sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Mitä kuuluu ja miksi joulukalenteri keskeytyi?

 Heipä hei ja pitkästä aikaa! Täällä loppuvuosi menikin yllättävän tiiviiksi töiden ja opintojen osalta, joten Kenkäjoulukalenteri oli pakko jättää kesken sillä aika alkoi olla niin kortilla, ettei viime hetken sipistelyille jäänyt aikaa ja voimia muiden velvollisuuksien jälkeen. Yritin olla ottamatta paineita liikaa, mutta mitä kauemmin teen sosiaalista mediaa työkseni, sitä kriittisempi alkaa olla myös tätä omaa tekemistään kohtaan ja monesti tuntuu, että postauksesta puuttuu jotain. Aina löytyy hiomista, aina löytyy parannettavaa ja välillä se tuntuu asettavan ns. kynnyksen tähän bloggaamiseen ja muun somen tekemiseen, vaikka ei kukaan odota jokaisen julkaisun olevan sataprosenttisesti timanttia ja tärkeää asiaa. Tämä on sellainen asia missä haluan höllätä, enhän tällä hetkellä ole ottanut yhteistöitäkään tänne blogin puolelle ja Instagramissa olen tehnyt syksyn aikana vain yhden isomman yhteistyön. Ei valitettavasti maksa vaivaa, jos korvaus tehdystä työstä ei ole kohdallaan tai jos sitä ei ole ollenkaan. 

Syysasu-wetlook-hameella-6Minna-Parikka-pinkit-Celestia-kengatPaivan-asu-mustalla-villakangastakilla

Täällä on silti käynyt joka päivä mukavasti porukkaa, kiitos siitä - ilahduttaa aivan mielettömästi, varsinkin kun en ole ehtinyt olla täällä yhtä aktiivinen kuin normaalisti! Välillä mietin, että sopisin ja suostuisin blogiini sopiviin yhteistöihin useammin, sillä se vapauttaisi enemmän aikaa myös muiden postausten kirjoittamiseen ja tekemiseen. Ideoita on valtavasti ja some inspiroi todella paljon, mutta aika on rajallista ja arvokasta. Kannattaa miettiä miten aikaansa käyttää ja mitä elämässään arvottaa korkeammalle kuin toisia asioita. 


Mitäs olen sitten puuhaillut tässä viimeisen kahden viikon aikana? Noh, olen kuvannut aika vähän omia juttuja, töissä olemme lanseeranneet brändin valikoimaan uusia mallistoja kahden viikon välein, töiden jälkeen olen opiskellut ja levännyt. Olen ottanut aikaa ulkoiluun, perheen kanssa olemiseen ja antanut aikaa ystäville etänä ja kasvotusten. Ostimme uuden sängyn ja vaihdoimme makkarit päikseen, jotta koko perhe nukkuisi paremmin. Joulun jälkeen olin pitkästä aikaa kipeänä, mutta nyt ollaan jo parempaan suuntaan menossa. 

Joulukalenterin luukkuja hioin myös paljon, mutta niiden kanssa aika ja jaksaminen loppui kesken, että saisi kaiken niin sanotusti viimeisen päälle. Onpahan julkaisuvalmiita luukkuja sitten tämän vuoden kalenteriin! Jostain oli pakko luopua, kun työtahti oli niin tiivis marras-joulukuun ajan plus opinnot päälle. Otin myös liikaa ompelutöitä marraskuulle. Helposti jää ylikuormittuneeksi ja ainakin itselläni liian tiivis tahti alkoi vaikuttaa uniin, kun ensin olet noin kahdeksan tuntia töissä koneella ja puhelimella kolmella eri kielellä, sen jälkeen opintoja ja omaa sosiaalista mediaa. Kävin iltaisin niin kierroksilla, ettei saanut unta helposti ja jos sain, niin heräsin painajaisiin yöllä. Jäi sellainen tekemisen meininki myös yötä myöten, mutta jos heräät aamulla töihin niin unet jäävät aivan liian pinnallisiksi ja vähäisiksi. 

