tiistai 21. marraskuuta 2023

Menovinkki Joensuuhun - Visual Festival Botanialla!

Tänä vuonna on pakko jakaa tämä vinkki teillekin, sillä viime vuotinen Visual Festival Joensuun Botanialla oli aivan mieletön kokemus! Viihdyimme lapsen kanssa useamman tunnin ajan tapahtumassa, sillä paikan päällä oli niin paljon katsottavaa ja koettavaa. Jos asut Pohjois- Karjalassa tai olet tällä seudulla loppuviikosta, niin käy ehdottomasti Visual Festivaleilla. 2023 vuoden Visual Festivalit alkavat tämän viikon torstaina 23.11. ja jatkuvat sunnuntaihin 26.11. asti. Menemme ehdottomasti uudelleen tänä vuonna ja saamme myös muutaman läheisen mukaan ihastelemaan taidetta Botanialle. 

Osa postauksen kuvista on vuoden 2022 Visual Festivaleilta ja osa tämän vuoden tammikuulta, kun alkuperäisten kokoiset ja -näköiset Moai- patsaat valtasivat talvisen puutarhan. 



Mikä Visual Festival siis on? Visual Festival on kansainvälinen taiteen festivaali visuaalisuuteen painottuen. Botanian ulkopuutarhassa nähdään ja koetaan kansainvälisten taiteilijoiden teoksia erityisesti valotaiteeseen painottuen. Tänä vuonna taiteilijat tulevat muun muassa Ranskasta, Itävallasta ja Unkarista. Taiteilijoiden teoksista syntyy Botanian sanoin surrealistinen taikamaailma, joka pitää hyvin paikkaansa viime vuoden kokemuksen perusteella. 

Sekä lapselle, että aikuiselle oli valtavasti katsottavaa ja ihasteltavaa. Viime vuodelta jäi mieleen myös hämmästys siitä, kun törmäsimme Kuurakuninkaaseen ja -kuningattareen hovinarreineen. Ihan uskomaton panostus asuihin ja miten mieletön näky, kun yli parimetriset hahmot kruunuineen kulkevat roolissaan ohi? En hämmästykseltäni tajunnut edes kuvaa ottaa, sen verran vaikuttava kohtaaminen oli! Visuaalisen ja valotaiteen lisäksi näimme myös hassuttelevia tikku- ukkoja, vaeltelevan naishahmon valopuvussaan ja Kuurakuninkaalliset. 





Ylläolevat Moai- patsaat olivat ympyrän muodossa - otin tämän kuvan panoraamana, jotta sain kaikki Joensuun Moait (vai Snoait :) ) samaan kuvaan. Moait olivat todella näyttäviä, näiden äärellä tunsi itsensä pikkuruiseksi. 

On huippua, että myös Joensuussa tapahtuu talvisin, sillä talvi on yleensä hiljaisinta aikaa missä vain Suomessa. Halusin vinkata näistä Botanian elämyksellisistä tapahtumista myös täällä blogin puolella, sillä tällä seudulla markkinointi ei yleensä saavuta meitä noin kolmekymppisiä ja alle kolmekymppisiä, vaan tapahtumista saa tiedon joko kaverin Instagramista, jonkun tuntemattoman TikTokista tapahtuma- aikaan tai vasta siinä vaiheessa, kun tapahtuma on jo mennyt. Ja tämä ei koske Botaniaa, sillä heidän markkinointinsa taitaa olla ainoa pitkään aikaan, joka on minut ja useammat ystäväni saavuttanut ja siitä iso peukku! 




Tämän vuoden Visual Festivaleissa odotan eniten Toman Aqua Terra- meduusoja! Rakastan meduusoja ja vesi on aina ollut niin sanotusti oma elementtini, joten innolla odotan millainen hänen installaationsa on. Meduusat ovat mystisiä meren olioita, jotka ovat jo ihan sellaisenaan taianomaisia. Tapahtumassa varmasti vielä enemmän, jo pelkästään verkkosivujen kuva saa innostumaan ja ajattelemaan, että tämä pitää ikuistaa myös järkkärillä. 




