sunnuntai 6. elokuuta 2023

Päivän asu ja lomasuunnitelmia

Heipä hei, täällä ollaan jo ihan lomafiiliksissä, kun maanantaina alkaa parin viikon loma ja loput lomat pidän syyskuun lopulla syntymäpäiväni, sekä meidän yhdennentoista hääpäivän eli teräshäiden tienoilla. Olisin ollut valmis lomalle jo aiemminkin, mutta minusta kevät, loppukesä ja syksy ovat parasta aikaa viettää lomaa. Kelit ovat useimmiten parhaimmasta päästä ja toisaalta ei ole liian kuumakaan, jonka lisäksi syksy on lempivuodenaikani väreineen ja pimenevine iltoineen. Talvea en odota yhtään, varsinkaan jos kaamosmasennus on ensi talvena yhtä paha kuin viime talvena. 


Toppi - NA-KD
Kukkahame - Carrie
Laukku - Furla
Korkokengät - Minna Parikka


Nyt ei kuitenkaan murehdita ensi talvea, vaan keskitytään tähän hetkeen. Lomalla aion käydä muun muassa Juuassa ja Kuopiossa, mutta tarkoitus olisi myös maalata, ommella, ajella moottoripyörällä ja pitää muutaman päivän ajan somevapaata. Olemme yhden siskoni kanssa puhuneet kesän ajan maalausretriitistä mökillä ja somevapaa hoituisi siinä samalla, mökillä kun netti ei toimi ja puhelimessa kenttiä on tietyillä kohdilla tonttia. Eli toisin sanoen on väkisinkin offlinessa, vaikka tekisi mieli kurkata mitä sosiaalisessa mediassa tapahtuu. 

Uskoisin, että tuollainen somevapaa tuo inspiraatiota ja toisaalta myös jutun aihetta omaan blogiin ja muuhun someen. Luovuus vaatii tylsyyttä välillä ja some yleisesti ottaen vie yllättävän paljon aikaa normaalissa arjessa, varsinkin jos somea tekee itse muiden seuraamisen sijaan. Somevapaalla on helppo katsoa tekemistään eri näkökulmasta ja ehkä vähän kuin ulkopuolisen silmin. Aikaa riittää myös seikkailuun ja mistäpä on helpompaa kertoa ja kirjoittaa, kuin oikeasti tapahtuneista hauskoista kokemuksista? 
Kieltämättä minua kiinnostaisi lähteä reissuun jonnekin päin Eurooppaa, vaikkapa Tšekkiin, Ruotsiin tai Espanjaan, mutta pidempi reissaaminen taitaa jäädä väliin tällä kertaa. Ehkä ensi vuonna sitten. Muksulla alkaa koulu ensi viikolla ja olemme puolisoni kanssa vain viikon ajan samaan aikaan lomalla, joten pidemmän reissun kanssa pitäisi säätää aika paljon, ellei lähtisi yksin reissuun. Toisaalta myös lentojen hinnat ovat kallistuneet todella paljon siihen nähden, mitä ne maksoivat viimeksi ulkomaille matkustaessa. Onneksi lomalle riittää muutenkin tekemistä ja myös Suomessa on paljon nähtävää, vaikka matkustaminen Suomessa on kallista. 


Toivon, että lomalle sattuisi muutama lämmin päivä tämän monta viikkoa jatkuneen sateen sijaan - olisi ihana lukea trillereitä ja dekkareita kalliolla (tai riippumatossa) pötkötellen! Luettavia kirjoja minulla on kertynyt useampia, joita en ole vielä ehtinyt edes avata, joten tekisi hyvää päästä uppoutumaan eri maailmaan välillä. Pitäisi melkein muuttaa iltarutiineja niin, että lukisi aina ennen nukkumaan menoa. 

Loman aikana aion myös kuvata paljon sekä uudella järkkärilläni, että filmille. En ole vielä kuvannut niin paljon, että olisin täysin sinut tuon uuden kameran kanssa, mutta loman aikana aion ottaa ilon irti kuvaamisesta! Tämä toki tarkoittaa myös sitä, että myös someen saa uusia kuvia ja sisältöjä kuin huomaamatta. Muutamaan postaukseen pitää käydä kuvaamassa vähän erilaisemmat kuvat, sillä aiheetkin ovat hieman poikkeavia. 
Kuvaamisesta päästäänkin siihen, että haluan ottaa omalle somelle aikaa lomalla eli tarkoitus on myös ideoida millaisia sisältöjä haluan tänne ja muihin kanaviin tehdä. Olen kirjoittanut tätä blogia vuodesta 2010 asti, joten välillä tuntuu, että puhunko liikaa samoista asioista vai pitäisikö joukkoon saada enemmän jotain ihan uutta? Toisaalta ihmisen muisti on lyhyt ja osa postauksista on ikivihreitä - aina suosittuja ja hakukoneiden kautta uusia silmäpareja löytyy lukemaan vuosiakin vanhoja postauksia. 

Minusta on myös mukavaa päivittää esimerkiksi vaateteollisuuteen liittyviä postauksia, sillä alalla tapahtuu ja uusia näkökulmia syntyy muutoksen myötä. Ehkä saan pidettyä sellaisen ideointiriihen ja toivottavasti saan siihen apua myös ystäviltä, että omaa somea saa katsottua paremmin myös ulkopuolisen silmin. Katsotaan mitä kaikkea uutta sitä keksiikään, uudistuminen on yleensä aina hyvä juttu! Mitä teit lomalla? Onko sinulla vielä lomaa tiedossa loppuvuodelle vai oletko ehtinyt jo pitää lomat? 

Jos tykkäsit tästä postauksesta, niin käy lukemassa myös nämä: 

Slow SoMe - uusi trendi vai pienemmän porukan juttu? 

Tasapaino työn ja vapaa- ajan välillä

Bloggaamisen parhaat puolet

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana laukku, kuin karkki tai kakkupalanen! Kruunasi kyllä kesäisen asun makeudellaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Tämän laukkumallin nimi on itseasiassa Candy, hyvin osui kuvaus kohdilleen! Tämä on yksi miun lemppareista, materiaali on niin erikoinen ja tuo kirkkaanpinkin niin hyvin esille. :)

   Poista
 2. Nätti kesä asu! ☺️ Olisi mukavaa lukea enemmän kengistä (myös käytännöllisistä) ja ehkä joku video pitkästä aikaa, jos saa toivoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Miulla on taas loppuvuodesta tulossa kenkäkalenteri tänne blogiin, olisi mahtavaa saada siihen erilaista sisältöä ja tietenkin myös toiveita! Laitan tuon videon korvan taa, tällä viikolla saattaisi olla aikaakin kuvata uusi My Day tai joku muu video.

   Mukavaa olisi myös löytää pari yhteistyökumppania joulukuulle, pitää kartoittaa vähän mitä kaikkia kenkäfirmoja on ja minkä verran vastuullisia yrityksiä. Miusta ois huippua tuoda jotain erilaisempaa ja vastuullisempaa esille, mutta se voi olla hankalampaa kuin halppis-kenkäfirman tms saavuttaminen - yleensä vastuullisemmat toimijat ovat pienempiä yrityksiä tai yrittäjiä, joka yleensä tarkoittaa rajallisempaa tai lähes olematonta markkinointibudjettia. Laitan pohdintaan ja kerro ihmeessä, mikäli siulla on muitakin toiveita sisällön suhteen! :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)