tiistai 9. heinäkuuta 2024

Voihan röyhelötoppi - Asukokeilu nro 2!

Muistatko tämän upean, mutta hankalasti yhdistettävän röyhelötopin? Kokeilin nyt yhdistää topin aika erilaiseen asuun. Kieltämättä ensimmäinen ajatukseni ääneen oli "faaaaaak, näyttääkö nämäkin ihan muumimammalta yhdessä?!!". Edellinen kokeiluni nimittäin näytti, sillä vaalea laskostettu hame jatkoi topin alaspäin levenevää linjaa niin, että muotoja oli kuin muumimammalla. No, sen yhdistelmän hylkäsin suoraan! Ylläri. Kaikella kunnioituksella kuitenkin muumeja kohtaan, mutta en koe oloani mukavaksi sellaisessa asun luomassa siluetissa. Varsinkaan valkoisena tai vaaleassa värissä, se oli aivan liikaa.


Röyhelötoppi - Kimchi Blue / Urban Outfitters
Kellohame - Rokita (itsetehty)
Laukku - Marimekko
Korkokengät - Minna Parikka
Hiuskukka - kirppikseltä


Ennakko- odotuksistani huolimatta tämän hameen kellottuva malli ja kapea vyötärö katkaisee yhdistelmää niin, ettei tässä asussa toistu sama efekti kuin aiemman kokeiluni kanssa. En ole silti varma, tykkäänkö tästä yhtä paljon kuin topista kapean alaosan kanssa. Siitäkään asusta en ollut varma, mutta ehkä se oli omaan silmään hieman parempi kuin tämä kokonaisuus. Yleisesti ottaen pukeutumisessa toimii parhaiten, kun yhdistää väljää vartalonmyötäisen kanssa ja tiukkaa väljien vaatteiden kaveriksi.

Kellohameen kanssa yhdistettynä odotin pahempaa, mutta toisaalta nämä värit eroavat aika paljon toisistaan. Hmm. Tavallaan ihan kiva, mutta tätä pitää hieman makustella. Jos tätä asua ei tule käytettyä useammin, niin minulla on vielä muutamat ideat mielessä - niistä osittain kiitos myös teille! Monilla teistä oli hyviä ajatuksia ja ideoita siitä, mihin tämän topin voisi yhdistää.


Kokonaisuuteen yhdistin Marimekon Alisa- laukun, Minna Parikan Pfeiffer- korkokenkien kanssa. Kengät valitsin mukavuussyistä. Siinä mielessä yhdistely oli helppoa, vaikka mietin vihreän sävyjen sijaan pinkkiä ensimmäiseksi. Sen sijaan asua jouduin pähkäilemään vähän kauemmin, että kuvataanko tätä ollenkaan tänne blogin puolelle tai saako tästä ylipäänsä mitään irti. Postausta, inspiraatiota tai muuta.

Noh, joskus varmasti kaikilla on niitä päiviä, kun asusta tulee "ihan OK" tajunnanräjäyttävän upean tai ihanan asun sijaan. Suomessakin on niin paljon spesiaaleja juhlia ja tilaisuuksia, että kyllähän täällä tulee pukeuduttua super erikoisesti vuoden ympäri.


Näitä kenkiä minä kyllä tässä asussa rakastan! Se ei ole uutta, mutta nämä kengät ovat ehdottomasti yhdet suosikeistani. Pinkit Pfeiffer- korkokengät pitää vielä sisäänajaa, mutta tämä kenkämalli on täydellinen. Eihän niitä tulisi muuten ostettua useammassa eri värissä. Jos ei muuten päivän asu toimi, niin ainakin kengät ovat parhaimmat mahdolliset, hahah.

Yleensä panostan kenkiin ja laukkuihin kestävyyden vuoksi. Mikään ei harmita niin paljoa, kuin alle vuodessa rikkoutuvat kengät, laukut tai vaatteet! Kengistäkään ei saa kovin paljon kierrätettyä materiaaleja, jos ne menevät rikki - korkeintaan napit, soljet, vetoketjut ja muut vastaavat yksityiskohdat. 


En kyllä vieläkään tiedä, mitä muuta tästä asusta sanoisi. Tavallaan ihan kehityskelpoinen, mutta ei nyt ainakaan suoraan lemppareiksi mennyt. Ihan kiva, ehkä jotain muuttamalla voisi toimia paremmin? Lisää mustaa ja vähemmän värejä? Katsotaan, kuvataanko noita tulevia kokeiluja tänne blogin puolelle vai julkaisenko vasta sitten päivän asun tämän topin kanssa seuraavan kerran, kun olen 100% tyytyväinen asuun. 

Jos positiivisesti ajatellaan, niin ainakin nämä ovat erilaisia asuja, sekä erilaista sisältöä mihin ollaan totuttu! Yleensä nimittäin jätän julkaisematta asut, joissa joku pistää omaan silmään tai mikäli en tykkää otetuista kuvista. Linkkaan muutaman jutun ihanilla asukuvilla tämän postauksen loppuun, käyhän tsekkaamassa! 

Mukavaa viikkoa! 
 

Lue myös nämä: 

3 kommenttia:

 1. Sopii tosi sievästi tämän hameen kanssa :) valkoinen ja violetti on myös ihana yhdistelmä!

  Joskus olen miettinytkin mitä tekisi rikkoutuneille kengille ja laukuille.. juurikin niille tekonahkaisille ja puoleksi muovisille tapauksille jotka ovat jo uutena olleet tikittäviä aikapommeja. Kannattaisiko kuitenkin napit ja soljet irrottaa, kannattaisiko ehyt ja irrotettava hihna säästää.. tuskin itse niitä tarvitsen, mutta roskiin nakkaamalla tulee huono omatunto. Tarvitsemme asusteiden jälkikäsittelyaseman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla! ❤️ Mie oon kyl edelleen epävarma tästä asusta, mut pitää kokeilla vielä eri yhdistelmiä ja myös tätä uudelleen päälle. 😊

   Nimenomaan! Jotkut noista kierrätyskeskuksista ja vastaavista irroittaa ne "sälät" myyntiin, mut toki sekin on ylimääräinen vaihe, jos muut kengistä menee roskiin. Mie irroitan aina soljet ja koristeet, vetoketjut vain silloin, jos niissä ei ole kulumaa ja hiekkaa välissä. Solkia esim. pystyy hyödyntämään varaosina, harnessin osina tai muissa solkea tarvitsevissa vaatteissa. Itse tekonahkaisille ja kengille ei oikein voi tehdä mitään, ainoa keino ois parantaa pintaa tekemällä itse sitä "tekonahkamassaa", mut sitä ei kannata itsekseen tehdä normiolosuhteissa. Sekin on vähän niin ja näin - käytännössä se jo kulunut ja käytetty pinta rapisee irti jokatapauksessa, vaikka vetäisit uuden pinnan siihen päälle. Ongelmajätettä siis, mut hyväkuntoiset ehjät napit, soljet ja vetoketjut voi käyttää uudelleen. Oikea nahka on asia erikseen, hoitamalla se säilyy vuosikymmeniä ja jopa sata vuotta tai yli käytössä.

   Poista
  2. *tekonahkaisille laukuille ja kengille - sori, väsynyt vastaaja täällä, niin kirjoitusvirheitä on enemmän 🙈

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)