maanantai 14. elokuuta 2023

Marimekon Karla- laukku ja päivän asu

Tein vähän aikaa sitten aivan ihanan löydön Marimekon laukku- alesta! Aiemmin tänä vuonna näin TikTok- mainoksen, jossa oli uusimmat Karla- laukut uusilla väreillä. Näissä väreissä oli upeita kirkkaita värejä ja erityisesti tämä ostamani sävy jäi intensiivisyydellään mieleen. Aivan ihana sävy. Laukun värinä on Marimekon sivuilla mainittu pinkki, mutta tämä ei kuitenkaan ole se pinkki mitä normaalisti käytän, vaan sävy on selkeästi korallisempi. Vähän haastavaa selittää, mutta uskoisin kuvista saavan hyvin käsityksen, miten paljon korallisempi tuo väri todellisuudessa onkaan omassa tyylissäni. 


Pellavamekko - Esmara by Lidl
Olkalaukku - Marimekko
Saappaat - Dame Rose
Aurinkolasit - Instrumentarium


Karla- laukkua olen katsonut aiemminkin ja nähnyt tätä laukkua varsinkin katukuvassa, mutta vasta nyt lämpenin laukun mallille, kun omaan makuuni sopiva sävy tuli saataville. Toki tässä välissä silmäkin on tottunut tähän aika suosittuun laukkumalliin, sillä tämä on aika erikoinen muotoilultaan ja muistuttaa hieman karkkikäärettä. Näin Pohjois- Karjalan asukkina minulle tuli ensimmäisenä mieleen karjalanpiirakka laukun muodosta, sekä rypytyksistä. Laukku on nahkainen ja valmistettu Intiassa. Minusta olisi ihanaa, jos Marimekko valmistaisi tuotteitaan enemmän Suomessa, kuten ennen. Tuntuu, että hinnat ovat vaan nousseet siitä, kun tuotantoa on siirretty Suomesta halvempiin maihin, joten ostin tämän laukun alennuksesta. Mutta minkäpä hinta ei olisi noussut vuosien mittaan? Hieman yli 160 euroa tuntui sopivalta normaalin 215 euron sijaan, vaikka kyseessä ei olekaan suuri ero hinnassa. 

Ennestään laukkukokoelmastani löytyy Marimekon Alisa- laukku, johon olen ollut supertyytyväinen. Alisa on ollut minulla käytössä reilut viisi vuotta ja on edelleen todella hyvässä kunnossa. Laukku sopii todella moniin asukokonaisuuksiin, esimerkiksi tämän asun kanssa laukku on upea! Tämä Karla- laukku vaikuttaa käytännöllisemmältä kokonsa puolesta ja magneetin sijaan laukku suljetaan vetoketjulla. Laukun sisältä löytyy myös vetoketjullinen tasku, joka on ainakin itselläni ostopäätökseen vaikuttava seikka. Karlassa on myös säädettävä olkahihna, jonka solmut ovat suloinen yksityiskohta. 
Minusta tämä asu ei kaivannut paljoa tämän laukun lisäksi, sillä se on niin sähäkän värinen ja näyttävä. On myös ihanaa, ettei tämä laukku huuda merkkiä, vaikka Marimekkoa jollain tasolla seuraavat ihmiset todennäköisesti tunnistavat tämän laukkumallin. Sama juttu myös Alisan kanssa - päällepäin siitä ei näy, että kyseessä on Marimekon laukku, vaan muotoilu tekee sen tunnistettavuuden tämän brändin laukkujen kanssa. Tietäjät tietää tyyliin, muuten päältäpäin ei osaa sanoa mitä merkkiä laukku on. Tähän kokonaisuuteen yhdistin mustat saappaat, mutta vielä ei ole saappaiden aika - lämpöä riittää niin, että nämä olivat vähän liikaa. Musta pellavamekko on ollut nyt helteillä ihanan viileä päällä ja onhan se kaikessa yksinkertaisuudessaan todella kaunis vaate, sekä mielettömän mukava arkikäytössä. 

Musta on värinä todella helppo yhdistää mihin vaan, mutta pakko kyllä sanoa, että tämän laukun yhdistäminen muun väristen kenkien ja vaikkapa hameiden kanssa on hankalampaa. Ainakin, jos värimaailmat eroavat todella paljon keskenään. Pinkin hameen kanssa tämä ei sopinut ollenkaan yhteen ja jopa mies tuumasi, että nämä eivät ole kovin hyvä pari sovitellessani laukkua kyseisen hameen kanssa. Useimmat pinkit vaatteeni ja kenkäni ovat enemmän fuksian sävyä tai vaaleanpunaista, niin ne tuntuvat hieman riitelevän koralliin taittavan pinkin kanssa. Onneksi vaate- ja kenkäkaapista löytyy muutakin! 

Mitä mieltä olet Marimekon Karlasta? Tykkäätkö laukkumallista vai skippaisitko? 

2 kommenttia:

  1. U-P-E-A laukku, mulla on Karla myös ja näitä uusia värejä ei voi vastustaa 🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Tää laukku on ihana ollut käytössä, tilava on ja tykkään, kun vetoketju tulee enemmän itseä vasten. Uudet värit ovat ihania, tää ja liila omat suosikit! <3 :)

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)