Allaolevan kaltaisia keramiikkatöitä pääsimme myös ihastelemaan ja itseasiassa ostimme meille kotiin saman tekijän tekemän kruunun upeine yksityiskohtineen. Kannattaa siis varata hieman rahaa mukaan, jos taiteilijoiden tekemät käyttötavarat kiinnostavat - viime vuonna myynnissä oli muuan muassa uniikkeja keramiikkakruunuja ja frisbee golf- kiekkoja upeilla taidemaalauksilla. Varsinkin keraamiset kruunut olivat niin upeita metallinhohtoisine sävyineen, että oli pakko ostaa meillekin oma. 

Vinkkinä voin myös sanoa, että Visual Festivaleilla kannattaa välillä nostaa katse ylös ja alas, ettei taidetta jää näkemättä! 



Tänä aikana on tärkeää panostaa kulttuuriin ja käsityönä tehtäviin tuotteisiin Black Fridayn alehuuman sijaan. Kokemuksesta on iloa pidemmäksi aikaa itselle, sekä läheisille ja lapsille. Jos joku läheisesi pitää taiteesta ja seuraa kulttuuria, niin Botaniakortti on hyödyllinen ja ihana lahja. Botanialla järjestetään nimittäin paljon erilaisia taide- ja kulttuuritapahtumia. Alkuvuoden Moai- patsaat ja vuosittainen Visual Festival ovat vain yhdet esimerkit siitä, mitä kaikkea puutarhalla järjestetään. 


Visual Festivalin aukioloajat ja liput (suluissa hinta ovella, edullisempia ennakkolippuja voi ostaa Lippu.fi:stä): 
Aikuinen 18€ (20€)
Alle 15- vuotiaat 9€ (10€)
Perhelippu 40€ (45€) max kaksi aikuista ja kolme lasta

Botaniakortilla pääsee tapahtumaan ilmaiseksi! 

Torstai 23.11. – Sunnuntai 26.11. klo 15:00 - 22:00

Botania sijaitsee osoitteessa Heinäpurontie 70, Joensuu. Keskustasta pääset helposti paikan päälle kävellen, pyöräillen tai julkisilla, mutta jos tulet kauempaa, niin auton voi jättää raviradan parkkiin. Pukeudu lämpimästi paikan päälle ja pue myös lapset lämpimästi - meillä meni viime vuonna useampi tunti paikan päällä lapsen kanssa, joten voin sanoa, että kerrospukeutuminen on pop! Mieluummin liikaa vaatetta kuin liian vähän, ylimääräisiä voi aina ottaa pois. 

Pientä evästä ja juomia saa ostettua Botanialta, jonka lisäksi Botanian tapahtumissa on yleensä ollut makkaranpaistoa kodalla iltahämärän saapuessa. Se onkin ollut yksi meidän lapsen lemppareista ja varmasti maistuu, kun on jo pari tuntia ehtinyt tutkia ja leikkiä! 

Aiotko tulla Visual Festivaleille Joensuuhun? 

4 kommenttia:

 1. Ompa upeannäköistä! Harmi, en pääse itse, mutta pitääpä vinkata siskolle joka asuu Joensuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ❤️ Vinkkaa ihmeessä - tämä tapahtuma oli aivan ihana viime vuonna ja tänä vuonna siellä on uusia juttuja ihasteltavana, sekä koettavana! 😍 Ihanaa, että tällaisia järjestetään.

   Poista
 2. Niin upeita kuvia! Tämä olisi kyllä tapahtuma, jossa viihtyisin. Ihan mahtavaa, että marraskuun hämäriin on rakennettu ja luotu tällaista. Osallistujia varmasti riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kumarrus, Tiina! ❤️ Tähän tapahtumaan kannattaa ehdottomasti osallistua mikäli mahdollista, Visual Festival on kokemuksena kaikkia aisteja hellivä. ^^ Tää tekee marraskuusta ehdottomasti paremman, valoa tänne kaamoksen keskelle tarvitaan! 🥰 Eilen oli ollut kävijäennätyksiä jo, mahtavaa!

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)