keskiviikko 8. joulukuuta 2021

Kenkäjoulukalenteri, Luukku 8 - Mistä ostan kenkäni?

Eilen mentiinkin vähän isommalla luukulla, sillä en viitsinyt julkaista samana päivänä kuutta luukkua, kun mokasin ajastuksen kanssa alkukuun osalta. Sitä sattuu, kun on niin paljon muutakin arjessa tällä hetkellä - ei hätiä mitiä, vaan jatketaan! Moni on minulta kysynyt vuosien mittaan mistä ostan kenkäni ja miten teen löytöjä säännöllisesti. Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen tästä? Mistä itse ostat kengät pääosin? 

GoldenHeelsGucciHeelsCobblerinaBagEspritJakkuHame-9Minna-Parikan-Blache-korkokengat-pinkki-3Kenkien-sailytys-tilaa-saastavasti-8

Veikkaisin, että moni ajattelee Minna Parikkaa ensimmäisenä ja kyllä, olen ostanut suurimman osan Parikoistani häneltä suoraan. Osan olen ostanut Torin ja Facebookin kautta, mutta niiden kautta tehdyissä kaupoissa saa olla varovainen ja varmistaa, että myyjällä on varmasti ne kengät ja ne ovat hänen omansa. Facebookista löytyy useampi Minna Parikka- aiheinen ryhmä, missä kengistä voi tehdä kauppoja ja olikohan, että alkuvuodesta tai keväällä tulee Minna Parikan mallisto Stockmannin kanssa yhteistyössä. Eli sieltäpä voi tehdä löytöjä! 

Minna Parikan kenkien lisäksi minulla on halvempia kenkiä eri paikoista, yleensä olen löytänyt ne jonkin verkkokaupan tai kivijalkaliikkeen alennuksista. Yksi suosikkikaupoistani on Shopbop, jonka Sale- osastoa tsekkailen silloin tällöin kenkien ja laukkujen osalta. Sieltä saattaa tehdä todella hyviä löytöjä hyvään hintaan ja useimmat kengät ovat laadukkaita kenkiä eri brändeiltä. Itselleni kengissä on tärkeää se, että ne ovat laadukkaat eli kestävät käyttöä. Tästä syystä ostan nykyään harkitummin ja yleensä tietyiltä brändeiltä, joiden kenkien tiedän istuvan omaan jalkaani hyvin - esimerkiksi L.K. Bennett, Calvin Klein, Luciano Barachini, Guess, Gucci ja niin edelleen. Joskus kokeilen myös uusia brändejä, jos kengät kolahtavat ja vastaavat laadultaan vaatimuksiani! 

Minna-Parikka-Goodie-korkokengat-pinkki-glitter-2Minna-Parikka-Kicki-nilkkurit-mustat-4Christian-Louboutin-Charleen-100-poudre-korkokengat-9

Calvin Kleinin kenkiä olen onnistunut löytämään Joensuun Carlsonilta aikoinaan, mutta siellä ei enää tuota brändiä myydä. Stockmannilla tosin olen joskus törmännyt Calvin Kleinin kenkiin. Guessia myydään todella monessa eri paikassa ja käytettynä niitä löytyy paljon ihan suomalaisilta nettikirppiksiltä, eikä Guess ole niin kallis brändi, että feikkejä tarvitsisi pelätä. En kuitenkaan esimerkiksi Guccin tai muun arvokkaan brändin kenkiä ostaisi mistään muualta kuin suoraan Guccilta tai luotettavalta jälleenmyyjältä, sillä en halua tukea piraattituotteilla rahoitettua toimintaa tai omistaa feikkiä. 

GoldenHeelsGucciHeelsCobblerinaBagEspritJakkuHame-11

Guccin kenkiä minulla ei ole kuin yhdet ja suoraan heiltä itseltään tilatut, mutta voin suositella heidän verkkokauppaansa ja kenkiä lämpimästi. Nämä kultaiset sandaletit ovat ehdottomasti yhdet mukavimmista ja laadukkaimmista kengistä koko kenkäkokoelmassani, ehdottomasti hintansa arvoiset. Harmi vaan, että Guccin kenkiä ei voi ostaa kovin usein ilman säästämistä kun ovat sen verran hintavia, haha! 

Iso osa kenkäkokoelman kengistä on kirppislöytöjä tai alelöytöjä esimerkiksi kivijalkaliikkeistä, Brandosilta eli nykyiseltä Brandosalta, Nellyltä, KipKopilta, Membersiltä ja Ellokselta. Näissä edellä mainituissa verkkokaupoissa on pääosin edullisempia kenkiä. Jos taas käytettyjä kenkiä mietitään, niin nettikirppikset ovat ehkä parempia siinä mielessä, että näet mitä kenkiä on tarjolla, mutta toisaalta kivijalkakirpparilla sovittaminen onnistuu ennen ostopäätöstä. Kaikessa on aina puolensa ja niin on myös nettikirppistelyn kanssa, mutta useimmiten aiempi omistaja osaa kyllä sanoa onko kenkä kokomerkintänsä mukainen vai ei. Tuttujen merkkien ostaminen on paljon helpompaa, kun tietää mikä koko on itselle paras! 

Viimeisimpänä ostin kengät Vamskolta, joka myy vastuullisesti valmistettuja aitonahkaisia kenkiä. Vastuullisuudesta ei aina saa tietoa ja osa kengistä ei ole vastuullisuutta nähnytkään, mutta Vamskon sivuilla on kattava tietopaketti kenkien valmistamisesta, arvoista, tuotannosta ja materiaaleista. 

Kenkien-sailytys-tilaa-saastavasti-4

Suosin aika paljon Italiassa ja Espanjassa valmistettuja kenkiä, niissä lesti on yleensä paras omalle jalalle. Jos satut jommassa kummassa maassa matkustamaan, niin kannattaa ehdottomasti tutustua paikallisiin merkkeihin ja tehdä ihania löytöjä! Suosittelen tutustumaan myös Zioon, joko nettikauppaan tai Helsingin kivijalkaliikkeeseen, josta löydät astetta laadukkaampia kenkiä ja asusteita. Heistä jäi joskus vuosia sitten todella hyvä mielikuva itselleni, kun hain yhteistyöhön heidän kanssaan - itse en ole vielä tilannut, mutta kokemus oli sen verran hyvä, että haluan myös heidät nostaa tässä postauksessa esille. 

Nly-Shoes-korkokengat

Mahtavaa keskiviikkoa teille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)