tiistai 19. huhtikuuta 2022

LookBook kevääseen - 6 erilaista asua!

 Viime aikoina inspiraatio pukeutumiseen on ollut hieman hukassa, sillä olen käyttänyt niitä tämän hetken lemppareitani jo tovin ja usein on helppoa pukea päälle ne vaatteet, mitkä ovat kaikkein lähimpänä ja toimivat yhdessä. Mieli kaipaa kuitenkin jotain ihan muuta ja jotain uutta! Muutaman uuden second hand- ostoksen tein talven aikana ja ostin myös yhden takin, sekä rennon paidan tuossa talvella. Sattumoisin mikään noista ei ole vielä päätynyt blogiin asti, hahah! Haul- tyyppiset julkaisut eivät oikein tunnu omalta, harvoin tulee ostettua yhtä juttua enempää kerralla, mutta eiköhän ne tule vastaan asukuvissa ajanmittaan. Kaikkea kun on ja toisekseen vastuullisemmat, laadukkaammat vaatteet ovat arvokkaampia, joten niitä ei joka viikko tarvitse ostaa, kun kestävät niin kauan käyttöä. 

Tyyli-toukokuussa-2021 

Kuluttajana olen vuosi vuodelta harkitsevampi ja toisaalta yli 12 vuotta vaatetusalalla työskennelleenä niitä vaatteita on käytettäväksi asti, eikä usein tarvitse ostaa uutta - mieluummin teen itse, jos jotain tarvitsen. Tästä syystä blogissani ja muissa somekanavissani näkyy aika usein niitä samoja vaatteita mitä minulla jo on sen sijaan, että hypettäisin vähän väliä jotain uutta. Nämä tekemäni LookBookit ovat olleet ihana apu myös oman inspiraation kanssa, sillä samoja vaatteita tulee yhdistettyä aika eri tavoilla eri ajankohtana. Kokosin tähän postaukseen keväisiä asuja viime vuodelta ja yhden kahden vuoden takaa. Toivottavasti tästä postauksesta saisitte tekin inspiraatiota ja iloa pukeutumiseen! 

Musta-kellohame-asu-2

Ylläolevia kuvia katsoessani mietin, että mihin vihreän ja mustan yhdistelmä on kadonnut viime aikaisista asuista? Liekkö joku pinkki kausi menneillään, mutta ehdottomasti pitää vihreää käyttää useammin vaatteissa ja asusteissa. Pellavasta tehty kellohame on omia suosikkejani vuoden ympäri, materiaali hengittää kesällä ja on lämmin talvella. Minna Parikan tikkarikorkokenkiä rakastan, ihan mielettömän pehmeät jalassa! Tämä LookBookin ensimmäinen asu on yksi lemppareistani viime vuodelta ja muistan tuon fiiliksen, kun olin pian aloittamassa uudessa työssä ja tuntui kuin kivi olisi vierähtänyt sydämeltä. 

Säällä kuin säällä tulee kuvattua, alla olevan kuvan keli oli mahtava utuisine sateineen pöllyävän lumen keskellä ja hiljaisuus oli käsinkosketeltavissa. Huulipuna ja skarppi ponnari toimii hyvin kapean hameen, sekä ohuen topin kanssa. Tämä asu on kokonaisuudessaan kaunis, vaikka tuolloin puhuinkin Instagramin puolella siitä, että välillä on niitä epävarmempia päiviä kehonsa suhteen - itse on aina kaikkein kriittisin itseään kohtaan, ainakin jos on yhtään taipuvainen ylisuorittamiseen ja vaativa itseään kohtaan. 

Paivan-asu-nyorihameella-noir-handmade-13

Tässä asussa on sama toppi kuin ylemmässä, mutta alaosana on ompelemani kukkakellohame. Tästä kankaasta tuli paljon kyselyitä ja kyseessähän on Joensuun Pala- Sopista löytämäni kangas, olikohan puuvilla-viskoosisatiinia. Asuun kuuluu myös lempikenkäni Calvin Kleinilta, ihana laukku kotimaiselta laukkuvalmistajalta Cobblerinalta ja itsetehty nahkatakki punaisella vuorilla. Kokonaisuus on naisellinen ja aika simppeli loppujen lopuksi, lempijuttuja tässäkin asussa. Tätä hametta taisin käyttää pikkujouluissa viimeksi, voisi olla aika kaivaa taas esille ja käyttöön. 

