitenkaan tykkää meille sisälle ottaa kuusta enää, kun kissat ovat niin uteliaita ja kuusi kaatuu tai koristeet pyörii lattioille yleensä aina jossain vaiheessa. Siitä huolimatta, että kuusi on siimalla tai narulla sisäkatosta kiinni. Suomenkieliset vai kansainväliset joululaulut?
Ei kummatkaan, en pidä yhtään joulumusiikista ja sitä aloittavat soittamaan jo hyvissä ajoin marraskuussa! Pysyn omassa soittolistassa. 

Jouluna juhlavaatteet vai rento oloasu?
Juhlavammat vaatteet. Nuorempana ostin aina uuden mekon jouluksi, mutta sitä en ole tehnyt enää varmaan kymmeneen vuoteen - vaaterekiltä löytyy varmasti mekko valmiiksi. 

Joulutähti, hyasintti vai amaryllis?
Hmm, hyasintti taisi olla se mikä tuoksuu? Eli ehkä se, vaikka meille kotiin ei joulukukkia ostetakaan. 

Jouluaattona leffoja vai lautapelejä?
Lautapelejä mieluummin, se on parempaa yhteistä aikaa kuin leffat. 

Kuvaile perinteistä jouluaattoasi
Jokainen saa avata yhden valitsemansa lahjan heti herättyään ja samalla avataan kalenterit. Vietetään aikaa kotona ja jossain välissä lähdetään mummolaan jouluruoalle, sekä joulusaunaan ja viettämään muutenkin aikaa puolison perheen kanssa. Jonkin aikaa ollaan ja sitten lähdetään kotiin. Joskus ollaan oltu yötäkin mummolassa, mutta omassa sängyssä on aina paras nukkua. 

Joulupäivänä jotain ohjelmaa vai yökkärissä rennosti kotosalla?
Molemmat käy, tosin mikään ei taida olla auki Joulupäivänä, että olisi sitä ohjelmaa. Aina voi toki itse järjestää jotain, jos haluaa.  

Joulukoristeet pois heti joulun pyhien jälkeen vai vasta loppiaisena?
Heti pyhien jälkeen, jos niitä on laitettu. En tiedä laitetaanko tänä vuonna joulua mitenkään ihmeemmin, mutta luulen, ettei hirveästi laitella. Kumpi mielummin


Skippaisit joulun - Skippaisit uudenvuoden

Luopuisit suklaasta - Luopuisit juustoista

Joulutee - Joulukahvi

Paljon lahjoja - Lahjaton joulu (en tykkää, jos on liikaa lahjoja tai turhaketta, mieluummin yksi hyvä ja/ tai käytännöllinen lahja)

Joulu ilman musiikkia - Joulu ilman leffoja (musiikki soi, mutta omalta soittolistalta hyvää musaa, ei joululauluja)

Joulu kotona - Joulu muualla (esim. mummolla, Ruka, yms)

Voisit syödä vain jälkkäreitä - Voisit syödä vain suolaista

Valokuvaisit kaiken - Et voisi käyttää kameraa ollenkaan (jouluna, silloin yhdessäolo on tärkeintä, ei kuvat)


Oletko sinä tehnyt tämän haasteen tai aiotko napata tämän myös omaan blogiisi? 

2 kommenttia:

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)