Tämä vähän kuin pakotti tekemään päätöksen kalenterin keskeyttämisestä, sillä unettomuuteni on ollut huomattavasti paremmassa jamassa kesän jälkeen ja en todellakaan halua unettomien öiden palaavan osaksi normaalia arkeani tällä hetkellä. En kaipaa yhtään unettomia öitä, painajaisia, saati jatkuvaa heräilyä nyt kun niistä on päässyt suurimmilta osin eroon. Puhuimme tästä puolisoni kanssa ja tulimme siihen tulokseen, että Kenkäjoulukalenteri ja muut somet ovat helpointa jättää sivuun hyvinvoinnin takia näin kiireisenä kuukautena. 

Uni on todella tärkeä asia jaksamisen kanssa, erityisesti silloin jos teet palkkatyön ohessa muutakin - oli kyse sitten AMK- opinnoista tai somen tekemisestä sivutyönä, sinun on silti pakko saada tarpeeksi lepoa koko paletin pyörittämiseen perhe- elämän ja harrastusten ohella. Tähän olen panostanut viime aikoina, että työn ja vapaa- ajan suhde olisi tasapainossa, joka tarkoittaa myös sitä, että olen myös tarpeeksi pitkiä aikoja offline eli laitteet kiinni tai edes äänettömällä. Vaikka miten rakastaisi työtään ja kaikkea mitä tekee, on pakko pitää huoli myös vapaa- ajasta ja siitä, että se vapaa- aika antaa mahdollisuuden myös palautua. 

Nykyisessä työssä olen todella kiitollinen siitä, että se jättää minulle huomattavasti enemmän vapaa- aikaa kuin yrittäjyys, koska työ ei seuraa kotiin, kukaan ei pölähdä ovellemme yllättäen erikoisiin kellonaikoihin, eikä kukaan vaadi tekemään töitä myös viikonloppuina ja eri pyhinä "kun mikään muu ajankohta ei käy". Kilttinä annoin liikaa periksi tässä asiassa ja tietäähän sen, miten ihmiset reagoivat, jos vedät rajat hyvinvointisi takia tiukemmiksi jatkuvan joustamisen sijaan. Koti kotina, työpaikka työpaikkana - ompelimon palveluissa ei todellakaan ole kyse elämästä ja kuolemasta, vaan ihan hyvin voi sen muutaman päivän odottaa tai ottaa yhteyttä vasta sitten, kun ompelija (tai muu yrittäjä / työntekijä) palaa lomalta töihin. Stressiä voi itse kukin ottaa mistä tahansa, mutta se miten järkevää se on, on sitten oma asiansa - joka tapauksessa jokainen on vapaa- aikansa ja lomansa ansainnut asemastaan huolimatta. 

Toivon, että teillä kaikilla on ollut mukava joulu ja antoisat pyhät. Toivon myös, ettei kukaan teistä ollut kokonaan yksin pyhiä ja toivottavasti läheisiä oli edes puhelun päässä, mikäli ette päässeet kokoontumaan kasvotusten. :) Aivan mahtavaa uutta vuotta teille kaikille ja kaikkea hyvää tulevaan vuoteen! Huolehtikaa toisistanne ja ottakaa aikaa myös itsellenne, olet sen arvoinen. 

2 kommenttia:

  1. Ihanat kuulumiset sinulta ja tän postauksen sanoma oli enemmän kuin tärkeetä❤️ Oma hyvinvointi, perhe ja jaksaminen edelle, muut asiat joutaa odottaa☺️ (kunpa itsekin aina muistaisin noudattaa tätä ohjetta😅) Ihanaa alkanutta vuotta sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana! <3 Tätä piti vähän miettiä, että julkaisenko vai en, mutta elämäähän tämä on - joskus projekteja on enemmän, joskus vähemmän. Joskus on pakko luopua jostain mukavasta tekemisestä saadakseen kaiken maaliin ja pidettyä jaksamisensa hyvänä. :) Siihen ei kenenkään maailma kaadu, jos jotain peruuntuu tai pitää ottaa aikaa jaksamiselle. Tätä ei meinaa aina itsekään muistaa, ei siinä! :D Mutta pyrin muistamaan, jos on paljon kaikkea työn alla ja vapaa- aika minimissä. Kiitos samoin myös teille ihanille <3

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)