Paivan-asu-kukkahameella-Joensuu-9Paivan-asu-neulehameella-2 

Ohoh, tässäkin asussa on tuo sama punainen toppi, mutta se on mukava päällä ja sopii jokaiseen vuodenaikaan! Myös kengät ovat samat kuin edellisessä asussa, näitä tuleekin käytettyä ahkerasti tänä aikana kun ulkona on niin rapaista ja silti jäätä siellä täällä. Guessin neulehame on tässä asussa sivuttain, mutta sitä voi pitää myös niin, että halkio tulee eteen tai taakse. Monikäyttöinen ja tyylikäs neulehame, eikä tule katukuvassa vastaan samanlaista. 

Alla olevan kuvan kukkahametta muokkasin omaan tyyliini sopivaksi, sillä pitkänä tai midimittaisena tämä ei omaan makuuni sopinut. Tämäkin löytyi lapsuudenkodista vanhasta huoneestani eli on alunperin jostain 2000- luvun hujakoilta, mutta silloin tehdyt vaatteet ovat kestäviä - useampia vanhoja vaatteitani otin mukaan tänne omaan kotiin, osasta teen muuta ja osaa käytän sellaisenaan. Tässä asussa tykkään siitä miten kesäinen ja keväinen tämä on kenkineen päivineen! 
  Asu-kukkahameella-16

Tämä viimeisin kuva on vuodelta 2020, mutta halusin nostaa tämän tänne, sillä tämä on vähän erilainen kuin muut asut tässä postauksessa. Pitkähihainen mekko sopii parhaiten keväälle, talvelle tai syksylle, mutta kesäisin se on turhan lämmin omassa käytössäni. Asun kuosi on Halaus ja mekko on Yo Zenelta ostettu. Tämän hempeän mekon mukana tuli vyö samasta kuosista, mutta halusin tehdä tästä vähän rokimman eli yhdistin mekon tekemäni poronnahka- harnessin kanssa. Kaunis mekko ja kuosi on ihanalla tavalla merkityksellinen, sekä huomiota herättävä käsineen. Halauskuosi muistuttaa sinua olemaan itsellesi armollinen ja halaamaan myös itseäsi. 

Mikä näistä asuista on suosikkisi? 

Yo-Zen-halausmekko-ja-harness-5

6 kommenttia:

  1. 1-2 ovat upeita! 🤩💘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, molemmat ovat kyllä ihania! <3 Mahtavaa viikonloppua siulle :)

      Poista
  2. Kivoja asuja, hieno lookbook! Suosikki taitaa olla tuo toiseksi viimeisessä kuvassa oleva kukkahame. Olispa kesä! Muut asut sitten tasaisesti hopealla. On muuten upea kuva tuo missä sataa lunta 🤩

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Näitä LookBookeja on mukava tehdä, edelliseen taisin koostaa kaikki edellisetkin postaukset. Tuo kukkahame on nätti muokkauksen jälkeen, ihana kun kuviossa on luonnonkukkia ja mustalla pohjalla vielä. Mie muistelin, et tuliko noista lumikuvista tarpeeksi tarkkoja, mut siis miten erilainen fiilis kuvissa kun lumisade ympärillä! Todella tunnelmallinen ja erilainen, harvoin näkee lumisateessa otettuja kuvia oikeastaan missään niin, että myös ihminen on kuvassa. :) Ihanaa viikonloppua siulle! <3

      Poista
  3. Omat suosikkini ovat 4 ja 5.kuvat, tuon topin ja hameen väri -ja silhuettiyhdistelmä on upea ♥ Kesävaatteita täällä myös kaivellaan jo naftaliinista, josko kohta tarkenisi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos! <3 No juu, nyt taas ollaan vähän talvisemmissa tunnelmissa, ei ihan vielä päässytkään kulkemaan ilman sukkiksia ja ohuemmalla takilla. :D Varmaan kuukauden päästä viimeistään on ihan jees, ainakin jos lumet sulavat siihen mennessä niin ei tunnu ulkonakaan niin viileältä sitten. :D Ihanaa viikkoa siulle! <3

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)